Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
3428 hozzászólás
Válasz horvi #2877. hozzászólásáraÜdv!
Tehát a vezérműtengelyen lévő bütyök és az adagoló pereme közötti távolságnak kell lennie ennek a számnak, ha jól értelmezem. Az izzítás működik rendesen, viszont ezt a dúsítót nem tudom, hogy hol van. Ebben tudnál útbaigazítást adni?
Válasz Payer Ádám #2875. hozzászólásáraÜdvözlet!
Az adagoló melletti szám beütve az a vezérmű tengely emelő bütykének a távolsága, ami az adagolót működteti! Az adagoló alá helyezett hézagoló lemezekkel lehet beállítani ezt a méretet! Az adagoló felfekvő pereme és az alsó emelő közötti távolságot ha leméred akkor adódik hogy mennyi hézagoló kell alá!
Viszont azt nem gondolom hogy ez miatt nem indul! Sokkal valószínűbb hogy ha a porlasztóhoz megy gázolaj rendesen, és mégsem indul akkor vagy izzítás vagy a motor ventilátora előtt van a dúsító amit teljes gázon lehet benyomni és az nincs benyomva!
Elég nehezen indulnak ezek nélkül, főleg egy összeszerelés után!
Üdv:Gábor
Válasz Payer Ádám #2875. hozzászólásáraNem gondolom hogy a vezérmű tengelyt tudod állítani az adagoló síkjához!Inkább az emelő tőke magassága lehet a mérvadó!(persze lehet nem jól gondolom?)Tengelyt blokkban még nem láttam odébb hézagolva!Motort cserélhetsz!Ha nem megy,hívd fel Misibátyánkat!Vagy hozd el neki!
Üdv mindenkinek!
A következő problémával fordulnék a kedves fórumozókhoz. 4 hengeres RS-09-esem van amit üzemképtelenül vettem. A motor nem indul be. Kompressziót mértem mind a 4 hengerben 25-30 bar körül van. Adagolók és a porlasztók felújítva és beállítva szakember által. A vezérlés jelen van és mégsem indul be. Az adagolók mellett 82,4 van beütve az öntvénybe, tehát a vezérműtengelynek a síktól 82,4mm-re kellene lennie, ha jól értelmeztem a korábbi hozzászólásokat. Megmértem és 89,4mm-re van a vezérműtengelyem.Ilyen esetben mi a teendő?? A lendkeréken nem találom a jelet, ahol kb a jelnek lennie kéne ott erős rozsda van egy szakaszon. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni az indításban! Ha nem tudom beindítani akkor beleteszek egy másik működőképes 2 hengeres motort. Esetleg erről valakinek vélemény???
Válasz gabor.molnar1976 #2873. hozzászólásáraNem jó helyen hirdetsz!A hirdetések között jobban megtalálják!
Válasz nyokev #2853. hozzászólásáraElado rs09 négy henger tip top
Elérhetőségem 0630 400 1301
Képet nem sikerült valamiért feltölteni de telefonra tudok küldeni
Üdv :Gábor
Válasz nyokev #2853. hozzászólásáraSzia Gabor vagyok nekem is van egy traki küldök képeket telefonszámot ha érdekel hivj.
Amugy a traki Vasmegye Szaknyéron van.
Válasz mgszerelo #2867. hozzászólásáraEsetleg em kapcsol be az előre/hátramenet fokozatválasztó.
Válasz mgszerelo #2869. hozzászólásáraJobbról a kormány melletti első,vagy második!
Válasz medikus #2868. hozzászólásáraKösz szépen kipróbálom.
Válasz mgszerelo #2867. hozzászólásáraVan egy kiskuplung,ha jól emlékszem a kardán kapcsolók mellet!Csak 2 állás! nincs bekapcsolva!Mert akkor nem megy sehova!
Hello Sziasztok. Van egy rs 09-em bárhova rakom a váltókarokat kicsit recsegnek a fogas kerekek de nem mozdúl se előre se hátra a traktor. Vélemények esetleg kuplungos vagy én csinálok valamit rosszúl.
Hello Sziasztok. Van egy rs 09-em bárhova rakom a váltókarokat kicsit recsegnek a fogas kerekek de nem mozdúl se előre se hátra a traktor. Vélemények esetleg kuplungos vagy én csinálok valamit rosszúl.
Válasz Ádám_86 #2864. hozzászólásáraRokonom a boltos srác!Még nem tudom az asszony milyen programot csinál!
Válasz medikus #2863. hozzászólásáraFórumtalálkozóra jössz? Odafelé ugrok be Izsákra.
Válasz Ádám_86 #2862. hozzászólásáraCsak kérdezned kell!!!
Válasz medikus #2861. hozzászólásáraIzsákon van 1 db. Szombatig félrerakták nekem. Köszi a tippet
Válasz medikus #2859. hozzászólásárakérdezted? Köszi!
Sziasztok érdeklődni szeretnék, rendeltem 6.50 r16-OS gumit 2db a gépre de vmi oknál fogva nem érkezett meg....! A kérdésem az lenne hogy van e valakinek eladó? Vagy esetleg milyen méret tehető fel, ami még passzol rá? Előre is köszönöm szépen
Válasz Ádám_86 #2858. hozzászólásáraKérdezd meg a Nagytraktort!
Üdv!
4 hengereshez hol lehet új kinyomócsapágyat találni? Valamelyik Multicar típussal megegyezik?
Válasz zsirosbeci0411 #2855. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz nyokev #2853. hozzászólásáraSzia!
Kettő vagy négyhengerest keresel? Milyen felszereltséggel, milyen állapotban? Nekem Van arrafelé egy, mostanában nem sokat használom.
Válasz laszlo7534 #2847. hozzászólásáraNem jól irtam az oldalhajtásba nem 3 l olaj kell!Kb 5 nem emlékszem pontosan.
Válasz laszlo7534 #2847. hozzászólására18 l hajtómű olaj ! Az oldalhajtásokba 3-3 liter .Érdemes a váltót kimosni a régi olajsártól.
Sziasztok!
Keresnék megvételre egy RS-09 hidraulikával szerelve,Zalában lakom így jó lenne, ezen a tájon ,de erre nem volt elterjedve, így ami van.
Köszönöm segítségeteket. Az {:wink: orosz változata is esetleg megfelelne, de Rs jobban a szívemhez nőtt.
Válasz filep.gyula #2846. hozzászólásáraMire jutottatok?
Még nem, mivel most vettem a gépet, és eddig nem tudtam vele foglalkozni!
Válasz laszlo7534 #2849. hozzászólásáraLáttad te már mi van abban?Rengeteg fogaskerék!Visít!
Köszönöm szépen, lenne még egy kérdésem! váltó alapból hangos? Mert az enyémen elég zajos.
Válasz laszlo7534 #2847. hozzászólásáraÉn sima hajtómű olajjal hajtom . 7-8 liter kell bele , de ha nagyon lejtős terepen jársz akkor gépkönyv szerint + 2 liter a nívó fölé !
Sziasztok érdeklődni szeretnék, hogy Rs09-be milyen váltó olaj kell, és kb hány liter? Köszönöm szépen!
Válasz medikus #2845. hozzászólásáraKöszönöm szépen, fel is hívom az illetőt!
Válasz filep.gyula #2844. hozzászólásáraAkkor hívd ezt!Duma lesz bőven,de lehet hogy rávezet a megoldásra!Ő javítja őket,itt nálunk! 70 224 4720!
Válasz medikus #2843. hozzászólásáraAlaposan neki kell ennek feküdnöm. Megérteni a szabályozó pontos működését. Sajnos már nem találok a közelben olyan szakit, aki élből vágja a probléma orvosságát.
Válasz filep.gyula #2842. hozzászólásáraAkkor a motorban a szabályozóval lehet valami!
Válasz medikus #2840. hozzászólásáranem lötyög, és visszahúz.
Kipróbálom a direkt mozgatást, aztán meglátom mi lesz. Bár gyanús, hogy 50 évvel ezelőtt sem direkt találták ki azt a piros bütyköt a rudazat és az adagoló közé... Úgy látom, nincs ebben tapasztalat. Nem egy gyakori típus, az biztos.
Válasz filep.gyula #2833. hozzászólásáraAbba a" hengeres cuccban",belül egy nagy rugónak kellene lenni!Az tolja vissza a gáz rudazatos!Kézzel erősen húzni kell azt a tányért,amibe a gázpedál beakad!Ha lötyög,törött a rugó!
Válasz medikus #2838. hozzászólásáraA delikvens kérdésére...ne az enyémre!!!!!!!
Válasz csoppika #2836. hozzászólásáraOlyan mint ez,csak vízszintesen "áll" a motor oldalán!Emelő tőkék a blokkban vannak!
Válasz filep.gyula #2834. hozzászólásáraA ventilátor felőli oldalon csatlakozik a szabályozóhoz!!!
Válasz medikus #2835. hozzászólásáraAkkor próbálnál válaszolni a kérdésére?
Válasz csoppika #2831. hozzászólásáraOlyan,mintha az Mtz adagolóból csak a bütyköstengely feletti részt használnád!Az emelő tőkék is a motorban vannak!
Válasz filep.gyula #2833. hozzászólására
Itt látszik a szerkentyű. Középen, hengeres cucc.
Válasz filep.gyula #2830. hozzászólásáraAz adagoló fogaslécről beszélsz!!Az egyik végén a gázpedál csatlakozása van,(gumi harmonikával! A másik vége a motorban levő szabályzóhoz kapcsolódik!Stift és sasszeggel!
Válasz medikus #2829. hozzászólásáraOszt azé milyen??????
Mikor az utolsó elcsettegett a ház előtt, akkor lehettem vagy 14 éves...
Válasz medikus #2829. hozzászólásáraAz adagolóból kijövő rúd közvetve kapcsolódik a gázrudazathoz. Egy hengeres alakú, belül rugókkal ellátott szerkezeten keresztül tevődik át a gázadás, vagy elvétel. Nincs röpsúly. Véleményetek szerint kiiktatható ez a köztes elem? Lehet, hogy elfáradt a rugó benne, vagy akármi. Mozgatható direktben az adagoló pálcája?
Válasz csoppika #2828. hozzászólásáraNem az adagolóban van a szabályozó!!!!!!!!!!!Olyan mint UE28!