Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Festenem kellene amit leszerelek a gépemről.
Mert szeretném azt, a kinézet is tükrözze: megfelel a gép műszakilag, és esztétikailag is a feltételeknek. Ti mivel festettétek?
A piros és sárga szín nem kérdés.
Letolod nullára a kézigázt,és leáll.A befecskendezési időpontot az adagoló alá helyezett hézagolólemezekkel lehet állitani. Az adagoló mellett a motorra rá van ütve egy szám,pl 82.0 , az azt jelenti hogy az adagoló alja(ami ráfekszik a motorra), 82.0 mm-re van a vezérműtengelytől.A hézagolólemezekkel ezt a távolságot lehet beállitani. Ha nagyobb a távolság , értelemszerűen később kezdődik a befecskendezés.
Válasz #1014. hozzászólásra
Szia! Lenne egy kérdésem? Azt írtad, hogy: "a befecskendezési időpont beállítása lényeges". A kérdésem az, hogy ezt hol tudom beállítani a 4 hengeresen? Köszönettel, Tonyck!
Újabb buta kérdés:
Hogy lehet "szabályosan" leállítani egy RS-t? (1966 GT-124) A korábbi típusnál a könyv szerint ki kell akasztani egy kart, de nekem nincs ilyen. Üzemanyag elzáró mágnes szelepet se találok. Dekompresszor sincs, és az nem is jó. Lefullasztás meg olyan snassz :)
Válasz #1014 hozzászólás
Köszönöm segítséged előre is, hétvégén motor le, beszakadt csavar kitekerése, cseréje, majd vissza az egész... Mégegyszer köszönöm!
Válasz #1013. hozzászólásra
Kormoló fekete füstöt az nagy előgyujtás okozhat. Az meg több okból is lehet. pl rossz adagoló beállitás.Vagy az izzitógyertya amugy is az előkamrába nyúlik bele,ha a mérete nagyobb mint az eredeti akkor a porlasztó esetleg pont rányomja a gázolajat a gyertya izzószálára ,ami nem jó, mert tulzottan nagy előgyujtást,és sűrű fekete kormoló égést is okozhat.A gyertya mérete érdemben szerintem nem befolyásolja a kompressziót annyira hogy kárt okozzon.Javaslok egy kompreszio mérést.Egyébként a befecskendezési időpont beállitása lényeges,mert ha nem jó,egyik henger a másik ellen dolgozik,és rázhat a motor,következésképp ez okozhat csavarlazulásokat.Nyilván a csavarok a vibráció miatt törnek. Én csináltam olyant hogy a régi izzitógyertya közepét kifurtam,és menetet vágtam bele,és Fiat Uno Diesel izzitógyertyát raktam bele,(persze át kell kötni,mert az nem 1,7 V-os.) Az előnye viszont hogy párhuzamosan van kötve,és ha egy bes..arik akkor még a többi izzit,nem úgy mint az eredeti verziónál ahol ha egy megszakad akkor elmegy az összes izzitás.De vigyázni kell itt is hogy a gyertya hossza ugyanolyan legyen mint az eredeti.
Üdv minden RS tulajnak! Olyan problémám van, hogy 4 hengeres motor felújítása után, indításkor nem indul el, fekete füst látható, majd el kezd kopogni, és leszakítja a lendkerék csavarokat. Elképzelhető, hogy az izzítógyertya miatt csinálja, mert nem pont belevaló? Ugyanis más kialakítású,mint a gyári, ami miatt az autóboltos szerint nagyobb kompresszió lesz. Tapasztalatok, vagy valami tipp? Köszönettel, Tonyck.
ma láttam egy tanyán két RS-t le vannak állítva 10 éve de nem adják el nagyon megtetszettek az egyikhez fülke és homlokrakó is van holnap is megyek majd rakok fel képeket
Az új porlasztók biztos, hogy belevalóak? Én úgy jártam, hogy nem teljesen ugyanaz a szám volt rajta (kinézetre ugyanaz volt) és füstölt akármi akárhogy. Fehéres, szürke füst, töményen.
A porlasztó tűje más kialakítású volt, valamelyik hengeres, valamelyik kúp alakú.
Nekem előkamrás a motorom, ebbe a kúpos kinézetű volt, gondolom így tudja szétteríteni rendesen.
Amint belekerült egy odavaló, eltünt minden füst.
Persze nem mondom h ez a baja, de nézz utána ennek is.
Üdvözlök mindenkit.
Volna egy tisztelet teljes kérésem,ha valaki tudna segíteni RS-09 hez karbantartási,szerelési útmutatót
szeretnék beszerezni.
Kosárba lévő RS-09 szeretnénk talpra állítani.
Segítséget előre is köszönöm.
imaél cím:palesz1971@citromail.hu
Felújításra szoruló 4hengeres van fateromnak. Kettő is. Mentek úgy lettek kivéve de ették az olajat, nehezen indultak. És már vagy 10-15 éve ki vannak szerelve. Egyébként komplettek. Talán önindító meg dinamó nincs rajtuk. Egyiken talán még kuplung is van másikon csak lendkerék.
Jó hírem van. A hétvégén szombaton sikeresen elindítottam a gépem. Háromszor is sikerrel jártam. Sajnos a fordulatszabályozás gázpedál, és karos szabályzók karbantartása nem történt még meg. Az ülés sincs a helyén, mert a rögzítése hevenyészett megoldású volt, így ezt is reparálni kell. Ha ezek rendben akkor készítek felvételt a „kedves”ről és felteszem
Sziasztok , van eladó Rs nem az enyém kérésre raktam fel, garázsban tartott, évek óta nem dolgozott, de működik 90% hátsó gumik vannak rajta , nevemre kattintva látható , palántázó se az enyém. Mást nem nagyon tudok róla .
Ha van egy kis kapcsolatod akkor megmondják a vizsgabázison, mindent lehet csak akarat kérdése.
Ha úgy nem megy akkor írsz valakivel egy adásvételit hogy tőle vetted, szomszéd bácsi vagy valaki aki jó ismerős. És ezzel a papírral levizsgáztatod. Törzskönyvet nem fogsz rá kapni mert nem tisztázott a gép eredete de lesz műszakid biztosításod, nem csesztethet a rendőr.
3430 hozzászólás
Válasz #1027. hozzászólásra
Piros festékkel............
Válasz #1016. hozzászólásra
Hol van ez az aranybánya?
Válasz #1017. hozzászólásra
Szia!
Szupi hely az a roncstelep. Mást, idegent, engem is beengednének?
Festenem kellene amit leszerelek a gépemről.
Mert szeretném azt, a kinézet is tükrözze: megfelel a gép műszakilag, és esztétikailag is a feltételeknek. Ti mivel festettétek?
A piros és sárga szín nem kérdés.
Üdv Mindenkinek! :)
Ha jól van beállitva minden ,akkor a kézigáz (leállitáskor)annyira eltolja a szabályzó rudat,hogy megszünik a befecskendezés,és leáll a motor.
Válasz #1022. hozzászólásra
Válasz #1021. hozzászólásra
Letolod nullára a kézigázt,és leáll.A befecskendezési időpontot az adagoló alá helyezett hézagolólemezekkel lehet állitani. Az adagoló mellett a motorra rá van ütve egy szám,pl 82.0 , az azt jelenti hogy az adagoló alja(ami ráfekszik a motorra), 82.0 mm-re van a vezérműtengelytől.A hézagolólemezekkel ezt a távolságot lehet beállitani. Ha nagyobb a távolság , értelemszerűen később kezdődik a befecskendezés.
Válasz #1014. hozzászólásra
Szia! Lenne egy kérdésem? Azt írtad, hogy: "a befecskendezési időpont beállítása lényeges". A kérdésem az, hogy ezt hol tudom beállítani a 4 hengeresen? Köszönettel, Tonyck!
Újabb buta kérdés:
Hogy lehet "szabályosan" leállítani egy RS-t? (1966 GT-124) A korábbi típusnál a könyv szerint ki kell akasztani egy kart, de nekem nincs ilyen. Üzemanyag elzáró mágnes szelepet se találok. Dekompresszor sincs, és az nem is jó. Lefullasztás meg olyan snassz :)
Válasz #1012. hozzászólásra
Köszi, böngészem. Látom, egyebekben is értesz a típushoz.
Válasz #1014 hozzászólás
Köszönöm segítséged előre is, hétvégén motor le, beszakadt csavar kitekerése, cseréje, majd vissza az egész... Mégegyszer köszönöm!
Válasz #1017. hozzászólásra
kár hogy az enyészeté lesznek ezek az ügyes kis masinák
[kep1
Válasz #1013. hozzászólásra
Kormoló fekete füstöt az nagy előgyujtás okozhat. Az meg több okból is lehet. pl rossz adagoló beállitás.Vagy az izzitógyertya amugy is az előkamrába nyúlik bele,ha a mérete nagyobb mint az eredeti akkor a porlasztó esetleg pont rányomja a gázolajat a gyertya izzószálára ,ami nem jó, mert tulzottan nagy előgyujtást,és sűrű fekete kormoló égést is okozhat.A gyertya mérete érdemben szerintem nem befolyásolja a kompressziót annyira hogy kárt okozzon.Javaslok egy kompreszio mérést.Egyébként a befecskendezési időpont beállitása lényeges,mert ha nem jó,egyik henger a másik ellen dolgozik,és rázhat a motor,következésképp ez okozhat csavarlazulásokat.Nyilván a csavarok a vibráció miatt törnek. Én csináltam olyant hogy a régi izzitógyertya közepét kifurtam,és menetet vágtam bele,és Fiat Uno Diesel izzitógyertyát raktam bele,(persze át kell kötni,mert az nem 1,7 V-os.) Az előnye viszont hogy párhuzamosan van kötve,és ha egy bes..arik akkor még a többi izzit,nem úgy mint az eredeti verziónál ahol ha egy megszakad akkor elmegy az összes izzitás.De vigyázni kell itt is hogy a gyertya hossza ugyanolyan legyen mint az eredeti.
Üdv minden RS tulajnak! Olyan problémám van, hogy 4 hengeres motor felújítása után, indításkor nem indul el, fekete füst látható, majd el kezd kopogni, és leszakítja a lendkerék csavarokat. Elképzelhető, hogy az izzítógyertya miatt csinálja, mert nem pont belevaló? Ugyanis más kialakítású,mint a gyári, ami miatt az autóboltos szerint nagyobb kompresszió lesz. Tapasztalatok, vagy valami tipp? Köszönettel, Tonyck.
Válasz #1009. hozzászólásra
Multicar.Nézd meg a német ebay-en.
ma láttam egy tanyán két RS-t le vannak állítva 10 éve de nem adják el nagyon megtetszettek az egyikhez fülke és homlokrakó is van holnap is megyek majd rakok fel képeket
Válasz #1009. hozzászólásra
Én a tz4k üz.a szűrőjét tettem bele a 2 hengeres szűrőházába. Belement.
Válasz #1008. hozzászólásra
Egy szimmeringet találtam a katalógusban:
Radial Dichtring A 25x35 DIN 6503
Más: a négyhengeres GT-124-ben az olaj és üzemanyag szűrők mivel kompatibilisek? Így RS-09 nem nagyon ismerik. Esetleg Multicar, IFA, Robur, stb.?
Üdv!
Valaki nem tudja véletlen, hogy az RS-09 hidraulika szivattyúra milyen méretű szimering kell?
szelep problémám volt ezek szerint azé füstölt már gyogyitottam a hibát indulás után kicsit füstöl aztán "euro 5 ös "
Válasz #1002. hozzászólásra
Az új porlasztók biztos, hogy belevalóak? Én úgy jártam, hogy nem teljesen ugyanaz a szám volt rajta (kinézetre ugyanaz volt) és füstölt akármi akárhogy. Fehéres, szürke füst, töményen.
A porlasztó tűje más kialakítású volt, valamelyik hengeres, valamelyik kúp alakú.
Nekem előkamrás a motorom, ebbe a kúpos kinézetű volt, gondolom így tudja szétteríteni rendesen.
Amint belekerült egy odavaló, eltünt minden füst.
Persze nem mondom h ez a baja, de nézz utána ennek is.
Mennyire könnyen indul? Kompresszió?Az előtöltést nem nagyon szabad babrálni, mert még főtengely törés is lehet abból!
Válasz #1002. hozzászólásra
Melegen is füstöl?
JAH ÉS SZÜRKÉN FÜSTÖL ADAGOLO FELUJJITVA PORLASZOK UJJAK BEÁLLITVA DE MÉG IS OJAN SZÜRKÉN FÜSTÖL MINT AZ ÁLLAT
üdv valaki megtudna mondani 2 hengeres rs-en hogyan kell elötölést állitani
Válasz #999. hozzászólásra
Azon is van valahol biztos,nézd meg az olajszűrötöl merre megy az olaj,a szivattyú és a szűrö között kell lennie valahol.
Válasz #998. hozzászólásra
Szia! Köszönöm válaszod, a négyhengeresen meg is van, de a kéthengeresen nem találok ilyesmit, sajnos.
Válasz #996. hozzászólásra
itt egy kép:
Van egy zárt csavar (félgömbölyű) azt leveszed,és alatta van egy csavarhúzóval állitható csavar,ha befelé (rugó van alatta) csavarod,nő a nyomás.
Sziasztok!
Van 2db RS09-es permetező tartályom eredeti tartóval.
Ha valaki érdekel a nevemre kattintva megtalálja a hírdetést.
Üdv.
pontosabban az olajnyomást, hol lehet állítani?
Üdv minden RS tulajnak! Segítséget szeretnék kérni egy kéthengereshez, hogy hol lehet állítani a motornyomást?
Köszönettel, B. Antal!
Válasz #993. hozzászólásra
Üdvözöllek kérlek szépen ez egy kéthengeres masina.
Válasz #992. hozzászólásra
hány hengeres a masina?
Válasz #990. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget megpróbál lyuk kihozni belőle a maximumot.
Válasz #987. hozzászólásra
Köszi,olyan érdekelt volna amit azonnal be lehet épiteni,és jó.
Válasz #989. hozzászólásra
Elküldtem. A letöltési linket megkapod emailben.
Üdvözlök mindenkit.
Volna egy tisztelet teljes kérésem,ha valaki tudna segíteni RS-09 hez karbantartási,szerelési útmutatót
szeretnék beszerezni.
Kosárba lévő RS-09 szeretnénk talpra állítani.
Segítséget előre is köszönöm.
imaél cím:palesz1971@citromail.hu
Válasz #986. hozzászólásra
egy 2 hengeres működőképes RS09 motor nekem is elkelne
Válasz #986. hozzászólásra
Felújításra szoruló 4hengeres van fateromnak. Kettő is. Mentek úgy lettek kivéve de ették az olajat, nehezen indultak. És már vagy 10-15 éve ki vannak szerelve. Egyébként komplettek. Talán önindító meg dinamó nincs rajtuk. Egyiken talán még kuplung is van másikon csak lendkerék.
Van valakinek elado 2 hengeres RS motorja?
Jó hírem van. A hétvégén szombaton sikeresen elindítottam a gépem. Háromszor is sikerrel jártam. Sajnos a fordulatszabályozás gázpedál, és karos szabályzók karbantartása nem történt még meg. Az ülés sincs a helyén, mert a rögzítése hevenyészett megoldású volt, így ezt is reparálni kell. Ha ezek rendben akkor készítek felvételt a „kedves”ről és felteszem
Sziasztok , van eladó Rs nem az enyém kérésre raktam fel, garázsban tartott, évek óta nem dolgozott, de működik 90% hátsó gumik vannak rajta , nevemre kattintva látható , palántázó se az enyém. Mást nem nagyon tudok róla .
Egyenlőre zöld rendszám lesz. Sajnos az előző tulajnál csak négy éve van, úgyhogy a pirosra még várni kell. A zöld pótkocsinál problémás.
Kötcsén, egyenlőre egy hold vegyes terület.
Válasz #980. hozzászólásra
Ha van egy kis kapcsolatod akkor megmondják a vizsgabázison, mindent lehet csak akarat kérdése.
Ha úgy nem megy akkor írsz valakivel egy adásvételit hogy tőle vetted, szomszéd bácsi vagy valaki aki jó ismerős. És ezzel a papírral levizsgáztatod. Törzskönyvet nem fogsz rá kapni mert nem tisztázott a gép eredete de lesz műszakid biztosításod, nem csesztethet a rendőr.