Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.88 FtUSD401.77 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Válasz #1251. hozzászólásra
Az hízó...azért adom el olcsón hogy vigyék elfele!!!!Igaz hogy mosst a hízókat nem viszik annyira így olcsón adom!De így is megéri a 30 hízó!Tegnap vittek el belőle 10 et!!Am meg a malacra értettem mert tőllem egy tenyésztő viszi a telepére tenyészállatnak!!10 heteseket 36,5 kg átlaggal 30 ezerért darabját!
azt ne mond hogy megfizetik??????!!! mikor háztól 500-550ft ért viszik már a hízot mig te 460 ért adod ! és azok fele ilyen minőség sincsen! én már mult télen is adtam el 450 ért hizokat
ebben az évben 500ft alatt be sem engedem a vevőket!
ezt nagyon sokan tudják!!! elhiheted......aki nem tud ezekben az időkben 6 honap alatt 130-140kg hizot előállítani az a ritka mostanság........
mondjuk nekem ez a fajta kérdés kicsit még zavaros mert ilyen minőséget én nem mernék előállítani csak azért hogy annyiért adjam el mint más az otthoni keveréket vagy fele ilyen minőségű állatokat!!!! tehát nem fizetik meg a minőséget egyáltalán akkor meg minek?
Válasz #1242. hozzászólásra
Üdv!Amit a képen látsz topigs(tempo) a kicsik most seghers x f1!Nekem a sanó jött be a legjobban(sajnos k..a drága) vagy még talán még az ISV.Nekem a kocák töbsége magyar lapály vagy F1(sokan szidják ezt a fajtát nem tom mért)A nagyfehér is jó de én megmondom őszintén nem tetszik annyira.De attól még jó anyai mind apai hibridelőállításokban!Szemesterménynek:Kukorica?árpa?Tritikálé(búza is jó csak ezt tudtam nagyobb tételben/olcsón venni)5 hónaposan 120 kg nem is rossz!Ahoz hogy formásak legyenek kell a genetika!Én magam termékenyítem a kocákat:duroc,ph,hungahib-39,magyar lapály,seghers optimus,topigs(tempo)-val szoktam rakni a kocákat!Genetika(mert ha nincs jó genetika ak lehet nyomni a takarmányt mint őrült a semmiért)+takarmány,vitamin+kiválló takarmány=kiválló eredmények a sertéstartásba!
Imi99 milyen fajtád van gyönyörüek nekem is 10 db hizóm 5 hónaposak 120-130 kg sak de nem ilyen formásak a te fajtád nagyon jó! ja persze meg az se mindeggy mit ad neki az ember enni! én árpa kukorica sano protamino prémium
Válasz #1224. hozzászólásra
Hajdúböszörmény nefelejcs utca 80 kaput könnyű kinyitni kisajtó nyitva van,de a hátsó kertet nem ajánlanám megközelíteni mert felváltva törzskönyvezett dobbermannok örzik!:D
Válasz #1220. hozzászólásra
kösszi!csak megakartam mutatni hogy ilyen is van,bár én kevésbé hittem el hogy egy belga lapálynak ekkora comb izomja van!:tessék
Válasz #1216. hozzászólásra
Tod , ez olyan mint amikor a "haverék" hollandból hordták a 2x500 db-ot heti rendszerességgel és híre ment, jött 1 másik holland paraszt ,aki már jattolt is , csak , h Tőle hordják , inkább ha elfogy ,akkor mástól Ő beszerzi.Csak ,h az Ő állománya kopjon.
Válasz #1212. hozzászólásra
több verzió is van:
h.liszt
napra grandó
esetleg glutén v CGF+tak.borsó
Választék van bőven , csak a ny.fehérjét kell jól kiszámolni-he-he
Akár h is számolom , már a mostaniak is szinte az idei takiból lettek hízlalva , mármint ha intenzívre gondolok(85-95 napos h.idő) , tehát akkor jogosan várható az emelkedés.A szójáról már nem is beszélve , igaz , h azt a jobbak már 30-35 kg-tól kiváltják , de még hogyannnn???
Válasz #1209. hozzászólásra
Féreghajtást csináltál velük?Mennyi idősek?Nem kizárt hogy te is egy tanyasi mixet szereztél a csőorrú prototípust
!Múltkor meek a vásárba..Látok ilyen fekete türpincs orrú malacokat..Kérdem milyen fajták? azzsondja:"Ezek fajtatiszta nagy fehérek ám,csak az anyjúk csöngőhasú" Alig bírtam visszatartani magam hogy ne nevessem el magam ott a vásár közepén xd!!Na viccet félretéve anca itt mondta hogy honnan szerzi be kérdezd ött szerintem szivesen vállaszol,bár szerintem nem minden takarmányosnál van ilyen mivel be van diltva,de a szabályok azért vannak hogy megszegjük őket!
5055 hozzászólás
Válasz #1254. hozzászólásra
Köszi.Az egész szaporulatot meg hízlalod?
Válasz #1253. hozzászólásra
A tak. 54% át saját magam termelem az állomány 12 kocás!
Válasz #1252. hozzászólásra
Szia imi99!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a takarmányt saját magadnak termeled vagy vásárolod?Az állományod hány kocából áll?Ha csak nem üzleti titok.
Válasz #1251. hozzászólásra
Az hízó...azért adom el olcsón hogy vigyék elfele!!!!Igaz hogy mosst a hízókat nem viszik annyira így olcsón adom!De így is megéri a 30 hízó!Tegnap vittek el belőle 10 et!!Am meg a malacra értettem mert tőllem egy tenyésztő viszi a telepére tenyészállatnak!!10 heteseket 36,5 kg átlaggal 30 ezerért darabját!
Válasz #1250. hozzászólásra
azt ne mond hogy megfizetik??????!!! mikor háztól 500-550ft ért viszik már a hízot mig te 460 ért adod ! és azok fele ilyen minőség sincsen! én már mult télen is adtam el 450 ért hizokat
ebben az évben 500ft alatt be sem engedem a vevőket!
Válasz #1249. hozzászólásra
Minek,minek....Mert jobb szeretema szép ,minőségi jószágokat látni a kertemben!Te azt honnan tudod h nem fizetik meg?
Válasz #1247. hozzászólásra
ezt nagyon sokan tudják!!! elhiheted......aki nem tud ezekben az időkben 6 honap alatt 130-140kg hizot előállítani az a ritka mostanság........
mondjuk nekem ez a fajta kérdés kicsit még zavaros mert ilyen minőséget én nem mernék előállítani csak azért hogy annyiért adjam el mint más az otthoni keveréket vagy fele ilyen minőségű állatokat!!!! tehát nem fizetik meg a minőséget egyáltalán akkor meg minek?
Válasz #1247. hozzászólásra
Mit tudnék én amit más nem?
Válasz #1243. hozzászólásra
Te tudsz valamit, amit mások nem!
Válasz #1241. hozzászólásra
nekem a 5-6t elég lenne. pest megye.
Üdv! lenne 1 olyan kérdésem mennyibe megy most a hasas koca? mert volna itt nekem 1 elő hasú! Koca: Magyar nagy fehér, Kan: hungahib 39!
Válasz #1243. hozzászólásra
Hiba:Nem kiválló takarmány hanem +kiválló tartásmód
Válasz #1242. hozzászólásra
Üdv!Amit a képen látsz topigs(tempo) a kicsik most seghers x f1!Nekem a sanó jött be a legjobban(sajnos k..a drága) vagy még talán még az ISV.Nekem a kocák töbsége magyar lapály vagy F1(sokan szidják ezt a fajtát nem tom mért)A nagyfehér is jó de én megmondom őszintén nem tetszik annyira.De attól még jó anyai mind apai hibridelőállításokban!Szemesterménynek:Kukorica?árpa?Tritikálé(búza is jó csak ezt tudtam nagyobb tételben/olcsón venni)5 hónaposan 120 kg nem is rossz!Ahoz hogy formásak legyenek kell a genetika!Én magam termékenyítem a kocákat:duroc,ph,hungahib-39,magyar lapály,seghers optimus,topigs(tempo)-val szoktam rakni a kocákat!Genetika(mert ha nincs jó genetika ak lehet nyomni a takarmányt mint őrült a semmiért)+takarmány,vitamin+kiválló takarmány=kiválló eredmények a sertéstartásba!
Válasz #1226. hozzászólásra
Imi99 milyen fajtád van gyönyörüek nekem is 10 db hizóm 5 hónaposak 120-130 kg sak de nem ilyen formásak a te fajtád nagyon jó! ja persze meg az se mindeggy mit ad neki az ember enni! én árpa kukorica sano protamino prémium
Válasz #1239. hozzászólásra
Ezt a lehetőséges én is ismerem. De egy kicsit sok a 10 t. Valaki társul?
Válasz #1233. hozzászólásra
ha jól emlékszem a hódhib az NF koca D*BL kan
Válasz #1237. hozzászólásra
Déli farm Kiskundorozsma 40kg-os zsákos 6500/q ömlesztve olcsobb 10t-át kiviszik telephelyre.
Válasz #1236. hozzászólásra
Nekem 380 ért van eladó,kb.250 kg-osak.
Aki használ cgf-et az hol veszi? Imi99 te hol veszed?
Válasz #1235. hozzászólásra
406=460ft/kg
Válasz #1234. hozzászólásra
én is 406 ért adom
Üdv!László mennyi idős hízókat árulsz?
Válasz #1231. hozzászólásra
arra viszont emlékszem hogy a Hódhibhez(egy magyar 3 v. vonalas hibrid) is használták!4
Válasz #1229. hozzászólásra
Szerintem is jobban teszed!
Tudod a minőségnek ára van
Válasz #1228. hozzászólásra
Igen de tudtommal nem is létezik már
Nekem is volt.
Két év alatt lett 100 kg. Ez volt az első, és a tudatlanság illetve a féregtelenítés hiánya okozhatta. (vagy a fajta). Vagy a három együtt.
Erre mondják, hogy kocsi dolga a lú (ló) hajtás.
Válasz #1225. hozzászólásra
Ja a akkor inkább veszek magamnak..:-))))))
Válasz #1221. hozzászólásra
a belga lapályt már fehér pitrain-nek hívják. húsminősége nulla
Válasz #1226. hozzászólásra
Hát ezeket már nehéz lenne ellopni!A képen 7 hetesek azóta már 6. hónaposak a legkissebb 140kg a legnagyobb 156
Válasz #1224. hozzászólásra
Hajdúböszörmény nefelejcs utca 80 kaput könnyű kinyitni kisajtó nyitva van,de a hátsó kertet nem ajánlanám megközelíteni mert felváltva törzskönyvezett dobbermannok örzik!:D
Válasz #1223. hozzászólásra
Imi hol lehet ezek ellopni?:-))))))))))))
ilyenek 2.5 hetesen ak milessz 10 hetesen
Na ez nem photoshop!
kösszi!csak megakartam mutatni hogy ilyen is van,bár én kevésbé hittem el hogy egy belga lapálynak ekkora comb izomja van!:tessék
Válasz #1219. hozzászólásra
Jók a photoshopos képek..
Válasz #1216. hozzászólásra
Tod , ez olyan mint amikor a "haverék" hollandból hordták a 2x500 db-ot heti rendszerességgel és híre ment, jött 1 másik holland paraszt ,aki már jattolt is , csak , h Tőle hordják , inkább ha elfogy ,akkor mástól Ő beszerzi.Csak ,h az Ő állománya kopjon.
metroban hogy a francban 1000 a lapocka?
Válasz #1214. hozzászólásra
Jah, préselt napraforgó=ny.fehérje:30-32%!
Válasz #1213. hozzászólásra
napra grandó?
Válasz #1212. hozzászólásra
több verzió is van:
h.liszt
napra grandó
esetleg glutén v CGF+tak.borsó
Választék van bőven , csak a ny.fehérjét kell jól kiszámolni-he-he
Válasz #1211. hozzászólásra
35 kg-tól mivel váltod ki a szóját?
Válasz #1207. hozzászólásra
Akár h is számolom , már a mostaniak is szinte az idei takiból lettek hízlalva , mármint ha intenzívre gondolok(85-95 napos h.idő) , tehát akkor jogosan várható az emelkedés.A szójáról már nem is beszélve , igaz , h azt a jobbak már 30-35 kg-tól kiváltják , de még hogyannnn???
Féreghajtást csináltál velük?Mennyi idősek?Nem kizárt hogy te is egy tanyasi mixet szereztél a csőorrú prototípust
!Múltkor meek a vásárba..Látok ilyen fekete türpincs orrú malacokat..Kérdem milyen fajták? azzsondja:"Ezek fajtatiszta nagy fehérek ám,csak az anyjúk csöngőhasú" Alig bírtam visszatartani magam hogy ne nevessem el magam ott a vásár közepén xd!!Na viccet félretéve anca itt mondta hogy honnan szerzi be kérdezd ött szerintem szivesen vállaszol,bár szerintem nem minden takarmányosnál van ilyen mivel be van diltva,de a szabályok azért vannak hogy megszegjük őket!
Üdvözlök mindenkit.van három girhes malacom.nem mennek semmire.hol lehet venni hús lisztet és mi az ára?hátha meg mozditsa öket.
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy ti használtok-e húslisztet, illetve miylen arányban a sertéshizlaláshoz?
Válasz #1204. hozzászólásra
Majd decemberben megint bemondják a tv-ben, h ezek a hizók még nem a drága takival hiztak, ezért veszik olcsóbban mint a nyáron !
Válasz #1205. hozzászólásra
Helló!
Nálunk it a takarmány boltban 9500 ft a kukorica .