Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello.Most csinálnám az agrárkamara tagdijbevallást,de nem enged belépni, a kamarai azonositó számot hibásnak irja pedig biztos hogy jó.Mi a bánat van vele?
Jövőre jobban oda figyelek . Alap gyomírtást nem tudtam végezni ez éven mert utána vettem a permetezőt. de majd jövőre ... Saját kárán tanul az ember. A Merlin Flexx-ről mi a véleményetek?
Nagydobosi sütőtököt vetettem 180 fèszekbe 3-4 magot. Règ nem használt földbe. Szántottuk tárcsáztuk de nem vitte ki a perjèt. Permetezèssel elkèstem mert kikelt. Van valami permetszer ami kiviszi de a tököt nem bántja? Kezdő vagyok nem igazán èrtek mèg hozzá. Mekkora termèsre számíthatok kb? Sajnos a töktermesztèses forumba nem válaszoltak. Remèlem tudtok segíteni.
Válasz thomas19-mc- #5292. hozzászólásáraszedj le mindent egy mtz 50-ről,légtartály ,ajtó stb hogy lásd mit csinálsz s egy nehéz töltökapával lassan haladva a legmelegebb órákban töltsd fel amennyire csak tudod.nekem 120 centiset is sikerült így menteni.de ha nincs csapadék ne nyisd ki mert 1 hét alatt kivégzi a kukoricát eső előttre időzítsd a dolgot.a laudis nem nagy szám ezt már megtanulhattuk valószínű normális földed lehet ha így nyomja a dudvát jövőre keress normális gyomirtót széles a választék.
Válasz ZT Anti #5293. hozzászólásáraitt vagy 40ha gyümölcsös került gyepbe tavaly kíváncsi leszek erre
osztatlan közösben van aki tavasszal minősítette át és küldték nekem is a változásról szóló értesítést. nem értem akkor miért engedték meg
Válasz thomas19-mc- #5292. hozzászólásáraÜdv
Ne légy lusta, keresd meg a kukoricáról szóló topikot, de a Google is barátod.
Nincs általános érvényű tanács. A piros lófogú magas karotintartalmú kukorica,lassú vízleadással.Ha töri a húzató kapa akkor kézikapa a megoldás.
Válasz Bán Zsolt #5290. hozzászólásáraA legelőket meg kell őrizni az új törvény szerint. Tehát nem csinálhatsz belőle mást(zöldítés). Sőt 2 évre visszamenőlegesen is vissza kell állítani őket.
Üdvözlök mindenkit. Kukorica gyomírtási tanácsok kellenének. Valaki írjon már le egy jól bevált kukorica gyomírtási technológia.
eddig nem ültettem kukoricát. Tapasztalat nem sok van. Piros lófogú kukoricát ültettem. A talajt ültetéskor nem permeteztem csak mikor a kukorica 5-6 leveles volt fújtam meg Laudis-al. De túl hamar fújhattam mert még a perjét nem vitte ki mert utána kelt még 1× nem mertem megfújni. de most már kapálni sem tudom géppel mert nagy.
- jól bevált kukorica gyomírtási technológiát vílíki írjon már le . Köszönöm szépen !
ha nincs semmi védettség alatt akkor annyi hogy bejelented a műveléság változást és kiszántod. majd jön egy levél hogy megtörtént a szemle és bejegyezték a változást.
Valószínű,hogy rendesen letapossák majd a kultúrádat,a kárigényedet viszont nem tudom hol kell bejelentened.
Remélem túlélték a gépen tartózkodók,sajnos elég rossz a statisztika.
Köszönöm mindegyikőtöknek a tippet, segítséget. Leszedtük végül, mert nem találtam sehol sem tengelyt. Amit meg kaptam kölcsön ahhoz nem voltak meg a csapágyak.
Smirgli, gázolaj és egy kis 10 dekás kalapács elég volt hozzá. Pár széthullott de ez legyen a legnagyobb gond. Már végeztünk is a vetéssel. Remélhetőleg nem kell újra elővenni jó pár évig.
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis a traktorom elkezdett a kipufogóoldalon olajat köpni.Ez mitől lehet?
Szelepszárszimeringre vagy a gyűrűre gyanakszom, de aki jobban ért hozzá az kérem segítsen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz medikus #5272. hozzászólásáraA fékolaj némelyik műqnyagot megmarja. Én a WD40-re szavaznék. Jó bőven, többszöt átfújva, akár többflakonnal. Így a rozsdát lassan lemossa, jól ken, és az illesztésekbe is bekúszik.
Válasz a2457 #5268. hozzászólásáraA vetőelemek hőre lágyuló műanyagból készültek
fröccs öntéssel. ha melegíted vége lesz.A gázolajat nem véletlenül ajánlottam.
A tengelyt így is úgy is ki kell szerelni az elem cseréhez. Az elemek között vásznas csiszolóval az egyszerűbb megtisztítani a tengelyt és a következő lépés függőlegesbe állított tengelynél ecsettel kevés lazító olajat oda tenni és kis idő után egyenként lekocogtatni. (Türelemjáték.) Ha van kéznél csavarlazító az még egyszerübb.
agroroll -nál kérdezd meg,
ha van nekik és szépen kéred feladják futárral, gyakorlatilag 2 munkanapon belül házhoz kiér...
2 nap sem kevés idő főleg ha szorít az idő, dehát.. lehet így is gyorsabban megvan...
Válasz ..MZ/X.. #5266. hozzászólásáraA véleményem nem igen találsz vetőtengelyt.Segítségül felajánlok búza vetőelemeket, ha kell postán elküldöm.A tengelyt áztasd meg gázolajjal(az a legolcsóbb)
kicsit megcsiszolod és le kell jönni.Aprólékos munka az igaz.
Urak!
Nincs véletlenül valakinél elfekvőben egy felesleges, jobbos lajtához való vetőtengely?
Át kellene szerelni apró magra, de úgy rárohadt a búza vetőelem, hogy csak letörni lehet róla, azt meg nem szeretném ha nem muszáj.
Esetleg tipp, hogy fejérben merre kapok belátható időn belül és emberi áron. Habi, axiál, kite kilőve, nincs egyiknél sem.
Válasz VMisi #5262. hozzászólásáraTudom hogy nem jó ami rajta van jelenleg de így vettem.
Melyik az a 2 fajta ami kell rá,mert amit belinkeltél habi oldalt beadta az összesset
Válasz roli555 #5261. hozzászólásáraHát nem ilyen ami rajta van, ráadásul minden második van csak benne.
Kellene a két fajta eredeti. Bevittük a habiba és szinte teljesen olyanokat adtak.
A lényeg lemaradt, a forgó csúszótalpat tartó rész levételével a problémádat nem oldod meg! A dob belsejében lévő csapágyak és műanyag kerék körül lesz a gond.
A csúszótalp szerkezetét nem körmös lehúzóval kell bontani, hanem a menetes függőleges tengelybe alátét nélkül a csavart visszahajtani (esetleg egy kisebb fejűt amin könnyebben átmegy a csapágy), a talpat felfogó csavarokhoz fogva egy keresztlécet aminek a feszítőcsavarja a tengely végébe behajtott csavar fejére támaszkodik.
13055 hozzászólás
Válasz ravaszparaszt #5306. hozzászólásáraember, ha 70 ezerért tudsz akkor vegyél még belőle.
közel 120 körül van az ára.
Válasz ravaszparaszt #5306. hozzászólásáraA 106 os szíja,120 ezer!Claas alkatrészben mit akarsz?
Sürgősen keresek elfogadható áron(nem 70 000 Ft) CLAAS 85-ös kombájnra variátor ékszíjjat! Mérete:HO2420LA
Cikkszám szerint:629.035.0
Válasz UE-28 #5302. hozzászólásáraMelyik megye?
Válasz Földönfuto #5303. hozzászólására az utolsó 2 számot ne írd be.
Hello.Most csinálnám az agrárkamara tagdijbevallást,de nem enged belépni, a kamarai azonositó számot hibásnak irja pedig biztos hogy jó.Mi a bánat van vele?
Üdv!
Egy évek óta nem művelt rétet kezdenénk kaszálni, de már nem látszik, hogy hol volt a tábla határ.
Van e olyan, meparhoz hasonló oldal, ahol a térképen a táblahátárok láthatóak (kateszter)?
Ha igen légyszives részletesen írjátok le, hogy tudom megnézni-
Sok bokor fa van a táblában, ezért az alapján már jól beazonosítható lenne.
Várom válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Jövőre jobban oda figyelek . Alap gyomírtást nem tudtam végezni ez éven mert utána vettem a permetezőt. de majd jövőre ... Saját kárán tanul az ember. A Merlin Flexx-ről mi a véleményetek?
Válasz szucsdavid4 #5297. hozzászólásáraPantera
Válasz thomas19-mc- #5292. hozzászólásáramátészalkai betlehemesek, kézikapával meg egy ispán ostorral.
Válasz Bán Zsolt #5295. hozzászólásáraKiderült, hogy naturás terület, szóval eslytelen. Semmi kiskapu sincs?
Nagydobosi sütőtököt vetettem 180 fèszekbe 3-4 magot. Règ nem használt földbe. Szántottuk tárcsáztuk de nem vitte ki a perjèt. Permetezèssel elkèstem mert kikelt. Van valami permetszer ami kiviszi de a tököt nem bántja? Kezdő vagyok nem igazán èrtek mèg hozzá. Mekkora termèsre számíthatok kb? Sajnos a töktermesztèses forumba nem válaszoltak. Remèlem tudtok segíteni.
Válasz thomas19-mc- #5292. hozzászólásáraszedj le mindent egy mtz 50-ről,légtartály ,ajtó stb hogy lásd mit csinálsz s egy nehéz töltökapával lassan haladva a legmelegebb órákban töltsd fel amennyire csak tudod.nekem 120 centiset is sikerült így menteni.de ha nincs csapadék ne nyisd ki mert 1 hét alatt kivégzi a kukoricát eső előttre időzítsd a dolgot.a laudis nem nagy szám ezt már megtanulhattuk valószínű normális földed lehet ha így nyomja a dudvát jövőre keress normális gyomirtót széles a választék.
Válasz ZT Anti #5293. hozzászólásáraitt vagy 40ha gyümölcsös került gyepbe tavaly kíváncsi leszek erre
osztatlan közösben van aki tavasszal minősítette át és küldték nekem is a változásról szóló értesítést. nem értem akkor miért engedték meg
Válasz thomas19-mc- #5292. hozzászólásáraÜdv
Ne légy lusta, keresd meg a kukoricáról szóló topikot, de a Google is barátod.
Nincs általános érvényű tanács. A piros lófogú magas karotintartalmú kukorica,lassú vízleadással.Ha töri a húzató kapa akkor kézikapa a megoldás.
Válasz Bán Zsolt #5290. hozzászólásáraA legelőket meg kell őrizni az új törvény szerint. Tehát nem csinálhatsz belőle mást(zöldítés). Sőt 2 évre visszamenőlegesen is vissza kell állítani őket.
Üdvözlök mindenkit. Kukorica gyomírtási tanácsok kellenének. Valaki írjon már le egy jól bevált kukorica gyomírtási technológia.
eddig nem ültettem kukoricát. Tapasztalat nem sok van. Piros lófogú kukoricát ültettem. A talajt ültetéskor nem permeteztem csak mikor a kukorica 5-6 leveles volt fújtam meg Laudis-al. De túl hamar fújhattam mert még a perjét nem vitte ki mert utána kelt még 1× nem mertem megfújni. de most már kapálni sem tudom géppel mert nagy.
- jól bevált kukorica gyomírtási technológiát vílíki írjon már le . Köszönöm szépen !
Válasz Bán Zsolt #5290. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Laxa #5289. hozzászólásárasemekkora
ha nincs semmi védettség alatt akkor annyi hogy bejelented a műveléság változást és kiszántod. majd jön egy levél hogy megtörtént a szemle és bejegyezték a változást.
Üdv! Legelő átminősítése szántóvá esetleg gyümölcsössé mekkora macera? Bármilyen tapasztalat érdekel, hogy egyáltalán kivitelezhető-e.
Válasz Márk_ #5287. hozzászólásáraGondolom, a helikopternek volt biztosítása, ott probálkozz.
Válasz hspityu #5286. hozzászólásáraElsősorban a kár kin való behajtása érdekelne, a (berepülő) pilóta állítólag jól van.
Válasz Márk_ #5284. hozzászólásáraSzia
Mentők,Rendőrség,Tűzoltóság=(Katasztrófavédelem),Légügyi Hivatal.
Valószínű,hogy rendesen letapossák majd a kultúrádat,a kárigényedet viszont nem tudom hol kell bejelentened.
Remélem túlélték a gépen tartózkodók,sajnos elég rossz a statisztika.
Válasz Márk_ #5284. hozzászólásáraA pilótához hívj papot a gépet meg vidd a méhbe
Bocsi de a magas labdát le kell ütni
Talán rendőrség ,légi hatóság tűzoltóság?
Kérdés!!!
Mi a teendőm, ha egy helikopter pottyant le a naprásomban?
Köszönöm mindegyikőtöknek a tippet, segítséget. Leszedtük végül, mert nem találtam sehol sem tengelyt. Amit meg kaptam kölcsön ahhoz nem voltak meg a csapágyak.
Smirgli, gázolaj és egy kis 10 dekás kalapács elég volt hozzá. Pár széthullott de ez legyen a legnagyobb gond. Már végeztünk is a vetéssel. Remélhetőleg nem kell újra elővenni jó pár évig.
Válasz Ares 826 #5281. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz katona1219 #5276. hozzászólásáraLehet csak összeforogtak a gyűrűk, és azért jön fel az olaj, már én is jártam így kevés üzemóránál.
Válasz Fe ró #5277. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz katona1219 #5276. hozzászólásárasztem nincs szelepszar szimering.
Válasz katona1219 #5276. hozzászólásárasztem nincs szelepszar szimering.
Válasz katona1219 #5276. hozzászólásáraszia lehet az olajlehuzogyuru tores is.ha leveszed a kipufogodobot latod melyik henger az.
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis a traktorom elkezdett a kipufogóoldalon olajat köpni.Ez mitől lehet?
Szelepszárszimeringre vagy a gyűrűre gyanakszom, de aki jobban ért hozzá az kérem segítsen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz ..MZ/X.. #5266. hozzászólásárapontos méretet tudsz adni? hossz és átmerő megnézem meg -e találom kitett dobva az ócskába
Válasz ..MZ/X.. #5266. hozzászólásáraHa rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
"Ha van kéznél csavarlazító az még egyszerübb."
Én is úgy tudom, hogy a víz jó rozsdaoldásra.
Itt az ideje, hogy tegyél egy próbát.
Sorrendben, vagy egyik esetben víz, másik esetben rozsdaoldó. (Amit a Bárány javasolt).
A fémet nemcsak melegítéssel, hanem hűtéssel is lehet szerelni.
Válasz medikus #5272. hozzászólásáraA fékolaj némelyik műqnyagot megmarja. Én a WD40-re szavaznék. Jó bőven, többszöt átfújva, akár többflakonnal. Így a rozsdát lassan lemossa, jól ken, és az illesztésekbe is bekúszik.
Válasz a2457 #5271. hozzászólásáraFÉK OLAJ!!!!!!!!!!!
Válasz nyírségi #5270. hozzászólásáradikk :D
nemtudtam hogy műanyagból van :(
ez nehezíti a helyzetet..
rozsdára lehet a rozsdamaró is jó, nemtudom hogy ebben a fajta műanyagban tehet e kárt.
Válasz a2457 #5268. hozzászólásáraA vetőelemek hőre lágyuló műanyagból készültek
fröccs öntéssel. ha melegíted vége lesz.A gázolajat nem véletlenül ajánlottam.
A tengelyt így is úgy is ki kell szerelni az elem cseréhez. Az elemek között vásznas csiszolóval az egyszerűbb megtisztítani a tengelyt és a következő lépés függőlegesbe állított tengelynél ecsettel kevés lazító olajat oda tenni és kis idő után egyenként lekocogtatni. (Türelemjáték.) Ha van kéznél csavarlazító az még egyszerübb.
Válasz nyírségi #5267. hozzászólásáraGázolaj nem jó. Víz! Olyan lesz a rozsda tőle, mint az iszap.
Válasz ..MZ/X.. #5266. hozzászólásárajesszom pepi...
más boltot szinte nem is tudok.
melegíteni nem próbáltad, hátha lejön törés nélkül ?
agroroll -nál kérdezd meg,
ha van nekik és szépen kéred feladják futárral, gyakorlatilag 2 munkanapon belül házhoz kiér...
2 nap sem kevés idő főleg ha szorít az idő, dehát.. lehet így is gyorsabban megvan...
Válasz ..MZ/X.. #5266. hozzászólásáraA véleményem nem igen találsz vetőtengelyt.Segítségül felajánlok búza vetőelemeket, ha kell postán elküldöm.A tengelyt áztasd meg gázolajjal(az a legolcsóbb)
kicsit megcsiszolod és le kell jönni.Aprólékos munka az igaz.
Urak!
Nincs véletlenül valakinél elfekvőben egy felesleges, jobbos lajtához való vetőtengely?
Át kellene szerelni apró magra, de úgy rárohadt a búza vetőelem, hogy csak letörni lehet róla, azt meg nem szeretném ha nem muszáj.
Esetleg tipp, hogy fejérben merre kapok belátható időn belül és emberi áron. Habi, axiál, kite kilőve, nincs egyiknél sem.
Sziasztok..
Tudtok esetleg olyan internetes web áruházat ahol sárvédőre kihelyezett hidraulika gombot lehet venni???
Köszönöm...
Válasz VMisi #5262. hozzászólásáraClass-nak és a Niemeyernek van külső és belső variációja
Válasz VMisi #5262. hozzászólásáraTudom hogy nem jó ami rajta van jelenleg de így vettem.
Melyik az a 2 fajta ami kell rá,mert amit belinkeltél habi oldalt beadta az összesset
Válasz roli555 #5261. hozzászólásáraHát nem ilyen ami rajta van, ráadásul minden második van csak benne.
Kellene a két fajta eredeti. Bevittük a habiba és szinte teljesen olyanokat adtak.
ilyen kell - és két féle kell !!!!
http://webaruhaz.habi.hu/cikkek/lista/pag_cikklista.aspx?SZURES=rendsodr%C3%B3%20fog
Üdv nem tudja valaki milyen sodrófog kell ehez gyárilag?
Az elmúlt ötven perc falugazdász topik után annyira megfájult a jobb karom, hogy alig bírom mozgatni.
Javaslat?
Ideg,
izomláz, (mert ezzel szórtam el 3 q műtrágyát)
ki húzassam,
fizio terápia. Oda most járok a bal térdemmel.
Ez kor függő és örüljek neki, hogy még érzem. Ötven felett ez már természetes.
Válasz #5258. hozzászólásra
A lényeg lemaradt, a forgó csúszótalpat tartó rész levételével a problémádat nem oldod meg! A dob belsejében lévő csapágyak és műanyag kerék körül lesz a gond.
A csúszótalp szerkezetét nem körmös lehúzóval kell bontani, hanem a menetes függőleges tengelybe alátét nélkül a csavart visszahajtani (esetleg egy kisebb fejűt amin könnyebben átmegy a csapágy), a talpat felfogó csavarokhoz fogva egy keresztlécet aminek a feszítőcsavarja a tengely végébe behajtott csavar fejére támaszkodik.