Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR410.17 FtUSD394.01 FtCHF434.22 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Viszont a traktor meg jól összejárja. Idén én is hasonló cipőben jártam, de inkább nem hengereltem még pluszban. A vetőgép amúgy is nagyon sok rögöt összeaprít.
hengereld meg ha röges,a henger akkora felületen fekszik fel,hogy nem akkora a talajnyomása egy négyzetcentire vetítve,hogy gondot okozzon a vetésnél. Így a rögtörés miatt még a vetőágy is jobb lesz.
Kölcsönbe kaptam egy HE-VA hengert, és holnap vissza kellene adnom. Kukorica még nincs elvetve, de a talaj az nagyon rögös. Vetés előtt meghengerezzem? Akkor legalább a rögek is szétmennek, és nem szárad úgy a talaj, de kérdezem tőletek: Nem tömöríti nagyon a talajt a vetéshez? tudom a vetés után volna jó, de vissza kell vinnem, vagy esetleg újból kölcsönkérem. (Már ha odaadják)
Köszönöm!
Magról kelőknél amit kivisz a kombinátor annak úgyis annyi, amit meg nem azt elintézi a glifozát, tehát ha másnap kombinátorozol azzal sem lesz baj. Évelőknél viszont a tökéletes felszívódásig érdemes várni, amivel a gyökérről történő újrahajtást is meg tudod akadályozni ill. ilyenkor inkább csak késleltetni. Erre általában 2 hetet szoktak mondani.
A glifozát levélen keresztül hat. Mi értelme másnap kikombinátorozni azt a füvet amit direkt lepermeteztél hogy kidögöljön? Ez az egyik! A másik, amit már írtam,hogy bekevered a glifozátot a magágyba és a később kelő kultúrnövény magára kenhet belőle,vagy az eső a csírára moshat belőle és kampec.
Vetés után 3napon belül szokták szórni az alap gyomirtókkal sok helyen,elsősorban oda ahol a kombinátor nem viszi ki a füveket,vagy ahol nem akarják bojgatni a talajt,vagy pont nagyobb gyomirtó hatást érnek el totálissal való permetezéssel mint kombinátorozással.
Az őszintét megvallva jó agronómus totálisról ilyenkor hallani se akar,mert még talajfelszinről is kaphat belőle a kulturnövény ,de sokszor szükség törvényt bont .
Fordítva csináld! Magágy-vetés és aztán 3napon belül fújd le. Már ha marad a kombinátor után fű. Bekeverni nem szabad,mert a hatóanyag a kikelő csírára kenődhet!
azt szeretném kérdezni hogy total gyomirtó /glifozat/ után mikor lehet megkombinátorozni a talajt.
elég füves, ha holnap lefújom mikor lehet kombinatorozni vetni?
Válasz #4296. hozzászólásra
Azt ki írja hogy mi a baja,de,hogy lehet kijavítani?Bekalibrálása esetén mozgatja a beállító kart,teljesen nyitott állásból teljesen elzárja majd újból teljesen kinyitja.
Komárom, Tata, Esztergom, esetleg Vác környékén ki forgalmaz Comet permetezőszivattyú alkatrészeket? Nyomáskiegyenlítöre / az ami a pumpára van szerelve hogy ne pulzáló nyomással permetezzen, mikor a membrána nyom/. Elnézést ha rosszul írtam, de nemtudom a helyes szakmai kifejezést.
Bogballe 2003 EX műtrágyaszóró kalibrátor probléma hiba:ERROR ACTUATOR BLOCKED
A valóságban a probléma az elektromos motor teljesen kinyitja az adagoló nyílást,nem reagál a szabályzásra.Járt már valaki hasállóan?
Kösz a segítséget mindenkinek! MZ/X, a linkek közül kettőt én is megtaláltam, de egyikről válaszra se méltattak (amit harmadiknak írtál), a másikat meg nem próbáltam, mert kiszállítva 2-3000 Ft között lett volna. A harmadikat meg nem találtam meg.
Medikus, köszi! Ez eszembe se jutott, pedig milyen kézenfekvő!
Ilyen kábelátvezetőt képtelen vagyok beszerezni. A környezetemben senki nem árul ilyet, az interneten talált gyártók meg csak nagy mennyiség esetén állnak velem szóba.
Nekem csak ennyi kellene:
1db Ř 32 mm
1db Ř 10 mm
(Az átmérő azt a furatot jelőli, amibe belekerülne a dugó.) Tömszelence, vagy más vastagabb dugó helyszűke miatt nem jó.
Nem tudjátok, hol lehet ilyet venni?
Ha a talajbaktériumot most bedolgozom a talajba, és 3-4 hét múlva mikor
vetni kell a kukoricát és a szóját, ha megint megkombizom az gáz???
Vagy ti ,hogy csinálnátok-csináljátok??
A kiszórt baci meddig maradhat a felszínen károsodás nélkül?
Sajnos egy menetben nem tudom megcsinálni.
Emlékezetem szerint, van olyan megye, ahol az osztatlan közösben levő tulajdonos társ előnyt élvez a kifüggesztés megjelenése után is a földhivatal rangsorában.
Tudja-e valaki, hogy melyik megye értelmezi így a "régi" földtörvényt?
Az új az egyértelműen előbb hozza a sorban. A régi kicsit bonyolultabbá teszi az értelmezést, mert hivatkozik a PTK-ra is.
13072 hozzászólás
Válasz #4321. hozzászólásra
inkább kuvaszt keress!
Komondor kan kutyát keresek!sos.Elloptak kb.700 ezer ft árú gyomírtómat!granstar pulsar principal ,principal plust,sucessor T,cambio.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-05-09 14:18:17
Válasz #4317. hozzászólásra
Ha csont száraz a föld, akkor azonnal hengerelni, nem gatyázni, ha nedves akkor sem vetés előtt, sem vetés után nem szabad
Válasz #4318. hozzászólásra
Viszont a traktor meg jól összejárja. Idén én is hasonló cipőben jártam, de inkább nem hengereltem még pluszban. A vetőgép amúgy is nagyon sok rögöt összeaprít.
Válasz #4317. hozzászólásra
hengereld meg ha röges,a henger akkora felületen fekszik fel,hogy nem akkora a talajnyomása egy négyzetcentire vetítve,hogy gondot okozzon a vetésnél. Így a rögtörés miatt még a vetőágy is jobb lesz.
Kölcsönbe kaptam egy HE-VA hengert, és holnap vissza kellene adnom. Kukorica még nincs elvetve, de a talaj az nagyon rögös. Vetés előtt meghengerezzem? Akkor legalább a rögek is szétmennek, és nem szárad úgy a talaj, de kérdezem tőletek: Nem tömöríti nagyon a talajt a vetéshez? tudom a vetés után volna jó, de vissza kell vinnem, vagy esetleg újból kölcsönkérem. (Már ha odaadják)
Köszönöm!
Válasz #4307. hozzászólásra
nekem Debrecenben újították fel, 40 ezer volt tavaj, de mint az új olyan lett.
golyókat újat tettek bele
Köszönöm a segítségeteket! Tisztelt
Válasz #4311. hozzászólásra
nekem emiatt volt 1 szegedi utam jan 02-én, muszály volt mert 07--én műszaki volt
Ha nem egy kamion pótrol van szó tegyél bele pár plusz golyót, pár évet elmegy még úgy is.
axiálnál van például,de ha megtudod az árát inkább felújttatod a régit
Válasz #4309. hozzászólásra
Köszi a segítséget de messze vannak a felújítási cégek és így annyiba lenne mint az új szerintem Győr. Mosonmagyaróvár :-(
Írd be a gogliba ,hogy forgó zsámoly felújítás .
felújítják
Válasz #4303. hozzászólásra
Magról kelőknél amit kivisz a kombinátor annak úgyis annyi, amit meg nem azt elintézi a glifozát, tehát ha másnap kombinátorozol azzal sem lesz baj. Évelőknél viszont a tökéletes felszívódásig érdemes várni, amivel a gyökérről történő újrahajtást is meg tudod akadályozni ill. ilyenkor inkább csak késleltetni. Erre általában 2 hetet szoktak mondani.
Hahooooo! 8t pótkocsihoz hol kapok forgozsamolyt???
Hahooooo! 8t pótkocsihoz hol kapok forgozsamolyt???
Válasz #4297. hozzászólásra
Interat biztos
http://www.interatzrt.hu/product/comet-bp280k
Minket tanyasiakat kielégitettek, ...............bár nem voltunk akkor igényesek nagyon.....
A glifozát levélen keresztül hat. Mi értelme másnap kikombinátorozni azt a füvet amit direkt lepermeteztél hogy kidögöljön? Ez az egyik! A másik, amit már írtam,hogy bekevered a glifozátot a magágyba és a később kelő kultúrnövény magára kenhet belőle,vagy az eső a csírára moshat belőle és kampec.
Vetés után 3napon belül szokták szórni az alap gyomirtókkal sok helyen,elsősorban oda ahol a kombinátor nem viszi ki a füveket,vagy ahol nem akarják bojgatni a talajt,vagy pont nagyobb gyomirtó hatást érnek el totálissal való permetezéssel mint kombinátorozással.
Az őszintét megvallva jó agronómus totálisról ilyenkor hallani se akar,mert még talajfelszinről is kaphat belőle a kulturnövény ,de sokszor szükség törvényt bont .
itt úgy csinálják hogy lefúják másnap kombinátor
de én is félek tőlle
Válasz #4300. hozzászólásra
NEM!!! Vessed bele a magot és utána szórjad le 3-4 nap múlva, addig amíg a kultúrnövény nem kel ki!!
Válasz #4300. hozzászólásra
Fordítva csináld! Magágy-vetés és aztán 3napon belül fújd le. Már ha marad a kombinátor után fű. Bekeverni nem szabad,mert a hatóanyag a kikelő csírára kenődhet!
azt szeretném kérdezni hogy total gyomirtó /glifozat/ után mikor lehet megkombinátorozni a talajt.
elég füves, ha holnap lefújom mikor lehet kombinatorozni vetni?
Ha a volt és az amperre gondolsz az megegyezik a megadott paraméterrel.
Azt ki írja hogy mi a baja,de,hogy lehet kijavítani?Bekalibrálása esetén mozgatja a beállító kart,teljesen nyitott állásból teljesen elzárja majd újból teljesen kinyitja.
Komárom, Tata, Esztergom, esetleg Vác környékén ki forgalmaz Comet permetezőszivattyú alkatrészeket? Nyomáskiegyenlítöre / az ami a pumpára van szerelve hogy ne pulzáló nyomással permetezzen, mikor a membrána nyom/. Elnézést ha rosszul írtam, de nemtudom a helyes szakmai kifejezést.
Válasz #4294. hozzászólásra
Ahogy olvasom,a beállítások menüjében,van egy teszt funkciója.Ott mutatja meg hogy mi baja!
Használt,bontott serleges felvonót nem tud valaki?
20-25 tonna teljesítményűt.
Valaki tudna segíteni a probléma megoldására,vagy ismer olyan személyt esetleg telefonszámot aki tud segíteni. Sürgős lenne,nagyon megköszönném!
Bogballe 2003 EX műtrágyaszóró kalibrátor probléma hiba:ERROR ACTUATOR BLOCKED
A valóságban a probléma az elektromos motor teljesen kinyitja az adagoló nyílást,nem reagál a szabályzásra.Járt már valaki hasállóan?
Agrisem lazítóhoz hol tudnék jó áron kopóalkatrészeket beszerezni?
Válasz #4290. hozzászólásra
Örülök!
Válasz #4287. hozzászólásra
Az autóbontóban sikerült szerezni, szinte a bőség zavara volt, úgyhogy már megoldódott.
De azért neked is köszönöm a segítséget és a felajánlást!
Üdvözlök Mindenkit!
A képen látható monitor működtetéséhez szeretnék segítséget kérni!Mit hogy merre mit mér,mutat.
Előre is köszönöm!
Válasz #4286. hozzászólásra
Ha nem sürgős akkor én áprilisban megyek hestore-ba hozok neked és feldobom levélben, akkor nem kell utánvéttel vacakolni.
Kösz a segítséget mindenkinek! MZ/X, a linkek közül kettőt én is megtaláltam, de egyikről válaszra se méltattak (amit harmadiknak írtál), a másikat meg nem próbáltam, mert kiszállítva 2-3000 Ft között lett volna. A harmadikat meg nem találtam meg.
Medikus, köszi! Ez eszembe se jutott, pedig milyen kézenfekvő!
Válasz #4282. hozzászólásra
Autó bontó!!!! Tele van a küszöb meg a csomagtartó ilyenekkel.Pl Zsiguli.
Rossz helyen keresgélsz.
Itt találsz kisebbet: LINK
Ez talán jó lehet még ha elfér: LINK
Őket is megkeresheted: LINK
Erős szivacs helyette?
Ilyen kábelátvezetőt képtelen vagyok beszerezni. A környezetemben senki nem árul ilyet, az interneten talált gyártók meg csak nagy mennyiség esetén állnak velem szóba.
Nekem csak ennyi kellene:
1db Ř 32 mm
1db Ř 10 mm
(Az átmérő azt a furatot jelőli, amibe belekerülne a dugó.) Tömszelence, vagy más vastagabb dugó helyszűke miatt nem jó.
Nem tudjátok, hol lehet ilyet venni?
Válasz #4278. hozzászólásra
Ez az összeszerelési rajz.Egyébként mit nem tudsz?
Mit tudtok róla, hogy a hortobágyi juh vágóhidat mikor beindítja újra a tulajdonos?
Ajánljatok már valami jó nyomlazító kapát ami valóban bírja is a strapát!
Jó estét valaki ha tudna ehez a rajzhoz magyarázatot mi micsoda vagy ha van valakinek valami összeszerelési rajz a tlt hez azt meg köszöném
Sziasztok!
ISARIA 6000 típusú vetőgéphez keresek gépkönyvet ill kezelési utasítást
Válasz #4275. hozzászólásra
Napfény öli. Szóval egyből be kell dolgozni. De javasolnám csinálj mellé kontrolt. Semmi különbséget nem fogsz tapasztalni.
Üdv...
Ha a talajbaktériumot most bedolgozom a talajba, és 3-4 hét múlva mikor
vetni kell a kukoricát és a szóját, ha megint megkombizom az gáz???
Vagy ti ,hogy csinálnátok-csináljátok??
A kiszórt baci meddig maradhat a felszínen károsodás nélkül?
Sajnos egy menetben nem tudom megcsinálni.
Köszönöm válaszotok...
Üdv ! FAUN F1100 c-b rakodó gép alkatrész. Konkrétan difi. előre is köszönöm a segítséget.
Emlékezetem szerint, van olyan megye, ahol az osztatlan közösben levő tulajdonos társ előnyt élvez a kifüggesztés megjelenése után is a földhivatal rangsorában.
Tudja-e valaki, hogy melyik megye értelmezi így a "régi" földtörvényt?
Az új az egyértelműen előbb hozza a sorban. A régi kicsit bonyolultabbá teszi az értelmezést, mert hivatkozik a PTK-ra is.
Esetleg van-e ebben a témában bírósági döntés?