Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi a topik pontos neve, ahol a recepteket írtátok?
Nem találom.
Kolbász:
1 kg húshoz. Felét apróra, másik felét közepesre darálom.
2,0 dkg só (régen 2,3 dkg-ot tettünk)
1 dkg házi piros paprika
Bors 0,6 g
Fokhagyma ?????egy disznóhoz kb két szűk marékkal. (a fehér tál alját ellepi). Szóval ízlés szerint. Most hallottam, hogy a tavaszi fokhagyma nem avasít annyira, mint az őszi.
Még most is úgy a legjobb, ha késsel összevágom. Teszek hozzá sót, majd így folytatom az apróra vágást. A sót abból veszem, amit már kimértem.
#1. hozzászólás, Szuszi küldte be 2012-11-24 18:57:00-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Jó napot jó napot.
Segítséget szeretnék kérni a bhp 1400-as ráfutófékes pótkocsinak a fékrendszeréről kellene egy közeli fénykép vagy valamilyen műszaki rajz aminek alapján újra tudnám csinálni az egészet. Át lett alakítva és nem is lett befejezve, ezért nem működik.
A segítséget előre is köszönöm:
István.
Most lett forgalomba helyezve. És a műszaki adatlapjára ami alapján kiállították a "forgalmit" arra is T1 volt a járműkategóriához írva. Amúgy a forgalmi fejlécében benne van nagybetűkkel hogy IGAZOLÓLAP.
Na holnap jön hozzám úgyis az illetékes, majd kifaggatom hogy is van ez.
Neked szerintem forgalmi engedélyed van és a hátoldalára van beírva,hogy lassú jármű. Sok okmányirodában így csinálják, de elvileg a lassú járműre igazoló lapot kellene kiadni...
Megcsináltam online lassú járműről. Akkor ezek szerint nem jó!!!!
Várjál nekem a jármű kategóriánál T0 van és Igazolólapom van ( ez nem forgalmi)
Akkor mégis csak jó...
Valaki nézzem már meg, hogy az MTZ nagyfülkésen a hátul a tankbeöntőnél levevő azonosító kártya, ugyan az e mint a fülkében az ülés mellet levő ( a bal oldal ablak alatt)
Köszi!!
A következő alkatrészeket keresném TZ4K-hoz:
Váltó elején, nyelestengelyen lévő hüvely, ezen csúszik a kinyomócsapágy. 4db, 6-os csavar fogja fel a váltóhoz. KÉP
Annyit hozzáfűznék ,hogy nálunk/Szeged, de állítólag már sehol sem/ nem fogadják el az ocsmányirodában a törzskönyben lévő adásvételit, csak amit a nyomtatványboltban lehet megvásárolni. A km álláshoz az üzemórát kell beírni és fontos ,hogy minden dátum(kérnek 3-4félét, átadás, birtokba vétel stb) mind ki legyen töltve.
Köszi a válaszokat és azt valaki megtudná írni, hogy mi jármű fajtája az adásvételin. ( piros rendszámos, MTZ esetén) Mezőgazdasági vontató? Lassú jármű?
Jó estét.A törzskönyv mellett ami van az biztosan jó,csak a példányszám azt kell megtudni pontosan azt hiszem 2-2 db az eladónak és a vevőnek is.Bármely törzskönyv kemény papírjának a belső oldalán szokott lenni,egy minta azt kell fénymásolni az biztos jó.Ezt mondták az okmány irodában a nyáron.
Mtz-nél az alvázszám a fülkén is rajta kell, hogy legyen vagy csak az alvázon. Láttam már MTZ traktoron , hogy motorszámhoz hasonló kis alumínium kártya volt a fülkén.
Érdeklődnék, hogy használt traktor, piros rendszámos vásárlásakor az átíráshoz milyen okmányok kellenek. Forgalmi, törzskönyv és eredet vizsgálat szükséges-e?
Valaki egy adás-vételi mintát tudna-e feltölteni!
Hatalmas a gondom! Ma a párom haza állított 2db pucolt, darabolt kacsával, amik összesen 9kg-ot nyomtak, mindezért 14e HUF-ot fizetett, ez reális???!!! Mert én kicsit sokallom!
1600HUF/KG ár? Van ilyen, mert a mell is csak 1000 HUF körül szokott lenni....
Mindenképp a szóróra tedd a szabadonfutót. Ha pl. kikapcsolod a tlt-t mert sor végén kanyarodsz és jól alászeded, akkor csak a szórón tud racsnizni, ha a gépen lenne akkor befeszülne a kardán és megállna a hengerekkel együtt hirtelen.
Ha meg netán hajtod a tlt-vel és úgy szeded nagyon alá, akkor meg tud dolgozni a kuplung a trakinál.
13077 hozzászólás
Mi a topik pontos neve, ahol a recepteket írtátok?
Nem találom.
Kolbász:
1 kg húshoz. Felét apróra, másik felét közepesre darálom.
2,0 dkg só (régen 2,3 dkg-ot tettünk)
1 dkg házi piros paprika
Bors 0,6 g
Fokhagyma ?????egy disznóhoz kb két szűk marékkal. (a fehér tál alját ellepi). Szóval ízlés szerint. Most hallottam, hogy a tavaszi fokhagyma nem avasít annyira, mint az őszi.
Még most is úgy a legjobb, ha késsel összevágom. Teszek hozzá sót, majd így folytatom az apróra vágást. A sót abból veszem, amit már kimértem.
Válasz #2920. hozzászólásra
elküldték az ügyvédnek és gond nélkül lezajlott az adásvétel.
Sziasztok!Kitörték a 5475 fergussonunk jobb oldalsó gömbölyitett kisablakot.hol tudnánk beszerezni másikat.
#1. hozzászólás, Szuszi küldte be 2012-11-24 18:57:00-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Jó napot jó napot.
Segítséget szeretnék kérni a bhp 1400-as ráfutófékes pótkocsinak a fékrendszeréről kellene egy közeli fénykép vagy valamilyen műszaki rajz aminek alapján újra tudnám csinálni az egészet. Át lett alakítva és nem is lett befejezve, ezért nem működik.
A segítséget előre is köszönöm:
István.
Válasz #3022. hozzászólásra
Most lett forgalomba helyezve. És a műszaki adatlapjára ami alapján kiállították a "forgalmit" arra is T1 volt a járműkategóriához írva. Amúgy a forgalmi fejlécében benne van nagybetűkkel hogy IGAZOLÓLAP.
Na holnap jön hozzám úgyis az illetékes, majd kifaggatom hogy is van ez.
Válasz #3021. hozzászólásra
Neked szerintem forgalmi engedélyed van és a hátoldalára van beírva,hogy lassú jármű. Sok okmányirodában így csinálják, de elvileg a lassú járműre igazoló lapot kellene kiadni...
Válasz #3020. hozzászólásra
Akkor lehet hogy jó.
De akkor nekem miért T1 van beírva a kis rakodóba. Nem vontathat semmit, 30LE, 3tonna. és hússzal se megy.
Válasz #3019. hozzászólásra
Megcsináltam online lassú járműről. Akkor ezek szerint nem jó!!!!
Várjál nekem a jármű kategóriánál T0 van és Igazolólapom van ( ez nem forgalmi)
Akkor mégis csak jó...
Válasz #3012. hozzászólásra
Nem annak. Már én is megszívtam. "T1"van a forgalmijában az pedig mgv-nek minősül.
Válasz #3017. hozzászólásra
Az utóbbi a fülke sorozat száma. Délután kissé megijedtem, hogy nálam a két kártya nem egyezik.
Valaki nézzem már meg, hogy az MTZ nagyfülkésen a hátul a tankbeöntőnél levevő azonosító kártya, ugyan az e mint a fülkében az ülés mellet levő ( a bal oldal ablak alatt)
Köszi!!
Sziasztok!
A következő alkatrészeket keresném TZ4K-hoz:
Váltó elején, nyelestengelyen lévő hüvely, ezen csúszik a kinyomócsapágy. 4db, 6-os csavar fogja fel a váltóhoz.
KÉP
Előre menet belső fogazású ikerkereke.
KÉP
Az ikerkerék párja, amit az irányváltó kapcsoló villája mozgat.
KÉP
Ha valakinek esetleg volna odahaza elfekvőben és megválna tőle, azt nagyon megköszönném.
Mail címem: z3r0kukac freemailponthu
Tel: hetven54584tizenöt
Válasz #3014. hozzászólásra
Ezt az oldal készítőjétől kellene megkérdezni... De gondolom 5000km-nél többet nem mész a trakival egy évben közúton...
Válasz #3013. hozzászólásra
Csak a kilómeter óra állást lehet beírni. Az üzemórát hogy írjam be? Lényeges lehet, mert a 0-4999 km/ÉV közötti díjtételt választottam.
Válasz #3012. hozzászólásra
Igen.
A piros rendszámos MTZ a online kötelező biztosítás kötésnél, lassú járműként szerepel?
JD 6920S az irányváltót minden kisebb billenésre kidobálja. Ha valaki tudja mi lehet a hiba oka kérem írjon.
Válasz #3009. hozzászólásra
Ja ja. Ez felénk is így van.
Válasz #3001. hozzászólásra
Annyit hozzáfűznék ,hogy nálunk/Szeged, de állítólag már sehol sem/ nem fogadják el az ocsmányirodában a törzskönyben lévő adásvételit, csak amit a nyomtatványboltban lehet megvásárolni. A km álláshoz az üzemórát kell beírni és fontos ,hogy minden dátum(kérnek 3-4félét, átadás, birtokba vétel stb) mind ki legyen töltve.
Válasz #3007. hozzászólásra
Lassú jármű.
Köszi a válaszokat és azt valaki megtudná írni, hogy mi jármű fajtája az adásvételin. ( piros rendszámos, MTZ esetén) Mezőgazdasági vontató? Lassú jármű?
Válasz #3004. hozzászólásra
Minden oldalon külön-külön.
Jó estét.A törzskönyv mellett ami van az biztosan jó,csak a példányszám azt kell megtudni pontosan azt hiszem 2-2 db az eladónak és a vevőnek is.Bármely törzskönyv kemény papírjának a belső oldalán szokott lenni,egy minta azt kell fénymásolni az biztos jó.Ezt mondták az okmány irodában a nyáron.
A több példányos adás-vételit csak utolsó oldalon kell aláírni? Vagy jobb, ha egy példányos. Lehet írni a másik oldalára is?
Mtz-nél az alvázszám a fülkén is rajta kell, hogy legyen vagy csak az alvázon. Láttam már MTZ traktoron , hogy motorszámhoz hasonló kis alumínium kártya volt a fülkén.
Ha már volt eredetvizsgán nem kell mégegyszer vinni. Forgalmit, törzskönyvet vittem, pik-pak átírták.
Érdeklődnék, hogy használt traktor, piros rendszámos vásárlásakor az átíráshoz milyen okmányok kellenek. Forgalmi, törzskönyv és eredet vizsgálat szükséges-e?
Valaki egy adás-vételi mintát tudna-e feltölteni!
Vannak árak , és vannak dinkák akik veszik tök poén.
http://www.olx.hu/q/pucolva/c-312
Szerintem drága volt , bár van olyan aki tanyasi kacsáért el kér pucolva 1200 hufot/kg
Sziasztok,
Hatalmas a gondom! Ma a párom haza állított 2db pucolt, darabolt kacsával, amik összesen 9kg-ot nyomtak, mindezért 14e HUF-ot fizetett, ez reális???!!! Mert én kicsit sokallom!
1600HUF/KG ár? Van ilyen, mert a mell is csak 1000 HUF körül szokott lenni....
NYUGTASSATOK MEG!!! REÁLIS, vagy jól átcsesztek??
Válasz #2996. hozzászólásra
?
Válasz #2994. hozzászólásra
Mi a bánata?
Válasz #2993. hozzászólásra
de ha végig gondolod hogy a munkagépen másik irányba racsnizik
Válasz #2993. hozzászólásra
OK
Köszi!
Válasz #2992. hozzászólásra
Mindenképp a szóróra tedd a szabadonfutót. Ha pl. kikapcsolod a tlt-t mert sor végén kanyarodsz és jól alászeded, akkor csak a szórón tud racsnizni, ha a gépen lenne akkor befeszülne a kardán és megállna a hengerekkel együtt hirtelen.
Ha meg netán hajtod a tlt-vel és úgy szeded nagyon alá, akkor meg tud dolgozni a kuplung a trakinál.
Válasz #2989. hozzászólásra
A szóró "kicsi" szőlőbe való, és emiatt elég gyakran kell a tlt-t kapcsolgatni, Kb. 4 percenként
Kuplung van a kardánon, de leállításkor nagyon hirtelen áll meg a kihajtás, a pörgők lendülete miatt féltem a szóró derékszöghajtását.
Válasz #2990. hozzászólásra
Senki??
Valaki nem tudna nekem egy robbantott ábrát felrakni vagy linkelni egy hasonló elsőhajtásról mint ami az avatarom lévő gépbe lehet?? Valami gebax van
Válasz #2987. hozzászólásra
Miért kell oda szabadonfutós? Oda nem kuplungos kellene? Mi csúszik meg ha valami nagyot pl betont kap a szóróhenger?
Válasz #2986. hozzászólásra
Valamiért pedig a kardánok burkolatára rá is festik gyárilag, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni.
Ha az rk kaszánál fordítva tennéd fel akkor összetörnéd összecsukáskor ha még forog a kasza.
Válasz #2985. hozzászólásra
Szerves trágyaszóró (kicsi)
Válasz #2982. hozzászólásra
Mindegy a forgásirány egy.Csak egyfelé racsnizik le a szabadonfutó.
Válasz #2984. hozzászólásra
szerintem a munkagépre. Miről van szó pontosan?
Válasz #2983. hozzászólásra
Konkrétan trakira vagy a munkaeszközre tegyem a szabadonfutót?
Válasz #2982. hozzászólásra
kaszánál a munkagépen van, a trakin meg a kuplung.
Üdv!
Tlt szabadonfutót melyik csonkra szokás tenni, a traki kihajtására vagy a munkagépére?
Köszönöm az eddigi válaszokat és észrevételeket!
Módosítottam a kérdőíven, várom a további válaszokat! :-)
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEwxMy15VFJRRVMwdDdHaHVJMXJGX1E6MQ
Válasz #2978. hozzászólásra
Metalwolf készít lazítót, onnak lehet venni külőn is szerintem!!
Válasz #2974. hozzászólásra
Azt gondoltam én is,de az ekéét volna jó tudni.
Jó estét mindenkinek!
Szeretnék a tél folyamán készíteni egy talajlazítót. A kérdésem az lenne, hogy hol és milyen fajta lazító orrbetétet lehet kapni/beszerezni?