Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De azt ne felejtsd el hogy ki értesítést csak az eladó fog kapni!! És azt is csak postán!! Néhány napra..Legalábbis nálunk a kocka -fejüek igy csinálják!! Kész röhej az egész... És majd az eladó értesiti azt aki meg nyerte..Vagy aztakire úgy gondolja hogy tartozik!! Botrány ami a felfüggesztésekkel együtt jár!!!
Be kell menned a papírért (vagy elküldik az ügyvédnek már nem is tudom) és akkor biztosan. De javaslom hogy érdeklődj a lejárat napján a jegyzőnél és akkor nincs több para.
Sziasztok,
november 8.-án letelik a kifüggesztés határideje az önkormányzatnál az általam megvételre kerülő földterületnek.Az a határidő letelte után derül ki,hogy más is meg akarja venni,vagy ez már kiderült volna menet közben is?
Minden évben van, vetésforgótól függően 20-25 heki.
Legeltetem és szénának kaszálom. Normál évben 3x meg lehet kaszálni. Idén csak 2 kaszálás jött le róla, a végét most legeltetem. Az MTZ nem látszik ki belőle, olyan magasra megnő.
Vetés után 2 hónapra már lehet kaszálni. Gyorsan nő, bírja a kedvezőtlen feltételeket. Rosszabb időjárás mellett is leadja a 8-10t/ha termésátlagot. Fontos, hogy kb 60cm alatt nem lehet legeltetni és kaszálni sem az antinutritív hatása miatt. Hirtelen időváltozáskor is kerülendő a legeltetés és a zölden etetés pár napig. Marhák, lovak, kecske, birka gond nélkül eszi, zölden legelik.
Széna készítéshez a vékony szárú fajták a jók. Eddig Akklimatot vetettem. Jövőre ki akarom próbálni a Bovital hibridet is.
Lesz még próbára egy kisebb táblán silócirok. Meglátjuk mit produkál.
Sziasztok!
Gaspardo MTE 6F, valamint TUME HKK 4001 DD típusú vetőgépekhez, valamint V-Teknik VT 2000-es és Müller Elektronik PK 602 típusú vetés ellenőrző monitorokhoz keresek magyar nyelvű kezelési utasítást!
Köszi!
Üdv 2140 john deere hidrolika szivattyú nagyon zajos levattem azt látom a tügörgők nagyon el vannak kopva van benne 2 db honnan lehet ilyet venni,es mennyiert kivéve kiteelég ha csak a tügörgöt cserélem a vagy kompletem cseréljem a tengelyel együt???????????????
Az szerintem nincs benne Gondoltam olyat hogy hátha egy kicsit feldobná azt a területet, egész föld színtiszta zöld ez a szike meg csak foltokban búza árvakaelés meg egy kis gaz, gondolom még ezeknek is gyenge de kiviszem, letárcsázom és lesz ami lesz
Tudnék 1-2 pórkocsi falevelet (egy része már komposzt állagú). Érdemes-e vele foglalkozni?? Szikes részt gondoltam vele feljavítani... Ér-e valamennyit??
Nagyon nagyon köszönöm!! Erre gondoltam csak a memóriám becsapott
Salas: igen megköszönném mert van 2 ha gyenge föld, meg kellene próbálni valami szálastakarmánnyal hasznosítani Csak az igény a nagy kérdés, mert csak úgy hobbyból nem vetem be
Valaki tudna nekem egy leírást bemásolni, vagy adni egy linket a somkóró szálastakarmányként való felhasználásáról?? Mert a faluban igencsak megnőtt a lovak száma és úgy tudom (olvastam valahol csak nem találom) hogy "ha somkórót virágzás után kaszáljuk akkor ropogós lótakrmány" valami ilyesmi rémlik. Mert akarok beszélni 1-2 emberkével megkérdezni hogy lenne-e rá igény mert feleslegesen nem fogok vetni Vagy esetleg más növényt tudnátok javasolni ami megél homokon , lótakrmánynak felhasználható és ha úgyvan zöldtrágyaként ősszel leszántható??
Sziasztok érdeklödni szeretnék hogy valaki nem járt e mostanában NÉMETORSZÁGBAN hogy mijen ott a termény gazdaság ?????????,
személy szerint az a problémám mint a tőbbi hajdusági embernek . MINDEN PÉNZEMET BEFEKTETEM A tormába hogyha lene rajta 1 kis plusz pénzem nem hogy lett hanem még az ís elmegy így ha enyí lesz az átvevési ára. Ezt a kevés átvevési árat azal magyarázzák hogy NÉMETEKNÉL JO LETT A TERMÉS torma szinten
VAGY CSAK AZ ÁTVEVŐK KITALÁLCIOJA ha valaki tud valamit irjon ELŐRE ÍS KŐSZI..
Üdvözlet mindenkinek!
Olyan dologba szeretnék segitséget kérni,hogy családi tulajdonban van 15ha föld,és az egyik családtag eladná az ő 5ha-os részét.Én megvenném csak nincs annyi pénzem...Honnan érdemes hitelt vagy kölcsönt felvenni?Kihez forduljak??
Egyszer anyámék beleszaladtak! Anyám őstermelő, a fater nevén voltak a gázolaj számlák,mert a traki az ő nevén van! Igényeltek 25000 vissza,és mivel nem anyám nevén volt a számla, befizettek 50-et!!Hiába mondták a vámosnak hogy akkor nem igényelnek! A szándék is büntetendő!!!
13072 hozzászólás
BOCSI!! Ki -fügesztés akart volna lenni.. Már e szó hallatán is ideges vagyok
Válasz #2919. hozzászólásra
De azt ne felejtsd el hogy ki értesítést csak az eladó fog kapni!! És azt is csak postán!! Néhány napra..Legalábbis nálunk a kocka -fejüek igy csinálják!! Kész röhej az egész... És majd az eladó értesiti azt aki meg nyerte..Vagy aztakire úgy gondolja hogy tartozik!! Botrány ami a felfüggesztésekkel együtt jár!!!
Válasz #2919. hozzászólásra
Be kell menned a papírért (vagy elküldik az ügyvédnek már nem is tudom) és akkor biztosan. De javaslom hogy érdeklődj a lejárat napján a jegyzőnél és akkor nincs több para.
Válasz #2918. hozzászólásra
akkor az a lényeg,hogy nov 8-után derül ki minden.Ez kb hány nap után tisztázódik le?
Válasz #2917. hozzászólásra
A lejártakor lesz hivatalos, azaz biztos hogy hányan jelelntkeztzek a jegyzőnél, ha jelentkeztek. Addig pletyka...
Sziasztok,
november 8.-án letelik a kifüggesztés határideje az önkormányzatnál az általam megvételre kerülő földterületnek.Az a határidő letelte után derül ki,hogy más is meg akarja venni,vagy ez már kiderült volna menet közben is?
Válasz #2914. hozzászólásra
Okés, nekem kizárólag széna készítésre kellene! Tudsz fajtát ajánlani?? Vetőmagot honnan szerzed be??
Ares: rendben, tudom észen kell lenni mert könnyen átbasszák a komát, főleg ha valaki valamit elakar adni
Válasz #2913. hozzászólásra
Baromság el ne hidd neki, hogy kétszer lehet kaszálni évente!!! Átba...ás, vigyázzál!!!
Válasz #2911. hozzászólásra
Igen, neked céloztam, csak félrenyomtam.
Minden évben van, vetésforgótól függően 20-25 heki.
Legeltetem és szénának kaszálom. Normál évben 3x meg lehet kaszálni. Idén csak 2 kaszálás jött le róla, a végét most legeltetem. Az MTZ nem látszik ki belőle, olyan magasra megnő.
Vetés után 2 hónapra már lehet kaszálni. Gyorsan nő, bírja a kedvezőtlen feltételeket. Rosszabb időjárás mellett is leadja a 8-10t/ha termésátlagot. Fontos, hogy kb 60cm alatt nem lehet legeltetni és kaszálni sem az antinutritív hatása miatt. Hirtelen időváltozáskor is kerülendő a legeltetés és a zölden etetés pár napig. Marhák, lovak, kecske, birka gond nélkül eszi, zölden legelik.
Széna készítéshez a vékony szárú fajták a jók. Eddig Akklimatot vetettem. Jövőre ki akarom próbálni a Bovital hibridet is.
Lesz még próbára egy kisebb táblán silócirok. Meglátjuk mit produkál.
Válasz #2912. hozzászólásra
Elvileg a muhar is jobb évben 2x adja magát legalábbis akitől venném a magot azt mondta Valamivel el kell kezdeni kísérletezni
Válasz #2911. hozzászólásra
Jobb időkben elvileg 2x is megkaszálható. Nekem is van egy 6 ha homok, én is valami ilyesmit tervezek.
Válasz #2910. hozzászólásra
Gondolom nekem céloztad Rendben, egy körbejárást azért megér Te tudsz róla valami konkrétumot mondani??
Válasz #2904. hozzászólásra
Nézd még meg a szudáni füvet is. Nagyobb a hozama mint a moharnak. Lovak, marhák birkák szeretik. Akár még legeltethető is.
Sziasztok!
Gaspardo MTE 6F, valamint TUME HKK 4001 DD típusú vetőgépekhez, valamint V-Teknik VT 2000-es és Müller Elektronik PK 602 típusú vetés ellenőrző monitorokhoz keresek magyar nyelvű kezelési utasítást!
Köszi!
Üdv 2140 john deere hidrolika szivattyú nagyon zajos levattem azt látom a tügörgők nagyon el vannak kopva van benne 2 db honnan lehet ilyet venni,es mennyiert kivéve kiteelég ha csak a tügörgöt cserélem a vagy kompletem cseréljem a tengelyel együt???????????????
Válasz #2906. hozzászólásra
hajdúban keresd !!sokat lehajigálnak az ekékről az ilyen "kacatokból"
meg sokan meg se veszik rá
A képen lévő kverneland ld ekére való előhántót keresek párban, felfogatással:
Válasz #2904. hozzászólásra
Húú, nagyon hálás volnék! Itt volna a szomszédba E-mailbe, vagy sms-be vagy valahogy juttasd már el nekem
Válasz #2900. hozzászólásra
természetesen aratáskor
Tiszakécskén Orosz árult szezonban 100Ft/kg áron ha gondolod megszerzem a számát
Válasz #2902. hozzászólásra
Az szerintem nincs benne Gondoltam olyat hogy hátha egy kicsit feldobná azt a területet, egész föld színtiszta zöld ez a szike meg csak foltokban búza árvakaelés meg egy kis gaz, gondolom még ezeknek is gyenge de kiviszem, letárcsázom és lesz ami lesz
Válasz #2901. hozzászólásra
Szerintem jó, kertekben szokták használni.
De DIÓFA levél ne legyen benne, mert az komposztálni nem jó.
Tudnék 1-2 pórkocsi falevelet (egy része már komposzt állagú). Érdemes-e vele foglalkozni?? Szikes részt gondoltam vele feljavítani... Ér-e valamennyit??
Úgy néz ki lesz igény a mohar szénára
Vetőmagot mikor érdemes beszerezni? Mikor van szezonja??
Gondolom majd valamikor tavasszal lesz aktuális, de nem akarom hogy elkapkodják és ne jusson
Válasz #2891. hozzászólásra
http://www.kutdiak.kee.hu/diak/nzs/nsomkoro.htmhttp://www.magvas.hu/tavaszi/bukkony.htm még egy apróság, http://www.mkk.szie.hu/dep/gygt/legeltetes/okojegyzet05.pdf
Válasz #2897. hozzászólásra
ebbe is van 2-3 nagyobb szikfolt a többit meg legalább nem kavarná a szél
Válasz #2894. hozzászólásra
Szívesen!
Ezt terveztem már régebben, hogy mikor lesznek majd a lovak, akkor ezt szeretnék majd termelni legszarabb földön. (szikes)
KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET
KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET
Válasz #2892. hozzászólásra
Nagyon nagyon köszönöm!! Erre gondoltam csak a memóriám becsapott
Salas: igen megköszönném mert van 2 ha gyenge föld, meg kellene próbálni valami szálastakarmánnyal hasznosítani Csak az igény a nagy kérdés, mert csak úgy hobbyból nem vetem be
Vannak itt is lovasok, ha gondolod szomszéd megkérdezhetem őket...
http://www.pkkft.hu/agrarium/eloadas/15_1_mohar.pdf
"Elvénülve ropogós lótakarmány." Bár ezt találtam lótakarmányként.
Valaki tudna nekem egy leírást bemásolni, vagy adni egy linket a somkóró szálastakarmányként való felhasználásáról?? Mert a faluban igencsak megnőtt a lovak száma és úgy tudom (olvastam valahol csak nem találom) hogy "ha somkórót virágzás után kaszáljuk akkor ropogós lótakrmány" valami ilyesmi rémlik. Mert akarok beszélni 1-2 emberkével megkérdezni hogy lenne-e rá igény mert feleslegesen nem fogok vetni Vagy esetleg más növényt tudnátok javasolni ami megél homokon , lótakrmánynak felhasználható és ha úgyvan zöldtrágyaként ősszel leszántható??
Válasz #2883. hozzászólásra
És lehet valamit tenni ellene, úgy hogy az illetőnek elmenjen a kedve az ilyentől?
Válasz #2887. hozzászólásra
KAPCSOLAT
Cím:
Megye: Bács-Kiskun
Település: Kiskunfélegyháza
6100 I. kerület, tanya 241.
Telefon:
(+36) (76) 462-181
Fax:
(+36) (76) 463-334
Válasz #2884. hozzászólásra
Kérdezd meg a Kecskeméti univernél is ! ---Kecskeméti Konzervgyár Zrt.
Kecskemét, Szolnoki út 35.
Telefon: +36 76 518-100
Fax: +36 76 481-574
Univer, Koch's torma?
EZT próbáld meg itt fel tudod tenni hogy van nagy tételbe, meg árat is írhatsz és hátha találsz valakit
Ha sok a tormád esetleg a nagybanit miért nem próbálod meg???
Sziasztok érdeklödni szeretnék hogy valaki nem járt e mostanában NÉMETORSZÁGBAN hogy mijen ott a termény gazdaság ?????????,
személy szerint az a problémám mint a tőbbi hajdusági embernek . MINDEN PÉNZEMET BEFEKTETEM A tormába hogyha lene rajta 1 kis plusz pénzem nem hogy lett hanem még az ís elmegy így ha enyí lesz az átvevési ára. Ezt a kevés átvevési árat azal magyarázzák hogy NÉMETEKNÉL JO LETT A TERMÉS torma szinten
VAGY CSAK AZ ÁTVEVŐK KITALÁLCIOJA ha valaki tud valamit irjon ELŐRE ÍS KŐSZI..
Válasz #2859. hozzászólásra
Pontosan.
Válasz #2858. hozzászólásra
Te miket tudsz...
Válasz #2880. hozzászólásra
IBC.
Válasz #2879. hozzászólásra
Sima pótkocsid van? tegyél rá 1 m3-es tartályokat, azt több helyen hirdetnek, pl expressz.
"Szisztok!Tudom hogy nem a témához kapcsolodik,de nem-e tud valaki vízszállito potkocsit eladot vagy tartályt?nagyon sürgös lenne!köszönöm"
Tartály van.
Válasz #2876. hozzászólásra
".Honnan érdemes hitelt vagy kölcsönt felvenni?"
Ahol kapsz.
Van több bank, aki ad a fölvásárlásra hitelt.
Ha bevetik az új földtörvény tervezetet, nagy változások várhatók.
Bizonyára tudod, hogyan változtak a lakásárak. Talán a történelem kereke ismétli önmagát.
Válasz #2875. hozzászólásra
Pontosan!És bünti lett!
Üdvözlet mindenkinek!
Olyan dologba szeretnék segitséget kérni,hogy családi tulajdonban van 15ha föld,és az egyik családtag eladná az ő 5ha-os részét.Én megvenném csak nincs annyi pénzem...Honnan érdemes hitelt vagy kölcsönt felvenni?Kihez forduljak??
Válasz #2874. hozzászólásra
Na de akkor földhivatali nyilvántartás szerint anyukád volt a földhasználó, és apud nevén voltak a számlák?
Egyszer anyámék beleszaladtak! Anyám őstermelő, a fater nevén voltak a gázolaj számlák,mert a traki az ő nevén van! Igényeltek 25000 vissza,és mivel nem anyám nevén volt a számla, befizettek 50-et!!Hiába mondták a vámosnak hogy akkor nem igényelnek! A szándék is büntetendő!!!
Válasz #2872. hozzászólásra
idáig itt is igy gondolták,és jött a bünti,főleg az aratással nem tudtak elszámolni,mert számlát nem kért