Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Erről a landiniről van szó ami az avataromon van. Ezen külön kapcsolom az elsőkerékhajtást akár menet közbe is lehet kuplung minden nélkül plusz van ez a kardánkapcsoló 3 állása kikapcs, kerékhajtás, plusz amikor direkdbe hajt Munka közbe nincs vele baj csak a bekapcsolása a macerás de nagyon
Nem véletlenül átkapcsolt a kardánkihajtásod járatkerékhajtásra???? Nem tom milyen gépről van szó, de MTZ esetén hajthat közvetlenül a nyelestengelyről áthajtással, de hajthat váltó kimenet tengelyről is, na akkor ha megáll a gép akkor megáll a kardán is. AVn a te gépeden ilyen állítási lehetőség????
Emberek nekünk egy olyan problémánk van gépünkkel hogy a kardánhajtást csak akkor lehet bekapcsolni amikor áll lefele a motor kuplung be és ekkor csökken a fordulatszám ezután indításkor hajt a kardán. Kikapcsolás az működik normálisan. Ennek elvileg szerintem akármikor járó motornál is kapcsolhatónak kellene lennie. Valakinek valami ötlete aki látott már ilyen váltóházat belűlőr?? Olyan mintha a kuplung benyomása után ugyan úgy hajtaná azt a fogaskereket ami a kardánt hajtaná mintha nem szüntetné meg a hajtást... létezik ez A sebességeket aránylag normálisan veszi. Mi valami beállítási problémára gyanakszunk. Nagyon unalmas permetezéskor minden sor elején újraindítani a gépet Meg nem is használ se önindítónak meg semminek se
Tőserdőből ha mész a benzinkút (kecskemét) felé a kapásfalusi úton a vasút után az 1 vagy 2 ház balkéz felől. Ha jól emléxek akkor egy tábla is van kirakva, Akócsinak hívják a tsávót. Nekünk robogót fűkaszát is csinált elég korrekt
Én tudok egy fickót a kapásfalusi úton nagyon benne van ezekbe a kis benzines szutykok javításában. Nekünk nem egyszer gyógyította már meg. Ha érdekelj írj vagy csörögj és megadom a számát
Tudom, hogy nem ide való, csak kis segítség kellene nekem. :)
Mondjatok nekem jó mulatós zeneszámokat. (szóba lehet az albumcímek is.) Tesóm ballagási bulira kéne. Köszi.
az,hogy kevés anyagnál jobban pörög az még nem jelent beállítási hibát mert ugyanezt csinálja a láncfűrész és a damilos is...nem lehet,hogy egyszerűen csak elkopott?
Nem hiszem hogy kopott lenne a fuvóka de ha úgy gondolod fűzz át rajta egy vékony rézdrótot ezzel szűkítve rajta. A drótot rögzítsd úgy hogy nehogy be tudja szívni.
Ha így működne akkor a fuvóka tényleg kopott.
Ezt próbáltam, de nincs változás.
Azzal a max. fordulatot lehet állítani, pontosabban állítja az magának, de itt arról van szó hogy nem bírja felvenni a fordulatot és ezáltal gyenge is.
Nem lehet hogy a fúvóka kopott? (Van benne egy műnyag fúvóka, ki tudja...(én nem))
Az a két fül szelepként viselkedik. Jól felfekszik mindkettő? Nincs közte rés?
Van egy kisérleti jellegü ötletem.
Indítsd be és azt a részt amit a ventillátor lapát szele mozgat azt kézzel próbáld mozgatni .
Ha úgy jobban megy akkor az azt mozgató rugó lehet elgyengült megnyúlott.
Azért pörög fel mikor kifogy a nafta mert akkor lesz jó a benzin levegő keverék aránya, ha televan és feketén kormol akkor meg benzinben dús a keverék, tehát nem tökéletes az égés azért kormol!!
Mondom a megoldást, a membrán mozgatja a tűszelepet egy kis rézlemez segítségével pici csavarhúzóval hajtsál úgy a lemezkén egy picit hogy a membrán kevesebbet tudjon mozgatni a tűszelepen, és akkor jó fog lenni! A lemzkét távolabb kell hajtani a membrántól hogy kevesebbet mozdítson rajta. Ha nem volt érthető akkor csináljál képet, tedd ide fel és megint nekifutunk!!
2-szer kb 1/3 tankot kihajtottam belőle. Ahogy fogy az üzemanyag úgy emelkedik a fordulat és jön az erő. Amikor kifogy természetesen felpörög néhány másodpercre és leáll.
Úgy látom keves üzemanyaggal a tankban használható és talán stabilnak is nevezhető.
Ha úgy van ahogy mondod akkor dolgoztasd meg a gépet fél tankkal és ha jól dolgozik akkor jó érdemes vele tovább küzdened.
Ha nem jól dolgozik kevés benzinnel akkor lehet hogy a szelepszárak lötyögnek a házban és ott olajat szív ezért kormolja a gyertyát.
Azért mondom hogy dolgoztasd mert a kevés benzines működés lehet csak véletlen volt.
Csak kezdem előlről:
3,5 lovas Briggs motor. Nem mai gyerek...
A gond az, hogy lekormolja a gyertyát, ill azt gyanítom hogy még mindíg sokat kap.
Lett benne membrán és gyertya cserélve, de akkor is fennáll a tünet. Azt vettem észre hogy amikor kevés üzemanyag van a tankban akkor "normálisan" működik, de ha öntök a tankba (kb 3/4-ig szoktam) akkor szinte azonnal elmegy az erő, gyertya tiszta korom. Fogyogat a motorolaj de annyira nem vészes, ill. az üzemanyag szint változásra ahogy írtam azonnal reagál.
Kicseréltem a membránt a karburátorban. Örültem mint majom a farkának hogy megy mint állat. Igen, kb 5 percig, azután elmegy az erő. Nézem a gyertyát tiszta korom.
Köszönöm! Ennél van olcsóbb. Pl ITT
A kérdés már csak az, hogy érdemes megvenni? Mennyit bír?
Körbe érdeklődtem, de a normális minőségi szivattyúk marha drágák.
Pedrollo, wilo, grundfos stb.., mind kb 100e-től indulnak.
13079 hozzászólás
Válasz #2327. hozzászólásra
Nem hinném annyit vettem észre hogy nagyon kint fog kb 5 centi nyomás után szétkapcsol
Válasz #2326. hozzászólásra
nem ismerem a géptípust, bocs
Válasz #2326. hozzászólásra
a kuplungpedálnak nincs esetleg több állása mint a zetornak
Válasz #2325. hozzászólásra
Erről a landiniről van szó ami az avataromon van. Ezen külön kapcsolom az elsőkerékhajtást akár menet közbe is lehet kuplung minden nélkül plusz van ez a kardánkapcsoló 3 állása kikapcs, kerékhajtás, plusz amikor direkdbe hajt Munka közbe nincs vele baj csak a bekapcsolása a macerás de nagyon
Válasz #2320. hozzászólásra
Nem véletlenül átkapcsolt a kardánkihajtásod járatkerékhajtásra???? Nem tom milyen gépről van szó, de MTZ esetén hajthat közvetlenül a nyelestengelyről áthajtással, de hajthat váltó kimenet tengelyről is, na akkor ha megáll a gép akkor megáll a kardán is. AVn a te gépeden ilyen állítási lehetőség????
Válasz #2323. hozzászólásra
Hol keressem az állítási lehetőséget?? Amúgy van benne valami mert tényleg olyan érzés mintha nem szüntetné meg a hajtást
Válasz #2322. hozzászólásra
talán külön kuplungtárcsája van és állítani rajta
Válasz #2320. hozzászólásra
Senkinek semmi ötlete??? Légyszi aki tud valami használható infót az írja már le
Válasz #2319. hozzászólásra
Ha korrekt akkor utolsó esélyként még megpróbálom. Köszi.
Emberek nekünk egy olyan problémánk van gépünkkel hogy a kardánhajtást csak akkor lehet bekapcsolni amikor áll lefele a motor kuplung be és ekkor csökken a fordulatszám ezután indításkor hajt a kardán. Kikapcsolás az működik normálisan. Ennek elvileg szerintem akármikor járó motornál is kapcsolhatónak kellene lennie. Valakinek valami ötlete aki látott már ilyen váltóházat belűlőr?? Olyan mintha a kuplung benyomása után ugyan úgy hajtaná azt a fogaskereket ami a kardánt hajtaná mintha nem szüntetné meg a hajtást... létezik ez A sebességeket aránylag normálisan veszi. Mi valami beállítási problémára gyanakszunk. Nagyon unalmas permetezéskor minden sor elején újraindítani a gépet Meg nem is használ se önindítónak meg semminek se
Válasz #2318. hozzászólásra
Tőserdőből ha mész a benzinkút (kecskemét) felé a kapásfalusi úton a vasút után az 1 vagy 2 ház balkéz felől. Ha jól emléxek akkor egy tábla is van kirakva, Akócsinak hívják a tsávót. Nekünk robogót fűkaszát is csinált elég korrekt
Válasz #2317. hozzászólásra
A kanyarban lakik ha jól tudom? (Tőserdő felől)
Válasz #2310. hozzászólásra
Én tudok egy fickót a kapásfalusi úton nagyon benne van ezekbe a kis benzines szutykok javításában. Nekünk nem egyszer gyógyította már meg. Ha érdekelj írj vagy csörögj és megadom a számát
Nincs szerviz a közelben? Ha nem tudsz, akkor ahol ilyet árulak, biztosan tudnak ajánlani.
Megértelek!
Lehet rá venni komplett motort jófogáson vaterán olcsón.
De csak akkor ved meg ha ki tudod próbálni.
Válasz #2313. hozzászólásra
NIGHTWISH - Storytime
Válasz #2312. hozzászólásra
Szia!
Sógorok Hogysza-hogysza...
Kocsis Janika
Tudom, hogy nem ide való, csak kis segítség kellene nekem. :)
Mondjatok nekem jó mulatós zeneszámokat. (szóba lehet az albumcímek is.) Tesóm ballagási bulira kéne. Köszi.
Válasz #2304. hozzászólásra
az,hogy kevés anyagnál jobban pörög az még nem jelent beállítási hibát mert ugyanezt csinálja a láncfűrész és a damilos is...nem lehet,hogy egyszerűen csak elkopott?
Válasz #2309. hozzászólásra
Nos, én feladtam.
Válasz #2304. hozzászólásra
Nem hiszem hogy kopott lenne a fuvóka de ha úgy gondolod fűzz át rajta egy vékony rézdrótot ezzel szűkítve rajta. A drótot rögzítsd úgy hogy nehogy be tudja szívni.
Ha így működne akkor a fuvóka tényleg kopott.
Válasz #2307. hozzászólásra na itt a kép is
Válasz #2305. hozzászólásra
Ez egy alap mtz váltó,
de szerintem hasonlót a fülkében is találsz
Válasz #2305. hozzászólásra
attól függ milyen MTZ-ben
Sziasztok!
Leírná nekem valaki hogy helyezkednek el a sebességi fokozatok az MTZ-ben?Melyik állásnál hányadikban van?Most tanulok!!!
Előre is köszi!
Válasz #2303. hozzászólásra
Ezt próbáltam, de nincs változás.
Azzal a max. fordulatot lehet állítani, pontosabban állítja az magának, de itt arról van szó hogy nem bírja felvenni a fordulatot és ezáltal gyenge is.
Nem lehet hogy a fúvóka kopott? (Van benne egy műnyag fúvóka, ki tudja...(én nem))
Válasz #2302. hozzászólásra
Az a két fül szelepként viselkedik. Jól felfekszik mindkettő? Nincs közte rés?
Van egy kisérleti jellegü ötletem.
Indítsd be és azt a részt amit a ventillátor lapát szele mozgat azt kézzel próbáld mozgatni .
Ha úgy jobban megy akkor az azt mozgató rugó lehet elgyengült megnyúlott.
Válasz #2301. hozzászólásra
A membránon magán van két helyen kis fülek amelyek a furaton vagy fekszik és ilyenkor zár. Ebben más nincs.
Ami mozgó alkatrész van az ez a két fül ill. egy vékony rúgó.
Válasz #2299. hozzászólásra
Ha membrán van akkor valaminek kell lenni amit mozgat ami a benyót átengedi a motorba!!
Válasz #2297. hozzászólásra
De megnézem pontosan és köszönöm.
Válasz #2297. hozzászólásra
Holnap megnézem mit tudok ártani neki, de én nem vágom hogy abban lenne tűszelep. Ilyen karbi van rajta.
Válasz #2295. hozzászólásra
Azért pörög fel mikor kifogy a nafta mert akkor lesz jó a benzin levegő keverék aránya, ha televan és feketén kormol akkor meg benzinben dús a keverék, tehát nem tökéletes az égés azért kormol!!
Válasz #2295. hozzászólásra
Mondom a megoldást, a membrán mozgatja a tűszelepet egy kis rézlemez segítségével pici csavarhúzóval hajtsál úgy a lemezkén egy picit hogy a membrán kevesebbet tudjon mozgatni a tűszelepen, és akkor jó fog lenni! A lemzkét távolabb kell hajtani a membrántól hogy kevesebbet mozdítson rajta. Ha nem volt érthető akkor csináljál képet, tedd ide fel és megint nekifutunk!!
sziasztok.paprikába szeretnék gyomirtót használni kétszikű gyomok ellen.szerintetek afalon mehet????vagy tudtok valami mást??sajnos sürgős lenne.
Válasz #2294. hozzászólásra
2-szer kb 1/3 tankot kihajtottam belőle. Ahogy fogy az üzemanyag úgy emelkedik a fordulat és jön az erő. Amikor kifogy természetesen felpörög néhány másodpercre és leáll.
Úgy látom keves üzemanyaggal a tankban használható és talán stabilnak is nevezhető.
A nagy kérdés hogyan tovább?
Válasz #2292. hozzászólásra
Ha úgy van ahogy mondod akkor dolgoztasd meg a gépet fél tankkal és ha jól dolgozik akkor jó érdemes vele tovább küzdened.
Ha nem jól dolgozik kevés benzinnel akkor lehet hogy a szelepszárak lötyögnek a házban és ott olajat szív ezért kormolja a gyertyát.
Azért mondom hogy dolgoztasd mert a kevés benzines működés lehet csak véletlen volt.
Válasz #2292. hozzászólásra
Shell benzint tegyél bele.A legszuperabbat.
Tisztelt Kollegák,
Csak kezdem előlről:
3,5 lovas Briggs motor. Nem mai gyerek...
A gond az, hogy lekormolja a gyertyát, ill azt gyanítom hogy még mindíg sokat kap.
Lett benne membrán és gyertya cserélve, de akkor is fennáll a tünet. Azt vettem észre hogy amikor kevés üzemanyag van a tankban akkor "normálisan" működik, de ha öntök a tankba (kb 3/4-ig szoktam) akkor szinte azonnal elmegy az erő, gyertya tiszta korom. Fogyogat a motorolaj de annyira nem vészes, ill. az üzemanyag szint változásra ahogy írtam azonnal reagál.
Erre tud mondani valaki valami okosat.
Köszönöm,
köszi
Válasz #2289. hozzászólásra
jah, valamikor régen volt velük kapcsolatom, te pedig megerősítetted hitemet és azóta már voltam is náluk
Válasz #2287. hozzászólásra
Volt kitől tanulni.....
Válasz #2286. hozzászólásra
hidracél kecskemét ,seres kft pécs
Válasz #2286. hozzászólásra
gimex hidraulika győr
Nyers munkahenger szár kéne tudtok segíteni?
Válasz #2284. hozzászólásra
Fel lehet fúrni.Hódmezőn. cserélik,ha viszed a régit.
Válasz #2283. hozzászólásra
3,5 lovas Briggs robi 56
Válasz #2282. hozzászólásra
Miben van ez ember???????????
TiszteltKoleegák,
Kicseréltem a membránt a karburátorban. Örültem mint majom a farkának hogy megy mint állat. Igen, kb 5 percig, azután elmegy az erő. Nézem a gyertyát tiszta korom.
Megy a ganéra......
Válasz #2278. hozzászólásra
Jól van na
Válasz #2279. hozzászólásra
Köszönöm! Ennél van olcsóbb. Pl ITT
A kérdés már csak az, hogy érdemes megvenni? Mennyit bír?
Körbe érdeklődtem, de a normális minőségi szivattyúk marha drágák.
Pedrollo, wilo, grundfos stb.., mind kb 100e-től indulnak.