Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Adott egy 1970es osztrák traktor, régi kinti forgalmija meg van, amit 2004ben lezártak.
Azóta egy telepen van, itthon nem lett forgalomba helyezve.
Van rá esély hogy forgalomba helyeztessem?
Válasz hegesztocsabi #10545. hozzászólásáraA major, mint művelési ág, az művelés alól kivont terület, az az aranykorona értéke 0.
Annak most van mint írtad művelési ága, minőségi osztály, meg akkor ugye aranykorona értéke is!
Az alapján ki lehet számolni, hogy mennyi a művelés alól kivonás díja! (Persze gondolom, ha nincs valami akadálya, mondjuk nem áll valamilyen védelem alatt!)
Ha jól gondolom így működik a dolog!
Keress egy maszek földmérőt, szerintem úgy is kell a dologhoz és Ő fogja tudni az ügymenetet is!
Van valakinek valami jó tippe,hogy ne keljen engedélyeztetni egy tanyát.
Mert most voltam a földhívatalba,és azt mondták,hogy mivel legelő,erdősitett rész,3 osztályú igy oda nem engedélyeznek tanyát csinálni.
Igaz eddig a gaz meg a kökény volt az úr.
Eddig magasról tettek a területre.
Telephely az se jó.
Pedig csak a földhasználatott jelentettem be,oszt olyan hülye voltam,mert kérdezte,hogy mi a terv a területtel,én meg elmondtam.
Valami kiskapu volna?
Ezért írom, mivel köralak, átlósan hefteld meg, gondolatom szerint "küllők" vannak, tehát nem a teljes kör kerületét kell végigvarrd.
Ha mondjuk 10 centi a varrathosszod, oszthatod 5 centire is.
Több ponton hefteld szakaszon belül is.
Meg esetleg ha megvan 1 átló, utána ihatsz 1 sört is a következőig, de ha rendesen meg van fogatva, nem szabad elhúznia a varratnak.
Itt más a sztori, mert vételkor nem volt kimérve(ez el lett cseszve), és mindenki a régi betonhoz ment. De most ki lett mérve, persze a szomszédnak nem tetszett, meg ő sem akarja elfogadni(kiabálás veszekedés stb), és berágatott, ezért kérdeztem, hogy ilyenkor lehet-e kártérítést kérni.
Válasz medikus #10530. hozzászólásáraTulajdonképp köszönő viszonyban vagyunk. Sőt, az alkalmazottaival kimondottan jó a viszonyunk. Oda vissza segítjük egymást. Ez egy olasz "beteg" ember. Legtöbb gond abból adódig, hogy nem tudja a problémákat kezelni, irtózik a konfliktusok megbeszélésétől közben azt hiszi, hogy pénze, ismeretsége segítségével mindent megtehet. Szerencsére alkalmazottain keresztül tudunk "kommunikálni".
Válasz Zsolesz100 #10528. hozzászólásáraTöbb éven át ment a huzavona 8mindig elművelte az illető) . Kimérés, nem fogadta el, azt is kiszántotta. Bíróságra került az ügy, a bíró ezt a döntést hozta.
Enyémet is magáéhoz kerítette egy "nagygazda". Birtokvédelmet kértem, (sajnos ügyvéd is kellett). kötelezték kerítés elbontására/áthelyezésére, költségek megtérítésére.
Itt is írtam, (panaszkodtam) ugyan ez a gazda hagyta szanaszét legelni a marháit a határban. itt is többszöri rendőr kihívás után birtokvédelmet kértünk, közjegyzőnél. Ő igazságügy kárszakértőt rendelt ki. Mivel ezek után is fenn állt a károkozás, szakértő még kétszer jött ki aratásig. Kártétellel, költségekkel együtt, 1 700 000 ft-t kellett fizetnie. .
Válasz Mihály #10521. hozzászólásáraha nem betonba vettek, akkor 10 méterenként egy akáckaro jo szolgálatot tesz ha kalapáccsal leütöd. . Olyan nincs ,hogy oda jön ki a fogás meg vetés. Mert ha lenne akkor a kombájn is ha teli asztallal vág és közelit a széléhez ahol az asztal fele már az akácásban menne akkor azt is learatná. De mivel összetörne igy nem.megy bele. A villanypásztort sem vetették még be.
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólásáraTe tudtad hogy át művel?Ha tudtad,miért nem szóltál?Lehet ő sem tudta!A mostani GPS mérésekkel bizony vannak eltérések!Dél felé fordul minden mezsgye!
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólására Követem mert kíváncsi vagyok rá én is nálam is van ilyen s mindegy mit csinálok vele vagy üres vagy ő arat mert neki így jön ki a vetés sarok föld
A szomszéd átművelt a területembe, most ki lett mérve.
Van valami módja, hogy kártérítést kapjak, az elmúlt évekért, amikor jogtalanul használta a földemet?
Két dolog jutott eszembe, megegyezni egy összegben, vagy ugyanannyi ideig, én művelnék át a földjébe, ugyanannyi területet.
Jogilag működhet a dolog?
Vagy felejtős a dolog?
Mi a teendő ilyenkor?
Ismét kellene.
Az rk kaszában eltőrt a függöleges tengely,hogyan kell szétszedni?
Zégergyűrük levéve,alól kezdjem vagy felölről a szétszedést.
Előre is köszi
Válasz Gumóka #10515. hozzászólásáraAzt úgy csináljuk egyedül,hogy először is tele töltöd a fékolaj tartályt!Utána a legtávolabbi fék munkahenger légtelenítő csavart megnyitod,és húzol rá egy 5ös benzincsövet!A benzincső másik végét,beleteszed a fékolaj dobozába,úgy hogy a vége olajban legyen!Ha lehet az olajos doboz,magasabban legyen,mint a légtelenítő csavar!!Utána pumpálod a fékpedált,és figyeled hogy a tartályból ne fogyjon ki az olaj!Ha egy tartályt kipumpáltál,nyugodtan lezárhatod a légtelenítőt,de a csövet csak utána vedd le!Ezt utána minden keréken eljátszod,és tökéletesen le lesz légtelenítve!
Válasz Gumóka #10512. hozzászólásáramagyar ember leleményes. Az a kanna azt is kibirná ha abba csinálnál vákumot a kompresszorral szivo oldalon egy csővel bekötve a kannába. . Egy csövön meg az anyag bele. Csak fel ne robbanj ha benzint szivsz. Amugy ha már bsztatod minden keréknél engedsz ki olajat akkor lecserélődik az egész olaj mindenhol. Persze idő meg melo.
Válasz Gumóka #10505. hozzászólásáraLehet kinlodni de inkább hivj valakit. Ugye nem engedted ki az összes olajat a tartálybol meg a csövekből? Mert akkor hosszadalmas lesz.
13055 hozzászólás
Sziasztok,
hátha itt olvassa valaki
Adott egy 1970es osztrák traktor, régi kinti forgalmija meg van, amit 2004ben lezártak.
Azóta egy telepen van, itthon nem lett forgalomba helyezve.
Van rá esély hogy forgalomba helyeztessem?
Előre is köszönöm
Válasz pangi #10553. hozzászólásáraMegnézzük! Köszönöm
Válasz tudatlan20 #10550. hozzászólásáraSzia.
Kverneland DL .Ugyanaz az adagoló része.
Válasz hegesztocsabi #10545. hozzászólásáraMeg kell próbálni lejjebb csavarni a minőségi osztályt......
Van valakinek Rolmako U445 magágykészítője? Információ, tapasztalatok kellenének róla.
Ha lenne, kérem küldje el a telefonszámát, felhívnám.
Köszönöm
Sziasztok! Segítsetek, hogy hol lehet Vogel Noot Masterdrill vetőgéphez alkatrészt szerezni. ( vetőegységhez ) Köszönöm!
Válasz csontii #10548. hozzászólásáraKöszi.
Ennek is utánna járok.
Válasz hegesztocsabi #10545. hozzászólásáraEl kell indítani az eljárást üzem központá nyílvánításává. Azt hiszem 1 hektárnál kisebb nem lehet.
Válasz A.I. #10546. hozzászólásáraKöszi
Válasz hegesztocsabi #10545. hozzászólásáraA major, mint művelési ág, az művelés alól kivont terület, az az aranykorona értéke 0.
Annak most van mint írtad művelési ága, minőségi osztály, meg akkor ugye aranykorona értéke is!
Az alapján ki lehet számolni, hogy mennyi a művelés alól kivonás díja! (Persze gondolom, ha nincs valami akadálya, mondjuk nem áll valamilyen védelem alatt!)
Ha jól gondolom így működik a dolog!
Keress egy maszek földmérőt, szerintem úgy is kell a dologhoz és Ő fogja tudni az ügymenetet is!
Van valakinek valami jó tippe,hogy ne keljen engedélyeztetni egy tanyát.
Mert most voltam a földhívatalba,és azt mondták,hogy mivel legelő,erdősitett rész,3 osztályú igy oda nem engedélyeznek tanyát csinálni.
Igaz eddig a gaz meg a kökény volt az úr.
Eddig magasról tettek a területre.
Telephely az se jó.
Pedig csak a földhasználatott jelentettem be,oszt olyan hülye voltam,mert kérdezte,hogy mi a terv a területtel,én meg elmondtam.
Valami kiskapu volna?
Válasz Gumóka #10542. hozzászólásáraMár megint csak az eszed jár rajta!!!
Válasz Gumóka #10542. hozzászólásáraAnnak kötelező az nélkül, másképp nem szereti meg elsőre.
Válasz Maszek Zs #10540. hozzászólásáraA szűz lánynak is gumi nélkül
Válasz VESZTES. :) #10534. hozzászólásáraIgen csak tedd fel az új helyére és forgasd nézd meg hogy hol üt , amig kevés fogja lehet rajta alakítani.
Válasz Gumóka #10539. hozzászólásáraÉn nem azt mondtam,hogy nem lehet csak vigyázni!
Válasz VESZTES. :) #10538. hozzászólásáraHegesztésnél az a lényeg, hogy mindig hideg helyről hideg helyre hegessz.
Ezért írom, mivel köralak, átlósan hefteld meg, gondolatom szerint "küllők" vannak, tehát nem a teljes kör kerületét kell végigvarrd.
Ha mondjuk 10 centi a varrathosszod, oszthatod 5 centire is.
Több ponton hefteld szakaszon belül is.
Meg esetleg ha megvan 1 átló, utána ihatsz 1 sört is a következőig, de ha rendesen meg van fogatva, nem szabad elhúznia a varratnak.
Próbálom nem el b.szni
Köszi!
Válasz Maszek Zs #10536. hozzászólásáraVisszahegesztésnél beállítás után átlósan heftelni, meg készrehegeszteni is, aztán talán nem húzza el.
Válasz VESZTES. :) #10534. hozzászólásáraVisszaheggesztésnél nehogy hullámos legyen azt üssön a kerék.
Válasz VESZTES. :) #10534. hozzászólásáraPersze
Sziasztok.
Beheggesztett felni közepet kitudom venni úgy hogy a varratokat leflexelem, felni közepet szeretnék cserélni???
Válasz Zsolesz100 #10532. hozzászólásáraHa kiméretted és nem fogadja el,, továbbra is használja, kérj birtokvédelmet!
Válasz endypapa_20120 #10529. hozzászólásáraÉrtem, köszönöm.
Itt más a sztori, mert vételkor nem volt kimérve(ez el lett cseszve), és mindenki a régi betonhoz ment. De most ki lett mérve, persze a szomszédnak nem tetszett, meg ő sem akarja elfogadni(kiabálás veszekedés stb), és berágatott, ezért kérdeztem, hogy ilyenkor lehet-e kártérítést kérni.
Válasz medikus #10530. hozzászólásáraTulajdonképp köszönő viszonyban vagyunk. Sőt, az alkalmazottaival kimondottan jó a viszonyunk. Oda vissza segítjük egymást. Ez egy olasz "beteg" ember. Legtöbb gond abból adódig, hogy nem tudja a problémákat kezelni, irtózik a konfliktusok megbeszélésétől közben azt hiszi, hogy pénze, ismeretsége segítségével mindent megtehet. Szerencsére alkalmazottain keresztül tudunk "kommunikálni".
Válasz endypapa_20120 #10529. hozzászólásáraAkkor nem vagytok jóban?
Válasz Zsolesz100 #10528. hozzászólásáraTöbb éven át ment a huzavona 8mindig elművelte az illető) . Kimérés, nem fogadta el, azt is kiszántotta. Bíróságra került az ügy, a bíró ezt a döntést hozta.
Enyémet is magáéhoz kerítette egy "nagygazda". Birtokvédelmet kértem, (sajnos ügyvéd is kellett). kötelezték kerítés elbontására/áthelyezésére, költségek megtérítésére.
Itt is írtam, (panaszkodtam) ugyan ez a gazda hagyta szanaszét legelni a marháit a határban. itt is többszöri rendőr kihívás után birtokvédelmet kértünk, közjegyzőnél. Ő igazságügy kárszakértőt rendelt ki. Mivel ezek után is fenn állt a károkozás, szakértő még kétszer jött ki aratásig. Kártétellel, költségekkel együtt, 1 700 000 ft-t kellett fizetnie. .
Válasz endypapa_20120 #10524. hozzászólásáraErről mesélj már bővebben, mi volt a pontos sztori?
Ügyvédi megoldás lett, vagy egymás közti?
Válasz Mihály #10525. hozzászólásáraA marha sem ért. Csak les. Azért kerítik.
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólásáraAzt nem tudom, hogy ő tudta-e. De én nem tudtam az biztos.
Válasz .Richard. #10523. hozzászólására valamit tenni kell mert hiába szólok nem akarja érteni...
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólásáraFelénk volt ilyen. 5 évre visszamenőleg kellett fizetnie, + a költségeket kellett fizetnie.
Válasz Mihály #10521. hozzászólásáraha nem betonba vettek, akkor 10 méterenként egy akáckaro jo szolgálatot tesz ha kalapáccsal leütöd. . Olyan nincs ,hogy oda jön ki a fogás meg vetés. Mert ha lenne akkor a kombájn is ha teli asztallal vág és közelit a széléhez ahol az asztal fele már az akácásban menne akkor azt is learatná. De mivel összetörne igy nem.megy bele. A villanypásztort sem vetették még be.
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólásáraTe tudtad hogy át művel?Ha tudtad,miért nem szóltál?Lehet ő sem tudta!A mostani GPS mérésekkel bizony vannak eltérések!Dél felé fordul minden mezsgye!
Válasz Zsolesz100 #10520. hozzászólására Követem mert kíváncsi vagyok rá én is nálam is van ilyen s mindegy mit csinálok vele vagy üres vagy ő arat mert neki így jön ki a vetés sarok föld
A szomszéd átművelt a területembe, most ki lett mérve.
Van valami módja, hogy kártérítést kapjak, az elmúlt évekért, amikor jogtalanul használta a földemet?
Két dolog jutott eszembe, megegyezni egy összegben, vagy ugyanannyi ideig, én művelnék át a földjébe, ugyanannyi területet.
Jogilag működhet a dolog?
Vagy felejtős a dolog?
Mi a teendő ilyenkor?
Válasz Gumóka #10517. hozzászólásáraRézcső egyébként elfogadott fékcsőnek? Úgy tudom, abs-el épített fékrendszerbe nem szabad beépíteni.
Ismét kellene.
Az rk kaszában eltőrt a függöleges tengely,hogyan kell szétszedni?
Zégergyűrük levéve,alól kezdjem vagy felölről a szétszedést.
Előre is köszi
Válasz medikus #10516. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Gumóka #10515. hozzászólásáraAzt úgy csináljuk egyedül,hogy először is tele töltöd a fékolaj tartályt!Utána a legtávolabbi fék munkahenger légtelenítő csavart megnyitod,és húzol rá egy 5ös benzincsövet!A benzincső másik végét,beleteszed a fékolaj dobozába,úgy hogy a vége olajban legyen!Ha lehet az olajos doboz,magasabban legyen,mint a légtelenítő csavar!!Utána pumpálod a fékpedált,és figyeled hogy a tartályból ne fogyjon ki az olaj!Ha egy tartályt kipumpáltál,nyugodtan lezárhatod a légtelenítőt,de a csövet csak utána vedd le!Ezt utána minden keréken eljátszod,és tökéletesen le lesz légtelenítve!
Válasz medikus #10514. hozzászólásáraKell majd, igen.
Válasz Gumóka #10505. hozzászólásáraFéket légtelenítenél?
Válasz Gumóka #10512. hozzászólásáramagyar ember leleményes. Az a kanna azt is kibirná ha abba csinálnál vákumot a kompresszorral szivo oldalon egy csővel bekötve a kannába. . Egy csövön meg az anyag bele. Csak fel ne robbanj ha benzint szivsz. Amugy ha már bsztatod minden keréknél engedsz ki olajat akkor lecserélődik az egész olaj mindenhol. Persze idő meg melo.
Válasz .Richard. #10511. hozzászólásáraNem, ellapítottam a csövet gyorsan.
Néztem ezeket a vákuumos légtelenítőket, olyat csináltam a levegős szórópisztolyból.
Ilyenből:
A benzint is ezzel szívom le a kocsiból, akkor itt is működhet. Egyébként se ártana a fékolajcsere, ránézésre.
A tartály helyén lévő cső jön a tankból, a pisztoly fején meg szépen kifolyik, lent az aknába, csak jöjjön meg az áramlás.
Válasz Gumóka #10505. hozzászólásáraLehet kinlodni de inkább hivj valakit. Ugye nem engedted ki az összes olajat a tartálybol meg a csövekből? Mert akkor hosszadalmas lesz.
Válasz Gumóka #10509. hozzászólásáraNekem vigor van. Ez se volt olyan drága.
Válasz mtz1221 #10508. hozzászólásáraBejött magától is, de az a világ már elmúlt
Válasz Gumóka #10507. hozzászólásáraHa olyat szólítottál be aki be is kapta, akkor nincs ott baj.
Válasz mtz1221 #10506. hozzászólásáraArra már lett megoldás, .....mindenki
Moderátor által módosítva: 2022-08-31 11:53:45
Válasz Gumóka #10505. hozzászólásáraEngem sem szeretnek, de azért arra letudnák 1 sörért valakit akasztani az utcáról is.