Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraHa már "csak" a kisebesedett gyulladás van (nem nyílt seb!), akkor Neogranormon.
Ha durvább, vagy elhúzódó, akkor mindenképp doki!
Nem röhögni véresen komoly a kérdés. Hűtőfolyadékos kézzel ha meg fog valaki érzékeny test részét,és ki sebesedik tőle,mivel kellene lekezelni ? Pín@ nem jó rá mert attól vérzik .
Válasz T.f. #9090. hozzászólásáraAkkor ha valaki részlegesen abbahagyná, hogy tudja csinalni?
(és mellette maradni kellene egy részben beerdősült rétnek...tüzelő szempontjából?)
Válasz vén cigány #9091. hozzászólásáraNem! Kérdezd a Mézgát ő pont beleesett a történetben mert sajnos előző évben fizettek ki neki a földet és még a 15 éves történetbe esett bele! Sajnos nem az öt évesbe mikor már adót nem kellett volna neki fizetni! Úgy tudom a változás 2018 01.01 volt!
Válasz Ares 826 #9087. hozzászólásáraNincs benne annyi,hogy őstermelőként van rá felvéve a támogatás és a termény eladva csak más is ezt mondta mint amit T.F írt le egyébként én is így tudtam ahogy te írod de majd hivatalosan is utána lesz járva
megírom ha meg lesz a hivatalos válasz addig is köszönöm mindenkinek
Válasz balazoooo #9086. hozzászólásáraSzerintem igen, ha nincs benne a vállalkozásba és nem a vállalkozás bevételéből lett véve! Ha magánszemélyként adod el öt év a kritérium!!
Válasz Ares 826 #9083. hozzászólásáraAzért ettől kicsit árnyaltabb a helyzet .
Magánszemélyként történő értékesítés esetén igaz az eddig leírt szabály.
Gazdálkodóként ( Őstermelői adózás )esetén ettől jelentősen eltér , ekkor az őstermelői bevétel része a gazdálkodáshoz tartozó termőföld eladási ára !
file:///C:/Users/WEB/AppData/Local/Temp/06_Mez_gazdasagi__stermel__adozasa_20200928.pdf
"NAV tájékoztató fűzetek
2.1. Bevételek
Bevételnek minősül többek között:
-az őstermelői tevékenységet szolgáló termőföld eladási ára"
NAV értelmezés szerint , ha a gazdaság része , akkor termelőeszköz és bevétel,ha kivan adva bérbe , akkor magánszemélyként történő eladás .
Válasz medikus #9081. hozzászólásáraNem igaz változás volt már csak 5 év, utána adómentes! régen volt a 15 év az első 5 év alatt 100% után volt az adófizetési kötelezettség majd évente 10% csökkent az adóalap ahogy teltek az évek!
Válasz vén cigány #9078. hozzászólásáraén is így gondoltam de mondtak olyat, hogy mivel volt rá támogatás igényelve illetve a terményből volt bevétel ezért adózni kell csak nekem ez kicsit furcsa de nem értek hozzá hátha valaki már találkozott ilyennel, köszönöm a segítséget
Válasz balazoooo #9075. hozzászólásáraAttól függ mikor szerezted a földet, ha öt évnél régebben akkor szerintem nem adóköteles! változott a jogszabály talán 2018 01. 01-el!
Válasz robinson #9074. hozzászólásáraMi próbáltuk vagy 5-6 éve petkusal(nem tudom a számát,az a típus amelyiknek kicsi a garat, oldalt jön le a felmag és az almag és a végén két kifolyó van) nem lehetett vele kitisztítani akár mit követtünk el,utána kalmár rostával tisztítottuk ki amit gépesítettünk,el zötyököltünk vele vagy két hétig.
üdv, van itt olyan aki tisztított már napraforgót petkus k523-al?
Akárhova állítom nem vagyok megelégedve a végeredménnyel. Elég sok nagyobb szemetet hagy benne, szerintem a felső rosta kaparó dörzsöli bele, lehet h azt ki kellene venni?
Köszönöm ha valaki tud okosat mondani!
Válasz Gumóka #9066. hozzászólására
Köszi, közben megtaláltam. A kocsi, a horog okmányai ok, az utánfutó is, a jogsi viszont csak B, úgyhogy ez ugrott.
Ez lesz az kösz mindkettőtöknek .Tavasz óta keresem.Szomszéd birtokon valami rothadt nehéz germinátor naponta(100 hektáronként) megevett egy csapágyat.Raktak bele ilyent és 1500 hektárt elment,és akkor is tengelyeket ette meg nem a perselyt.Kombinátoromba rakok ebből ha találok nálunk.
Válasz mtz1221 #9055. hozzászólásáraNem egyről beszélünk, amit én linkeltem az más tészta.
Textil bakelitből viszont van akár 4 centi vastag is marha erős az is és forgácsolható.
13055 hozzászólás
Válasz Szabi. #9103. hozzászólásáraAddig,amíg az inda el nem válik a szárától!
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraNeogranormon!!!!!!!!!
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraPoénkodni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a másikban nem próbáltad !!???
Amúgy meg nem biztos, hogy itt erre kapsz megfelelő választ......én inkább orvoshoz mennék de rögtön....
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraHa már "csak" a kisebesedett gyulladás van (nem nyílt seb!), akkor Neogranormon.
Ha durvább, vagy elhúzódó, akkor mindenképp doki!
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraElég kéj lével ecsetelni!
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraEzt tudom ajánlani. Nem csíp, lehúzza a gyulladást.
irix?
Válasz mtz1221 #9097. hozzászólásáraTalán Bapanthen Plus krémmel próbálkozhatsz
Nem röhögni véresen komoly a kérdés. Hűtőfolyadékos kézzel ha meg fog valaki érzékeny test részét,és ki sebesedik tőle,mivel kellene lekezelni ? Pín@ nem jó rá mert attól vérzik .
Válasz T.f. #9090. hozzászólásáraAkkor ha valaki részlegesen abbahagyná, hogy tudja csinalni?
(és mellette maradni kellene egy részben beerdősült rétnek...tüzelő szempontjából?)
Válasz Ares 826 #9094. hozzászólásáralehet 2017. nem tudom pontosan, a lényegen nem változtat
Válasz Mézga #9093. hozzászólásáraUgye 2018 volt az új változat onnét van az öt év??
Válasz Ares 826 #9092. hozzászólásáramost 5 év után nem kell adózni
Válasz vén cigány #9091. hozzászólásáraNem! Kérdezd a Mézgát ő pont beleesett a történetben mert sajnos előző évben fizettek ki neki a földet és még a 15 éves történetbe esett bele! Sajnos nem az öt évesbe mikor már adót nem kellett volna neki fizetni! Úgy tudom a változás 2018 01.01 volt!
Válasz Ares 826 #9087. hozzászólásáraNem 15 év???
Válasz medikus #9089. hozzászólásáraHát , a gazdaság részét képező termőföld értékesítése esetén nem említ kivételt .
Válasz T.f. #9085. hozzászólásáraAkkor birtok összevonás sem adómentes?
Válasz Ares 826 #9087. hozzászólásáraNincs benne annyi,hogy őstermelőként van rá felvéve a támogatás és a termény eladva csak más is ezt mondta mint amit T.F írt le egyébként én is így tudtam ahogy te írod de majd hivatalosan is utána lesz járva
megírom ha meg lesz a hivatalos válasz addig is köszönöm mindenkinek
Válasz balazoooo #9086. hozzászólásáraSzerintem igen, ha nincs benne a vállalkozásba és nem a vállalkozás bevételéből lett véve! Ha magánszemélyként adod el öt év a kritérium!!
akkor szerintetek se lényeges,hogy őstermelö az eladó?
Ha az 5 év letelt utána el lehet adni adómentesen?
Válasz Ares 826 #9083. hozzászólásáraAzért ettől kicsit árnyaltabb a helyzet .
Magánszemélyként történő értékesítés esetén igaz az eddig leírt szabály.
Gazdálkodóként ( Őstermelői adózás )esetén ettől jelentősen eltér , ekkor az őstermelői bevétel része a gazdálkodáshoz tartozó termőföld eladási ára !
file:///C:/Users/WEB/AppData/Local/Temp/06_Mez_gazdasagi__stermel__adozasa_20200928.pdf
"NAV tájékoztató fűzetek
2.1. Bevételek
Bevételnek minősül többek között:
-az őstermelői tevékenységet szolgáló termőföld eladási ára"
NAV értelmezés szerint , ha a gazdaság része , akkor termelőeszköz és bevétel,ha kivan adva bérbe , akkor magánszemélyként történő eladás .
Válasz Ares 826 #9083. hozzászólásáraRégebbi törvényt néztem!Igazad van! Mea culpa!
Válasz medikus #9081. hozzászólásáraNem igaz változás volt már csak 5 év, utána adómentes! régen volt a 15 év az első 5 év alatt 100% után volt az adófizetési kötelezettség majd évente 10% csökkent az adóalap ahogy teltek az évek!
Válasz medikus #9081. hozzászólásáraBarátod a Google! Termőföld eladásából származó jövedelem adózása!
Válasz balazoooo #9080. hozzászólására5 év kevés!Ahogy olvasom.15 év kell!Vagy ha birtok összevonás céljára adod el.
Válasz Ares 826 #9077. hozzászólásáratermészetesen letelt az 5 év
Válasz vén cigány #9078. hozzászólásáraén is így gondoltam de mondtak olyat, hogy mivel volt rá támogatás igényelve illetve a terményből volt bevétel ezért adózni kell csak nekem ez kicsit furcsa de nem értek hozzá hátha valaki már találkozott ilyennel, köszönöm a segítséget
Válasz balazoooo #9075. hozzászólásáraA földeladás az nem őstermelői tevékenység.
Válasz balazoooo #9075. hozzászólásáraAttól függ mikor szerezted a földet, ha öt évnél régebben akkor szerintem nem adóköteles! változott a jogszabály talán 2018 01. 01-el!
Válasz robinson #9074. hozzászólásáraMi próbáltuk vagy 5-6 éve petkusal(nem tudom a számát,az a típus amelyiknek kicsi a garat, oldalt jön le a felmag és az almag és a végén két kifolyó van) nem lehetett vele kitisztítani akár mit követtünk el,utána kalmár rostával tisztítottuk ki amit gépesítettünk,el zötyököltünk vele vagy két hétig.
Sziasztok!
Ha őstermelő ad el termőföldet őstermelőnek akkor a bevétel adóköteles?
üdv, van itt olyan aki tisztított már napraforgót petkus k523-al?
Akárhova állítom nem vagyok megelégedve a végeredménnyel. Elég sok nagyobb szemetet hagy benne, szerintem a felső rosta kaparó dörzsöli bele, lehet h azt ki kellene venni?
Köszönöm ha valaki tud okosat mondani!
Válasz TDavid #9072. hozzászólásáraNálam az utóbbiak voltak ez ügyben . Korrektek ügyesek.
Válasz bandigh #9071. hozzászólásáraadblue. bár utóbbi jobb árat mondott
Válasz TDavid #9070. hozzászólásáraMilyen ügyben?
Szabit vagy agroecopower? Melyiket ajánljátok ?
Válasz Ares 826 #9065. hozzászólásáraNálam!
Válasz Pityu73 #9067. hozzászólásáraB-vel 3500 kg össztömegű járműszerelvény vezethető.
Válasz Gumóka #9066. hozzászólására
Köszi, közben megtaláltam. A kocsi, a horog okmányai ok, az utánfutó is, a jogsi viszont csak B, úgyhogy ez ugrott.
Válasz Pityu73 #9064. hozzászólásáraVagy sunyiba, vagy B+E minimum.
Válasz medikus #9058. hozzászólásáraIlyen biztik még léteznek , szent Isten??????
Sziasztok!
A nagy harci szekerekkel, hogy lehet húzni 2-3 biget? B jogsi elég?
Válasz medikus #9062. hozzászólásáraIgen tudom!
Lentebbi hozzászólásomban csatoltam is egy linket képekkel.
Te is tudod ez az anyag magában mennyire törékeny, így textíl betéttel viszont egy erős viszonylag rugalmas anyag lesz belőle.
Válasz rigás #9060. hozzászólásáraErről van szó!
Ez lesz az kösz mindkettőtöknek .Tavasz óta keresem.Szomszéd birtokon valami rothadt nehéz germinátor naponta(100 hektáronként) megevett egy csapágyat.Raktak bele ilyent és 1500 hektárt elment,és akkor is tengelyeket ette meg nem a perselyt.Kombinátoromba rakok ebből ha találok nálunk.
Válasz mtz1221 #9055. hozzászólásáraNem egyről beszélünk, amit én linkeltem az más tészta.
Textil bakelitből viszont van akár 4 centi vastag is marha erős az is és forgácsolható.
Ehöl vannak
Válasz mtz1221 #9055. hozzászólásáraAz textil bakelit!Van rúdban is,minden féle átmérőben!
Válasz mtz1221 #9055. hozzászólásáraNálunk ilyen az óraláda!Piros és a biztik alatt fekete!
Válasz mtz1221 #9052. hozzászólásáraEz más.Nálunk így nem szabványos, ha jól látom a színe alapján talán textil bakelit.
Válasz rigás #9054. hozzászólásáraLehet ebből 40 mm-vastag is ?