Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
SORELZÁRÁS? Nálam ami bevált és egyszerű, az a légritkító csonkjáról levenni a gégecsövet, (a vetőtárcsák nem ejtik el a magot még ha 5 cső is le van véve, a művelet alatt ott maradnak a 6. tárcsán) utána oda teszek egy rongyot a szívócsonkokhoz, ahányhoz kell, odaszívja rögtön. Belehúzom ahány sort kell, csövek vissza és gó! Régen ilyenkor mag leereszt (nagy macera), utána jött a kémlelő nyíláson odadugott karton, rongy, stb, de nem volt jó mert míg a maglesöprő a furat oldaláról löki le a magot, addig a furatba beszívott (félig belelóg) magot nem lehet lesöpörni, elnyomta az odarakott bármit és a végén látom hogy az a kocsi is vetett. A csőlevétel tuti, nem vet, gyors, egyszerű. A levételnek és a visszarakásnak az a menete, hogy mivel csavart gégecső mindig csak egy irányba csavarva lehet levenni is meg visszarakni is, a másik irányba csavarva rászorul, ababilincs vissza és kész.
Válasz Tobszi #3039. hozzászólásáraAz az igazság,hogy szeretjük kicsit túl bonyolítani a dolgot,köztük én is.De ez a szivacsos megoldás meggondolandó,csak el ne felejtsem kivenni utána.Van mikor a kardánt is elfelejtem bekapcsolni még szerencse,hogy van vetésellenőrző.
Túlgondoljátok ezt a sorelzárást!
Kisablak félre,ott egy darab szivacsot ha begyomöszölni az lesodorja az összes magot.
Tehát nem vet. 1 forintból megvan.
Tisztelt Urak ! Érdeklődöm rakott e mostanában valaki műtrágyaszóró tartályt spc vetőgépre, amin idáig nem volt. Milyen tipust érdemes felrakni. Az idei vetésnél már biztos nem lesz meg de ki milyet használ. Köszönöm a segítséget. Kellemes Ünnepet Mindenkinek.
Lehet ósdi megoldás, meg erőigényes, de pár éve így használjuk. Igaz nem nagy területen, és nem sokszor.
Redőnysín vasból. Abból vágtunk kb 10cm es darabokat, meg a "nagypájszer" és beaksztom a kocsi vázába alulról. Megemelem jobb kézzel ballal meg berakok egy "sorelzárót". Kompletten kiemel egy tagot. Ha ketten vagyunk egyszerűbb.
Válasz d-032a #3033. hozzászólásáraAz már nem nagy tétel,egy tizesből simán meg lenne az egész,annyit megér.Egy sárgaréz csap árából majdnem kijön az egész.Van egy kisebb táblám,ami mindig úgy jőn ki,hogy egy sor híja van és amiatt hármat duplán vetek.Már ott megjönne az ára.
Válasz Földönfuto #3032. hozzászólásáraA webboltban, (amit linkeltem) 1540- , de nem néztem, hogy az, bruttó vagy nettó ár.
Próbaképpen, lehetne egy szezonban csak az egyik oldali három sorra tenni csapot és ha éppen nem jól jön ki, akkor üresjáratban vissza a föld végére. (Egyszer-kétszer nem tragédia.) És mégiscsak kevesebb rávetés lenne, ha még így is adódna egy rávetett sor.
Üdv.
Vettem egy spc vetőgèpet.
Szeretnèk bele rakni gömbcsapokat,hogy ki lehessen zárni a sorokat.
Ki milyet használ hozzá?
Már ami nem az aranyáron van.
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraAkkor nézd már meg,alább amit betettem linket!Ott van szója beállítás is,400 ezer feletti tőszámmal!Annyira nem folytam bele!
Válasz medikus #3016. hozzászólásáraPersze, hogy nem az határozza meg. Igazából amit szójához írnak tárcsát furat átmérővel, illetve áttételekkel az kb. 300e szemet tud hektáronként. A kérdésem az, mivel a cirok, cukorrépa tárcsával, illetve áttételekkel tudná a 450e szemet, hogy annak a 2,5mm furatán fogja-e kellően a nagyobb szója szemet?
Üdvözletem! Aki vetett már szóját Spc-vel kukorica sortávra, jelen esetben Bahiát, milyen beállítással tette ezt, illetve milyen tárcsával? A gyári 40furatx4,5mm ajánlott tárcsával 300e csíra/ha alatt van a tőszám, ami kevés. Esetleg cirok tárcsa jó lehet hozzá? Ezen van 68 furatx2,5mm, illetve ezáltal a tőszám is elérné a szükséges 450e csíra/ha-t, csak kérdés megfelelően fogja-e a 2,5mm furat a szója magot? Köszönöm a segítséget!
Válasz B.Bali #3013. hozzászólásáraNekem van k kereke az állítható az a műtrágya kijuttató hajtókar is. Lényegében a láncra voltam kíváncsi akkor az csak az előre bukást határolja a vetőkocsinál?
3543 hozzászólás
Válasz Balázs85 #3040. hozzászólásáraszia. Azt ismerősnek van de nincs túlzottan megelégedve, macerás a beállítás a lánckerékcserék cserékkel.
SORELZÁRÁS? Nálam ami bevált és egyszerű, az a légritkító csonkjáról levenni a gégecsövet, (a vetőtárcsák nem ejtik el a magot még ha 5 cső is le van véve, a művelet alatt ott maradnak a 6. tárcsán) utána oda teszek egy rongyot a szívócsonkokhoz, ahányhoz kell, odaszívja rögtön. Belehúzom ahány sort kell, csövek vissza és gó! Régen ilyenkor mag leereszt (nagy macera), utána jött a kémlelő nyíláson odadugott karton, rongy, stb, de nem volt jó mert míg a maglesöprő a furat oldaláról löki le a magot, addig a furatba beszívott (félig belelóg) magot nem lehet lesöpörni, elnyomta az odarakott bármit és a végén látom hogy az a kocsi is vetett. A csőlevétel tuti, nem vet, gyors, egyszerű. A levételnek és a visszarakásnak az a menete, hogy mivel csavart gégecső mindig csak egy irányba csavarva lehet levenni is meg visszarakni is, a másik irányba csavarva rászorul, ababilincs vissza és kész.
Válasz Tobszi #3039. hozzászólásáraAz az igazság,hogy szeretjük kicsit túl bonyolítani a dolgot,köztük én is.De ez a szivacsos megoldás meggondolandó,csak el ne felejtsem kivenni utána.Van mikor a kardánt is elfelejtem bekapcsolni még szerencse,hogy van vetésellenőrző.
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni, hogy vett-e már valaki ilyen granulátumszóró- egységet?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/tapanyag-utanpotlas-es-ontozes-gepei/granulatum-szoro/h_7006573
A kijuttatott mennyiségekkel kapcsolatban lenne szükségem tapasztalatokra.Előre is köszi!
Túlgondoljátok ezt a sorelzárást!
Kisablak félre,ott egy darab szivacsot ha begyomöszölni az lesodorja az összes magot.
Tehát nem vet. 1 forintból megvan.
Tisztelt Urak ! Érdeklődöm rakott e mostanában valaki műtrágyaszóró tartályt spc vetőgépre, amin idáig nem volt. Milyen tipust érdemes felrakni. Az idei vetésnél már biztos nem lesz meg de ki milyet használ. Köszönöm a segítséget. Kellemes Ünnepet Mindenkinek.
Válasz Utász #3036. hozzászólásáraAz is jó,de ez elegánsabb lenne.
Lehet ósdi megoldás, meg erőigényes, de pár éve így használjuk. Igaz nem nagy területen, és nem sokszor.
Redőnysín vasból. Abból vágtunk kb 10cm es darabokat, meg a "nagypájszer" és beaksztom a kocsi vázába alulról. Megemelem jobb kézzel ballal meg berakok egy "sorelzárót". Kompletten kiemel egy tagot. Ha ketten vagyunk egyszerűbb.
Válasz d-032a #3033. hozzászólásáraAz már nem nagy tétel,egy tizesből simán meg lenne az egész,annyit megér.Egy sárgaréz csap árából majdnem kijön az egész.Van egy kisebb táblám,ami mindig úgy jőn ki,hogy egy sor híja van és amiatt hármat duplán vetek.Már ott megjönne az ára.
Ismerős igy csinálta meg,de ez igy egy vagyon.
Igaz nem kèrdeztem meg ,hogy mennyibe került.
Válasz Földönfuto #3032. hozzászólásáraA webboltban, (amit linkeltem) 1540- , de nem néztem, hogy az, bruttó vagy nettó ár.
Próbaképpen, lehetne egy szezonban csak az egyik oldali három sorra tenni csapot és ha éppen nem jól jön ki, akkor üresjáratban vissza a föld végére. (Egyszer-kétszer nem tragédia.) És mégiscsak kevesebb rávetés lenne, ha még így is adódna egy rávetett sor.
Válasz d-032a #3031. hozzászólásáraA csap mennyi pénz?
Válasz Földönfuto #3030. hozzászólására130Ft-ból megoldható.
Műanyag közcsavar 5/4 x 5/4
Válasz d-032a #3029. hozzászólásáraEz jó lenne ha mind a két oldal kűlső menetes lenne így elég babrás lenne összehozni szerintem.
Elméletileg ez is megfelelő lenne.Gyakorlatban még nem próbáltam.
Műanyag golyós csap 5/4col külső belső menet
Válasz hegesztocsabi #3027. hozzászólásáraÉn is így akartam megoldani,5/4-es kellene hozzá de annyit nem ér az egész,még a piacon sincs elfogadható áron.
Üdv.
Vettem egy spc vetőgèpet.
Szeretnèk bele rakni gömbcsapokat,hogy ki lehessen zárni a sorokat.
Ki milyet használ hozzá?
Már ami nem az aranyáron van.
Sziasztok!
Van egy ilyenem eladó, ha esetleg valakit érdekelne
SPC turbina
2q műtrágya kijuttatásához milyen fogaskerék szükségesek?
Üdv. Ha lenne valakinél elfekvőben műtrágya meghajtó kerékre fogaskerék megvásárolnám.
Üdv. Ha valakinek nem lenne elfekvő én műtrágya meghajtó kerékre fogaskerék megvásárolják.
Válasz istvan0423 #3015. hozzászólásáraFúrd át 3,5 re, az megfogja biztos.
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraA kardánt tedd át 1000-be,oda fof ragadni.
Válasz istvan0423 #3019. hozzászólására3006 hsz! Kezelési utasítás!
Válasz medikus #3018. hozzászólásáraÉrtem én, hogy gőzgép, de... hol az a link, mert azt nem látom?
Válasz istvan0423 #3017. hozzászólásáraAkkor nézd már meg,alább amit betettem linket!Ott van szója beállítás is,400 ezer feletti tőszámmal!Annyira nem folytam bele!
Válasz medikus #3016. hozzászólásáraPersze, hogy nem az határozza meg. Igazából amit szójához írnak tárcsát furat átmérővel, illetve áttételekkel az kb. 300e szemet tud hektáronként. A kérdésem az, mivel a cirok, cukorrépa tárcsával, illetve áttételekkel tudná a 450e szemet, hogy annak a 2,5mm furatán fogja-e kellően a nagyobb szója szemet?
Válasz istvan0423 #3015. hozzászólására40 furat,68 furat!Nem csak a furat száma határozza meg a sűrűséget!Vagy nálad igen?
Üdvözletem! Aki vetett már szóját Spc-vel kukorica sortávra, jelen esetben Bahiát, milyen beállítással tette ezt, illetve milyen tárcsával? A gyári 40furatx4,5mm ajánlott tárcsával 300e csíra/ha alatt van a tőszám, ami kevés. Esetleg cirok tárcsa jó lehet hozzá? Ezen van 68 furatx2,5mm, illetve ezáltal a tőszám is elérné a szükséges 450e csíra/ha-t, csak kérdés megfelelően fogja-e a 2,5mm furat a szója magot? Köszönöm a segítséget!
Válasz B.Bali #3013. hozzászólásáraNekem van k kereke az állítható az a műtrágya kijuttató hajtókar is. Lényegében a láncra voltam kíváncsi akkor az csak az előre bukást határolja a vetőkocsinál?
Válasz erik18 #3012. hozzászólásáraNem nem azokkal,lennie kéne két oldalt mélységálító kerekeknek.Lehet neked nincs rajta.
üdv. A vetésmélységet hogyan lehet állítani az spc-n? a műtrágyameghajtó keréken vagy a vetőkocsikon lévő lánccal?
Válasz Földönfuto #3010. hozzászólásáraköszönöm mind2töknek, ettől többel szoktuk, majd úgy csináljuk, hogy legyen.
75 cm sortáv
30 és 11 lánckerék, 18 furatos tárcsa
Válasz ASRFeri #3008. hozzászólására5-6 km/h-nál a legpontosabb,ha van türelmed hozzá.
Válasz ASRFeri #3008. hozzászólására4 gyors vagy 6 felezve, (MTZ)gyorsan nem szabad mert akkor sok lessz a hiba
mekkora sebességgel vetitek a kukoricát?
Válasz medikus #3006. hozzászólásáraTanuljatok!
Válasz 44claasgarantos #3005. hozzászólására
Igen beugrót támasztó szét csavarni ahogy kivánja
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraHakelsegitség irjrám és segitek beálitani. Holehet a méjséget vagy a csoroszjanyomást.
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraNe nyúlj semmihez,fel kell tenni és kész.
Válasz 44claasgarantos #3001. hozzászólásáraa mélységet a két kerék tartja, és azzal kell beállítani. Nem a csoroszlya nagysága határozza meg
Még egy gondolat a régi csoroszlya 12 széles vagy magas az új 17cm atoll tartók hogy mélyre kerül a mag nem jön elő
Válasz 44claasgarantos #2999. hozzászólásáraAz csinálja a magárok fenekét
Ha kiélezed egy vékony semmit hagy maga után
Végig 6 mm anyag vastagság végén van egy csoroszlya rá hegesztve gutymő ara gondoltam hogy flekszel mint a kést
Válasz 44claasgarantos #2997. hozzászólásáraLátni kellene, de a gyári sem éles
Tompa nincsen éle
Válasz 44claasgarantos #2995. hozzászólásáraGyári él fölheggesztve
Nagyon nagyon köszönőm most kaptam négy új csoroszlyát 6 mm vastag nincs neki éle meg köszörülyem
Válasz barkaspisti #2992. hozzászólásáraDe hová tünt Sam Howkins?