Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz katonaz0509 #2892. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget. Igazából egyik barátom ad egy felújítandót. Arra lennék kíváncsi mivel nem ismerem H mennyire jó vetőgép.
Válasz erik18 #2891. hozzászólásáraHirdettek eggyet. Teleszkópos váz (hidraulikus) 310cm szállítási szélesség. Vetésellenőrző monitorral. Többféle vetőelemmel, lánckerékkel.
Jó állapotba. Két éve nem használt, de most is fedett helyen van.
Válasz zsozsi51 #2889. hozzászólásáraA vetésellenörzőnek inkább ott van szerepe,amikor pl,a kerék és a keret közé beszorul a csutka vagy valami egyéb,és a kerék nem szorul be csak lassan forog,ezt a gépből nem veszed észre,de a műszer jelez.Régen úgy vetettünk,hogy a tábla két végén állt egy-egy segéd és fordulás közben ellenőrizték a gépet.Így legalább a teljes sorhiányt el lehetett kerülni.Az SPC-t már csak mi tudjuk izmosítgatni,az említett cég ilyet már lehet,hogy nem is látott,első lépésnek gépcserét javasolna.
Válasz Földönfuto #2888. hozzászólásáraA vetésellenörzőt napraforgónál akartam már leverni a helyéről. A fekete kicsi magot szerintem nem látta mindet. végül a kocsik közötti eltérés figyelését ki is kapcsoltam. Kukoricánál már nem volt gond. Hozzáteszem, a magágy forgatásnélküli, csutkás is volt, ennek ellenére a napraforgó eredménnyel meg vagyok elégedve. A mag levezetését egyszerű megoldani, a kocsi billegését szeretném még kiküszöbölni, mert kb mindegy, ha drótkötélen is húzzuk a vetőkocsit ilyen esetben.
Kíváncsi lennék, hogy a Precision Plantig cég mit tudna izmosítani egy SPC-n.
A nyugati technikát könnyű modernizálni, ezt a román csodát rábírni kielégítő vetésre úgy, hogy napjainkban a minél kisebb talajbolygatás felé kellene elmenni, már kihívás.
Válasz kem.imre #2885. hozzászólásáraAnnyi a probémám személy szerint ezzel, hogy nekem a vetésellenörző szenzorjai már ott vannak. De az biztos, hogy fontosabb dolog, mint a kontroll.
Igen, a lemez pontosan illeszkedik , a képen hézag van, A magnak pont a csoroszja gödrébe kell esni ,mert ha nem oda esik ahogy a gép halad a föld beborul és a mag feljebb kerül.Ezért van az ,hogy kelésnél az egyik kuk,nagyobb mint a másik.
Válasz kem.imre #2882. hozzászólásáraKöszi! A lemezzel az volt a célod, hogy a fal mellett, szabályozottabban essen le a mag, ne csak úgy-ahogy ki szokott potyogni?
Válasz S Robi #2874. hozzászólásáraMindent magam csinálok a betétet fél dolárért rendeltem, Jelenleg is pontosan vet a gépem,mivel sok mindent újítottam rajta,Pl: rögterelő, granulátúm a csor,közepén, maglevezető, turbina nagyobb fordulat jobb vákum,16furatu 5,5tárcsa furat helyett 4,5gyorsabb a vákum. stb.A kopás miatt akarom kicserélni . két fém között elmegy a vákum.
Vetési sebesség 6Km/ó
Egyébként mindent kiszámoltam,
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraEz így nem többre jön ki mint egy új kamra?? Mennyi lesz ez a közbetét+ marás+ specko ragasztó hozzá? Írd már le neked mennyibe állt meg?
Válasz Földönfuto #2871. hozzászólásáraIgen. kopás álló anyag,3mm ragasztani kell, a házat és a felfogatást párhuzamosra kellesztergálni, vagy marni, A tárcsa nem kopik,és a ház sem kopik. Tökéletes vákum.
3D -vel nyomtattam ,de aima múanyagból és az nem
jó azanyaga.
Aki szerelte már komolyabban a vetőgépet.
Kérdésem az lenne hogy ahol az ékszíjtárcsa tengelye még reteszes és át van fúrva na azt a át lehet szerelni 6 bordás változatra? Elég megvenni a 6 bordás tengelyt vagy még valamit alakítani kell rajta?
Cirok vetéséhez keresnék 68 furatos vetőtárcsát. Nincs valakinek esetleg eladó?
28 furatos 2,5-es ami nekünk van, ez így elég ritka lenne, bár próbavetésnél 5-7 cm lenne ezzel a tőtáv.
Köszönöm!
Válasz Gumóka #2856. hozzászólására22-11-es fogaskerekekkel és 12 furatú tárcsával kb. 57 körül vet. Én így szoktam.
A könyv szerint 22-9 fogaskerekekkel és 14 furatú tárcsával elméletileg 54200 szem.
Szerintem inkább vess kicsivel több szemet mert az spc nem egy Doxa!
Vetem a naprát fordulókban néha megforgatom a kereket, pötyögteti e a magot, jó minden oké. Erre mikor végeztem látom az egyik kocsiból nem fogyott mag. Mi lehetett a gond? Ha gyorsabban forgott a kerék ezekszerint nem szórta a magot. Maglesodró? Ötlet? Köszi.
Válasz sanya #2852. hozzászólásáraKöszönöm.Nekem a másik típus van és ventilátorral küszködöm.De az idénre már a vetés befejezve.Akkor tovább keresgélek.Köszönöm!
Üdv Mindenkinek.
Tudom nem itt kell hirdetni, de sürgős lenne.
Valakinek nincs egy ilyen műtrágya csoroszlya tartója eladó aki elpostázná? Vettem a vetőgépet, 1 hiányzik, le tudnám gyártani,de nyakamon a vetés.
3543 hozzászólás
Válasz katonaz0509 #2892. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget. Igazából egyik barátom ad egy felújítandót. Arra lennék kíváncsi mivel nem ismerem H mennyire jó vetőgép.
Válasz erik18 #2891. hozzászólásáraHirdettek eggyet. Teleszkópos váz (hidraulikus) 310cm szállítási szélesség. Vetésellenőrző monitorral. Többféle vetőelemmel, lánckerékkel.
Jó állapotba. Két éve nem használt, de most is fedett helyen van.
Halló. Most gondolkodom egy spc beszerzésén. Megfelelő ez a gép 20-30 ha/év vetésére. Kukorica, napraforgó, cirok és szóját szeretnék vele vetni.
Válasz zsozsi51 #2889. hozzászólásáraA vetésellenörzőnek inkább ott van szerepe,amikor pl,a kerék és a keret közé beszorul a csutka vagy valami egyéb,és a kerék nem szorul be csak lassan forog,ezt a gépből nem veszed észre,de a műszer jelez.Régen úgy vetettünk,hogy a tábla két végén állt egy-egy segéd és fordulás közben ellenőrizték a gépet.Így legalább a teljes sorhiányt el lehetett kerülni.Az SPC-t már csak mi tudjuk izmosítgatni,az említett cég ilyet már lehet,hogy nem is látott,első lépésnek gépcserét javasolna.
Válasz Földönfuto #2888. hozzászólásáraA vetésellenörzőt napraforgónál akartam már leverni a helyéről. A fekete kicsi magot szerintem nem látta mindet. végül a kocsik közötti eltérés figyelését ki is kapcsoltam. Kukoricánál már nem volt gond. Hozzáteszem, a magágy forgatásnélküli, csutkás is volt, ennek ellenére a napraforgó eredménnyel meg vagyok elégedve. A mag levezetését egyszerű megoldani, a kocsi billegését szeretném még kiküszöbölni, mert kb mindegy, ha drótkötélen is húzzuk a vetőkocsit ilyen esetben.
Kíváncsi lennék, hogy a Precision Plantig cég mit tudna izmosítani egy SPC-n.
A nyugati technikát könnyű modernizálni, ezt a román csodát rábírni kielégítő vetésre úgy, hogy napjainkban a minél kisebb talajbolygatás felé kellene elmenni, már kihívás.
Válasz zsozsi51 #2886. hozzászólásáraHát ezt nem mondanám,a vetésellenörző nélkül szerintem nagyobbat buksz.
Válasz zsozsi51 #2886. hozzászólásáraNekem is ott vannak alatta
Válasz kem.imre #2885. hozzászólásáraAnnyi a probémám személy szerint ezzel, hogy nekem a vetésellenörző szenzorjai már ott vannak. De az biztos, hogy fontosabb dolog, mint a kontroll.
Igen, a lemez pontosan illeszkedik , a képen hézag van, A magnak pont a csoroszja gödrébe kell esni ,mert ha nem oda esik ahogy a gép halad a föld beborul és a mag feljebb kerül.Ezért van az ,hogy kelésnél az egyik kuk,nagyobb mint a másik.
Válasz kem.imre #2882. hozzászólásáraKöszi! A lemezzel az volt a célod, hogy a fal mellett, szabályozottabban essen le a mag, ne csak úgy-ahogy ki szokott potyogni?
Bővebben telefonon. Tel:20/9171825
Válasz zsozsi51 #2879. hozzászólására
Válasz kem.imre #2876. hozzászólásáraSzia srobi67@gmail.com ide küldheted a képeket . Előre is köszi Robi
Válasz kem.imre #2878. hozzászólásáraNa az egyik öcsém is ott lakik.A web oldalról gondoltam amit feltettél.
Válasz kem.imre #2875. hozzászólásáraSzia, a rögterelőről kaphatnánk képet? Ill. a maglevezetőről? Köszi előre is!
Válasz Földönfuto #2877. hozzászólásáraNagykanizsán
Válasz kem.imre #2876. hozzászólásáraTe Ukrajnában élsz?
nks.zp.ua ezt az oldalt nézd meg!
Ha megadod az E-mail cimed kűldök fotokat
kem.imre@gmail.hu
Válasz S Robi #2874. hozzászólásáraMindent magam csinálok a betétet fél dolárért rendeltem, Jelenleg is pontosan vet a gépem,mivel sok mindent újítottam rajta,Pl: rögterelő, granulátúm a csor,közepén, maglevezető, turbina nagyobb fordulat jobb vákum,16furatu 5,5tárcsa furat helyett 4,5gyorsabb a vákum. stb.A kopás miatt akarom kicserélni . két fém között elmegy a vákum.
Vetési sebesség 6Km/ó
Egyébként mindent kiszámoltam,
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraEz így nem többre jön ki mint egy új kamra?? Mennyi lesz ez a közbetét+ marás+ specko ragasztó hozzá? Írd már le neked mennyibe állt meg?
Válasz kem.imre #2872. hozzászólásáraKíváncs lennék milyen tapasztalat lesz majd vele,milyen vetés lesz utána.
Válasz Földönfuto #2871. hozzászólásáraIgen. kopás álló anyag,3mm ragasztani kell, a házat és a felfogatást párhuzamosra kellesztergálni, vagy marni, A tárcsa nem kopik,és a ház sem kopik. Tökéletes vákum.
3D -vel nyomtattam ,de aima múanyagból és az nem
jó azanyaga.
Válasz kem.imre #2869. hozzászólásáraEz valami új felújítási módszer?Rá kell ragasztani,vagy hogy műkődik ez?
Válasz kem.imre #2869. hozzászólásáraMennyi hektárt vetsz vele hogy átalakítod?
Válasz kem.imre #2868. hozzászólására
azért kellene használt mert műanyag betét kerül rá és le kell esztergálni marni.
Válasz kem.imre #2866. hozzászólásáraNem tudom,hogy most mennyi egy új,de lehet jobban járnál újakkal,főleg ha saját lesz.
T Forumozok!
SPC vákumkamrát vásárolnák ( 6db),nem baj hogyha kopott, egy újításhoz kellene
sanya #2852 hozzászólásáraSziasztok!
Azt meg tudná valaki mondani, hogy ezekbe #2852 a ventilátorokba milyen méretű csapágy való és hány darab?
Válasz cseke.zsolt #2863. hozzászólásáraGörgess vissza egy kicsit,van róla kép és vélemény is!
SPC nél használ valaki tárcsás csorozslyát .
Tudna fel tenni róla képeket.
Köszönöm.
Válasz Gepi #2861. hozzászólásáraSzereltük csak kb. 20 éve. Azé esztergályos legyen kézné.
Aki szerelte már komolyabban a vetőgépet.
Kérdésem az lenne hogy ahol az ékszíjtárcsa tengelye még reteszes és át van fúrva na azt a át lehet szerelni 6 bordás változatra? Elég megvenni a 6 bordás tengelyt vagy még valamit alakítani kell rajta?
Válasz Aslan #2859. hozzászólásáraRendelni nem tudsz valahol??? Merre laksz??
Üdv!
Cirok vetéséhez keresnék 68 furatos vetőtárcsát. Nincs valakinek esetleg eladó?
28 furatos 2,5-es ami nekünk van, ez így elég ritka lenne, bár próbavetésnél 5-7 cm lenne ezzel a tőtáv.
Köszönöm!
Válasz Tobszi #2857. hozzászólásáraKöszönet!
Megnézem miből is élünk, meg mit lehet belőle kihozni
Válasz Gumóka #2856. hozzászólására22-11-es fogaskerekekkel és 12 furatú tárcsával kb. 57 körül vet. Én így szoktam.
A könyv szerint 22-9 fogaskerekekkel és 14 furatú tárcsával elméletileg 54200 szem.
Szerintem inkább vess kicsivel több szemet mert az spc nem egy Doxa!
Napraforgót szeretnék vetni 55 ezer szem/ha körül.
Ehhez milyen tárcsa és fogaskerék összetétel jó?
Könyvem nincs hozzá.
Válasz trikolor5 #2854. hozzászólásáraNekem egyszer a csávázó szer volt össze állva és az nem engedte a magokat bár az kukoricánál volt.
Vetem a naprát fordulókban néha megforgatom a kereket, pötyögteti e a magot, jó minden oké. Erre mikor végeztem látom az egyik kocsiból nem fogyott mag. Mi lehetett a gond? Ha gyorsabban forgott a kerék ezekszerint nem szórta a magot. Maglesodró? Ötlet? Köszi.
Válasz sanya #2852. hozzászólásáraKöszönöm.Nekem a másik típus van és ventilátorral küszködöm.De az idénre már a vetés befejezve.Akkor tovább keresgélek.Köszönöm!
Válasz Csaby68 #2850. hozzászólására
Válasz sanya #2848. hozzászólásáraKöszönöm a választ.Képet lehetne kapni róla?Helyileg?
Válasz sanya #2848. hozzászólásáraSzia! Érdekel a ventilátor. Merre van helyileg?
Válasz Csaby68 #2847. hozzászólására30000 ft
Válasz sanya #2846. hozzászólásáraKöszönöm,megoldódott.Amugy mi lenne az ára?
Üdv mindenkinek! Nekem lenne egy ventilátorom elfekvőbe ha valakit érdekelne!?
Válasz schefferi77 #2831. hozzászólásáraÜdv!Megvan e még az a ventilátor?Engem érdekelne.Hol lene helyileg?
Üdv Mindenkinek.
Tudom nem itt kell hirdetni, de sürgős lenne.
Valakinek nincs egy ilyen műtrágya csoroszlya tartója eladó aki elpostázná? Vettem a vetőgépet, 1 hiányzik, le tudnám gyártani,de nyakamon a vetés.
Köszönöm
06 hetven 327 harminchat 98