Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #2458. hozzászólásáraVegyél egy rohadt olcsót, aprópénzből felújítod és már mehet is a vetés.Mi 170eft vettünk egy 6 sorost és 210eft-ból már vetet is.Mondjuk volt egy két huncutság amit a volt tulaj nem mondott vagy nem is tudott róla. Gégecsöveket meg úgy is kapásból le kell dobni róla ha már régóta nem volt használva. Ha van egy saját működő vetőgéped azt sosem fogod megbánni ezt elhiheted nekem. Mi se gazdálkodunk nagy területen,de nagyon sokat jelent hogy akkor vetsz el magadnak amikor akarsz.
Válasz Tomi81 #2457. hozzászólásáraSzerintem egy darabig meglesz még... Aki 20-40hekiket vet, az vesz komolyabbat, aki meg ilyen kicsi mint én, az vettet...
Ugye itt maszek erre nem lenne...a kiskerteket van aki viszi... A bogár miatt a kukorica amúgy is felejtős erre...
Válasz csoppika #2453. hozzászólásárasima négysorost végy ne fizesd meg a szóróst az megoldható másképp,közlekedés és kertek miatt tartunk mi is.áldott egy jószág,ja és le kell forognia leállításkor.talajnyomása jobb mint a nagynak,a váza gyengébb.tartsa a magot ez a lényeg,meghajtatod vételkor és kész.
Lehet meg lesz még jövőre is. Az ára azért jóval több, mint amit itt írtál, de egy gazdás, tető alatt volt mindig, magasított műtrágya szórós. Csak fel kell akasztani és vetni vele.
Válasz sanyi1965 #2451. hozzászólásáraEgy 4 sorost terveznék venni...ha..
Haver, aki eddig vetett, nem dolgozik szo-vas...(7vége a családé...)...én hétközbe a melóhelyen vagyok...
A környékbeli kft meg bukdácsolt a vetéssel(2hét/120ha), nem ér ide..
Tavaly a kukoricával a másik bérvállakozó 1 hetet csúszott, a placc addig kiszáradt...
Nem vetek nagy területet, gondolom azért szarnak rám...
Válasz csoppika #2444. hozzászólásáraHajts végig minden tagot, viszonylag könnyen menjen, ne dobálja a láncot.
Hátra meg ne hajtsd mert rögtön ledobja! A többi minden cserélhető kis pénzért.
Tudnék neked egy nagyon jót, de messze vagy
keresek spc ventillátort , ha valahol bontanak spc vetőgépet , vagy hasonlo 6 soros vetőgépre való ventillátort , reális áron , segítséget előre is köszönöm , ha tel. számot irsz , felhívlak
Üdv mindenkinek! Olyan spc kerdesem lenne az uj csoroszlyák teljesen tompák ? Mert ugy emlékszek az enyémnek volt éle eredetileg.. vagy utangyartott lehet amit vettem és élezzem ki?
ki lehet számolni pl
Nekem 30-11-17 vetőtárcsám van
17X11=187 Osztva 30=6,23
125.4 osztva 6,23=20cm Veti a 17 furatu tengeri vetőtárcsa 30-11 lánckerék
Válasz csoppika #2431. hozzászólásáraAttól függ milyen a lánckerék pl 30-11 ha van akkor 12 vagy 14-16 ,,,lehet 4,5 vagy 5,5 !
Ha csak 22-9 lánckerék van akkor 12-14
30-11-14 az 52e szemet tesz 16 os meg 60-66-körül
Válasz Koszi. #2435. hozzászólásáraSajna kombiznom kell előtte, felverte az apró gaz, meg meg is taposták egy két sávban...
Igaz 15centi körüli tárcsázás, meg lazítás volt az őszi művelés...
A csoroszlyák biztosan nem újak...
Lehet előtte lejárom sima v kis cambridge hengerrel...
Válasz csoppika #2433. hozzászólásáraMélységre nagyon figyeljetek főleg ha netán újak a csoroszlyák! Első években nem volt az igazi a kelésem spc-vel igaz a magágy se volt az igazi de túl mélyre sikerült vetni és meg is hengereztem, tavaly nem hengereztem, meg a többi előbb említett is jobban sikerült , gyönyörű volt a kelés.
Válasz csoppika #2433. hozzászólásáraProbàld le felemelt àllapotban ès meglàtod,h kell e a magresodròn àllìtani.a lànc az jò,azzal nem kell semmit csinàlni.azèrt is olyan a spanolòja!
Válasz Sárközi Róbert #2432. hozzászólásáraKöszi. A hanki kertől már lenyomtam a kezelésit...
A maglesodrót vagy valami extrát kell állítani kukorica után?
A 22-11 lánckerék szetthez való lánc jó lehet a 22-9eshez?
A vető kft kihátrált, lehet havernak kéne elvetnie...
Válasz Lkarcsi82 #2427. hozzászólásáraNekem volt hasonló probléma,csak épp a forditottja,akárhogy megszoritottam a vetőtárcsa lötyögött,igy meggyengült a szivóhatás.Végül a gumi magelosztó mögé tettem egy alátétet.Ahogy utánajártam a dolognak,kiderült,hogy az aluháznál lehetett gyártási hiba azon a részen ahol a csoroszlya kampója becsatlakozik.Szerintem ezen a részen vizsálódjál,mert neked meg nagyon beengedi az örvénykamrát azért szorul meg.
Válasz Matyi50 #2426. hozzászólásáraCsinálta a règi kamraházzal, utánna vettem rá ujat azzal is ugyan az csak 1 sor csinálja a tobbivel semmi gond. Új a kamraház uj a tárcsa ha meghuzom megszorul.
Válasz Lkarcsi82 #2425. hozzászólásáraNe húzd meg annyira,azért van rajta kontraanya. Az öntvények nem lettek összecserélgetve véletlenül,vagy ezt teljesen új örvénykamrával csinálja csak?
Válasz hori62 #2419. hozzászólásáraKöszönöm szépen a képeket, ezt a granulátumszórót te csináltad nagyon tetszik. A Gaspardo adagolók gondolom jól szabályozhatók
Válasz Sárközi Róbert #2412. hozzászólásáraHát, lelőtted az ötletemet, mert én is pont így terveztem megcsinálni. Én sem akartam volna vízszintesen, magasan tenni a munkahengert.
Király.
3560 hozzászólás
Válasz csoppika #2458. hozzászólásáraVegyél egy rohadt olcsót, aprópénzből felújítod és már mehet is a vetés.Mi 170eft vettünk egy 6 sorost és 210eft-ból már vetet is.Mondjuk volt egy két huncutság amit a volt tulaj nem mondott vagy nem is tudott róla. Gégecsöveket meg úgy is kapásból le kell dobni róla ha már régóta nem volt használva. Ha van egy saját működő vetőgéped azt sosem fogod megbánni ezt elhiheted nekem. Mi se gazdálkodunk nagy területen,de nagyon sokat jelent hogy akkor vetsz el magadnak amikor akarsz.
Válasz Tomi81 #2457. hozzászólásáraSzerintem egy darabig meglesz még... Aki 20-40hekiket vet, az vesz komolyabbat, aki meg ilyen kicsi mint én, az vettet...
Ugye itt maszek erre nem lenne...a kiskerteket van aki viszi... A bogár miatt a kukorica amúgy is felejtős erre...
Válasz Tomi81 #2457. hozzászólásáraNos asszem marad a vettetés...
4-8 hekiből nehezen hozza meg az árát...
Válasz csoppika #2455. hozzászólásáraEgy kicsit több, de majdnem.
450
Válasz csoppika #2453. hozzászólásárasima négysorost végy ne fizesd meg a szóróst az megoldható másképp,közlekedés és kertek miatt tartunk mi is.áldott egy jószág,ja és le kell forognia leállításkor.talajnyomása jobb mint a nagynak,a váza gyengébb.tartsa a magot ez a lényeg,meghajtatod vételkor és kész.
Válasz Tomi81 #2454. hozzászólására400?
Válasz csoppika #2450. hozzászólásáraAkár lehet is. De azt tutti át kell nézni vetés előtt.
Egyszerű szerkezet amúgy.
Lehet meg lesz még jövőre is. Az ára azért jóval több, mint amit itt írtál, de egy gazdás, tető alatt volt mindig, magasított műtrágya szórós. Csak fel kell akasztani és vetni vele.
Válasz sanyi1965 #2451. hozzászólásáraEgy 4 sorost terveznék venni...ha..
Haver, aki eddig vetett, nem dolgozik szo-vas...(7vége a családé...)...én hétközbe a melóhelyen vagyok...
A környékbeli kft meg bukdácsolt a vetéssel(2hét/120ha), nem ér ide..
Tavaly a kukoricával a másik bérvállakozó 1 hetet csúszott, a placc addig kiszáradt...
Nem vetek nagy területet, gondolom azért szarnak rám...
Válasz sanyi1965 #2451. hozzászólásáraValahogy sejtettem...
Ezért is érdeklődök, mit hogyan lehet rajta leellenőrizni...
Válasz csoppika #2450. hozzászólásáraami függetlenné tesz valóban,annak nem ennyi az ára!
Válasz Tomi81 #2446. hozzászólásáraSzóval azt mondod, egy 120-200 közötti is lehet vetésre kész állapotban?
Válasz Tomi81 #2446. hozzászólásáraAhamm... NAgyon jót? Jó áron?
Jövőre is meglesz?
Mi az ár?
Válasz csoppika #2447. hozzászólására
Válasz Ares 826 #2445. hozzászólására
Válasz csoppika #2444. hozzászólásáraHajts végig minden tagot, viszonylag könnyen menjen, ne dobálja a láncot.
Hátra meg ne hajtsd mert rögtön ledobja! A többi minden cserélhető kis pénzért.
Tudnék neked egy nagyon jót, de messze vagy
Válasz csoppika #2444. hozzászólásáraHogy van-e SPC vagy csak egy képet hirdettek!
Még 1 hülye kérdés. Spcn vételkor mit lehet megnézni?
Miért nem veszel újat? Haveromnak van új!
De Szabolcs megyében van pl Tukacs vagy Ottó M. Bátorligeten !
keresek spc ventillátort , ha valahol bontanak spc vetőgépet , vagy hasonlo 6 soros vetőgépre való ventillátort , reális áron , segítséget előre is köszönöm , ha tel. számot irsz , felhívlak
Üdv mindenkinek! Olyan spc kerdesem lenne az uj csoroszlyák teljesen tompák ? Mert ugy emlékszek az enyémnek volt éle eredetileg.. vagy utangyartott lehet amit vettem és élezzem ki?
Válasz Szem Howkinsz #2438. hozzászólásáraSzerintem te most vagy elfelejtettél bevenni valamit, vagy időben bevetted...
Az első értelmes hozzászólásod.
Köszönöm
ki lehet számolni pl
Nekem 30-11-17 vetőtárcsám van
17X11=187 Osztva 30=6,23
125.4 osztva 6,23=20cm Veti a 17 furatu tengeri vetőtárcsa 30-11 lánckerék
Válasz csoppika #2431. hozzászólásáraAttól függ milyen a lánckerék pl 30-11 ha van akkor 12 vagy 14-16 ,,,lehet 4,5 vagy 5,5 !
Ha csak 22-9 lánckerék van akkor 12-14
30-11-14 az 52e szemet tesz 16 os meg 60-66-körül
A kel.tagrós spc tányérok jók szoktak lenni?
Válasz Koszi. #2435. hozzászólásáraSajna kombiznom kell előtte, felverte az apró gaz, meg meg is taposták egy két sávban...
Igaz 15centi körüli tárcsázás, meg lazítás volt az őszi művelés...
A csoroszlyák biztosan nem újak...
Lehet előtte lejárom sima v kis cambridge hengerrel...
Válasz csoppika #2433. hozzászólásáraMélységre nagyon figyeljetek főleg ha netán újak a csoroszlyák! Első években nem volt az igazi a kelésem spc-vel igaz a magágy se volt az igazi de túl mélyre sikerült vetni és meg is hengereztem, tavaly nem hengereztem, meg a többi előbb említett is jobban sikerült , gyönyörű volt a kelés.
Válasz csoppika #2433. hozzászólásáraProbàld le felemelt àllapotban ès meglàtod,h kell e a magresodròn àllìtani.a lànc az jò,azzal nem kell semmit csinàlni.azèrt is olyan a spanolòja!
Válasz Sárközi Róbert #2432. hozzászólásáraKöszi. A hanki kertől már lenyomtam a kezelésit...
A maglesodrót vagy valami extrát kell állítani kukorica után?
A 22-11 lánckerék szetthez való lánc jó lehet a 22-9eshez?
A vető kft kihátrált, lehet havernak kéne elvetnie...
Válasz csoppika #2431. hozzászólására2422 ben megtalálod kb 3átm 14 lyukú tárcsa
Srácok. Szotyi vetéshez milyen lyuktárcsa való? Milyen áttételekkel? Mondjuk 62000körüli tőszámhoz?
Válasz kisdávid #2428. hozzászólásáraÜdv.! Az enyémhez a kardántengely mindkettő fele 6 bordás, és teljesen összetolva 55cm
Válasz Lkarcsi82 #2427. hozzászólásáraNekem volt hasonló probléma,csak épp a forditottja,akárhogy megszoritottam a vetőtárcsa lötyögött,igy meggyengült a szivóhatás.Végül a gumi magelosztó mögé tettem egy alátétet.Ahogy utánajártam a dolognak,kiderült,hogy az aluháznál lehetett gyártási hiba azon a részen ahol a csoroszlya kampója becsatlakozik.Szerintem ezen a részen vizsálódjál,mert neked meg nagyon beengedi az örvénykamrát azért szorul meg.
Üdv magtartály tetőt keresek 3 db kellene .illetve kardán bajban vagyok mien hosszú a gyári?
Válasz Matyi50 #2426. hozzászólásáraCsinálta a règi kamraházzal, utánna vettem rá ujat azzal is ugyan az csak 1 sor csinálja a tobbivel semmi gond. Új a kamraház uj a tárcsa ha meghuzom megszorul.
Válasz Lkarcsi82 #2425. hozzászólásáraNe húzd meg annyira,azért van rajta kontraanya. Az öntvények nem lettek összecserélgetve véletlenül,vagy ezt teljesen új örvénykamrával csinálja csak?
Sziasztok spcn ha meghuzom az Öntvèny kammraházat megszorul a sor mart règóta szívok vele valki tud ajánlani valami jó megoldást?
Válasz Sárközi Róbert #2422. hozzászólásáraNagyonszépen köszönöm
Válasz hori62 #2419. hozzászólásáraKöszönöm szépen a képeket, ezt a granulátumszórót te csináltad nagyon tetszik. A Gaspardo adagolók gondolom jól szabályozhatók
Válasz kisdávid #2421. hozzászólásáraÜdv.! ebben megtalálod
Üdv tud valaki segíteni vetési táblázat kellene
Moderálási elveink miatt törölve: 2018-04-02 10:57:14
Válasz Sárközi Róbert #2415. hozzászólására
Válasz Sárközi Róbert #2415. hozzászólására
Válasz Sárközi Róbert #2415. hozzászólásáraHello.Ha használsz vetésellenőrzőt,akkor mindenképpen a csoroszlya hátsó részén kell megoldani,de amúgy is ott a legcélszerűbb.
Válasz Sárközi Róbert #2415. hozzászólására16cm körül.
Üdv:
Mekkora lehet a gyári csoroszlya mérete? Mikrogranulátumot vajon hol lehet vagy kell belevezetni? köszi
Válasz Sárközi Róbert #2412. hozzászólására
Válasz Sárközi Róbert #2412. hozzászólásáraHát, lelőtted az ötletemet, mert én is pont így terveztem megcsinálni. Én sem akartam volna vízszintesen, magasan tenni a munkahengert.
Király.
Üdv.! Meguntam a régi nem mindig átváltó nyomjelzőt. E 514 motolla emelő munkahenger lett és ennél akár mindkettőt is fent tudom tartani
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2410. hozzászólásáraNem, pont elfér.