Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van a régi tipus annak más a vákumkamrája,a maglesodró,a tömöritökerék tengelye meg még talán 1-2 dolog.Én mütrágyával(nem gyári szórós hanem házi készités,belemegy 3 q)óránként kb 1,2.Néha több,néha kevesebb.Tudod táblaméret,vonulás stb...
Teljesen feszes legyen mind a 2ő nem kell ott kótolognía a vetőgépnek a traki után.Csak húzd meg ahogy a csövön kifér,kis odafigyelés és ha ezek megvannak húzva akkor olyan sorod lesz mint a nyíl,persze ha nem lötyögnek nagyon a vetőelemek a gépen.
Válasz #1084. hozzászólásra
Ez gyártás technológiai hiba kukába vele,vagy vissza a feladónak.Látszik hogy a négyszög kivágáskor a sarkok felől a szerszám a lemezt meghúzta és ezért hullámos.
Válasz #1079. hozzászólásra
A filcet még védi a lánckeréktől egy teflon támasztópersely is,amely szintén a vastagabb átmérőn van, és ezután illeszkedik a lánckerék a váll hoz.
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy a vetotarcsat meghajto lanc vedolemeze ala elol a vakuumkamra felen jarna-e valami tomites, hogy a mocsok ne jusson be oda??
Tegnap bebizonyosodott,a csoroszján lévő láncszemen rövidítettünk egy szemet.Hát a forgóba nemigazán rakta bele a magokat,ezért visszatettük.Vagyis mélységállítás!
Ez a találmány nekem is megfordult a fejemben,de úgy döntöttem,nem dolgozok rajta ennyit.Inkább veszek egy használt nyugati tárcsásat.Én agyaltam,a tömörítő kerekek helyére gütler tagokat betenni.
Szar anyagból nyomták volna a tárcsát?
Vagy vékony volt az anyag?
Érdekes dolog ez,kíváncsi lennék hogy vajon mitől lehet ez.
Én vetés előtt láttam a tárcsáimat utoljára,de holnap megnézem mert úgyis át kell szerelnem répára.
Fogalmam nincs hogy milyen lánc áttétellel megy mert elfelejtettem a fogak számát pedig egyszer már beírtam ide,de a tárcsa az 16 lyukú és 16cm enként rak egy magot vetéskor.
Ez igaz,meg a vákumkamra attól még rozsdásodhat.
Meg ha már az embernek úgyis ki kell hajtania azt a 3 csavart akkor legalább ránéz a tengelyre is hogy nem e kotyog nagyon,de attól csinálhatnák rozsdamentesre.
Vagy olyan az áttétel hogy nagyon pörgeti a kerék a vetőtengelyt?
A vetőtárcsáról jut eszembe,van nekem itthon 2-es vagy 3-as saválló lemezem pont kijönne belőle 4db vetőtárcsa,és arra gondoltam hogy mi lenne ha elvinném valahova hogy vágják ki nekem meg furkálják is ki,nem kéne vetési szezon után leszedni meg olajozgatni mert nem rozsdásodna a párás levegőtől.
Nem lehet hogy nagyon nagy volt a vákum meg a vetési sebesség?
Én arra gondolok hirtelen hogy talán túlzottan felmelegedhetett a vetőtárcsa a súrlódástól és talán azért deformálódott el.
Nem lehetséges valami ilyesmi?
Az csak vetés közben derült ki,hogy hullámos nem látszott rajta mikor meghozták.Én napraforgót rendeltem 3x16 már két éve.Akkor tettem bele hármat,abból egy nem volt jó,de akkor keveset vettem vele(6-7 ha).Most a másik hármat tettem bele,ebböl is egy nagyon hullámos.Kb tiz hektár után az a sor nagyon villogott,szétszedtem akkor látszott hogy mitöl.Azért 10 hektár után,mert beszerelés elött mindig bekenem vékonyan zsirral(speciális zsir)és kb addig a zsir tömitett,másképp elöbb jelzett volna.Ezért jó a monitor ha van...
3548 hozzászólás
Válasz #1097. hozzászólásra
Ez meg a román csoda...
Válasz #1087. hozzászólásra
Hali
Egyiké sem. Cyclo vetőgép alapján megszerkesztve.A kerék,vetőelem maradt az eredeti.
Válasz #1095. hozzászólásra
Az újhoz van több alkatrész.A kocka dobozos talán más,de ebben nem vagyok biztos.
Válasz #1093. hozzászólásra
A régi típusnak még négyszögletes a magtartója? Melyikhez van több alkatrész?
Gondolom az újabb típus lenne a jobb vétel.
Válasz #1092. hozzászólásra
7-8 km/ó között húzhatod..
Válasz #1090. hozzászólásra
Van a régi tipus annak más a vákumkamrája,a maglesodró,a tömöritökerék tengelye meg még talán 1-2 dolog.Én mütrágyával(nem gyári szórós hanem házi készités,belemegy 3 q)óránként kb 1,2.Néha több,néha kevesebb.Tudod táblaméret,vonulás stb...
Válasz #1091. hozzászólásra
Milyen sebességgel lehet húzni normál körülmények közt?
(Ezzel akkor már lehet tudni nagyjából.)
Válasz #1090. hozzászólásra
Alkatrész van hozzá dögivel,hogy mennyi a teljesítménye,fogalmam nincs,erre majd válaszol valaki sok ha-s.
SPC-knél az alkatrészek a 2000 előtti típusoknál mennyire megeggyező?
6 soros SPC normál területteljesítménye mennyi ha/h?
Válasz #1088. hozzászólásra
Teljesen feszes legyen mind a 2ő nem kell ott kótolognía a vetőgépnek a traki után.Csak húzd meg ahogy a csövön kifér,kis odafigyelés és ha ezek megvannak húzva akkor olyan sorod lesz mint a nyíl,persze ha nem lötyögnek nagyon a vetőelemek a gépen.
helló.
Vetésnél hogy lehet még egyenesebben vetni azon kívül hogy a vezető odafigyel?
Mennyire kell a lakatot behúzni?
Válasz #1071. hozzászólásra
Szia
És konkrétan milyen gépnek a tárcsás csoroszlyája lett átrakva erre az SPC-re?
Ez gyártás technológiai hiba kukába vele,vagy vissza a feladónak.Látszik hogy a négyszög kivágáskor a sarkok felől a szerszám a lemezt meghúzta és ezért hullámos.
tyű ha,hát ez meg mi a pi..tol lett ilyen?
Válasz #1072. hozzászólásra
Ezen lehet látni..
Így van ahogy mondod
A filcet még védi a lánckeréktől egy teflon támasztópersely is,amely szintén a vastagabb átmérőn van, és ezután illeszkedik a lánckerék a váll hoz.
Válasz #1080. hozzászólásra
Értem, nekem olyan egy sincs rajta, lehet valamit szereltek előttem és elfelejtették visszarakni.
igen egy filc tömítés van a vetőtengelyen.
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy a vetotarcsat meghajto lanc vedolemeze ala elol a vakuumkamra felen jarna-e valami tomites, hogy a mocsok ne jusson be oda??
Válasz #1073. hozzászólásra
Igen tárcsás csoroszlya. 2000ha körül vetett már el hiba nélkül. Pontosabb mélység tartás és nem húz árkot. Egyenletesebb, szebb kelés.
Tegnap bebizonyosodott,a csoroszján lévő láncszemen rövidítettünk egy szemet.Hát a forgóba nemigazán rakta bele a magokat,ezért visszatettük.Vagyis mélységállítás!
Ez a találmány nekem is megfordult a fejemben,de úgy döntöttem,nem dolgozok rajta ennyit.Inkább veszek egy használt nyugati tárcsásat.Én agyaltam,a tömörítő kerekek helyére gütler tagokat betenni.
Válasz #1074. hozzászólásra
Ez így van.
Válasz #1073. hozzászólásra
Az SPC az SPC,szerintem úgy "jó" ahogy van.
Hiába tettek a Trabantba Fiat motort akkor is Trabant maradt...
Jól látom, hogy tárcsás csoroszlya van rárakva?
Mennyit hektárt ment ez így? Bevált?
Válasz #1068. hozzászólásra
Levettem a vetőtárcsákat én nem látok rajta hullámosodást igaz csak 4ha lett vetve vele kb.
Napra vetés
Válasz #1068. hozzászólásra
Szar anyagból nyomták volna a tárcsát?
Vagy vékony volt az anyag?
Érdekes dolog ez,kíváncsi lennék hogy vajon mitől lehet ez.
Én vetés előtt láttam a tárcsáimat utoljára,de holnap megnézem mert úgyis át kell szerelnem répára.
Válasz #1064. hozzászólásra
És gyakorlatilag milyen vetőmagmennyiséget vetett így ki a vetőgéped? Nekem így is 59000-re jött ki hektáronként.
Válasz #1050. hozzászólásra
A sebesség 7,5-8 km/ó azt még birni kell neki.Az olyan lassan forog semmi hö nem keletkezik.Akkor csak én jártam igyy..
Válasz #1066. hozzászólásra
Milyen menetre?A kerék tengelyére meg a vetőtengelyére?
Válasz #1065. hozzászólásra
16 fog a tömörítőkeréknél 30 fogú a magadagoló tárcsa tengelyénél. Menetre vigyázni!
Válasz #1064. hozzászólásra
Fogalmam nincs hogy milyen lánc áttétellel megy mert elfelejtettem a fogak számát pedig egyszer már beírtam ide,de a tárcsa az 16 lyukú és 16cm enként rak egy magot vetéskor.
Válasz #1063. hozzászólásra
az biztos! milyen beállítással vettel forgót én 11es és 22 -es lánckerékkel és 11 lyukas tárcsával te?
Válasz #1062. hozzászólásra
az biztos ha nincs akkor minden jól jön.
Válasz #1061. hozzászólásra
De ha valakinek nincsen annak jól jöhet XD
Válasz #1059. hozzászólásra
nekem is van kell?
Válasz #1058. hozzászólásra
nagyábol ennyi
Válasz #1055. hozzászólásra
Zsírzás,olajzás,szíj feszesség.A többi,szerintem már a javítás fogalma.
van táblázatom
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a vetőgépek karbantartása a ki pucoláson kívül mit foglal magába?
Ha kell valakinek segitség
Válasz #1052. hozzászólásra
Ez igaz,meg a vákumkamra attól még rozsdásodhat.
Meg ha már az embernek úgyis ki kell hajtania azt a 3 csavart akkor legalább ránéz a tengelyre is hogy nem e kotyog nagyon,de attól csinálhatnák rozsdamentesre.
Válasz #1051. hozzászólásra
Azt akkor is szétkell szedni,az egérpiszkot kitakarítani.
Válasz #1049. hozzászólásra
Vagy olyan az áttétel hogy nagyon pörgeti a kerék a vetőtengelyt?
A vetőtárcsáról jut eszembe,van nekem itthon 2-es vagy 3-as saválló lemezem pont kijönne belőle 4db vetőtárcsa,és arra gondoltam hogy mi lenne ha elvinném valahova hogy vágják ki nekem meg furkálják is ki,nem kéne vetési szezon után leszedni meg olajozgatni mert nem rozsdásodna a párás levegőtől.
Válasz #1049. hozzászólásra
Nem lehet hogy nagyon nagy volt a vákum meg a vetési sebesség?
Én arra gondolok hirtelen hogy talán túlzottan felmelegedhetett a vetőtárcsa a súrlódástól és talán azért deformálódott el.
Nem lehetséges valami ilyesmi?
Válasz #1048. hozzászólásra
Az csak vetés közben derült ki,hogy hullámos nem látszott rajta mikor meghozták.Én napraforgót rendeltem 3x16 már két éve.Akkor tettem bele hármat,abból egy nem volt jó,de akkor keveset vettem vele(6-7 ha).Most a másik hármat tettem bele,ebböl is egy nagyon hullámos.Kb tiz hektár után az a sor nagyon villogott,szétszedtem akkor látszott hogy mitöl.Azért 10 hektár után,mert beszerelés elött mindig bekenem vékonyan zsirral(speciális zsir)és kb addig a zsir tömitett,másképp elöbb jelzett volna.Ezért jó a monitor ha van...