Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szevasz dark
láttam a fotóid az spc-re szerelt föld visszatakaró lemezekről
Engem érdekelne egy kicsit részletesebben. Kérdéseim:
-nem látható a képeken a laposvas felfogatása
-hova fogattad ,milyen megoldással
- fixek a laposvasak vagy tudnak mozogni
- bevált-e ez a megoldás és te még továbbra is használod-e.
Ha tudnál feltenni néhány képet amin ez is látszik megköszönném.
Válasz #1091. hozzászólásra DÁRK! Te már igazi profi vagy SPC-ből! Kérdésem az lenne,hogy a maq terelő guminak hogy kell bent lenni : a forgási irány szerint a háromszög függőleges oldala vagy a lejtős oldala szerint kell betenni,vagy másképpen a gumi nagyobbik felülete áll a magtárcsa felé vagy a kisebbik felülete???
Köszönöm!
Jól elrontottam ezt akkor Csak a végefelé vettem észre, hogy mintha több mag maradt volna, igaz a napraforgó úgy fogyott ahogy kellett volna. A kuki a vészes
Következő kérdésem lenne. A láncnak (a csoroszlya orrán) feszülni kell vetés közben vagy feszesnek lenni? Most cseréltem csoroszlyát, de a keléseken látom, hogy nagyon egyenletlen a tőeloszlás. A vákumkamrák jók, könnyen forogtak a kerekek is, lánc is jó még. Sebesség is ugyanolyan volt mint régen. De most nagyon egyenletlen lett a vetés
Van a régi tipus annak más a vákumkamrája,a maglesodró,a tömöritökerék tengelye meg még talán 1-2 dolog.Én mütrágyával(nem gyári szórós hanem házi készités,belemegy 3 q)óránként kb 1,2.Néha több,néha kevesebb.Tudod táblaméret,vonulás stb...
Teljesen feszes legyen mind a 2ő nem kell ott kótolognía a vetőgépnek a traki után.Csak húzd meg ahogy a csövön kifér,kis odafigyelés és ha ezek megvannak húzva akkor olyan sorod lesz mint a nyíl,persze ha nem lötyögnek nagyon a vetőelemek a gépen.
Válasz #1084. hozzászólásra
Ez gyártás technológiai hiba kukába vele,vagy vissza a feladónak.Látszik hogy a négyszög kivágáskor a sarkok felől a szerszám a lemezt meghúzta és ezért hullámos.
Válasz #1079. hozzászólásra
A filcet még védi a lánckeréktől egy teflon támasztópersely is,amely szintén a vastagabb átmérőn van, és ezután illeszkedik a lánckerék a váll hoz.
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy a vetotarcsat meghajto lanc vedolemeze ala elol a vakuumkamra felen jarna-e valami tomites, hogy a mocsok ne jusson be oda??
Tegnap bebizonyosodott,a csoroszján lévő láncszemen rövidítettünk egy szemet.Hát a forgóba nemigazán rakta bele a magokat,ezért visszatettük.Vagyis mélységállítás!
Ez a találmány nekem is megfordult a fejemben,de úgy döntöttem,nem dolgozok rajta ennyit.Inkább veszek egy használt nyugati tárcsásat.Én agyaltam,a tömörítő kerekek helyére gütler tagokat betenni.
Szar anyagból nyomták volna a tárcsát?
Vagy vékony volt az anyag?
Érdekes dolog ez,kíváncsi lennék hogy vajon mitől lehet ez.
Én vetés előtt láttam a tárcsáimat utoljára,de holnap megnézem mert úgyis át kell szerelnem répára.
Fogalmam nincs hogy milyen lánc áttétellel megy mert elfelejtettem a fogak számát pedig egyszer már beírtam ide,de a tárcsa az 16 lyukú és 16cm enként rak egy magot vetéskor.
3560 hozzászólás
Szevasz dark
láttam a fotóid az spc-re szerelt föld visszatakaró lemezekről
Engem érdekelne egy kicsit részletesebben. Kérdéseim:
-nem látható a képeken a laposvas felfogatása
-hova fogattad ,milyen megoldással
- fixek a laposvasak vagy tudnak mozogni
- bevált-e ez a megoldás és te még továbbra is használod-e.
Ha tudnál feltenni néhány képet amin ez is látszik megköszönném.
köszi!
A nagyobb átmérő van a tárcsa fele.
Válasz #1104. hozzászólásra
Ehhez nem kell profinak lenni,hogy a tárcsa felé van a nagyobb rész.
Válasz #1104. hozzászólásra Jó lenne,ha valaki válaszolna kérdésemre!
Ha még fenn vagy a Fórumon,akkor válaszolj a kérdésemre! Köszi!
Válasz #1091. hozzászólásra DÁRK! Te már igazi profi vagy SPC-ből! Kérdésem az lenne,hogy a maq terelő guminak hogy kell bent lenni : a forgási irány szerint a háromszög függőleges oldala vagy a lejtős oldala szerint kell betenni,vagy másképpen a gumi nagyobbik felülete áll a magtárcsa felé vagy a kisebbik felülete???
Válasz #1102. hozzászólásra
Köszönöm!
Jól elrontottam ezt akkor Csak a végefelé vettem észre, hogy mintha több mag maradt volna, igaz a napraforgó úgy fogyott ahogy kellett volna. A kuki a vészes
Még van vetni egy kicsi, átteszem akkor.
Válasz #1101. hozzászólásra
A kocsi és a tartó között kell lenni az 5-6 szemnek max, ha hosszú akkor billeg a kocsi nem teszi be a magot rendesen!
Válasz #1100. hozzászólásra
Hol kell 5-6 szemnek lenni? Nekem most 3 van ami nincs bekötve, de nem tudom gyári e a lánc.
De akkor e miatt nem vethetett úgy ahogy kéne?
Válasz #1099. hozzászólásra
Igen feszülni, 5-6 szemnek kell lenni ha több akkor nem teszi le a magot rendesen!!
Sziasztok
Következő kérdésem lenne. A láncnak (a csoroszlya orrán) feszülni kell vetés közben vagy feszesnek lenni? Most cseréltem csoroszlyát, de a keléseken látom, hogy nagyon egyenletlen a tőeloszlás. A vákumkamrák jók, könnyen forogtak a kerekek is, lánc is jó még. Sebesség is ugyanolyan volt mint régen. De most nagyon egyenletlen lett a vetés
Válasz #1097. hozzászólásra
Ez meg a román csoda...
Válasz #1087. hozzászólásra
Hali
Egyiké sem. Cyclo vetőgép alapján megszerkesztve.A kerék,vetőelem maradt az eredeti.
Válasz #1095. hozzászólásra
Az újhoz van több alkatrész.A kocka dobozos talán más,de ebben nem vagyok biztos.
Válasz #1093. hozzászólásra
A régi típusnak még négyszögletes a magtartója? Melyikhez van több alkatrész?
Gondolom az újabb típus lenne a jobb vétel.
Válasz #1092. hozzászólásra
7-8 km/ó között húzhatod..
Válasz #1090. hozzászólásra
Van a régi tipus annak más a vákumkamrája,a maglesodró,a tömöritökerék tengelye meg még talán 1-2 dolog.Én mütrágyával(nem gyári szórós hanem házi készités,belemegy 3 q)óránként kb 1,2.Néha több,néha kevesebb.Tudod táblaméret,vonulás stb...
Válasz #1091. hozzászólásra
Milyen sebességgel lehet húzni normál körülmények közt?
(Ezzel akkor már lehet tudni nagyjából.)
Válasz #1090. hozzászólásra
Alkatrész van hozzá dögivel,hogy mennyi a teljesítménye,fogalmam nincs,erre majd válaszol valaki sok ha-s.
SPC-knél az alkatrészek a 2000 előtti típusoknál mennyire megeggyező?
6 soros SPC normál területteljesítménye mennyi ha/h?
Válasz #1088. hozzászólásra
Teljesen feszes legyen mind a 2ő nem kell ott kótolognía a vetőgépnek a traki után.Csak húzd meg ahogy a csövön kifér,kis odafigyelés és ha ezek megvannak húzva akkor olyan sorod lesz mint a nyíl,persze ha nem lötyögnek nagyon a vetőelemek a gépen.
helló.
Vetésnél hogy lehet még egyenesebben vetni azon kívül hogy a vezető odafigyel?
Mennyire kell a lakatot behúzni?
Válasz #1071. hozzászólásra
Szia
És konkrétan milyen gépnek a tárcsás csoroszlyája lett átrakva erre az SPC-re?
Ez gyártás technológiai hiba kukába vele,vagy vissza a feladónak.Látszik hogy a négyszög kivágáskor a sarkok felől a szerszám a lemezt meghúzta és ezért hullámos.
tyű ha,hát ez meg mi a pi..tol lett ilyen?
Válasz #1072. hozzászólásra
Ezen lehet látni..
Így van ahogy mondod
A filcet még védi a lánckeréktől egy teflon támasztópersely is,amely szintén a vastagabb átmérőn van, és ezután illeszkedik a lánckerék a váll hoz.
Válasz #1080. hozzászólásra
Értem, nekem olyan egy sincs rajta, lehet valamit szereltek előttem és elfelejtették visszarakni.
igen egy filc tömítés van a vetőtengelyen.
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy a vetotarcsat meghajto lanc vedolemeze ala elol a vakuumkamra felen jarna-e valami tomites, hogy a mocsok ne jusson be oda??
Válasz #1073. hozzászólásra
Igen tárcsás csoroszlya. 2000ha körül vetett már el hiba nélkül. Pontosabb mélység tartás és nem húz árkot. Egyenletesebb, szebb kelés.
Tegnap bebizonyosodott,a csoroszján lévő láncszemen rövidítettünk egy szemet.Hát a forgóba nemigazán rakta bele a magokat,ezért visszatettük.Vagyis mélységállítás!
Ez a találmány nekem is megfordult a fejemben,de úgy döntöttem,nem dolgozok rajta ennyit.Inkább veszek egy használt nyugati tárcsásat.Én agyaltam,a tömörítő kerekek helyére gütler tagokat betenni.
Válasz #1074. hozzászólásra
Ez így van.
Válasz #1073. hozzászólásra
Az SPC az SPC,szerintem úgy "jó" ahogy van.
Hiába tettek a Trabantba Fiat motort akkor is Trabant maradt...
Jól látom, hogy tárcsás csoroszlya van rárakva?
Mennyit hektárt ment ez így? Bevált?
Válasz #1068. hozzászólásra
Levettem a vetőtárcsákat én nem látok rajta hullámosodást igaz csak 4ha lett vetve vele kb.
Napra vetés
Válasz #1068. hozzászólásra
Szar anyagból nyomták volna a tárcsát?
Vagy vékony volt az anyag?
Érdekes dolog ez,kíváncsi lennék hogy vajon mitől lehet ez.
Én vetés előtt láttam a tárcsáimat utoljára,de holnap megnézem mert úgyis át kell szerelnem répára.
Válasz #1064. hozzászólásra
És gyakorlatilag milyen vetőmagmennyiséget vetett így ki a vetőgéped? Nekem így is 59000-re jött ki hektáronként.
Válasz #1050. hozzászólásra
A sebesség 7,5-8 km/ó azt még birni kell neki.Az olyan lassan forog semmi hö nem keletkezik.Akkor csak én jártam igyy..
Válasz #1066. hozzászólásra
Milyen menetre?A kerék tengelyére meg a vetőtengelyére?
Válasz #1065. hozzászólásra
16 fog a tömörítőkeréknél 30 fogú a magadagoló tárcsa tengelyénél. Menetre vigyázni!
Válasz #1064. hozzászólásra
Fogalmam nincs hogy milyen lánc áttétellel megy mert elfelejtettem a fogak számát pedig egyszer már beírtam ide,de a tárcsa az 16 lyukú és 16cm enként rak egy magot vetéskor.
Válasz #1063. hozzászólásra
az biztos! milyen beállítással vettel forgót én 11es és 22 -es lánckerékkel és 11 lyukas tárcsával te?
Válasz #1062. hozzászólásra
az biztos ha nincs akkor minden jól jön.
Válasz #1061. hozzászólásra
De ha valakinek nincsen annak jól jöhet XD
Válasz #1059. hozzászólásra
nekem is van kell?