Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha jól emlékszem, a kuki 14, a forgó 13 lyukas volt.Annyi a lényeg, h. annyival legyen kevesebb lyuku a forgó tárcsa,h. ugyanazzal az áttétellel lehessen vele vetni,mint a kukival.Így átálláskor csak a tárcsát kell cserélni.A gyári forgó tárcsa 2,5 mm-es furatu.
És házilag lett megcsinálva minden? Én tolóhengeres adagolót szeretném megcsinálni. Ha a borsót is tudja vetni az IH vetőgép akkor csak kimegy azon a műtrágya... Mekkora tartályokat sikerült csinálni? Mi az a súly amit még érdemes cipeltetni? Mennyi műtrágyát érdemes 1 hektárra nyomni vetéskor?
én tavalyelőtt csináltam sorközművelőre most csinálom vetőgépre egyszerű szerkezet pontos és szerintem jó! az spc műtrágya adagolója,hogy jön ide? ennek csigamenetes kijuttató egysége van
Az IH adagolóhengere szerintem túl apró fogazású ehhez és valószínűleg darálná a műtrágyát,vegyél spc adagolókereket pár száz forint és az tuti jó.Az lényegesen nagyobb fogazású,de van amikor az is egy picit darálja,de jól használható.
SPC vetőgépre szeretnék tenni egy műtrágyaszórót. Házilag elkészítve. Adagolónak jó lenne az IH6200-as tolóhengerje? Minden sorhoz 1-1 elég lenne? Mennyi műtrágyát érdemes tenni vetéskor?
Szívesen, majd ha szórod jelezz vissza hogy nálad hogy alakult a mennyiség.Bár nem biztos hogy ezt betudod állítani a 23as fogszám végett de nem is lényeges megközelítőleg mellette is lehet.Táblázat szerint a 9-es sorszám alatt felel meg a beállítás 12-es fogúnak 24 lenne a duplája, 23 helyett az lehet hogy még jobb lenne gyorsítana még rajta.Nekem ilyen volt hozzá így vettem a gépet.
Itt nem kukoricáról van szó hanem 50centis sortávolságú cukorrépáról és az 5 soros HOLMERT még szerintem felétek sem találták fel de látom ez MAGAS neked
HÁT TE NEM TUDOD MI FÁN TEREM A MEZŐGAZDASÁG LÁTTÁL TE MÁR 5 SOROS CUKORRÉPAKOMBÁJNT VAGY SZERINTED AZT UTÁNNA HOGY SZEDJÜK FOGALMAD SINCS A DOLOGRÓL VAGY CSAK ELGURULT A GYÓGYSZERED!!!!
Viktor neked fogalmad sincs a Nodet-hez vagy az 50 cm sortávolság rejtelmeire
azért van így állíva mert így nem kell a traktor kerekeit széthúzni 200cm-re maradhat a nyomtáv 150centin így univerzális a 70centis és az 50centis sorokhoz is és nem kell a traktor kerekeit állandóan oda vissza rakosgatni különösen már akkor van jelentősége mikor már a sorközművelést végezzük és van hogy délelőtt az 50centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk délután pedig a 70centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk itt nem lenne idő a kerekek állandó huzigálására
A második indok pedig szerintem TE még biztos nem közlekedtél 200 centis nyomtávú traktorral a keskeny kiszántott földes utakon ráadásul még egy 6soros Nodet is fel van akasztva a traktorra
Na erre varjál gombot Viktorkám ki nem ért hozzá
Válasz #427. hozzászólásra
Úgy szoktam keverni 1 zsák kevert, 15-15-15 és 2zsák péti arányba 180kg körül attól is függ hogy mennyire porzik a műtrágya, ez lehet 200-ig is, vagy csak160kg
3543 hozzászólás
Válasz #487. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget.
Válasz #491. hozzászólásra
A szelet vedd vissza teljesen,és nagyon lényeges a maglesodró beállítása,mert ezekből a mai könnyű magokból képes 3-at is odaszívni egyszerre.
Válasz #490. hozzászólásra
kőszőnőm
Válasz #488. hozzászólásra
Ha jól emlékszem, a kuki 14, a forgó 13 lyukas volt.Annyi a lényeg, h. annyival legyen kevesebb lyuku a forgó tárcsa,h. ugyanazzal az áttétellel lehessen vele vetni,mint a kukival.Így átálláskor csak a tárcsát kell cserélni.A gyári forgó tárcsa 2,5 mm-es furatu.
Válasz #488. hozzászólásra
Mire benyomtam,elszállt az internet. Most nyomhatom megint.
Válasz #487. hozzászólásra
joestét. segitséget kérnék spc vetőgéppel napraforgo vetéshez milyen tárcsát szereljek be ?juk átmérő ?és hánylyukas legyen?
Válasz #486. hozzászólásra
katt.
Ha valaki tudna feltenni egy beállítási táblázatot azt előre megköszönném, mivel nincs ilyenem.
Válasz #479. hozzászólásra
Köszönöm a képeket. Nagyon praktikus az adagoló része.
Hát igen muszály mert meg venni nem mindenki tudja egyébbként tökéletes gép.
Válasz #481. hozzászólásra
saját gyártmány
Ki gyártotta ügyes
Válasz #476. hozzászólásra
képek
szoval.....http://www.auto-poljostroj.hr/podaci_prikljucaka/kultivatori.htm
Válasz #476. hozzászólásra
rendben
Válasz #475. hozzászólásra
A töltő kapákra is kíváncsi leszek.
Válasz #474. hozzászólásra
holnap teszek fel ksmk általam csinált töltőkapával
Válasz #473. hozzászólásra
Képet tudnál feltenni róla látni? Milyen sorközművelőd van?
Válasz #472. hozzászólásra
minden házi tartályokba 2q műtrágya megy darabonként én vetésnél 2-3q adok sorközművelésnél 1q-t
Válasz #470. hozzászólásra
És házilag lett megcsinálva minden? Én tolóhengeres adagolót szeretném megcsinálni. Ha a borsót is tudja vetni az IH vetőgép akkor csak kimegy azon a műtrágya... Mekkora tartályokat sikerült csinálni? Mi az a súly amit még érdemes cipeltetni? Mennyi műtrágyát érdemes 1 hektárra nyomni vetéskor?
Válasz #466. hozzászólásra
tudok...régi és uj fajtát is(1500-3500 euróig mennek kb állapottól függően,na meg persze sorok számától)
Válasz #469. hozzászólásra
én tavalyelőtt csináltam sorközművelőre most csinálom vetőgépre egyszerű szerkezet pontos és szerintem jó! az spc műtrágya adagolója,hogy jön ide? ennek csigamenetes kijuttató egysége van
Válasz #468. hozzászólásra
Hasonlót szeretnék csinálni. Ehhez jó lenne a gyári spc adagoló? Képet lehet róla találni a neten?
Az IH adagolóhengere szerintem túl apró fogazású ehhez és valószínűleg darálná a műtrágyát,vegyél spc adagolókereket pár száz forint és az tuti jó.Az lényegesen nagyobb fogazású,de van amikor az is egy picit darálja,de jól használható.
Sziasztok
SPC vetőgépre szeretnék tenni egy műtrágyaszórót. Házilag elkészítve. Adagolónak jó lenne az IH6200-as tolóhengerje? Minden sorhoz 1-1 elég lenne? Mennyi műtrágyát érdemes tenni vetéskor?
Wiktor!
Tudsz nodet vetőgépet eladót? Egyébként Bajától lakom 20km-re é-ra!Sokat jártam Vajdaságban!
Válasz #464. hozzászólásra
Üdv . Oké , mindenképp írok majd hogy mi lesz a tapasztalat. Mégegyszer köszi.
Válasz #456. hozzászólásra
Szívesen, majd ha szórod jelezz vissza hogy nálad hogy alakult a mennyiség.Bár nem biztos hogy ezt betudod állítani a 23as fogszám végett de nem is lényeges megközelítőleg mellette is lehet.Táblázat szerint a 9-es sorszám alatt felel meg a beállítás 12-es fogúnak 24 lenne a duplája, 23 helyett az lehet hogy még jobb lenne gyorsítana még rajta.Nekem ilyen volt hozzá így vettem a gépet.
Válasz #462. hozzászólásra
Amiből a kockacukrot csinálják de te csak biztos a pötyit ismered
Válasz #461. hozzászólásra
mijaza cukorrépa?
Válasz #459. hozzászólásra
Itt nem kukoricáról van szó hanem 50centis sortávolságú cukorrépáról és az 5 soros HOLMERT még szerintem felétek sem találták fel de látom ez MAGAS neked
Válasz #459. hozzászólásra
vagy épp árulom a JD952-est 3 felszereléssel...kukorica adapter 3 soros.....
Válasz #458. hozzászólásra
és láttál é mán falon pókot?(5soros kukorica adaptert pl)
Válasz #457. hozzászólásra
HÁT TE NEM TUDOD MI FÁN TEREM A MEZŐGAZDASÁG LÁTTÁL TE MÁR 5 SOROS CUKORRÉPAKOMBÁJNT VAGY SZERINTED AZT UTÁNNA HOGY SZEDJÜK FOGALMAD SINCS A DOLOGRÓL VAGY CSAK ELGURULT A GYÓGYSZERED!!!!
Válasz #451. hozzászólásra
eccerű a megoldás....veszel még egy biciklit...amivel vetsz
Válasz #445. hozzászólásra
Üdv. Köszönöm!!!!!
Válasz #454. hozzászólásra
Számítottam a kérdésre jogos,de nem észlelhető hogy húzna egy oldalra.
Válasz #453. hozzászólásra
Nem húz így az egyik irányba?
Vagy ez a plusz sorköz nem eszrevehető?
Válasz #452. hozzászólásra
Igen a 6soros x 50cenis kulti is így el van tolva egy oldalra
Válasz #451. hozzászólásra
A kultivátor(ok) is így el vannak tolva az egyik irányba?
Vagy olyan pontos csatlakozás?
Válasz #443. hozzászólásra
Viktor neked fogalmad sincs a Nodet-hez vagy az 50 cm sortávolság rejtelmeire
azért van így állíva mert így nem kell a traktor kerekeit széthúzni 200cm-re maradhat a nyomtáv 150centin így univerzális a 70centis és az 50centis sorokhoz is és nem kell a traktor kerekeit állandóan oda vissza rakosgatni különösen már akkor van jelentősége mikor már a sorközművelést végezzük és van hogy délelőtt az 50centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk délután pedig a 70centis sortávú kultúrákat kultivátorozzuk itt nem lenne idő a kerekek állandó huzigálására
A második indok pedig szerintem TE még biztos nem közlekedtél 200 centis nyomtávú traktorral a keskeny kiszántott földes utakon ráadásul még egy 6soros Nodet is fel van akasztva a traktorra
Na erre varjál gombot Viktorkám ki nem ért hozzá
Válasz #447. hozzászólásra
Bocsi Zoli de a hsz-t visszavonom,egyel lejebb446 hsz ra küldeném.
Válasz #447. hozzászólásra
Nem baj Zoltán tévedni emberi dolog.
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/spc/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Akár 4-5 mázsát is kirak áttétel kérdése.
Én úgy tudtam hogy az SPC maximum ilyen 120 kg körül tud kirakni műtrágyát de lehet tévedek
Válasz #427. hozzászólásra
Úgy szoktam keverni 1 zsák kevert, 15-15-15 és 2zsák péti arányba 180kg körül attól is függ hogy mennyire porzik a műtrágya, ez lehet 200-ig is, vagy csak160kg
Válasz #435. hozzászólásra
te feri...honnan irsz ha nem titok?lehet tudok olcsóbbat....