Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
859 hozzászólás
Sziasztok
4100 kompakt szériában gondolkozok. Vetés, sorközművelés stb.
Vélemények, tapasztalatok érdekelnének.
Köszönöm
Válasz GREVEN #757. hozzászólásárahat ezt meg nem mondom, nekem ez a talajos gepem, nem sormuvelek vele.
Válasz horvath.agro #756. hozzászólásáraDe ezeknél 3 sor megy a traktor hasa alatt nem ha művelő kerék van alattuk?
Válasz GREVEN #755. hozzászólásárapersze, muvelokerekkel.
Válasz horvath.agro #752. hozzászólásáraHorváth Úr. 6170 CVT 2014-es miféle konstrukció? Be lehet rakni sorba?
Ha valakit érdekel kmét mellett van , >>> Faragó Szervíz Kft, Bosch Car Service, megkezdtük a DPF szűrők tisztítását gyári berendezéssel, Tisztítás előtti - utáni méréssel, adatrögzítéssel. Megszünt a DPF szűrők szakszerűtlen szétvágása, heggesztgetése. Személy, kisteher, kamion, busz, erőgép tisztítását tudjuk végezni.
Válasz horvath.agro #752. hozzászólásáramajd egyszer talán. Mostanában nincs tervbe arra menni
Válasz GREVEN #751. hozzászólásáragyere be nézd meg a steyrt ha erre jártok.
Válasz horvath.agro #750. hozzászólásáraMegvan. Covid előtt pont voltunk ott. Párom mamája onnan származott. Azt kérte, ha meghal szórjuk a hamvait a Száraz-ér-be.
Beteljesítettük a kérését.
Válasz GREVEN #749. hozzászólásáradél békés, 5830 kérlek szépen.
Válasz horvath.agro #748. hozzászólásáraHorváth Úr te merre is túrod a földet?
Válasz mtz1221 #747. hozzászólásárana pont ezek a gombos semmitérő csoda szarok nyírják ki a traktort.
mögé való gépet kell akasztani rá és nem fogja a boostot se használni, csak extrém esetben.
Válasz GREVEN #745. hozzászólásáraRendes mester rakja azt gombra, és még a tlt-t sem kell forgatnod.
Válasz GREVEN #745. hozzászólásáraMaraggyunk annyiban,hogy a szóban forgó széria az a 130lóerőt tudja,fölötte már gyilkolás a hajtóműnek a talajmunka.
Válasz fexco #727. hozzászólásáraPedig én már azt hittem ez egy Nobel díjat érő ötlet lett.
Válasz fexco #743. hozzászólásárapontosan én is így vagyok ezzel, nekem ne emelgesse sehova.
Válasz horvath.agro #742. hozzászólásáraén se,soha.nekem ne rángassa az ekét,grubert,meg semmit se. itt összevissza.sohanemhasználtam még mtz.nse.
hagymongyammámeg én milyen mélyen akarok dolgozni.
Válasz fexco #741. hozzászólásáranem használok benne erőszabályzást, de van benne egy erőcsap ami mèri a terhelést és ennek meg a slipnek az összekombinálásával alkalmazza.
Válasz horvath.agro #739. hozzászólásáraa 3pontra nekem se eddig soha,csak az scv-kre.
amúgy én ezt a 3.pontnál lévő erő-helyzetszabályzó történetet sw nagyon értem.
a helyzetszabályzás az oké.de az erő??nyúlik/ a tengely?
Válasz horvath.agro #736. hozzászólásáralehet a Lac.1 forumtársunk autocommadjának a boost-ja viselkedik máshogy.valami ilyesmi rémlik.
Válasz fexco #738. hozzászólásáranem tudom hogy lehet s terhelés érzékelés, nekem 3pontra még soha nem nyomta be viszont.
Válasz horvath.agro #736. hozzászólásáratudom,nálam meg bálázáskor amikor készülödik a bála akkor villan ki.
hogy van kivitelezve ez a terhelés érzékelés a tltn?
és a hidraulikán,mert ott is nálam beszokott néha villanni,a 3.pont használatakor nem,de a scvket amikor fordulaton,leterhelve pl kiemelem a vontatott tárcsát.
Válasz Wilde #735. hozzászólásárabasszus,ezt benéztem,télleg 13.c1.tavaly november óta bele se ültem...
Válasz fexco #733. hozzászólásáraahogy wilde lentebb írta a tlt boost is terhelésre kapcsol csak, pl nekem szárzúzáskor ha fog valami nehezebbet vagy sűrűbb az anyag akkor, trágyaszóráskor is ugyan így, de mtrágyaszórásnál, vagy vetésnél hiába megy a tlt nem kapcsol boostot mert a tlt terhelés max 5% körül van, míg az előzőeknél olyan 20-30 között.
Válasz GREVEN #726. hozzászólásáraT6 13.SEBESSÉGFOKOZATTÓL KAPCSOL + lovakat szóval ott már nem igazán talajmunkázol,a tlt-t pedig azért nem vered át mert terhelésérzékelős.zúzás közben ha gyenge a terhelés látod a műszerfalon ,hogy nincs rajt a plusz(nem világít a zölld fény )
Válasz GREVEN #698. hozzászólásáraPersze hogy egy helyen. Ez nem újdonság. A Case IH New holland egyesülés óta így van, már akkor megkezdték a típusok egységesítését. Derekcsuklosban az IH Steiger maradt, azt megveheted T9-ben, illetve előtte T9000-kent. Magnum-NH T8000, meg a kisebb típusok is. Az ennél kisebbeket gyakorlatilag 3 néven árulják, még a prospektus adatai alapján is beazonosíthatók a megfelelő típusok. Olyan is van, hogy a Carraro gyárt traktort különböző gyártóknak traktort, tehát nem csak a váltó és az első híd Carraro, hanem ott szerelik készre őket, egyiket Claas-nak, Massey Fergusonnak meg nemtudom melyiknek még, ültetvény traktorok. Mint ahogy a G Mercit a Magna Steyr-ben gyártják, nem a Mercedes gyárban.
Válasz horvath.agro #732. hozzászólásáramár régebben témáztunk errl a boostról.valami rémlett,hogy nemugy szabályoz a tied,mint a sima ps.
akkor erősebb a ps.mert az 12.kapcsol be,nem a km/h nézi,hanem a 12,fokozatot.az mg akár lehet 12is
majd figyelgesd sürübben:amikor talajozol,forgóknál kiemelsz valami nehezebb munkagépet,nálam akkor is bevillan a bost.a tlt használatakor meg ott egyértelműen ahogy elkezd terhelődni a tlt.ugy kapcsol.
valami csavarodás érzékelő szenzor lehet ott.vagy valami olyasmi ami lentvan a 3pontnál a vonótengelyeken?
Válasz fexco #731. hozzászólásáraigen, nekem sose hasznal a nagy boostot csak 18km ora felett potkocsinal, talajmunkaban soha, a kicsi szinten.
Válasz horvath.agro #728. hozzászólásárakonkrétan a tiedbe?
Válasz Dvili #729. hozzászólásárasteyrnek is a nevleges teljesitmeny van a szamozassal feltuntetve.
Csak a névlegest kell nézni traktoroknál, nh nem tud annyit mint ami rá van írva, max csak boosttal, case az annyit tud ami rá van írva
Válasz fexco #727. hozzászólásárapotkocsizasnal csak bizonyos sebesseg felett kapcsol a boost, tltvel pedig nem tudod atverni.
Válasz GREVEN #726. hozzászólásárapótkocsi:multicontroller:és most jön a kisbetűs rész:fel kell kapcsolni 12.fokozatba.vagy ha jobbanteccik B4be.innen tuggya a 175pacit.(9.be elindul,rakkottan,tarlón)
kivanez találva,hogy ne nyird ki....
lehet hogy a cvt-cvx-autocommand-ezért is jobb,mivel ott máshogy vezérel???
ja bekapcsolhatod a tlt,meg az ablaktörlőt is....
Válasz fexco #723. hozzászólásáraAkkor be kell kapcsolni a tlt a grúberral és már is 175 ló húzza a grúbert.
Meg hát honnét tudja hogy pótkocsit húz és 175 paci vagy vontatott tárcsa és jaa akkor csak 145 paci?
Hátra fordul és megkukkantja mit cibál?
Válasz fexco #723. hozzászólásáranekem a kicsi a 18as kocsit fel se veszi, a 175os jd alig huzta le a tarlorol, az enyem nem is gondolkodott rajta...
a cvt valto brutal jo potkocsizasnal.
Válasz GREVEN #722. hozzászólásáradehogy, sima cnh felni. nekem 270es gumikkal vannak.
Válasz horvath.agro #717. hozzászólásárapótkocsiról:a t6 155 ugye 117 ló. pótkocsi tlt blablabla:155ló.
tehát az emlitett steyr ami nem a 125 program,hanem a 140es,vagyis a maximum ebbe a szériába,akkor pótkocsi tlt blablabla175ló....
igy már nemrossz.....
Válasz horvath.agro #721. hozzászólásáraspeckó művelőkerék felni kell hozzá vagy jó valamelyik ismert márkáé is hozzá?
Válasz GREVEN #720. hozzászólásárabe tudod forgatni, de nem érdemes. nagyon közel kerül a kerék és a sár könnyen le tud kalamolni valamit.
nekem a kicsin is művelőkerék van olyankor.
Válasz horvath.agro #717. hozzászólásáraMeg sajna ez nem fér bele a sorba ezekkel a gumikkal szerintem. Kell hozzá még 4 keskenyke is.
Válasz GREVEN #718. hozzászólásárakeress case ih maxxumot 6 hengerest annak ugyan az a paramétere mindenben.
hátha több infó van róla
Válasz horvath.agro #717. hozzászólásáranézegetném a paramétereit,de ez a tractordata oldal teljesen össze visszaságot ír.
Válasz GREVEN #715. hozzászólásáraez ugyan az mint a 6145, ezen is 140es program van, a potot viszi a farkan szerintem, a grubert meg neked kell tudnod, itt nekem a 215 keves a 3m gruber elé.
Válasz GREVEN #715. hozzászólásáraJobban megnézve annyira nem vészesen messze van. Nem sok mindenbe lehet belekötni. A félelmet az adja,hogy nagyon szarul indul az év felénk az elmúlt pár napot látva, fölötte van egy 5össel a büdzsének.
Válasz horvath.agro #714. hozzászólásáraKurva messze van. Inkább a 6145 körül keresgélnék,mert ezt a kamionkocsi kineveti felénk. Gondolom a 3 méteres prontó az nem lenne neki kihívás, de a 3 méteres karát már sok lenne.
Ez 40 vagy 50es váltóval van?
Egyébként akár még jó is lehetne.
Válasz GREVEN #711. hozzászólásáraezt nezd meg.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-felett/steyr-6125-profi-multicontroller/h_7213207?ref=d5cdbf53
Válasz GREVEN #711. hozzászólásáraa ih és steyer egyforma:a kézigázon van rárakva a kapcsoló(k)és van egy sima váltókar amivel a lassú-gyorsat váltod átt.
a nh-nál:a kézigáz egy sima kiskar,itt pedig a váltókarra rakták rá azokat a kapcsolókat amik a másik kettőn a kézigázon van.
pluszba van még egy másik helyen(ha esetleg ez jobban kézre esne)3 gomb,amivel nyomkodod a fokozatokat,és váltod a csoportot.
Válasz GREVEN #711. hozzászólásáraAlapesetben a gázkar kézigázként működik, és nyúlbékával lehet kapcsolgatni. Van automata lehetőség is, akkor úgy mint a CVT-nél a gázkar sebességet állít és a fokozatokat automatikusan kapcsolgatja. Egyébként valóban Steyr-volt az első aki nagy szériában kezdte forgalomba hozni a CVT-t, de már akkor is a CNH csoport tagja volt, így hamar átkerült IH-ba, NH-ba is. Ja és valójában ZF gyártmány, nyilván együtt fejlesztették a Steyr-el, de kis túlzással, Steyr gyárban még egy eszterga sincs.....
Válasz horvath.agro #707. hozzászólásáraÉs ami nem CVT váltós azoknak hogy mükszik a váltója? Mert a kar ugyan olyannak tűnik bennük.
Válasz mtz1221 #709. hozzászólásáraa stájerok nem kispályások, van egy gyáruk Graz-ban a Steyr Magna, ahol, Mercedes G, Jaguar, Toyota, Fisker, Aston Martin, Chrysler, BMW fajtákat gyártottak, gyártanak.