Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
2168 hozzászólás
Válasz MrPoke #1665. hozzászólásáraMintha a Trimble-nek lenne ilyen megoldása.
Válasz szanberg #1664. hozzászólásáraMaradjunk annyiban,hogy az a biztos amikor sávozáskor a GPS szabályosan kialakitja a párhuzamos egyeneseket,amiben a traktor halad,és aratásig ezek végigkövethetőek.oldalozás esetén,permetezés,stb pontatlanná válik,aratásról nembeszélve!Tudom,hogy munkagép adatait viszűk tovább,de akkaor a fogásoknak,fordulóknak is egyezni kel.Valódi párhuzamok esetén mindegy,hogy hova állsz,permetezővel,vagy kombájnal.
Válasz MrPoke #1665. hozzászólásáraÉn mikor az első GPS-es Kite bemutatón voltam, ott is mutattak be olyat, hogy a traktoron is volt GPS meg a vontatott munkagépén is, a bemutatón is dombon húzták. A munkagépet is kormányozta a GPS.
Válasz szanberg #1664. hozzászólásáraHát én nagyon sok videón láttam olyat, hogy a munkagépre rakják a GPS-t vagy pedig a munkagépre is. És így mindenféle elcsúszás korrigálható. Kérdés mi támogatja ezt.
Válasz Feri #1663. hozzászólásáraAzok nélkül nem is lehet, nem véletlenül ezen alkatrészek minden striptill szerszámon megtalálhatóak.
Síkon nem farol el de dombon még a függesztett is mászni akar el, teljesen igazad van.
Válasz szanberg #1662. hozzászólásáraEgyébként vontatott gépek esetén,és ebben az esetben is kényes lehet a visszatérési pontosság,ha egymenetben vetsz,akkor még elmehet,de ha nem akkor a vetés,kultizás,injektálás pontossága nagyon megkérdőjelezhető.Vonólapon+csuklóponton dolgozni ezzel az eszközzel kockázatos,az oldara elhúzás miatt.Egyébként azzal,hogy akések nem oldalazó tárcsák között dolgoznak,nemtudom elképzelni a bakhátas vetéselőkészítést.
Válasz Mf-es? #1661. hozzászólásáraNekem valahogy nem bizalom gerjesztő, nem tudom miért. A sávtisztító tárcsa megoldása kifejezetten gagyi, az egy agresszívebb mulcsban kb semmit nem csinál, míg egy normális sávtisztító a kukorica tuskóit is kiszaggatja ha le van rakva.
Az előző meg egy Orthmann koppintás, de valahogyan azt sem érzem magaménak.
Mondjuk legalább színesedik a piac, mert korábban nagyon gyenge volt a sávművelők választéka.
http://agro-line.pl/corn-sowing/?lang=en
Válasz szanberg #1657. hozzászólásáraA ként olcsóbb megoldani szilárdan. Lombtrágyaként jobb kirakni a folyékony elemi ként.
Ez tetszene.
Válasz szanberg #1656. hozzászólásáraGabona direktbe megy,az működik.Idén ment elfagyó takaróba kukorica.Aszályos tavasz miatt nem mertem grúberezni.Tavaszi grúber helyett agyalok stripp till-en.De drága a cucc.
Valami vetőgépes kombináció kellene.
Válasz MrPoke #1644. hozzászólásáraNálunk viszonylag rendben van a foszfor, így nem is gondolom pótolni most, ahogy mondod inkább lombra kap majd, illetve magárokba vulkán folyékony npk amit szeretnék folyatni, lehet K helyett ként rakatok a vinaszba. Kb 30 litert kényelmesen kitudok juttatni a rendszeremmel, nem sok de már valami azért.
Válasz Mf-es? #1655. hozzászólásáraHát igen,9mft, ennyikbe kerülnek ezek a vakarók is már...
Egyébként közép ár kategória ez.
De miért gondolkodsz striptillbe?
Azt hittem totál direktvetés megy.
Milyen hibát kellene kijavítani ezzel a szerszámmal?
Válasz szanberg #1585. hozzászólásáraKértem ajánlatot ma/ag 6 soros felcsukhatós vázzal 25 ezer eur.
Válasz MrPoke #1644. hozzászólásáraismerem a liquid np-t jovore azzal akarok vetni kb 40-50 liter/ha mennyiseggel sorra csurgatva.
aztan meglatjuk mit tud.
Válasz Pilátus" #1650. hozzászólásáraAzért kis tételbe meg messze nem lehet valami olcsó.
Egyébként milyen növények alá ajánlod és mikor?
Válasz Praetor #1648. hozzászólásáraÉn saját magamnak oldottam be, oldottam fel. MAP ár alatt jött ki és huminsavval lehetett kelatizálni.
Egy jó kis oldó gép kell, mert egyedül bajos, de lassan kész lesz az is fejbe a valóságba meg az 5 éves tervben benne van.
Én vetőgéppel sorra csorgattam.
Válasz Nyomasek Bobo #1649. hozzászólásáraEz nem Kitén keresztül megy hanem közvetlen...
Válasz Nyomasek Bobo #1649. hozzászólásáraNem de kiviszik...
Válasz Pilátus" #1647. hozzászólásáraGyőr felé árulhatnak ilyet?
Kite ár kb mennyi?
Válasz MrPoke #1644. hozzászólásáraKérdés, hogy érdemes-e hatóanyag kg-ra 2x annyit fizetni érte? Jó lenne erről független kísérleteket látni. Ha +40-50% map megy ki, és a hozamokban nincs különbség, akkor összességében ez a jobb választás, mert a talaj abszolút foszforkészletének mérlege végül is jobb lesz.
A kelátos lombtrágyáknak is erős marketingje volt, pedig ha valaki nem talajon keresztül akarja a lombtrágyát felvetetni, akkor a legtöbb esetben jobban jár az ionossal technológiailag és pénzügyileg is.
Válasz MrPoke #1644. hozzászólásáraIbc és tartálykocsival is ahogy kéred!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1642. hozzászólásáraEz azért ott van!(ezt nem is láttam eddig)
De MF gépe valahogy barátságosabb(huu de utálom én a kukoricát!)
A folyadékot amiről itt most "szó van"
nem kell sorba csurgatni hanem egyszerűen kiszórni permetezővel...
Válasz MrPoke #1644. hozzászólásáraHa jól látom teljes felületre szórva 100-150l/ha ? Azért az 1,47 az már eléggé jó súlyban van.
Válasz horvath.agro #1636. hozzászólásáraHa esetleg halótál már a KITEstart® Liquid NP ről. Na az APP. Csak míg az APP-t megkapod 172eFt/t áron elméletileg IBC ben is szállítják de futok rajta pár kört. :)
Válasz Vinkó 75 #1641. hozzászólására"Igen ez AAZ!"
Nálam is ez lex...
De költségben ez sem olcsóbb mint a többi csak néha egyszerűbb néha meg bonyolultabb.
Attól függ mikor melyikhez kell nyúlnom...
Ha már ennyi folyadékot kell kijuttatni, akkor itt van a megoldás, csak a munkagépet kell cserélgetni mögötte! https://m.youtube.com/watch?v=1tEIet3Yxaw
Válasz Pilátus" #1640. hozzászólásáraŐk viszik fel a Limus-t a karbamidra.(Ha jól emlékszem).
Válasz Bobo77 #1638. hozzászólásáraBátaszéken...
Válasz Mf-es? #1637. hozzászólásáraKöszi...Csak látom nem frissített az oldal időben....
Válasz MrPoke #1632. hozzászólásáraHol lehet ilyent venni?
Válasz horvath.agro #1636. hozzászólásárahttps://keletiagrar.com/termekek/oldatmutragyak/phosagro-apaliqua-app-np-11-37
Válasz szatmári82 #1634. hozzászólásáraes ezt megyarorszagon be lehet szerzni? ez mehetne a vetomagra rogton kb starterkent hasznalva?
es nem kell akkor map ala csak ez es majd fejtragya?
Válasz MrPoke #1632. hozzászólásáraIgazad van. Úgy emlékeztem, hogy a map nagy része citrát oldható, de tévedtem. A nagyobb része tényleg vízoldékony.
Válasz horvath.agro #1633. hozzászólásáraEz ni.
Link
Válasz MrPoke #1632. hozzászólásárami az az APP???
Válasz Praetor #1630. hozzászólásáraEzt, holl tanítják?
A MAP vízoldékony sőt víz hatására bomlik ammonium (NH₄⁺) és phosphate (H₂PO₄⁻), ami a talaj kationjai szépen le is kötik. A MAP is csak egy drága nitrogén műtrágya. Használata csak 150 alatti P elátotságú talajon van értelme.
Ha ténylegesen hasznosuló foszfort akar valaki használni akkor használjon lombra, vagy magárokba csorgatva APP 30-50kg/ha az igazi bomba a növénynek. Magában vagy nitrosollal keverve. De csak ha a levélminta azt mondja.
Haladjunk már a preciziós gazdálkodás felé....... És az nem a robotkormánnyal kezdődik....
Válasz szatmári82 #1629. hozzászólásáraBő 200 kg. ment szóróval kénes,sorra 180 kg.ment dap.
Válasz szatmári82 #1629. hozzászólásáraHa map-ot szór, és az előművelő 17-18cm-re megy, akkor csak egy kisebb része kerül gyökérzónába. Ha szuperfoszfátot szórna, ami elvileg vízoldékony, akkor végülis tudna működni az amit mondasz, de akkor is jobb gyökérzónába tenni.
Válasz Mf-es? #1626. hozzászólásáraMivel van előművelő nem is értem minek a műtrágyával szórakozni a vetés során.
Kiszórod a tarlóra, megy ez a VT-s előművelős vetőgép és kész pont. Haladsz is, meg jó is.
Tökéletesen megértem én is amit csinálsz, de a műtrágyával együtt már nagyon lassít. Egyedül szarság ez, megértem.
Valószínű ha megöregszem én se fogok kinn a földön zsákolgatni, akkor lehet megveszem az öreg gépet tőled majd
Válasz Mf-es? #1626. hozzászólásáraEB-be elválasztó, és 2 csiga
Válasz Mf-es? #1626. hozzászólásáraNem lenne haladósabb kidobni vetés előtt a műtrágyát, és utána csak vetni?
Válasz Sz_Pisti #1625. hozzászólásáraNekem nem,pont ezt szoktam mondani.EB kocsi nem jó,műtrágya is van.
Mivel nem kell előművelni, nyertek vagy 2 hetet a vetésre, kell a nagyobb tartály?
Válasz horvath.agro #1623. hozzászólásáraEB kocsi+ csiga
Válasz Mf-es? #1622. hozzászólásáratobbe kerulne mint a vetogep maga
Válasz horvath.agro #1620. hozzászólásáraDe lehetne is csinálni egy big méretest a 3. pontra.Egy bitang erős vázra,ami után kötni a vetőgépet.Valami ventilátoros,vagy csigás átrakóval.
Válasz horvath.agro #1620. hozzászólására-???? nem kellenek
Válasz Mf-es? #1618. hozzászólásáraa 100 literes 1 milliocska ???????????? kellene a 800as azt meg se mertem kerdezni...
Válasz Mf-es? #1618. hozzászólásáraIgen ezzel OK!
Így biztos bírja a vetőgép 100 évig.