Hirdetés
Fórum
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
2168 hozzászólás
Válasz Vadmalac #517. hozzászólásáraA c45 anyaggal az a baj ridegebb az nagyobb erő hatására hamar pattan mint az öntvény,ilyen eszközökhöz hardox 400 vagy 500-at használnak minden lazitó kés abból készül nagy a kopásállósága és a szakitó szilárdsága viszont uttana néztem a kopócsucsok is hardox anyagból vannak csak szokták őket még páncélozni Josey is azt mondta mikor beszélgettem vele hogy a hardoxot is lehet páncélozni mint minden anyagot csak a megfelelő huzal kell hozzá.
Válasz lakatos gabesz #515. hozzászólásáraC45 mennyivel lenne másabb ebből a szempontból?
Blue jet hm?
Válasz oldjoey64 #514. hozzászólásáraMondjuk ez nem igaz olvas uttána lehet felrakni a hardoxot is van hozzá huzal amivel lehet páncèlozni
Válasz lakatos gabesz #507. hozzászólásáraAz élfelrakást felejtsd el!! Olvasd el a HARDOX specifikációs adatait,még hegeszteni is csak különleges módon lehet(MAG hegesztéssel G4Si1 huzal,M21 kevert gáz),felrakás esetén kiégeted az ötvöző anyagot,és a keménységének és kopásállóságának annyi!Az élmegmunkálásnál a köszörüléssel kialakítás sem javasolt,csak forgácsolással.
Válasz szanberg #512. hozzászólásáraNem kverneland kopintás inkább egy lazitón láttam ezt a betétet és megtetszett a kvernelandé másabb rakok két képet és meglátod.
Az utolsó kép a kverneland kése.viszont úgy döntöttem nem teszek szárnyat úgy is 1db kocsit fogok megcsinálni és kiprobálom nyáron tarlóban hogyan dolgozik a kés meg a többi része a palalelogramma felfügesztésen lesz leszoritó rugó is a talajnyomás szabányozasához.
Válasz lakatos gabesz #511. hozzászólásárateljesen jól néz ki, ez Kverneland koppintás nemde!?!?!?
Rakhatsz szárnyakat is rá csak szerintem széles a 100mm. Laza homokon biztosan jó de kötött talajon nem kell rá semmi az biztos.
Válasz szanberg #509. hozzászólásáraRendben akkor szárnyat nem rakok rá csak csak a 40mm széles kopó betét lesz rajta.viszont mit mondasz arra a késre amit vázoltam?
Válasz lakatos gabesz #508. hozzászólásáraNemtudom való életben mekkora különbséget jelentenek a profilok, miénken rendes tárcsalapok vannak, lehet állítani a szögüket, most kicsit megvannak hátrafelé szűkítve így szép a sáv kinézete utánuk meg jól elmetszi a széleket, sem bakhát sem gödör nincsen mögötte, illetve egy kis bakhát de azt meg a gereblyés elmunkáló eldolgozza síkra.
Válasz lakatos gabesz #507. hozzászólásáraNehogy 100mm széles szárnyakat rakjál rá, a Stripcatnek 40mm széles összesen a körme és tökéletes munkát végez, ha széleset raksz fel nehéz lesz húzni meg jobban fog túrkálni szerintem, annyi, hogy nem teljesen V-alakú lesz a sáv keresztmetszete hanem szélesebb lesz az alja de az nem jelent semmit azt gondolom, ha jobb lenne akkor ezek is ilyennel szerelnék.
Szerintetek ez a sürün hullámozott lap jó lenne a kés két oldalához vagy a normál hullámos lapot rakjam?
Ezt a kést csak vázoltam én ilyenre gondoltam mit szoltók hozzá beválna szeintetek?a kés 20mm vastag lenne a betétt az 40mm széles hardox és páncélozva lenne felrakó hegesztéssel.hátra viszont gondoltam egy szárnyat is rakni ami kb 80mm vagy 100mm széles lenne.
Válasz _NB_ #505. hozzászólásáraAhogy látom a 3-ból az utólsó ami a videoban is van a bontó or betétt az hegesztett szerintem az is hardox csak az fel van hegesztve viszont most én is arra gondoltam hogy hsrdoxból készitem és felhegesztem.
Itt egy Orthman kés
-link
-link másik irányból
A cat-nál meg vannak
simák
és a keményfém betétesek ebből az utolsó van a videóban
Keményfém kopóélek
-link
Arra lettem volna kíváncsi, mi a betű jelölések magyarázata, POC, DFPO, STPO, a PO az lehet a POINT a C DF ST meg deepfield, vagy standard és cut . . . passz
Válasz szanberg #500. hozzászólásáraMi próbáltuk a tiger kopókat felrakni hajlított szárra, fotót töltöttem is fel a FF sávművelőn látható. Mi laprugóból, laposvadból, szögvasból készítettük. Fel kell hegeszteni élkefémmel, úgy nagyon tartós. Nagyon nem lehet hajlítani a kést, mert sok földet szakít fel, és csíkos lesz mögötte a sáv. Ezért vetettük el a horsch éleket. Az amerikai mindent inchben mér. 1x4 Orthman szár. Szerintem az biztositja a köves prérin is az ellenállást. Mondjuk az Orthman anyagból van. A hegy szélessége 4cm.
Stripcat a legkönnyebb, de ha egyenes a föld jó munkát végez, és a legkevesebb erőt igényli. A FF és az Orthman hasonló munkaminőségben és formában. Az Orthman sem tudja a hosszirányú talajegyenletességeket kimozogni. Nagy meglepetés volt! Kocsiknak kell a mozgáslehetőség.
pl:
https://www.kramp.com/shop-hu/hu/934154/2112367/815812/CP486867C+Felheg+tábla+60x40x11+mm
Krampnál vannak felhegeszthető vídiás hegyek elfogadható áron. Ha nem köves a talaj akkor örök élet +2nap. A kö kipattogtatja őket,de amúgy szinte nincs mérhető kopásuk... fralaz csúcsra való 4-5000volt pár éve ha jól rémlik.
Válasz szanberg #500. hozzászólásáraAkkor hardoxból kopóbetét azt nem ajánlod?vegyek inkább valami kopó csucsót és ahoz alakitsam a kést?
Válasz Netparaszt #497. hozzászólásáraA hardox kés tökéletes lesz csak kell elé kopóbetétet felszerelni az hagy kopjon.
Akár laprúgóból vagy ilyesmi kemény anyagból is lehet készíteni, de én megvenném mondjuk a Horsch Tigerek vídiás orrát és annak megfelelően alakítanám ki a kést. Drága de egyszer kell megvenni, egy ilyen sávhúzónál szerintem kuuva sok évig nemkéne rá sem gondolni annyira tartós
Válasz lakatos gabesz #496. hozzászólásáraMondjuk ez másfajta bontócsúcs mint a miénken van, ma tényleg megpróbálom közelről lefotózni csak még vetjük kukoricát maszekoknak most megyek még magért mert az is elfogyott tegnap, csak az idő tartson ki akkor végzünk pár nap alatt ezzel a sok kis apró ide-oda szaladgálós történettel.
Válasz Netparaszt #497. hozzászólásáraÍgy van. készítetem talaj művelőgépet magamnak . vannak helyek ahová meg kell venni a gyári kopórészeket, még ha drágább is.
azzon túl vannak olyan alkatrészek amivel nem érdemes melózni meg kel venni.
Válasz lakatos gabesz #491. hozzászólására Monosembe vágattam l hardox kést, 20 hektár alatt elkopott a csúcs. Oda komolyabb anyag kell.
Válasz _NB_ #495. hozzászólásáraKöszönöm szépen a videot ebben nagyon jól látszik a kopócsucs.ahogy látom a betét nem nagy csögálású gondolom a ropantás végett kell.
Válasz lakatos gabesz #494. hozzászólására-videó
Válasz szanberg #493. hozzászólásáraKöszönöm szépen a képet igaz teljesen nem látni hogyab is néz ki a kés de nagyjából látszik ahogy látom nem nagy szögálasuak csak a bontó or
Ez a kverneland kés tetszik még a hátsó szárnyal viszont még a munkaját nem láttam hogyan dolgozik vagy a masik ami a lazitó kés csak kicsiben még ezen gondolkodtam hogy valami hasonló kést bontóorral csak 40mm szeles legyen meg hatra egy szárnyat rakni.
Válasz szanberg #488. hozzászólásáraA kés szárat akkor 20mm hardoxból vágatom a kopó csucsót ha tudók olyan vastagot valahol vágatatni ha pedig nem akkor 2db 10mm vastag hardoxot kap a kèt oldalára és akkor 40mm.viszont képet tudnál mutatni a bontó orról meg esetleg megtudnád e nézni milyen szögben van?
Válasz szanberg #488. hozzászólásáraA kés szárat akkor 20mm hardoxból vágatom a kopó csucsót ha tudók olyan vastagot valahol vágatatni ha pedig nem akkor 2db 10mm vastag hardoxot kap a kèt oldalára és akkor 40mm.viszont képet tudnál mutatni a bontó orról meg esetleg megtudnád e nézni milyen szögben van?
Válasz lakatos gabesz #485. hozzászólásáraBőven elég ha van hardox anyag, a Fralaz kései is 20mm-esek alul, fent 30-as ahol a helyére tolódik és a nyírócsavar furata van, úgy van összeoltva a két vastagságú anyag.
Ha ennél bírja 50centis mélységben a melót akkor egy sávművelőn gondolhatod...
Nyugodtan vágassad kifele, bontócsúcsnak meg legyen 25-30mm széles amit a kés elé rögzítessz és akkor a késed oldalról nem fog kopni, fasza lesz
Válasz lakatos gabesz #476. hozzászólásáraA Stripcat kése maga az vékonyabb mint 20-as szerintem, viszont arra kell rátolni a kopócsúcsot ami van 30-as vastag anyag, mint egy lábszárvédő úgy kell rátolni. Az orrán meg van egy köröm az kb. 40mm széles ehet, megdöntve orral előre, hogy roppantson jobban.
Válasz lakatos gabesz #470. hozzászólásáraEgy kicsi homorúsága van neki, kb 2-3 centi lehet a lapközép és a lap perem között színelésben
A cat kés szára ha jól látom 3 rétegből van.
Egy mag és a kétoldalt két vékonyabb, ezzel oldották meg gondolom egyrészről a rugalmasságot, másrészt a vékonyabb cserélhető alsó kést, a két külső réteg közrefogja, a középső mag meg megtámasztja, + erre jön egy koptató él.
A szár magja egyugyanazon anyag a szélsőkkel vagy esetleg normál acél és a két szélső vékonyabb réteg a kemény ezt nem tudom.
Válasz bobo77 #484. hozzászólásáraMindenfele kép hardoxból csinalom viszont a vastagsagon gondolkodom meg jó lenne a vélemények a 20mm vastag elég lenne e?6 sorosat csinálok mütrágya kijuttatóval monosem adagoló lesz rajta és meghajtás a tartályt magam csinalom majd savalló lemezből a vázon meg még gondolkodom nagyon hogy összecsúkhatós legyen hogy közúton könnyü legyen a szalitása.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #483. hozzászólásáraSzerintem meg a minőség lényeges...
Válasz lakatos gabesz #476. hozzászólásáraSzerintem sima 20as anyag elég + az elejére 20as vagy 25ös C45 köracélt hegeszteni kopónak, azt lehet cserélgetni!
Nagyon drága a hardox és felesleges!
Válasz lakatos gabesz #474. hozzászólásáraakkor nem egyre gondolunk,én a vágótárcsára gondoltam,ami elöl vágja át a talajt és a szárat a kés előtt
Válasz lakatos gabesz #479. hozzászólására
Válasz lakatos gabesz #479. hozzászólásáraAmiket én láttam azon 25 mm kések voltak... Hány sorost csinálsz?
Válasz bobo77 #478. hozzászólásáraNem orthmanra fog hasonlitani mindenből a jobb megoldást választom viszont ezt csak azért kérdeztem mert az orthmanon domborút láttam a többi fajtakon meg simát és hogy melyik a jobb az egyenes tarajos lapok vagy a domború csipkés lapok?meg a kés vastagsága ami fontos kérdés hogy 20mm vastag elég e vagy 25mm vastag legyen mert mindenféle kép hardoxból akarok csak a 25mm vastagat nehéz beszerezni.
Válasz lakatos gabesz #477. hozzászólásáraMost akkor orthman vagy inkább más kontrukcióra fog hasonlítani? Vagy mindenből a jó megoldások...
Válasz _NB_ #475. hozzászólásáraAz elsőre gondoltam azok 13 colosak a hátsót tudom hogy 18 colos oda hullámosat rakok a késekhez.előre a sávtisztítóhoz nèztem a méreteket meg láttam pár sávmüvelőn hogy nem hajlitott
A lazitó kései milyen vastagok?20mm vastag hardox lemezből elég lenne?sajnos ahol vágtok nekik csak 20mm vastag hardox 450 vagy 500 lemez van 25mm vastagot nem tartanak.megprobálok még uttána járni hol tudnak 25mm vastagot vágni.
Válasz lakatos gabesz #469. hozzászólására
Közben találtam még ezt, itt már szerepel egy nagyobb méret is 13" és 18", de elvileg a stripcaten 13 colos van.
[dokumentum1]
" első terelőlapjai is meg vannak nyomva"
Mire gondolsz, arra a két tárcsára ami a kés mellett van ?
Az amolyan tárcsás csoroszlya féleség 18 colos, egyenesre vágja a sor szélét és egy kicsit bedobja.
Ezek minimálisan hajlított lapok szerintem, csak lehet őket szögbe forgatni, meg szét-össze, előre-hátra, fel-le, állítgatni.
Az alkatrész jegyzékben 3 variáns szerepel az első egy hullámos, majd két csipkés, az utolsó "Véder" tárcsa az szerintem ez a kúpos (conical) tárcsa lehet, de valszeg az előtte lévő is ilyesmi.
link
Ha a sortisztítóra gondoltál az meg hajlított.
videó
Válasz lac* #473. hozzászólásáraAz orthmant láttam élőben is és annak nem egyenes az első terelő lapjai azon rendes csipkés rövidtárcsa lapok vanak amik domboruak.
Válasz bobo77 #472. hozzászólásáraszerintem azon is egyenes lap van
Válasz Drisa #471. hozzászólásáraAkkor nézz meg egy Orthman t...
Válasz lakatos gabesz #470. hozzászólásáraPersze hogy egyenes különben töltést csinálna. Van amelyik hullámosat rak fel de semmiképpen nem tárcsalevél.
Válasz szanberg #466. hozzászólásáraÉs ennek a stripcatnak az első terelőlapjai is meg vannak nyomva mint a tárcsalapok vagy ez egy egyenes korong?mert a katalogusban is ahogy nèzem mintha egyenes lenne.
Válasz _NB_ #468. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm!