Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Poénok új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
482 hozzászólás
Válasz #78. hozzászólásra
Nagyvárad környéke, a határ román oldalán, legközelebb biharkeresztes van ide, debrecen, békéscsaba sincs tul messze.
Jövőre lessz a tesómnak vagy 2 heki a fiatal gazda pályázat miatt, de most is van valamennyi, nem orange hanem matilda az enzától.
Sajttököt termel esetleg itt valaki? Jövőre kipróbálnám.
Válasz #79. hozzászólásra
-2-3 fok nem árt neki sztem, az éretteknek biztosan nem. Felénk az öregek azt mondják az után lesz igazán édes, ha "megcsípi a fagy". Bár lehet ez csak a nagydobosi fajtára vonatkozik... (?)
Sziasztok
Meddig bírja kint a földön az orange sütötök ha még a szárán van?
-1 még bírja mert pénteken akarom behordani és pont péntekre -1 ír.
Van teljesen érett és félérett is.
Solt környékén lakom
Válasz #77. hozzászólásra
Csabazsolt, te merre? 1-2 hónap múlva lehet engem is érdekelne még kisebb mennyiség, ha lesz még...
Válasz #76. hozzászólásra
Ha elfogy majd szólj, adok neked jó árba:P
merre fele laksz?
Válasz #75. hozzászólásra
Szia.
Hál istennek én megtaláltam a piacokat és viszegetik 50-100ft-ért Nagybanin
100ft/kg éjjel megint vitték mint a cukrot.
Válasz #73. hozzászólásra
Nálunk még ingyen sem megy, 60 ft ért itt én eladnám, mert piaca nálunk csak a tél elején lessz.
Amugy a pénz már nem romlik meg, meg egyben eladva nincs a költség piacra menni stb
Válasz #73. hozzászólásra
Erre a kérdésre mindig csak utólag tudjuk a jó választ. Igen, lehet a hónap vége is befolyásolja piacot.
Akkor nem tudom, kérédesm lenne van 200 mázsa oranzs sütötököm ami megért eladjam, kint a földön öszerakjam rakásba, pincébe betároljam (ami nehezen menne) szóval idén csinálom először eddig már + amit eladtam, tároljam be vagy adjam el 60ft-ért mindet.
Most 100ért piacozom a nagybanin de 4-ik piac óta szinte semmi esetleg a hónap vége miat? ötleteket és segítséget várok. most már +ban vagyok tehát "elvileg" mindegy.
Segítséget köszönöm.
Válasz #71. hozzászólásra
Nem, vigyáztunk rájuk. Megütődve se lett...
Hát a orange-nél ha rakásra rakod és a szára megszúrja a másika akkor kezd így rohadni. Esetleg nem ez a baj,hogy megszúrta a másik szára?
Válasz #69. hozzászólásra
Kerestem, de nem találtam semmi hasznosat.
Nem tudom, kívülről kezd-e rohadni vagy belülről. Először a héjon keletkezik egy folt, aztán 1-2 nap múlva már bele tudom nyomni az ujjam. Aztán pár nap és kilapul.
Ugyanott van tárolva az orange sütőtök is, annak semmi baja.
Nem ebből élek, nekem ez inkább csak hobbi, meg kis kereset kiegészítés. De nem jó nézni ahogy mennek tönkre, még 1 hónapot kellene elállniuk.
Tavaly is volt, akkor szeptember elején a nagy hőségben a földön megpuhult a fele. De amik a hőséget túlélték azok akkor már elálltak szépen.
Kezd elmenni a kedvem tőle.
Válasz #68. hozzászólásra
Nem probáltam, de szerintem valami olcsót, a réz az az egyik legolcsóbb és jó is, de csak ha kivülről rohad, ha belülről akkor nem jó.
Mondjuk egy szisztémikus mint a topsin sem tul drága, elvégre belemártod, és kiveszed, utána a másikat.
Nem probáltál a gugliban is rákeresni?
hátha van másnak jobb ötlete
Válasz #67. hozzászólásra
Nem étkezési. Konkrét vegyszert is tudsz esetleg ajánlani? Vagy így kérjem a gazdaboltban, h gombaölő szer?
Válasz #66. hozzászólásra
Ha nem étkezési akkor meg lehetne fürdetni gombaölőszeres vizben tárolás előtt, próbáld meg a még egésségeseket, ha már az ember kinlódik valamivel akkor ne menjen tönkre
Egy kicsit más téma, de talán elfér itt: Halloween tök.
Kb 2 hete szedtük le őket, szép egészségesek voltak. Száraz, hűvös helyen tárolom, de mostanra elég nagy részük rohad.
Van tippetek, hogy mitől lehet? Okozhatja, ha túl sok nitrogént kapott még a nyár elején? Vagy esetleg, hogy esőben szedtük és vizesen lett betárolva?
Válasz #64. hozzászólásra
Eddig nem fagyott meg, itt plusz 4 fok volt ma reggel...
Megfagy??? Még kint lehet aludni meleg van :)
Válasz #62. hozzászólásra
Köszi! Ha a hétvégén nem fagy meg, akkor hétfőn kipróbálom.
Válasz #61. hozzászólásra
SWEET speciális érést elősegítő biostimulátor
Nekem van még kinn a földön néhány mázsa, de teljesen éretlen zöldek is vannak köztük elég sok. Gondolom magától ez már nem fog beérni... Van valami vegyszer, amivel meggyörsíthatnám az érését?
Előre is köszönöm a választ!
Válasz #59. hozzászólásra
Nagybani piacon 100 forint körül van kilónként.
Sziasztok.
Orange sütőtök felvásárlási árat tud valaki?
Segitség kellene, megérett az orange tipusu tök, már semmi zöld levél nincs,.
Véleményetek szerint hagyjuk kint a földön vagy hordjuk be?
Válasz #56. hozzászólásra
Köszönöm, víz az kellene erre is én ma próbálom árasztani valahogy.
Válasz #55. hozzászólásra
Szia ne aggódj nekem a nagydobosi most kezdett virágzani 1 hete.
Az pedig hogy lesárgul,lerúgja a kötést lehet a túl sok nitrogéntől de szerintem inkább a meleg száraz idő miatt van.
Az enyémet ez az időjárás megöli víz kéne neki...
Üdv.Zsolti
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy nálatok hogy áll a sütötök termés. Nálam az a gond,hogy egyik bokron 1,5 kilos a másikon most virágzik ez normális? és olyan gond kezdődik,hogy a kis tökök besárgulnak és leesnek. Segítségek köszönöm.
Válasz #53. hozzászólásra
Nagyszerü,vesd el a felét,mert lehet mŕr nem běr beérni,sok idö míg köt.Az enyém mŕr fut.Sok szerencsét hozzŕ
Válasz #52. hozzászólásra
ideért, nagyon köszönöm a fáradtságodat
Válasz #51. hozzászólásra
Ma feladtam a maradék magot neked.Ŕtjött a cěm az email en
Válasz #50. hozzászólásra
Köszönöm szépen... na nem a magot, hanem a fáradozásodat.. mert tudod, hogy ilyesmit nem szabad megköszönni... az öregek azt mondják: 'Isten adja csodás szaporodását'
Megkaptam a2 emailt V-tól,jövö héten feladom neked is.Tettem fčlre néhĺny szemet,mert gondoltam,hogy majd kell
Örülök,hogy megérkezett a mag,aggódtam,hogy lenyulja a posta.Nem kérek semmit,köszönöm a felajŕnlŕst,örülök,hogy segíthettem.Gyorsan ültesd el,hátha behozza a lemaradŕst.Egy pŕrat hagyj meg jövöre,ha nem jöne be az idén.A mŕrciusi vetés Hajdu megye középsö vonalŕban érvényes,északabbra,lehet kicsit késöbb kéne vetni.
Válasz #31. hozzászólásra
Nagyon rendes Tőled.. írtam emailt, de folyamatosan hibaüzenetet küld, nem megy át a levél
Remélem még nem szórtad szét a trágyadombodon a maradékot
Válasz #46. hozzászólásra Köszönöm, remélem behozza még a lemaradást. Én a kézi vetésnél be is szoktam áztatni a magokat, biztossá teszi és meggyorsítja a kelést.
Feladtam a magot Nagyszénĺsra,meg Netparasztnak is hosszů normĺl boriték,remélem nem nyulja le a postĺn senki.Azt mondtŕk max3nap A fčszket jol be kell locsolni,elöre,hĺtha hamarabb hajt.Nekem most kezd el futni.Marhŕra nö,azt este esöt kapott.
Válasz #44. hozzászólásra Most látom csak, hogy nem küldtem volna elérhetőséget? Kétszer is küldtem privátot neked...írok akkor közvetlenül az emailcímedre.
Megkaptam az emailt, megyek a postŕra elküldöm mindkettötöknek.
Válasz #42. hozzászólásra
Elküldöm nemsokára nyit a posta,remélem még teremni fog.Szivesen elküldtem volna netparasztnak,meg parasztszinglinek is,de nem adtak elérhetöséget.Ma felteszem,ne hŕnyodjon itt,mert megeszi az egér.
Válasz #41. hozzászólásra
Szeretnék kérni néhány magot, jó lesz majd az idei termésből is. Szebeni János 5931 Nagyszénás Kazinczy u. 7.
Válasz #31. hozzászólásra
Na akkor kell hŕt a mag?Én beszereztem.
Válasz #39. hozzászólásra
Ha elég tüzeset szerzett................. az is előfordulhat akár ..........----------------------
Válasz #38. hozzászólásra
megsütik a tökét?
Válasz #37. hozzászólásra
Nős tény van a dologban hónapok óta ????
Akkor legyen észnél a sütnivalója........
Pláne a töce....... hehehehe
Válasz #36. hozzászólásra
estére odavárják és nehogy álmos legyen mondd meg neki!
Válasz #35. hozzászólásra
No mit csinál?
Válasz #34. hozzászólásra
a János-hegyen
Válasz #33. hozzászólásra
Jancsi hol van?
Válasz #30. hozzászólásra
,,kipróbálnék egy igazi édes magyar tököt"
eddig mikkel volt dolgod? (nem bírtam kihagyni)