Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sötét Paraszt #9543. hozzászólásárakövesek a földjeid ? Vagy ne a kék legyen a kedvencem ? Második vogel ágyekém pár évesen került hozzám 10 év alatt nálam bele ment 6-700 hektár közt,mikor eladtam azon nem volt egy mm kopás sem a kormánylemezeken.Csúszó pofákat kellet megfordítani az új tulajnak,meg vasakat venni az előhántolókra.
Szerinted páncélozott vas nettó 26000-ért mennyivel bír ki többet? Ára közel duplája, ami rajta van már 400 ha szántottam vele az nem páncélos volt, talán még 1 éve van. Akkor a páncélozott kibírhat 1000 ha-is
Válasz fexco #9540. hozzászólásáraSzerintem még egy ideig meglesz, elnézve az új árakat. Lehet veszek hozzá én is toldatot, és a nagyobb traktorral próbálok szántani 4 fejjel.
Most vettem a 2. garnitúra szántóvasat meg orrbetétet, gyári lemkent. Ezelőt utángyártottat vettem az valahogy nehezen passzolt a lyukakhoz meg nem is bírta annyira.
Ekenádat is eredetit vettem meg a háromszögeket is.
Előhántó kormánylemezek most kezdenek meghalni, azoknak a laposvasai is utángyártottak voltak először,de most gyáriak. Lassan kormánylemez pálcákat is néznem kell.
Ja nekem az orrbetét a vas előtt van, szal forgatni, tologatni nem lehet.
Válasz Sötét Paraszt #9538. hozzászólásáraüdv SP!a tied még megvan?mik a tapasztalatok?kopás,rozsda,a betéded forditós?vagy már lehet varidiamantod van....(a te szavaddal élve:hehe)
Válasz fexco #9533. hozzászólásáraNekem ekevasak több centit már lekoptak, megmértem az újhoz viszonyítva, kb, 2 év azt csere. Orrbetét az idén kopott le, átkell forgatnom
Mondjuk a festése kritikán aluli1 Idős omikronos munkagép minőségi festést kaphatott, mert még mindig csili-vili kék, emez meg már rozsdásodik olyan vékonyan lehelték meg...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9531. hozzászólásárao,k.mondjuk a pöttinger servo25 az meg lófasz a 5öshez képest,azt meg 130 lovas gép húzza gond nélkűl.amúgy neken is a 4.szezonja,de a kopók azok még vadiujjak....nemtudom miből van,de odabasz...
Válasz apuci #9524. hozzászólásáraÁhhh...Itt könnyü föld nincs, még ha annak is néz ki, sőt van nagyon kötött öntés talaj kategória, ott csak 3 fejjel mertem most is menni, letaposott beszegést olyan szíjakaban szántottam, rossz volt nézni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9522. hozzászólására a mostani traktor előtt mi huzta 2évet?akkor nekem nem kell félnem,hogy széttépem a t6ossal...kat 3as a vonótengely?a 4fejet mikor tetted rá?
Válasz fexco #9520. hozzászólásáraAz eke 4.ik szezonja, claas-al 2.ik éve húzom, itt a környéken van kettő is ilyen kombinációban, 1-ik helyen 170 ló-val húzzák ezt
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraAmatőrök. nálatok nem a szomszád csinálja a tietek szélit? Hagyjátok meg neki. Utána csak elvakar tavasszal azt go.csak vicc vot.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9507. hozzászólásáraVégre egy eke, ahol a támkerék nem a gerendely végén van.
Így normálisan meg lehet szántani a mezsgyét, ha a szomszédnak áll a kukoricája például.
De mi ennek a kialakításnak a hátránya?
Mert a legtöbb ekénél a gerendely végén van a kerék.
Válasz DelPiero #9508. hozzászólására6.8-as JD motor 155le
1500-1600ford. viszi 8.5-9km/h, ha pörgetnèm 2000-ig +1km/h, de ha csúszós a terep nagy a kerèkszlip. Ilyenkor le kell vonni 1-2km/h.
Válasz DelPiero #9505. hozzászólásáraLe, szerencsére, pedig nagyon buzin nézett ki a zöldítés.
A vetés hibátlan volt, nedvesbe ment, mégis olyan heterogén lett, hogy ihaj.
Egyik sor 1 méteres, mellette 20 centis.
Nem is értem
10055 hozzászólás
Válasz gcastle #9554. hozzászólásáraEzt mivel munkálod el tavasszal?
Válasz Sötét Paraszt #9553. hozzászólásáraEbben nem kopna az ekéd:
Válasz mtz1221 #9550. hozzászólásáraVan kő, van kavics, homok, minden ami az építkezéshez kell.
A gyári vogel orrbetétből egy óra alatt eltűnt 2 centi.
Válasz F-A-R-M-E-R #9548. hozzászólásáraEzek voltak a gyári vasai.:
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9548. hozzászólásáraÉn tennék egy 2 mm-es lemezt az ekevas alá,mert így kifogja kezdeni a 3szöget az elején.
Válasz Sötét Paraszt #9543. hozzászólásárakövesek a földjeid ? Vagy ne a kék legyen a kedvencem ? Második vogel ágyekém pár évesen került hozzám 10 év alatt nálam bele ment 6-700 hektár közt,mikor eladtam azon nem volt egy mm kopás sem a kormánylemezeken.Csúszó pofákat kellet megfordítani az új tulajnak,meg vasakat venni az előhántolókra.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9547. hozzászólásáraEgyszerű. Ha belemegy és nem lóg ki alóla a test, nem eszi, akkor mehet...
Válasz F-A-R-M-E-R #9547. hozzászólására
Îgy nèz ki most..
Nem tudom hogy ez mennyire kopott?? Vagy mèg használjam nyugodtan?? Bele húz simán talajba.
Válasz Sötét Paraszt #9545. hozzászólásáraOké Köszi
Szerinted páncélozott vas nettó 26000-ért mennyivel bír ki többet? Ára közel duplája, ami rajta van már 400 ha szántottam vele az nem páncélos volt, talán még 1 éve van. Akkor a páncélozott kibírhat 1000 ha-is
Válasz F-A-R-M-E-R #9544. hozzászólásáraAz orrbetét az felheggesztett a vas sima.
Válasz Sötét Paraszt #9541. hozzászólásáraMennyibe volt az orrbetét, és a szántóvas db.ja?? Páncélozott vagy natúr??
Válasz mtz1221 #9542. hozzászólásáraPárszáz hektó.
Az első évekbe 70-80 , 3-4 éve meg 30-40.
Válasz Sötét Paraszt #9541. hozzászólásáraKb hány hektáron van túl hogy így kopik ?
Válasz fexco #9540. hozzászólásáraSzerintem még egy ideig meglesz, elnézve az új árakat. Lehet veszek hozzá én is toldatot, és a nagyobb traktorral próbálok szántani 4 fejjel.
Most vettem a 2. garnitúra szántóvasat meg orrbetétet, gyári lemkent. Ezelőt utángyártottat vettem az valahogy nehezen passzolt a lyukakhoz meg nem is bírta annyira.
Ekenádat is eredetit vettem meg a háromszögeket is.
Előhántó kormánylemezek most kezdenek meghalni, azoknak a laposvasai is utángyártottak voltak először,de most gyáriak. Lassan kormánylemez pálcákat is néznem kell.
Ja nekem az orrbetét a vas előtt van, szal forgatni, tologatni nem lehet.
Válasz Sötét Paraszt #9538. hozzászólásáraüdv SP!a tied még megvan?mik a tapasztalatok?kopás,rozsda,a betéded forditós?vagy már lehet varidiamantod van....(a te szavaddal élve:hehe)
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9537. hozzászólásáraén is rakok majd egyet...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9537. hozzászólására1iksem, hehe
Válasz fexco #9536. hozzászólásáraMajd holnap lefotózom, hogy csúzskás lefelé, vagy fórditós-e, vagy 1iksem
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9535. hozzászólásáranagyon furcsa.a legfurcsább az,hogy az orrbetétet áttforgatod.az enyém nem is áttforditós.
Válasz fexco #9533. hozzászólásáraNekem ekevasak több centit már lekoptak, megmértem az újhoz viszonyítva, kb, 2 év azt csere. Orrbetét az idén kopott le, átkell forgatnom
Mondjuk a festése kritikán aluli1 Idős omikronos munkagép minőségi festést kaphatott, mert még mindig csili-vili kék, emez meg már rozsdásodik olyan vékonyan lehelték meg...
Válasz mtz1221 #9527. hozzászólásárajuwel 7 tavaly kb ilyenkor 5.5-6 milla lett volna, mert ez váltotta vagy váltja europal szériát...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9531. hozzászólásárao,k.mondjuk a pöttinger servo25 az meg lófasz a 5öshez képest,azt meg 130 lovas gép húzza gond nélkűl.amúgy neken is a 4.szezonja,de a kopók azok még vadiujjak....nemtudom miből van,de odabasz...
Válasz apuci #9524. hozzászólásáraÁhhh...Itt könnyü föld nincs, még ha annak is néz ki, sőt van nagyon kötött öntés talaj kategória, ott csak 3 fejjel mertem most is menni, letaposott beszegést olyan szíjakaban szántottam, rossz volt nézni
Válasz fexco #9523. hozzászólásáraAz előző kettöt, az 5455 húzta. Kat 2. a tengelye, tavaly raktam rá 4.ik fejet.
Válasz mtz1221 #9529. hozzászólásáranemtom.ezért kérdezem én is a farmert.az enyém transzportkerekes.mondjuk nemhasználom.engem alapból nemérint ez,hogy +1fej,mert inkább 10el huzom.én aztmondom,ha 5ös,akkor 3fej.a 7es meg4.
Válasz fexco #9528. hozzászólásáraRengeteg vonulást kis parcellákat,bírná az 5-ös 4 vasúban ?
Válasz mtz1221 #9527. hozzászólásáraigen,nemtudom,szerintem nemkevéssel,sokkal.(forditómű,váz,ekeszár)
Válasz fexco #9523. hozzászólására5-ös a tiéd is ? A 7-es mennyivel lett volna drágább meg nehezebb ?
Válasz DelPiero #9525. hozzászólásáraValószínű neked is laza földed vannak!
Válasz apuci #9524. hozzászólásáraÉn 140lóerőssel húzom
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9522. hozzászólásáraAkkor neked könnyű földjeid vannak,nálunk a 160le a legkisebb ami húzza a 4 fejet!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9522. hozzászólására a mostani traktor előtt mi huzta 2évet?akkor nekem nem kell félnem,hogy széttépem a t6ossal...kat 3as a vonótengely?a 4fejet mikor tetted rá?
Válasz fexco #9520. hozzászólásáraAz eke 4.ik szezonja, claas-al 2.ik éve húzom, itt a környéken van kettő is ilyen kombinációban, 1-ik helyen 170 ló-val húzzák ezt
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraazért,mert ez 3+1fejes.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9519. hozzászólásáraaz ekéd mióta van meg?szerintem egy kicsit karcsu a trakidhoz???.
Válasz *** HM *** #9518. hozzászólásáraAgropark, Anglia, már 6600, hibamentes(eddig) 2.éve van nálam
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9509. hozzászólásáraHunné van kié vót hány óra mié adta el mi szart be rajta eddig?
Válasz Bobo77 #9516. hozzászólásáraAnnyi biztos
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9509. hozzászólásáraMilyen mélyen
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraAmatőrök. nálatok nem a szomszád csinálja a tietek szélit? Hagyjátok meg neki. Utána csak elvakar tavasszal azt go.csak vicc vot.
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraDe ha 2 vagy 3 fejessel szánt valaki akkor se lehet kiszántani!
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraHogy a kereken a suly inkabb meg a nyomban megy sokx
Válasz szeszko #9510. hozzászólásáraAz biztos, nagyon szépen lehet vele kerítés vagy kukorica mellett szántani. Én nem vettem észre még hátrányát
Válasz F-A-R-M-E-R #9509. hozzászólásáraAz nem rossz, jó haladós akkor.
Én 6,5el húzom most homokban, de full mélyen benne van.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9507. hozzászólásáraVégre egy eke, ahol a támkerék nem a gerendely végén van.
Így normálisan meg lehet szántani a mezsgyét, ha a szomszédnak áll a kukoricája például.
De mi ennek a kialakításnak a hátránya?
Mert a legtöbb ekénél a gerendely végén van a kerék.
Válasz DelPiero #9508. hozzászólására6.8-as JD motor 155le
1500-1600ford. viszi 8.5-9km/h, ha pörgetnèm 2000-ig +1km/h, de ha csúszós a terep nagy a kerèkszlip. Ilyenkor le kell vonni 1-2km/h.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9507. hozzászólásáraHány lóerős a géped, mennyivel húzod?
Válasz DelPiero #9503. hozzászólásáraÈn Europal 5-t húzok Arion 640-el
Válasz DelPiero #9505. hozzászólásáraLe, szerencsére, pedig nagyon buzin nézett ki a zöldítés.
A vetés hibátlan volt, nedvesbe ment, mégis olyan heterogén lett, hogy ihaj.
Egyik sor 1 méteres, mellette 20 centis.
Nem is értem