Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
1x eltórt egy hattyúnyak,+ a munkahenger szem letört
azon kívül semmi, na persze nyírócsavarok.
CIH 7250
Kihasználható a vario dombos vidéken főle,parton fel zárunk lefele nyitunk, + talaj adotságok függvényébe
Vennem kellessz a közel jövőkben nézegettem más fajtákat is ,de maradok sze. a Regentnél.
Különben az eke "piacon " nem nagyon találsz Titánt v. Taurust főleg 200 variot.
Ezzel szemben többiből van bőven választék, magáért beszél.
Akkor kitől vettétek?
Tudsz vlm. adatokat h. hány hektár után cserélted a lemezt ekevasat....???
Megvagy akkor vele elégedve?
Vennél megint ilyet?????
Mit mondtál mekkora case húzza?
Szoktál variálni gyakran a fogással?
Ha még kell kérdés lehet jelentkezni tudunk kitalálni.......
Laciéknál már voltam én is(unionagro??? vagy valami ilyesmi), de csak most tudtam meg,hogy mi a helyzet,van üzletük. Véletlenül összefutottunk a múltkoriban akkor mondta.
Én is átpártoltam hozzájuk, de azóta csak egyszer kellett mennem még, nagy banzájt még nem bótoltunk eddig.
Regent ekét használok eredeti vasakkal mindíg.
Egy ismerősőm ki próbálta az ekémet,tetszett neki vett egy ugyan olyat.
De mikor "vasazni" kellett huzta a száját,és úgydöntött,lecseréli a fejeket IH fejekre mert,hogy olcsóbbak a cuccok hozzá,természetesen a szántás miősége is más lett
Kérdésem - Mi a f**nak vesznek emberek egy minőségi munka eszközt,ha utána sajnálja a minőségi kopó elemeket rá meg venni, érthetetlen számomra.
Válasz #3835. hozzászólásra
Falubeli, mi már nem járunk oda , csak ha nagyon szükséges, aki régen nála dolgozott , ők nyitottak egy boltot Miskolcon ,oda járunk meg van amikor Szalaihoz is ,de Szalai is drága ,a Traktor-Ker meg a legdrágább.
Legyártatják valahol.
Én évk óta onnan hozok vasakat mert van mindig polcon és olcsó is. Kopásra is jól bírja, pedig én sokat szántok, a nagygép szokott 200 hektárt minimum évente.
Törni megha a gyári Krone is eltörött akkor ez is elfog nyugi
t.Peti! környékbéli vagy?
én járok traktorkerbe, van minden kacat, ha kell valami mtz-hez akkor ott lesz a leghamarabb. Nome időközben kiismeri magát az ember,tud vásárolni alkatrészt is mg JÓ alkatrészt is. Bemegyek kiválasztom melyik kell aztán viszem. Nem amit adnak, főleg az új inasok,mert azok már talán azt is tudják,hogy hány hengeres az mtz
Ermi! még putnkon a hidromechanikások is tudnak jó vasakat csinálni. Én a helyedben mindet orrbetétesre kértem volna. a beakad akkor csak ez törik el, amit megforgatsz és szántassz tovább. De ha nem törik mert jók a földek akkor kopik isővelés kkoris két vége van, kíméli a vasakat. Nagygépre már csakis ilyen vasakat rakok, kicsikre nem mindig volt polcon.
fogd fel h. idénre be kell csukni a kaput...... aztán elengedni a kutyákat........
menj ajándékokat hajkurászni........
lehet az jár jól aki még az ekét is eladja idén........
reggelente 1-2 ha onként kínozzuk a szántást! Naplót megcsináltátok már????
A jegyeket este odaadtam egy uncsi tesónak! Így tárgytalan!
Voltam zsolcán és rendeltem vasakat! Kíváncsi vagyok hogyan bírja majd??? Egy pár cserélhető orrbetétest is rendeltem!
Találtam a roncsok között egy faxa hengert 450 átmérős két soros megvan mind a három tag! Szeinted a dablot lekoppinthatom belőle????
Holnap reggel hazamegyek és megyek szántani, remélem egy kicsit megfagy reggelre!
ma is szántott a traktorosom amíg tartott a föld fagya lehet a hőmérsékelethez igazítjuk a munkaidőT
szerintem kegyetlenjó videó!
Mármint technika szerelmese ha így hall pörögni- fütyűűűűlni dízel motort és így okádja a kormot azt nemlehet nem szeretni
Ezek amolyan traktorpulling-os gépezetszerűségek
Jut eszembe az elejük miért nem hajt soha? nembírná a nagy sutulást, vagy értelme sincsen mert úgyis levegőben van?
Ők elég sokkal mélyebben fekvő területeken dolgoznak azt is tudod akkor. A bódva lefelé foyik, tőlünk 25km legalább szirák, így van jópár méter szintkülönbség a bódvalapos szántókban is. Nomeg amit lazítottam inkább fennsíkok domboldalak, azokon a talajvíz nem úgy nyom mint a mélyfekvő táblákon érted.
Mondjuk most gondolkodom, hogy volt lazítva a laposban is, egyik legjobb kukoricánk lett rajta, és a 80%-át le tudtuk aratni, a maradék a tábla mellett húzdó vizesárkok kiöntése végett vizenyős inkább.
Amúgy nemkell mindig ilyen mélyre lazítani, csak itt a tsz időben sem volt, még anno a dojzerekkel 30éve ittott... Aztán a 3késes 90centire lévő késostással rendelkező Bitang framest lazítóval megvágattuk amit csak tudtunk. Tényleg jobb lett minden, ezeken a táblákon 8-10tonnás kukoricák voltak idén, és 25mázsás repcék. A többi föld mind gyengébbre sikerült, pedig mindent megkaptak.
Egy jó ismerősöm melleted Borsodszirákon,
meg arra panaszkodik ahol mélyen lazítottak ot most áll a víz, mert utat nyitott a talaj viznek.
ahol nem ott tudott szántani.Ez jelelegi állapot.
Mert a termő rétek alatt van egy vízzáró agyag réteg amit felszagattak.
Olyan táblákról is elment a vadvíz amelyeken aszályban is elsüllyedtünk a gépekkel a vízfoltokban, pedig ennyi esőt mint idén még nemláttak ezek a fődek egy esztendőben. Régebben meg kajak nádas volt és állt a víz mindig foltokban dombok közepén is.
Hát ezt orvosolta a mélylazítás rendesen.
Válasz #3812. hozzászólásra
Ez de komoly öregem
Egyébként amennyi káros anyagot ezek 3-an kijutatnak röpke 5 perc alatt, a green peace biztos ríva fakadna ha meglátná. Értelme valóban kevés van, de hát sok ilyen eszetlenséget látni a világ különböző tájairól
Szia.
Egy 6497-es Fergusonunk van, 217 lóerős szerkezet.
Azért továbbra is kíváncsi vagyok...
Eddig egy Framest 3késes mélylazítót húztunk 50-60centi mélyen. A szomszédomé, rábával húzzák. Kisebb gép itt nem viszi el, mi 4-5-től gyorsabban egykét lazább talajunkon tudtunk menni vele. Persze sekélyebben más a helyzet, de akkor már nem is altalaj lazítottunk volna.
Ja és amit előbb beszúrtál képet az nem középkötött talaj szerintem.
A lényeg, hogy ha van demógép akkor várom szeretettel!
Jó lenne egy ilyen szerkezet, vagy diskripper,de ameddig nem látjuk előnyeit addig nem is gondolok rá.
10059 hozzászólás
Válasz #3857. hozzászólásra
Mondjuk valaki nagyon átgondolta 3 trakit váltvaforg ekékkel betenni egymás után
Válasz #3857. hozzászólásra
Válasz #3856. hozzászólásra
én levágnám az agronómust mint a disznót......
a nagy meg a 7essel megy föl a dombokon a taknyon........
kinyír az ilyesmi.......
Válasz #3853. hozzászólásra
le kéne venni 1 fejet a masterokról,ez igy gatya!
Az a baj hogy TÚL KiCSI az eke amit húzatnak velük!!
Tetszik a vidi.Sajna a jd-et az emelkedő megfogja!
mocsok beilleszt
1 kis kínlódás skandináviábó
még szűzies a videó
alig látták
az 1. 300 behatoló közé befértek
Válasz #3850. hozzászólásra
legjobb lesz ha bevetés közben leméred
a net 54et ír
én meg 52t tudtam
58má Qsooooooook
Válasz #3849. hozzászólásra
Bocs, elszámoltam 1 -el különben 33-58 lehet nyitni
Válasz #3848. hozzászólásra
pedig eztet lehet nyitni 52ig aszongyák.....
azmeg 260
Válasz #3846. hozzászólásra
Nagyon sok mindentől függ
Táblán belül is változó-
Teljesen nyitva 2,32 m 12-vel is ment
zárva 1,32m 6-7 tel aligbirta
a talaj 40-62 Ka kötötségű
Válasz #3843. hozzászólásra
Szerintem meg elment sielni.... Feléjük is nagy hó eshetet... Vagyis nem túl mesze töllük!!
Válasz #3845. hozzászólásra
király
ez elég nagy dög azé
ettül asszem csak a TCX 200as volt nagyobb a bő 100centis osztásával......
milyen nyitással bír fölfele menni milyen sebességen?
milyen nyitással bír lefele menni milyen sebességen?
Válasz #3842. hozzászólásra
Vektor Rt Győr
400-700 ha ekevas csere orros
1x eltórt egy hattyúnyak,+ a munkahenger szem letört
azon kívül semmi, na persze nyírócsavarok.
CIH 7250
Kihasználható a vario dombos vidéken főle,parton fel zárunk lefele nyitunk, + talaj adotságok függvényébe
Vennem kellessz a közel jövőkben nézegettem más fajtákat is ,de maradok sze. a Regentnél.
Különben az eke "piacon " nem nagyon találsz Titánt v. Taurust főleg 200 variot.
Ezzel szemben többiből van bőven választék, magáért beszél.
Válasz #3843. hozzászólásra
tutira nem,MERT........
grün-dy szánt ????
Válasz #3839. hozzászólásra
Az azé má nem fing.
Akkor kitől vettétek?
Tudsz vlm. adatokat h. hány hektár után cserélted a lemezt ekevasat....???
Megvagy akkor vele elégedve?
Vennél megint ilyet?????
Mit mondtál mekkora case húzza?
Szoktál variálni gyakran a fogással?
Ha még kell kérdés lehet jelentkezni tudunk kitalálni.......
Válasz #3836. hozzászólásra
Laciéknál már voltam én is(unionagro??? vagy valami ilyesmi), de csak most tudtam meg,hogy mi a helyzet,van üzletük. Véletlenül összefutottunk a múltkoriban akkor mondta.
Én is átpártoltam hozzájuk, de azóta csak egyszer kellett mennem még, nagy banzájt még nem bótoltunk eddig.
Válasz #3839. hozzászólásra
az ekevas orrbetétes?
Válasz #3838. hozzászólásra
98-ban uj Titán 200 s cx vario 5
ekevas 15-25 közt
kormány lemez 40-60
Válasz #3837. hozzászólásra
Újonnan vetted?
Milyen a pontos tipusa?
Ez a titán?
Mennyi az a drága ... ezekre?
Erre van egy történetem .
Regent ekét használok eredeti vasakkal mindíg.
Egy ismerősőm ki próbálta az ekémet,tetszett neki vett egy ugyan olyat.
De mikor "vasazni" kellett huzta a száját,és úgydöntött,lecseréli a fejeket IH fejekre mert,hogy olcsóbbak a cuccok hozzá,természetesen a szántás miősége is más lett
Kérdésem - Mi a f**nak vesznek emberek egy minőségi munka eszközt,ha utána sajnálja a minőségi kopó elemeket rá meg venni, érthetetlen számomra.
Falubeli, mi már nem járunk oda , csak ha nagyon szükséges, aki régen nála dolgozott , ők nyitottak egy boltot Miskolcon ,oda járunk meg van amikor Szalaihoz is ,de Szalai is drága ,a Traktor-Ker meg a legdrágább.
Válasz #3832. hozzászólásra
Legyártatják valahol.
Én évk óta onnan hozok vasakat mert van mindig polcon és olcsó is. Kopásra is jól bírja, pedig én sokat szántok, a nagygép szokott 200 hektárt minimum évente.
Törni megha a gyári Krone is eltörött akkor ez is elfog nyugi
t.Peti! környékbéli vagy?
én járok traktorkerbe, van minden kacat, ha kell valami mtz-hez akkor ott lesz a leghamarabb. Nome időközben kiismeri magát az ember,tud vásárolni alkatrészt is mg JÓ alkatrészt is. Bemegyek kiválasztom melyik kell aztán viszem. Nem amit adnak, főleg az új inasok,mert azok már talán azt is tudják,hogy hány hengeres az mtz
Ermi! még putnkon a hidromechanikások is tudnak jó vasakat csinálni. Én a helyedben mindet orrbetétesre kértem volna. a beakad akkor csak ez törik el, amit megforgatsz és szántassz tovább. De ha nem törik mert jók a földek akkor kopik isővelés kkoris két vége van, kíméli a vasakat. Nagygépre már csakis ilyen vasakat rakok, kicsikre nem mindig volt polcon.
Válasz #3831. hozzászólásra
fogd fel h. idénre be kell csukni a kaput...... aztán elengedni a kutyákat........
menj ajándékokat hajkurászni........
lehet az jár jól aki még az ekét is eladja idén........
Válasz #3832. hozzászólásra
dalloshoz jársz alkatrészért?
Válasz #3831. hozzászólásra
reggelente 1-2 ha onként kínozzuk a szántást! Naplót megcsináltátok már????
A jegyeket este odaadtam egy uncsi tesónak! Így tárgytalan!
Voltam zsolcán és rendeltem vasakat! Kíváncsi vagyok hogyan bírja majd??? Egy pár cserélhető orrbetétest is rendeltem!
Találtam a roncsok között egy faxa hengert 450 átmérős két soros megvan mind a három tag! Szeinted a dablot lekoppinthatom belőle????
Válasz #3830. hozzászólásra
itt esett folyamatosan,nem volt már fagya a talajnak sajnos,így ma sem kapartuk a földet... majd holnap talán
talán...
Holnap reggel hazamegyek és megyek szántani, remélem egy kicsit megfagy reggelre!
ma is szántott a traktorosom amíg tartott a föld fagya lehet a hőmérsékelethez igazítjuk a munkaidőT
Érdemes megnézni a végén,megállás után a kartergázt!!!!!!!!!!!!!!!!!Még abban sem vagyok biztos h.nem folyt-e bele a hűtővíz,mert túl fehér.
Válasz #3817. hozzászólásra
mennyit szánthatnak fel óránként ? vagy inkább percenként??
szerintem kegyetlenjó videó!
Mármint technika szerelmese ha így hall pörögni- fütyűűűűlni dízel motort és így okádja a kormot azt nemlehet nem szeretni
Ezek amolyan traktorpulling-os gépezetszerűségek
Jut eszembe az elejük miért nem hajt soha? nembírná a nagy sutulást, vagy értelme sincsen mert úgyis levegőben van?
Válasz #3825. hozzászólásra
Ez nem arról szól,
de tényleg irtó alacsony a kerítés
hát én szétröhögtem magam!
Meg kéne mutatni sósnak:szántóverseny
Egy ilyen versenyt felénk kellene megrendezni!! Higyétek el lene ideje böven a versenyzönek befordulni...
Válasz #3823. hozzászólásra
Tényleg 1 lazzítás - qva sokat ér.
Illetve a későbbiekben is + fog mutatkozni.
Válasz #3822. hozzászólásra
Ők elég sokkal mélyebben fekvő területeken dolgoznak azt is tudod akkor. A bódva lefelé foyik, tőlünk 25km legalább szirák, így van jópár méter szintkülönbség a bódvalapos szántókban is. Nomeg amit lazítottam inkább fennsíkok domboldalak, azokon a talajvíz nem úgy nyom mint a mélyfekvő táblákon érted.
Mondjuk most gondolkodom, hogy volt lazítva a laposban is, egyik legjobb kukoricánk lett rajta, és a 80%-át le tudtuk aratni, a maradék a tábla mellett húzdó vizesárkok kiöntése végett vizenyős inkább.
Amúgy nemkell mindig ilyen mélyre lazítani, csak itt a tsz időben sem volt, még anno a dojzerekkel 30éve ittott... Aztán a 3késes 90centire lévő késostással rendelkező Bitang framest lazítóval megvágattuk amit csak tudtunk. Tényleg jobb lett minden, ezeken a táblákon 8-10tonnás kukoricák voltak idén, és 25mázsás repcék. A többi föld mind gyengébbre sikerült, pedig mindent megkaptak.
Válasz #3821. hozzászólásra
Egy jó ismerősöm melleted Borsodszirákon,
meg arra panaszkodik ahol mélyen lazítottak ot most áll a víz, mert utat nyitott a talaj viznek.
ahol nem ott tudott szántani.Ez jelelegi állapot.
Mert a termő rétek alatt van egy vízzáró agyag réteg amit felszagattak.
Válasz #3811. hozzászólásra
Olyan táblákról is elment a vadvíz amelyeken aszályban is elsüllyedtünk a gépekkel a vízfoltokban, pedig ennyi esőt mint idén még nemláttak ezek a fődek egy esztendőben. Régebben meg kajak nádas volt és állt a víz mindig foltokban dombok közepén is.
Hát ezt orvosolta a mélylazítás rendesen.
Válasz #3819. hozzászólásra
de ugynézki ezeknek van útlevelük
a baromságnak is van határa
Ilyen füst akkor van környékunkön ,mikor a"Tesók" a gumit égetik.
A Greena Peace egy senki házi társaság különben,
beleütik az a görbe orrukat mindenbe,a háttérben meg pacsiznak a multikkal.
Mint Kuvaitba amikor az olajkutakat felgyújtották! Ha ezt a zöldek meglátják!!
Így egyszerűbb megnézni:
Válasz #3812. hozzászólásra KIRÁLY!! besegíthetett volna nekem egy két napot, mos az őszi melóba.
Ez de komoly öregem
Egyébként amennyi káros anyagot ezek 3-an kijutatnak röpke 5 perc alatt, a green peace biztos ríva fakadna ha meglátná. Értelme valóban kevés van, de hát sok ilyen eszetlenséget látni a világ különböző tájairól
Verseny ide, verseny oda, ilyet még nem láttam, értelme?
Nagygáz, kisfüst, szem becsuk aztán &@#szad neki Marha jóóó
http://www.youtube.com/watch?v=8XFE_ySKwWA&feature=player_embedded#!
Ez se gatyázik a szántással
30-35 literből biztos nem jön ki hektárja
fordulóba szinte repült az eke utána
Válasz #3810. hozzászólásra
A 30-45 cm nem elegendő? 50-60 rétegnél már közel meddő talaj létezik.
Az akkora mélylazítózásról van viszonyítási eredményetek a szükségeségéről?
Válasz #3808. hozzászólásra
Szia.
Egy 6497-es Fergusonunk van, 217 lóerős szerkezet.
Azért továbbra is kíváncsi vagyok...
Eddig egy Framest 3késes mélylazítót húztunk 50-60centi mélyen. A szomszédomé, rábával húzzák. Kisebb gép itt nem viszi el, mi 4-5-től gyorsabban egykét lazább talajunkon tudtunk menni vele. Persze sekélyebben más a helyzet, de akkor már nem is altalaj lazítottunk volna.
Ja és amit előbb beszúrtál képet az nem középkötött talaj szerintem.
A lényeg, hogy ha van demógép akkor várom szeretettel!
Jó lenne egy ilyen szerkezet, vagy diskripper,de ameddig nem látjuk előnyeit addig nem is gondolok rá.