Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez már nagyobb,mint az előbb mutatott ROME.Én már láttam dolgozni szántón,de ha kötött a föld,nagyon felszaggatja,és nagyon csíkos munkája van,mert 40 cm-re vannak a lapok egymástól.Mifelénk nem jó semmire,legfeljebb arra amire kitalálták:erdőt rendbe tenni
Szerinte ha a fickónak ez a fö profilja akkor az tuti nem válik meg tölle... Mert az eröben tuti jó munkát végezhet..Nálunk még hejre álitásra is használják!! Kb olyankor mikor Kibb tul ösz van B va a terület és valamit kezdeni kellene vele..Hát most lesz böven az ilyenböl!! Meg pl volt olyan megrendelöm aki már az esök elött is azt kérték hogy valamit kezdeni kellene a területükel de az IH tárcsa nem jár el benne és aszántatni meg nem akarja !!
Válasz #3682. hozzászólásra Kb 1hete itt állt az utcánkban megint, egy 820.2 traki után volt akasztva mindenki tölem kérdezgette hogy mikor megyek vele tárcsázni azt hitték az enyém a traki, meg hogy azzal huzom azt a tárcsát.Aztán jött egy 250-es rába azzal intézték el az erdő helyét.Most nem láttam hogy hogy dolgozott csak a fiat aizt de valószínü az is elboldogult vele valami Girdán nevü faszié itt szabolcsba borsodba foglalkozik fakitermeléssel.
Az az!! Képben vagy te... Meg van még a szerszám?? Nem vicböl mondom azt hogy engem egy Normálisabb darab érdekelne Mondom én hogy odabaszós egy eszköz!!
Erdészetben használtak itt egyet kitermelés után a vastagabb fatuskókat kifúrták a véknyabbakat kb 100-as150-es alatt bennehagyták és egy ilyen tárcsával megtárcsázták az egész földet ugy vágta szét a kisebb tuskokat mint a sz.rt egy fiat aliz lánctalpas traki húzgálta azt mondta az ürge a t-150-es nem bir vele fordulni lapátmérő kb 1 méter 8 lap volt rajta elöl 8 hátul kb 3.5 méter széles az egész tárcsa.Szerintem ilyenröl van szó.
Fel tett JD egy fotót erről a tárcsáról kinagyítottam de még itt sem jött le a kÜlömbség biztos a szememmel van a gond,jó volna látni egyet élőben.Duhaj az nem vagyok egyáltalán, csak pont kint voltam mikor a SZOMSZÉDOM TÁRCSÁZOTT 220-AS JOANDEER+620-AS IH szerencséje volt a tulajnak,hogy nem volt ott mert a dolgozója elmondta az egész családját mindennek rossz volt hallgatni.
Ezek szerint te óvatos duhaj vagy!! Mi belehúztunk rendesen... Meséljek?? Sürün kellet hátrafele tologatni az IH-T mert beragat.. ugy azért elég jol el lehetet vele boldogulni.. De kukorica száral ugy beraktam a tárcsát othol 3 napig piszkáltam minden félével mire kijött belölle!!De a Leg dúrvább sztori az az vólt amikor a --megrendelö a Rába motorházfedélig érö muhart tárcsáztatot le velem persze mind ezt sárban!! Szoval láthatod hogy felénk is zajlik az élet!! Szoval nem véletlenül szeretném én ezt a tuti szerszámot magamnak!!
Van egy IH-m 620-as elől hátul csipkés vadi új lapokkal,de az idén fel sem akasztottam féltem kimenni tárcsázni mert ha berakodik ,ájáj.Mondjuk a sárkaparók lehetnének erősebbek ez némi kívánni valót hagy maga után.30hektár búza tarló úgy maradt mondom majd a fagyon kiszántom ,erre most megint esik az eső.
Azért mert a fotó nem adja ki a paramétereit!! De ha mellé álnál?? Talán akkor,, és ha egy rába vagy az igazi elévaló gép a D6D CAT dózer húzná máris szembetünö lenne a külöbség!!
Szerintem nincs az anyi.. talán 3.5m de ami biztos hogy több féle is van belölle !!Van ameik anyira egyszerü hogy még kereket sem tetek alá hanem kiforditható menetirányba és úgy húzható a düllö úton!!Csak úgy csikolja az utat!! De amikor a közel 1 méteres lapokal szerelve megláttam elég félelmetesnek tünt a szerszám!!
Hát ez saját tapasztalat hogy amig a 8 kerekü rába tudta huzni a sárban az addig eljárt utánna!! És még az elakadás határán is elég jol el lehet vele billegni... Én müvelés alól kivont rizsföldön dolgoztam vele tehát gondolhatod hogy nagy sár volt ott is..ÉS a sár az kb olyan hogy ha rászárad a gép oldalára és elkezded fezgetni akkor az csak festékel együtt jön le.. Ja és nem véletlenül irtam azt hogy kb kar vastagságúak rajta a tisztitók!4Egyszoval bomba biztos!!
ez a ROME tárcsa mindenféle ragadós talajon elmegy?
Valamelyik talaj ráragad a kormánylemezre vagy a tárcsalap hátára is-azok ilyenkor művelhetetlenek.
Vagy szárazon vagy fagyon lehet velük valamit kezdeni,
még a traktorkerék oldalára is fölragad a föld és telerakódik a sárvédő vele
Tényleg nem ismered?? Miért is jó ez?? Talán azért mert ha kibb kemény a föld akkor is belekap ha nagy a szártömeg az sem gond neki.. és a lágy vagy lágyra hajlósat meg rendkivül szereti!! És úgy megvegja mintha egy közép kategoriás gép szántota volna . És olyan baszott nagy tisztitói vannak hogy azok sehovasem görbülnek nem úgy mint az IH-n A másik nagy elöny ilyenkor az hogy mig a szántáskor most meg föleg rugkapál a gép a sáros barázdában mert 20-30 cm mélyen tuti hogy az van adig ezel a vélhetöen szárazab fölsö részen járva meg tudod csinálni és szerintem talán a fogyasztásod is kevesebb valamivel..Persze tudom hogy ez akor sem egy szántás de most már nem is erröl szol a történet!Hanem arrol hogy müvelhetö marad e a terület vagy akár el is vadulhat...
10059 hozzászólás
Válasz #3707. hozzászólásra
Akkor szerencséd volt vele.Valahol megpróbálok keresni egyet,még jövő nyárig csak találok
Válasz #3703. hozzászólásra
Sok Búzát vetettél?
Válasz #3702. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
múltkor vettem egyet 15ezerért kompletten felnistől...
egy buzzancs kereskedő előtte 70ért akat adni bakker...
Válasz #3704. hozzászólásra
tenni fogok megigérem de most megyek jó éjt neked
Válasz #3702. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
hirdetésben van, szokott lenni kiskörös-szécsény stb....
böngész kicsit
Válasz #3701. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
azokat is megnézzük
Válasz #3700. hozzászólásra
![smile pinch](/oldforum/images/smiles/pinch.gif)
20 keki tavaszra marad nem lehett rámenni annyi viz lencse van benne
búza -repce szép amúgy
Válasz #3699. hozzászólásra
Nem tudsz valahol egy E-516 osnak az első kerekét bontásból?Kellene egy a 106-osomra.
Válasz #3700. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
nem lett vidi sajna csak képek
Válasz #3699. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Végeztetek már az őszi munkákkal?Valamilyen szántás vidi??????vagy ilyesmi
Válasz #3698. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
igy van!!a bedugulás mentesség ára nagy laptávolság
Válasz #3697. hozzászólásra
Ez már nagyobb,mint az előbb mutatott ROME.Én már láttam dolgozni szántón,de ha kötött a föld,nagyon felszaggatja,és nagyon csíkos munkája van,mert 40 cm-re vannak a lapok egymástól.Mifelénk nem jó semmire,legfeljebb arra amire kitalálták:erdőt rendbe tenni
na itt igazán érzékelhetök a méreti különbségek az IH képest![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101128222533_ROME_tarcsa.JPG)
Válasz #3695. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
0.5-1 misi
Mennyit adnátok egy jó állapotúért?
Válasz #3691. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nincs mese TSZ-böl kell "lopni" egyet
na ez egy eredeti TSZ 3 méteres egyed![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101128221841_myfile_tarcsa.jpg)
Válasz #3688. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Szerinte ha a fickónak ez a fö profilja akkor az tuti nem válik meg tölle... Mert az eröben tuti jó munkát végezhet..Nálunk még hejre álitásra is használják!! Kb olyankor mikor Kibb tul ösz van B va a terület és valamit kezdeni kellene vele..Hát most lesz böven az ilyenböl!! Meg pl volt olyan megrendelöm aki már az esök elött is azt kérték hogy valamit kezdeni kellene a területükel de az IH tárcsa nem jár el benne és aszántatni meg nem akarja !!
Válasz #3690. hozzászólásra
Szabi te sem tudsz ilyenröl?? Szerintem neked is megtetszene rögtön..Meg hát a sárga után kötve egész jol is nézne ki..
Válasz #3689. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nagyobbat fog, mint az eke !
Válasz #3687. hozzászólásra
a romeplow.com oldalán ezeket a nagy átmérőjü tárcsákat épitkezési tárcsának árulják
mi a fax értelme van ekkora nagy tárcsával a földet vágni ????
mondjuk én nem igazán használok tárcsát , de úgylátom Te nagy mestere vagy a tárcsahúzogatásnak
Válasz #3682. hozzászólásra Kb 1hete itt állt az utcánkban megint, egy 820.2 traki után volt akasztva mindenki tölem kérdezgette hogy mikor megyek vele tárcsázni azt hitték az enyém a traki, meg hogy azzal huzom azt a tárcsát.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Aztán jött egy 250-es rába azzal intézték el az erdő helyét.Most nem láttam hogy hogy dolgozott csak a fiat aizt de valószínü az is elboldogult vele valami Girdán nevü faszié itt szabolcsba borsodba foglalkozik fakitermeléssel.
Válasz #3686. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz #3685. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
mesterien szelné a romákat
kengururács előre a traktorra, aztán irány 15el be a putriba..........
lenne c.pecsenye alapanyag.....................
Válasz #3683. hozzászólásra
És az lesz ráírva h
ROMA master
Válasz #3683. hozzászólásra
Én inkább maradok az eredetinél...
Válasz #3682. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Josey csinál neked ,nefossál!
Válasz #3681. hozzászólásra
Mondom én hogy odabaszós egy eszköz!!
Az az!! Képben vagy te... Meg van még a szerszám?? Nem vicböl mondom azt hogy engem egy Normálisabb darab érdekelne
Erdészetben használtak itt egyet kitermelés után a vastagabb fatuskókat kifúrták a véknyabbakat kb 100-as150-es alatt bennehagyták és egy ilyen tárcsával megtárcsázták az egész földet ugy vágta szét a kisebb tuskokat mint a sz.rt egy fiat aliz lánctalpas traki húzgálta azt mondta az ürge a t-150-es nem bir vele fordulni lapátmérő kb 1 méter 8 lap volt rajta elöl 8 hátul kb 3.5 méter széles az egész tárcsa.Szerintem ilyenröl van szó.
Válasz #3679. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hidd el ütös kis szerszám !! Képzelheted amikor 1 méteres lapokal van szerelve!!
Válasz #3678. hozzászólásra
Fel tett JD egy fotót erről a tárcsáról kinagyítottam de még itt sem jött le a kÜlömbség biztos a szememmel van a gond,jó volna látni egyet élőben.Duhaj az nem vagyok egyáltalán, csak pont kint voltam mikor a SZOMSZÉDOM TÁRCSÁZOTT 220-AS JOANDEER+620-AS IH szerencséje volt a tulajnak,hogy nem volt ott mert a dolgozója elmondta az egész családját mindennek rossz volt hallgatni.
Válasz #3676. hozzászólásra
Ezek szerint te óvatos duhaj vagy!! Mi belehúztunk rendesen... Meséljek?? Sürün kellet hátrafele tologatni az IH-T mert beragat.. ugy azért elég jol el lehetet vele boldogulni.. De kukorica száral ugy beraktam a tárcsát othol 3 napig piszkáltam minden félével mire kijött belölle!!De a Leg dúrvább sztori az az vólt amikor a --megrendelö a Rába motorházfedélig érö muhart tárcsáztatot le velem persze mind ezt sárban!! Szoval láthatod hogy felénk is zajlik az élet!! Szoval nem véletlenül szeretném én ezt a tuti szerszámot magamnak!!
Válasz #3674. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az utolsó mondatod nekem se ment egyáltalán.
Válasz #3673. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Van egy IH-m 620-as elől hátul csipkés vadi új lapokkal,de az idén fel sem akasztottam féltem kimenni tárcsázni mert ha berakodik ,ájáj.Mondjuk a sárkaparók lehetnének erősebbek ez némi kívánni valót hagy maga után.30hektár búza tarló úgy maradt mondom majd a fagyon kiszántom ,erre most megint esik az eső.
Válasz #3672. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Látom vágod ezt a témát rendesen!! Szerinted valahol külföldön felelhetöek ezek?? Mondjuk közép és nyugat európában??
Válasz #3671. hozzászólásra
pedig 1xű a képlet
2x IH = 1x ROME
ha a tömegesedési kérdés a kérdés
voltak idők mikor marhajó voltam matekbó
áció váció deriváció ezek mind mentek
a privatizáció mehetett volna inkább h. a rosseb egye meg.....
Válasz #3671. hozzászólásra
Azért mert a fotó nem adja ki a paramétereit!! De ha mellé álnál?? Talán akkor,, és ha egy rába vagy az igazi elévaló gép a D6D CAT dózer húzná máris szembetünö lenne a külöbség!!
Válasz #3650. hozzászólásra
Nem látom a különbséget IH és ez közt.
Válasz #3665. hozzászólásra
Na nehogy megvedd elöllem a még felelhetö példányt!!
Válasz #3664. hozzászólásra
Szerintem nincs az anyi.. talán 3.5m de ami biztos hogy több féle is van belölle !!Van ameik anyira egyszerü hogy még kereket sem tetek alá hanem kiforditható menetirányba és úgy húzható a düllö úton!!Csak úgy csikolja az utat!! De amikor a közel 1 méteres lapokal szerelve megláttam elég félelmetesnek tünt a szerszám!!
Válasz #3666. hozzászólásra
ezaz gyerünk menj szimatolni szörénykém..........
Válasz #3662. hozzászólásra
Hát ez saját tapasztalat hogy amig a 8 kerekü rába tudta huzni a sárban az addig eljárt utánna!! És még az elakadás határán is elég jol el lehet vele billegni... Én müvelés alól kivont rizsföldön dolgoztam vele tehát gondolhatod hogy nagy sár volt ott is..ÉS a sár az kb olyan hogy ha rászárad a gép oldalára és elkezded fezgetni akkor az csak festékel együtt jön le.. Ja és nem véletlenül irtam azt hogy kb kar vastagságúak rajta a tisztitók!4Egyszoval bomba biztos!!
Válasz #3665. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
még beszélek
Válasz #3664. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
kevés ez kéremszépen
lap?
táv?
súly?
ár?
Válasz #3663. hozzászólásra
4 méteres
de mik a paramétereiiiiiiiiiiiiii?????????????????![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
ez a ROME tárcsa mindenféle ragadós talajon elmegy?![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Valamelyik talaj ráragad a kormánylemezre vagy a tárcsalap hátára is-azok ilyenkor művelhetetlenek.
Vagy szárazon vagy fagyon lehet velük valamit kezdeni,
még a traktorkerék oldalára is fölragad a föld és telerakódik a sárvédő vele
Válasz #3659. hozzászólásra
Tényleg nem ismered?? Miért is jó ez?? Talán azért mert ha kibb kemény a föld akkor is belekap ha nagy a szártömeg az sem gond neki.. és a lágy vagy lágyra hajlósat meg rendkivül szereti!! És úgy megvegja mintha egy közép kategoriás gép szántota volna . És olyan baszott nagy tisztitói vannak hogy azok sehovasem görbülnek nem úgy mint az IH-n A másik nagy elöny ilyenkor az hogy mig a szántáskor most meg föleg rugkapál a gép a sáros barázdában mert 20-30 cm mélyen tuti hogy az van adig ezel a vélhetöen szárazab fölsö részen járva meg tudod csinálni és szerintem talán a fogyasztásod is kevesebb valamivel..Persze tudom hogy ez akor sem egy szántás de most már nem is erröl szol a történet!Hanem arrol hogy müvelhetö marad e a terület vagy akár el is vadulhat...
Válasz #3659. hozzászólásra
.szerintem brazil.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
nekem nincs