Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mtz 550E #7957. hozzászólására4. gyorsító már elmegy, ha nem viszi többel kapcsolj fel amíg nem füstöl nagyon és egy felet vissza . iszapot szántasz hogy nem áll meg a mélységállító?
Üdv nektek!
Mtz-vel 4x4-be milyen sebességbe szántottok?
Én terep 4-be de ha már kicsit kapar a gép lassul a sebesség akkor már nem dobja olyan szép egyenletesre a föld tetejét az eke kicsit darabosabb lesz? Vagy ha vizes attól lesz ilyen? Süllyedt elfele az ekén a kereken nem tudtam úszóba szántani azért is lehetett?
Válasz hőstermelős #7953. hozzászólására Ha 3 fejes ekéd van és nincs elsőhajtásod, akkor lucernában 1 ekefejet le kell venni, ha normálisan akarod felszántani.
Sziasztok! Ma egy 1 heki lucernát szántottam volna ki, de nem sok sikerrel...
A gèpem egy mezítlábas 80-as, diffi nem működik. Állandòan játszanom kellett a hidraulika karokkal, emelgetni süllyeszteni kellett egyfolytában, mert kipányvázott. Csúszkáltam össze vissza.
Ennyire fogják a gyökerek?
Válasz hori62 #7940. hozzászólására Oké ismerem az ekédet nagyon jó,nekem egy helti Spertberg van , meg egy wögel farmer L-es a vögelen van előhántoló,az is lefordít szinte mindent de a helti /lehet nem fogod elhinni /ugyanazt megcsinálja beforgató lemezzel.Szerintem előhántolóval egy kicsit nehezebb húzni az ekét.
Válasz lesy1997 #7939. hozzászólásáraNekem arra. Próbálgattam, és így dolgozik jól, így nem dobja a szármaradványt a szántás tetejére.
Az utolsó fejeknél meg még tárcsás csoroszlyák vannak, amik meg még kicsit a tarló felé vannak, így egyenes az utolsó barázda fala.
Válasz Bárány #7938. hozzászólásárade hogyha tarlófele (barázdafele) van eltolva 3cm el nem váfjameg a barázdaszélét neked tarlofelevan kopanásig eltolva?
Sziasztok!
Elöhántóló beálitásaval kapcsolatba szeretnék kérdezni lemkeopal 140!
azt szeretném hogy az elöhántó óra és az orbetét órának oldalrol abarázdafelöl egysikba kel lennie? mert valahol láttom hogy az elöhántó barázdafele kijebbvan parcentivel segitene valaki??
Válasz hori62 #7920. hozzászólásáraNagyon szépen leforgatja a csutkát. Vajon egy Regent Saturn is ilyen szépen leforgatná, mondjuk előhántolókkal biztos, sokat jelent.
Válasz hori62 #7928. hozzászólásáraDe a mélységàllító már nem gyári!
Én is nemrég vettem egy "farmert".
Az első hasznàlat után szintén tekerősre lett módosítva, hasonló módon.
Válasz pamko #7929. hozzászólásáraszemi,holnap lefotozom a grafikont,ezen nincs agyon bonyolitva 3 előre fokozat a terepebe,4 előre fokozat az országutiba ,plusz béka-nyul
Válasz tzz #7924. hozzászólásáranem ,nincs remegés,ma is ebbe dolgoztam vele végig....
mondjuk a hatékonyság nem tul magas 2,5 óra/ha,hosszú tábla(500m)
Válasz Ares 826 #7919. hozzászólásáraMost miért?Ez pont az amit Netiparasztunk hirdet talajkímélő talajművelés csak ekével.Itt nem mondhatja még Birkás sem hogy talajromboló na meg megszűnik a talaj"élet" attól a mélyen leforgató és a felső szintben hemzsegő" életet szinte "föld alá söprő" csúnya gyilkos ekétőlEz semmivel sem rosszabb mint egy első menetű 15centis gruberezés
(az egy dolog hogy ennyi ekefejjel is pont annyit visz mint normál esetben,vagyis a traktor szélességet)
Szerintem egy "mély gruber" kombájn napján mint eke a mtöző után.Ha sár van akkor is max kettes vátvaforgatós(írányváltó nélküli gépben ez viszont elég szívás a tábla végén így a vogel) és akkor eke.No nem azért mert Birkás Mama meg Netparaszt ezt tanítja hanem azért hogy a termésszint mindkettőnél ugyanaz DE a gruber után nem kell AGYONVERNED MAGAD A FÜLKÉBEN TAVASSZAL!
Ehhez mit szóltok??:HernyÓH!
Üdv
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Melyik eke dolgozik szebben, illik hozzá egy turbós Mtz 82-höz. Hármas váltvaforgatós Regent saturn, vagy Vogel Noot L950. Középközött talajban.
mintha ,egyszer lett volna szó róla,de nem találom a témát...szerintetek, MTZ 920 szinkronváltósnál ,eddig terep-2-békába szántottam,de eléggé füstölt,erőlködött,ma megprobáltam országúti-1-nyúl és 5.5-6 km/H ,füst nélkül, de lényegesen erőteljesebb volt.
csak a kérdés,ami téma régebbről dereng, hogy az országuti fokozatait meghajtva, a váltóban valami alkatrész gyengébb ?
tehát ebben a fokozatban nyugodt lehetek,vagy sem?
Ma odáig jutottam hogy a az ekét beállitottam hogy semerre sem huz megy egyenesen de nem áll be középre az eke ugyanugy féloldalasan megy egyenesen szépen midnen nem kanyarodik semerre a traki de az eke még a szántott felé meg sem mozdul ....
10059 hozzászólás
Válasz vezír #7958. hozzászólásáraHa leteszem az ekét úszóba tolom a kart a mélységtartó kerék megsüllyed és már mélyebben megy!
Válasz Mtz 550E #7957. hozzászólására4. gyorsító már elmegy, ha nem viszi többel kapcsolj fel amíg nem füstöl nagyon és egy felet vissza . iszapot szántasz hogy nem áll meg a mélységállító?
Üdv nektek!
Mtz-vel 4x4-be milyen sebességbe szántottok?
Én terep 4-be de ha már kicsit kapar a gép lassul a sebesség akkor már nem dobja olyan szép egyenletesre a föld tetejét az eke kicsit darabosabb lesz? Vagy ha vizes attól lesz ilyen? Süllyedt elfele az ekén a kereken nem tudtam úszóba szántani azért is lehetett?
Válasz hőstermelős #7953. hozzászólására Ha 3 fejes ekéd van és nincs elsőhajtásod, akkor lucernában 1 ekefejet le kell venni, ha normálisan akarod felszántani.
Válasz mtz1221 #7949. hozzászólásáraNem kértem külön, így kaptam. Akkor még azt se tudtam, hogy többféle felfogatás létezik.
Válasz hőstermelős #7953. hozzászólásáraugy ahogy mondod meg jó kemény is a lucernaföldet az egyik legnehezebb szántani
Sziasztok! Ma egy 1 heki lucernát szántottam volna ki, de nem sok sikerrel...
A gèpem egy mezítlábas 80-as, diffi nem működik. Állandòan játszanom kellett a hidraulika karokkal, emelgetni süllyeszteni kellett egyfolytában, mert kipányvázott. Csúszkáltam össze vissza.
Ennyire fogják a gyökerek?
Válasz MTZ1025.3 #7951. hozzászólásáraFuratokkal.
Válasz Bárány #7946. hozzászólásáraEzen hidraulikusan állitható fogásszélesség?
A mienken nem lehet igy állitgatni az előbántókat.
Válasz avm #7948. hozzászólásáraHogy érted miért hengereztem? Mire érted?
Válasz Bárány #7946. hozzászólásáraÉs ezt igy opció-ként lehet kérni? Felénk még ilyent nem láttam.
Válasz Mtz 550E #7947. hozzászólásáraMiért hengereztél?
Nem lesz beton?
Hali!
Mai meló két link ha érdekel valakit!
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Ikll98vXJKE
Link: https://www.youtube.com/watch?v=D_ube2xBFPU
Köszönöm aki megnézte és az észrevételeket esetleg ha van valami!
Válasz Bárány #7945. hozzászólásáraPont itt van dolog mellette, úgyhogy pár kép.
Válasz mtz1221 #7944. hozzászólásáraXMS 1050
Válasz Bárány #7938. hozzászólásáraNeked milyen spéci vogelod van,hogy az előhántolókat nem csak fel-le lehet állitgatni
Válasz hori62 #7940. hozzászólására Oké ismerem az ekédet nagyon jó,nekem egy helti Spertberg van , meg egy wögel farmer L-es a vögelen van előhántoló,az is lefordít szinte mindent de a helti /lehet nem fogod elhinni /ugyanazt megcsinálja beforgató lemezzel.Szerintem előhántolóval egy kicsit nehezebb húzni az ekét.
Válasz hori62 #7940. hozzászólására
Válasz lesy1997 #7939. hozzászólásáraNekem arra. Próbálgattam, és így dolgozik jól, így nem dobja a szármaradványt a szántás tetejére.
Az utolsó fejeknél meg még tárcsás csoroszlyák vannak, amik meg még kicsit a tarló felé vannak, így egyenes az utolsó barázda fala.
Válasz rsándor #7934. hozzászólásáraÜdv!
Ez már nem tárcsázott tarló.
Válasz Bárány #7938. hozzászólásárade hogyha tarlófele (barázdafele) van eltolva 3cm el nem váfjameg a barázdaszélét neked tarlofelevan kopanásig eltolva?
Válasz lesy1997 #7937. hozzászólásáraAz elmélet: tarló felé 3 cm.
Nekem a Vogelen koppanásig van eltolva, így dolgozik jól. Próbálgasd!
Sziasztok!
Elöhántóló beálitásaval kapcsolatba szeretnék kérdezni lemkeopal 140!
azt szeretném hogy az elöhántó óra és az orbetét órának oldalrol abarázdafelöl egysikba kel lennie? mert valahol láttom hogy az elöhántó barázdafele kijebbvan parcentivel segitene valaki??
Nem semmi, de igaza vanhttp://www.vezess.hu/vezetunk/korbeszantotta-szabalytalanul-parkolokat/65684/
Válasz pamko #7929. hozzászólásáraHehe...jó neked...Nekem kb 3-3.5 óra 1 ha...
Válasz Szabister #7933. hozzászólására Ez tárcsázott tarló jó hogy leforgatja itt a beforgató lemez is elég.
Válasz hori62 #7920. hozzászólásáraNagyon szépen leforgatja a csutkát. Vajon egy Regent Saturn is ilyen szépen leforgatná, mondjuk előhántolókkal biztos, sokat jelent.
Válasz hori62 #7928. hozzászólásáraDe a mélységàllító már nem gyári!
Én is nemrég vettem egy "farmert".
Az első hasznàlat után szintén tekerősre lett módosítva, hasonló módon.
Ez a hülye már megint itt van?
Válasz pamko #7929. hozzászólásáraszemi,holnap lefotozom a grafikont,ezen nincs agyon bonyolitva 3 előre fokozat a terepebe,4 előre fokozat az országutiba ,plusz béka-nyul
Válasz tzz #7924. hozzászólásáranem ,nincs remegés,ma is ebbe dolgoztam vele végig....
mondjuk a hatékonyság nem tul magas 2,5 óra/ha,hosszú tábla(500m)
Válasz Csaba 82 #7923. hozzászólásáraIgen az előhántók és a tartója gyári.
Külön lett rászerelve.
Válasz Szem Howkinsz #7926. hozzászólásáramtz-80-82
mtz-592 és 952,3 szinkronváltós fajták!
Válasz tzz #7924. hozzászólásáraMennyivel megy a szinkronváltós gépek 1töl négyig most nem találom
?
Válasz tzz #7924. hozzászólásáraMilyen gépes van hogy országuti egybe megy?
Nem terep1 ha MTZ röl beszélünk
1 terep
2 országuti
Válasz pamko #7913. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék!
Pamko, neked országúti 1ben nem remeg a traktor szántásnál?
Válasz hori62 #7920. hozzászólásáraÜdv. Az előhántolók és a felfogatása az gyári vogel? Rajta volt már az ekén, vagy utólag lett rá- rakva?
Köszi.
Válasz Ares 826 #7919. hozzászólásáraMost miért?Ez pont az amit Netiparasztunk hirdet talajkímélő talajművelés csak ekével.Itt nem mondhatja még Birkás sem hogy talajromboló na meg megszűnik a talaj"élet" attól a mélyen leforgató és a felső szintben hemzsegő" életet szinte "föld alá söprő" csúnya gyilkos ekétőlEz semmivel sem rosszabb mint egy első menetű 15centis gruberezés
(az egy dolog hogy ennyi ekefejjel is pont annyit visz mint normál esetben,vagyis a traktor szélességet)
Válasz hori62 #7920. hozzászólására
Válasz Szabister #7914. hozzászólására
Válasz mtz1221 #7916. hozzászólásáraEz szántás, nagy szart szántás, ez csak 10 cm mély köved odébb löködése!
Válasz Pilátus #7917. hozzászólásáraÁmodj ci..nyjány
Ennek a dizájnerét nyilvánosan kéne megszégyeníteni több órás vesszőzéssel katasztrófális--------
Moderátor által módosítva: 2016-04-29 13:58:28
"AKARNÁÁÁM"
Válasz Pilátus #7915. hozzászólásáraEzt akartad ?
Szerintem egy "mély gruber" kombájn napján mint eke a mtöző után.Ha sár van akkor is max kettes vátvaforgatós(írányváltó nélküli gépben ez viszont elég szívás a tábla végén így a vogel) és akkor eke.No nem azért mert Birkás Mama meg Netparaszt ezt tanítja hanem azért hogy a termésszint mindkettőnél ugyanaz DE a gruber után nem kell AGYONVERNED MAGAD A FÜLKÉBEN TAVASSZAL!
Ehhez mit szóltok??:HernyÓH!
Üdv
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Melyik eke dolgozik szebben, illik hozzá egy turbós Mtz 82-höz. Hármas váltvaforgatós Regent saturn, vagy Vogel Noot L950. Középközött talajban.
mintha ,egyszer lett volna szó róla,de nem találom a témát...szerintetek, MTZ 920 szinkronváltósnál ,eddig terep-2-békába szántottam,de eléggé füstölt,erőlködött,ma megprobáltam országúti-1-nyúl és 5.5-6 km/H ,füst nélkül, de lényegesen erőteljesebb volt.
csak a kérdés,ami téma régebbről dereng, hogy az országuti fokozatait meghajtva, a váltóban valami alkatrész gyengébb ?
tehát ebben a fokozatban nyugodt lehetek,vagy sem?
Válasz bobo77 #7909. hozzászólásáraHát, az is kösse fel a gatyáját, aki ebből a leírásból akar megtanulni ekét állítani.
Válasz bobo77 #7909. hozzászólásáraIgen Vogel.
Válasz csoppika #7895. hozzászólásáraTavaly volt cserélve szóval szinte uj
Ma odáig jutottam hogy a az ekét beállitottam hogy semerre sem huz megy egyenesen de nem áll be középre az eke ugyanugy féloldalasan megy egyenesen szépen midnen nem kanyarodik semerre a traki de az eke még a szántott felé meg sem mozdul ....