Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraNem a barkácsolás a cél, csak ott porosodik egy profi kis gép a garázsban 6-7 éve és erre tökéletes lenne és bagóba kerül. Ráadásul vettem rá egy új Bertolini szivattyút, mielőtt letettem.
Válasz Gandhy #6970. hozzászólásáraEn anno epitettem egy specko keretet ilyen dolgokra. A mostani megoldasom meg az altalad beillesztettet idezi szabolcsi verzioban.
Válasz Gandhy #6975. hozzászólásáraA sávgyomirtásban lehet gondolkodni!
A tököt már ígycsináljuk.
A kukoricában is lehetne gondolkodni!
Ha kapálnál, a feléből gyomirthatnál.
A fele laudisal mehetne a kukorica.
A következő nekem lehet ezlessz!
Válasz rtamas1976 #6974. hozzászólásáraÉn meg Principal Gold Plus Succ-T-vel és ha nem ázik be, vagy mint tavaly, túrósodott a szer, akkor a foltokra jó lesz ez. Általában nem kell utánamenni a gyomirtásnak, de van 2 permetezőm egy Hardi Ranger, ezt használom és egy Case ME 600, ez meg régóta csak áll garázsban. Valamire használnom kéne, gondoltam átalakítom, aztán lehet, hogy úgy fog tovább pihenni.
Válasz Gandhy #6971. hozzászólásáraÉn 3-5levélben lehúzom adengoval és kész!
Legrosszabb esetben kap 1 dikambát.
Pedig 1 kapálás a kukoricán nagyot dob.
Válasz MTZ1221.3 #6967. hozzászólásáraNem a lelógóra kell, arra ezt a merevet veszem. Közben láttam, hogy a fuvóka foglalattól el lehet vinni a kereten 76 centire rögzítve puhacsővel és arról lehet lógatni ezt a merevet. Azt hittem, hogy a kereten lévő vízszintes csöveket is cserélnem kell, szerencsére nem.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraNem feltétlen kell újracsövezni, adapter volt hozzá a 75cm-es átalakításhoz. Fix csövessel szélesebb időablakban tudsz mozogni a fejlettség tekintetében sorzáródás környékén is használható. A puha tömlős is működik kisebb sebességgel, viszont ott kb a talajon húzod, hogy fixálni lehessen a pozícióját.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraLelogo reszre kek puha cso nem lesz jo. Osszevissza fog csapkodni, leegeti a leveleket a kukoricarol. Persze nem mindet es fog tole teremni, de ez is veszteseg valamilyen szinten.
A lényeget elfelejtettem, a Lőrincitől csak a vákuumcsöveket vették át. szóval szippantós kocsik és vetőgépek előnyben. A permetezőre nem tudom mit tudnak adni. Műanyag csövek és profilok.
vetőgépekhez csöveket korábban a Lőrinci műanyaggyártott Magyarországon. Ezt átvette a St Plastics itt megtaláljátok www.stp-extrusion.com. Komárnoi cég de beszélnek jól magyarul.
Sziasztok! Van itt valaki aki komplett fronttartaly epitesevel foglalkozik? Nagy cegek par millios ajanlatait sokallom… nitrosol kijuttatasa lenne a cel!
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraTiszavasváriban van,nem gondoltam összeget mert fogalmam nincs róla mondassz rá valamit biztos nem veszünk össze,06709431363
Válasz rtamas1976 #6952. hozzászólására
Megtaláltam, fogalmam sincs hogy működött Rau permetezőn volt anno de sztm nem gyári ,fel akartam tenni a saját permetezőmre de az évek alatt elmaradt a projekt .
Sziasztok!
Segítséget kérnék, van egy Jarmet permetezőm, hagyományos lengyel szakaszoló van rajta, viszont ezt leakarom cserélni egy komolyabbra viszont elég sok van a piacon. 5 szakaszom van plusz a keverés. Milyen sima szakaszolót javasolnátok? Segítségetek előre is köszönöm!
Válasz rtamas1976 #6936. hozzászólásáraNa szétszedtem!
A műanyag nyomásállító dugattyú meghízott .
Megcsiszoltam működik.
Aksiról.
Viszont a vezérlőről nemműködik.
4-5v a feszültség ha rányomon.
Valaki kellene a ki átvazetékelné a az egészet.
Válasz Gumóka #6937. hozzászólásáraNemhiszem.
Inkább a 2 cső van összegyógyulva.
Vesztenivaló nincs vele szétszedem. Ha sikerül akkor megy vissza, ha nem akkor új álja helyét.
Válasz Gumóka #6935. hozzászólásáraSzerintem ilyen nyomásállítót senki nemlátott!
Lehet csak szétszedem kitakarítom.
Kb 5éve volt szétszedve.
Megpróbálom megmenteni.
2 cső egymásban az egyik oldala megvágva. Van benne 5-6gimigyúrű.
Ahogy húzod szét úgy nő a rés és esik a nyomás.
Válasz rtamas1976 #6931. hozzászólásáraHmmm...
Olyan mint nekem a spiáter közdarab a forráson a szakaszolónál. Szart sem ér az, de nincs másik, mit reszeltem, mire savállóból kifaragtam...
Válasz _NB_ #6933. hozzászólására6 órája,de megkell csinálni ,hogy bentről állítható legyen.
És igen "Az az ideiglenes megoldás ami működik az a végleges!"
6981 hozzászólás
Válasz Gandhy #6980. hozzászólásáraNem mellesleg Én egy szegény ember vagyok, hadd barkácsoljak már, ha nincs pénzem drága gépekre.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraNem a barkácsolás a cél, csak ott porosodik egy profi kis gép a garázsban 6-7 éve és erre tökéletes lenne és bagóba kerül. Ráadásul vettem rá egy új Bertolini szivattyút, mielőtt letettem.
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraEz elegge profinak nez ki![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz MTZ1221.3 #6977. hozzászólásáraValaha nálunk is ment a barkácsolás...![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20250205213805_agfr_014.jpg)
Válasz Gandhy #6970. hozzászólásáraEn anno epitettem egy specko keretet ilyen dolgokra. A mostani megoldasom meg az altalad beillesztettet idezi szabolcsi verzioban.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Gandhy #6975. hozzászólásáraA sávgyomirtásban lehet gondolkodni!
A tököt már ígycsináljuk.
A kukoricában is lehetne gondolkodni!
Ha kapálnál, a feléből gyomirthatnál.
A fele laudisal mehetne a kukorica.
A következő nekem lehet ezlessz!
Válasz rtamas1976 #6974. hozzászólásáraÉn meg Principal Gold Plus Succ-T-vel és ha nem ázik be, vagy mint tavaly, túrósodott a szer, akkor a foltokra jó lesz ez. Általában nem kell utánamenni a gyomirtásnak, de van 2 permetezőm egy Hardi Ranger, ezt használom és egy Case ME 600, ez meg régóta csak áll garázsban. Valamire használnom kéne, gondoltam átalakítom, aztán lehet, hogy úgy fog tovább pihenni.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz Gandhy #6971. hozzászólásáraÉn 3-5levélben lehúzom adengoval és kész!
Legrosszabb esetben kap 1 dikambát.
Pedig 1 kapálás a kukoricán nagyot dob.
Válasz Gandhy #6961. hozzászólásáraVideóban a Lechler cég belógócsöves rendszerét használják.
Válasz Berente Antal #6969. hozzászólásáraIgen, a 75-ös toldattal gondoltam, csak este még nem tudtam, hogy van olyan.
Válasz rtamas1976 #6968. hozzászólásáraGyomirtás, nem sorközművelet. Nincs is. Felénk sorközművelőt kukoricában csak a napraforgó árvakelésénél veszik elő.
Válasz MTZ1221.3 #6967. hozzászólásáraNem a lelógóra kell, arra ezt a merevet veszem. Közben láttam, hogy a fuvóka foglalattól el lehet vinni a kereten 76 centire rögzítve puhacsővel és arról lehet lógatni ezt a merevet. Azt hittem, hogy a kereten lévő vízszintes csöveket is cserélnem kell, szerencsére nem.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20250205161942_tempimage8qc3jo.jpg)
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraNem feltétlen kell újracsövezni, adapter volt hozzá a 75cm-es átalakításhoz. Fix csövessel szélesebb időablakban tudsz mozogni a fejlettség tekintetében sorzáródás környékén is használható. A puha tömlős is működik kisebb sebességgel, viszont ott kb a talajon húzod, hogy fixálni lehessen a pozícióját.
Válasz Gandhy #6966. hozzászólásáraGyomirtani akarsz vagy tápanyagot kijuttatni?
Szerintem mindkettőre jobb megoldás a sorközművelőre szerelt!
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraLelogo reszre kek puha cso nem lesz jo. Osszevissza fog csapkodni, leegeti a leveleket a kukoricarol. Persze nem mindet es fog tole teremni, de ez is veszteseg valamilyen szinten.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraKukoricasor közé, 50 centi helyett 76-ra.
Válasz Berente Antal #6962. hozzászólásáraGondolom újra kell csöveznem a keretet. Vajon merev csővel, vagy jó hozzá a kék puha tömlő is?
Szuper, köszönöm az infókat.
Válasz Gandhy #6961. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20250204194327_1000005722.jpg)
Válasz Gandhy #6961. hozzászólásáraKorábban itt szereztem be mindent, most ezt látom:
kijuttató cső
Egyik permetezőm átszerelném belógatósra. Vajon ehhez hol találok kiegészítőket?
Régebben volt fenn a piactéren ilyen készlet, de már nem találom.
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:09
A lényeget elfelejtettem, a Lőrincitől csak a vákuumcsöveket vették át. szóval szippantós kocsik és vetőgépek előnyben. A permetezőre nem tudom mit tudnak adni. Műanyag csövek és profilok.
Sziasztok!
vetőgépekhez csöveket korábban a Lőrinci műanyaggyártott Magyarországon. Ezt átvette a St Plastics itt megtaláljátok www.stp-extrusion.com. Komárnoi cég de beszélnek jól magyarul.
Sziasztok! Van itt valaki aki komplett fronttartaly epitesevel foglalkozik? Nagy cegek par millios ajanlatait sokallom… nitrosol kijuttatasa lenne a cel!
Válasz Kisvuk #6955. hozzászólásáraOk de mondjálvalamit rá!
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraTiszavasváriban van,nem gondoltam összeget mert fogalmam nincs róla mondassz rá valamit biztos nem veszünk össze,06709431363
Válasz Kisvuk #6953. hozzászólásáraMennyit gondoltál érte?
És helyileg hol tudnám megnézni, átvenni?
Akár privátban is ha gondold.
Válasz rtamas1976 #6952. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241203145006_1000004082.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241203145043_1000004080.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241203145103_1000004081.jpg)
Megtaláltam, fogalmam sincs hogy működött Rau permetezőn volt anno de sztm nem gyári ,fel akartam tenni a saját permetezőmre de az évek alatt elmaradt a projekt .
Válasz rtamas1976 #6950. hozzászólásáraHolnap csinálok, nekem nincs szükségem rá.
Válasz Kisvuk #6949. hozzászólásáraHa eladó lenne, csinálszróla e1-2 képet?
Válasz rtamas1976 #6948. hozzászólásáraVan egy régi ,talán Rau permetezőé volt saválló tölcsér alakú.
Nincs valakinek egy vegyszerbemosója?
Válasz Bobi.3 #6943. hozzászólásáraHa egyszerűt akarsz akkor ilyet.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241115135708_1000003600.jpg)
Válasz Bobi.3 #6943. hozzászólásáraGeoLine-tól sem kell félni, ha sokkal jobb árban van az aragtól.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bobi.3 #6943. hozzászólásáraAnnovi-Reverberi, GeoLine, ARAG ez a 3 tipus ami jó minőségű
Válasz Bobi.3 #6943. hozzászólásárapl. Arag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, van egy Jarmet permetezőm, hagyományos lengyel szakaszoló van rajta, viszont ezt leakarom cserélni egy komolyabbra viszont elég sok van a piacon. 5 szakaszom van plusz a keverés. Milyen sima szakaszolót javasolnátok? Segítségetek előre is köszönöm!
Válasz medikus #6941. hozzászólásáraEz motoros mint 1faék olyan egyszerű.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241016183540_1000003579.jpg)
Régi a vezetékelés .
Állandó kontakt probléma.
Hol iltt hol ott.
Válasz rtamas76 #6889. hozzászólásáraNincs itt motor! Mágnes szelep,gumi membránnal!
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz medikus #6851. hozzászólásáraMaszekot válalsz?
Válasz rtamas1976 #6936. hozzászólásáraNa szétszedtem!
A műanyag nyomásállító dugattyú meghízott .
Megcsiszoltam működik.
Aksiról.
Viszont a vezérlőről nemműködik.
4-5v a feszültség ha rányomon.
Valaki kellene a ki átvazetékelné a az egészet.
Válasz Gumóka #6937. hozzászólásáraNemhiszem.
Inkább a 2 cső van összegyógyulva.
Vesztenivaló nincs vele szétszedem. Ha sikerül akkor megy vissza, ha nem akkor új álja helyét.
Válasz rtamas1976 #6936. hozzászólásáraAkkor lehet csak gumigyűrű bajod lesz.
Válasz Gumóka #6935. hozzászólásáraSzerintem ilyen nyomásállítót senki nemlátott!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20241013200911_1000003579.jpg)
Lehet csak szétszedem kitakarítom.
Kb 5éve volt szétszedve.
Megpróbálom megmenteni.
2 cső egymásban az egyik oldala megvágva. Van benne 5-6gimigyúrű.
Ahogy húzod szét úgy nő a rés és esik a nyomás.
Válasz rtamas1976 #6931. hozzászólásáraHmmm...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Olyan mint nekem a spiáter közdarab a forráson a szakaszolónál. Szart sem ér az, de nincs másik, mit reszeltem, mire savállóból kifaragtam...
Válasz _NB_ #6933. hozzászólására6 órája,de megkell csinálni ,hogy bentről állítható legyen.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
És igen "Az az ideiglenes megoldás ami működik az a végleges!"
Válasz rtamas1976 #6923. hozzászólásáraÜgyi vagy.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
"Ez az az ideiglenes megoldás ami már 5 éve fent van" .
Válasz Gumóka #6928. hozzászólásáraMondom én brate hogy közénk való vagy, ha érted ezt a viccet.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)