Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agromehanika Kft. #6417. hozzászólásáraA konkurencia fikázása nem túl szimpatikus kereskedői hozzáállás.
Eddig nagyon pozitív volt a segítőkészséged, szerintem ezt a témát itt most inkább engedd el!
Válasz Blackalex #6411. hozzászólásáraSzerintem jól döntöttél, mind a két márka jó, max az árakban lesz különbség. Regisztráld vizsgára ha műszakilag rendben van. Axiálnál érdeklődj, és internet.
Sikeres munkákat vele.
Válasz Blackalex #6411. hozzászólásáraSok sikert hozzá, de ennek e gépnek az Agromehanika AGS 800 15m MRX a gerincét törné! Már bocsi az őszinte véleményért!!!
Válasz mtz1221 #6410. hozzászólásáraVégülis a Berthoud mellett döntöttem. Egy rövid próbát tettem otthon, működik. Úgy tűnik jó vétel volt.
A szivattyúba milyen olajat kell tölteni?
Válasz Blackalex #6408. hozzászólásáraNemrég voltam benne. Nekem anyit sugtak hogy Berthoud hoz csak "berthoud alkatrész passzol" sokmindenben. Csereszabatosságra gondolok. Mert ugye elméletileg neked kell felkészíteni vizsgára. Vagy az előző tulaj viszi vizsgára, nyilván akkor több lehet az ára.
Agromechanika szerintem jó minőség. Ha 15m keret, ajánlott a hidraulika magasságálításra. Fuvóka részletkérdés szerintem ha vizsgás a gép akkor jónak kell legyenek, ha nem akkor meglehet hogy cserés. Jól rágd meg, ha nem tegnapra kell.
És még van ami nem jutott eszembe.
Használt permetezőt vennék, de nem tudok dönteni. Ti melyiket választanátok?
Mindkettő típuson minden manuális, mindkettőre vennék légbeszívásos fúvókákat.
1. Agromehanika AGS 800/15 3 év MGI vizsgával, 8 éves jó állapotú. 700e Ft
2. Berthoud Progress 800/12 vizsga nélkül 3 éve nem használt, fedett helyen tárolt rozsdamentes külsőre patika állapotú gép, de 20 éves. 400e Ft.
Válasz mtz1221 #6395. hozzászólásáraNo várjál csak. Megadod, hogy pl 170 litert akarsz kinyomni. Ha nem állítasz semmit át, akkor ureából is 170-et nyom ki???
Válasz Nyomasek Bobo #6392. hozzászólásáraAz oké, de aminek nehezebb a fajsúlya, tehát sűrűbb, az már más átfolyással jön ki a fúvókán.
Innen lehet az, hogy a sűrűbbnél magasabb a nyomás, mivel nehezebben megy ki a fúvókán, de a liter/km (vagy perc) adat alapján tolja rá a szivattyú.
Mondjuk én nem értek ezekhez, én csak abból indulok ki, hogy nálunk jövedéki terméknél hitelesített átfolyásmérővel dolgozva, számolunk súllyal és literrel is, aztán ott se mindig stimm, főleg, hogy a hőfok is számít.
Válasz csferri #6401. hozzászólásáraÁtfolyás mérős és nyomás alapján is számol. Alapban átfolyást nézi.
Halál pontos így a nitrosol, vinasz, melamix kiszórása.
Válasz mtz1221 #6397. hozzászólásárabocsi.
Van olyan menü pont, hogy lehet létre hozni egyedi fúvókát. Ott beírod, hogy adott nyomáson mennyi a kijuttatása a fúvókának. 2 adatpár kell, mondjuk 1 és 2 barnal megadod az átfolyás értéket és utána már jó lesz. Nem kell a kerék méretet változtatni/csalni.
Az enyém Arag 180-hoz hasonló. Arag-ot régen állítottam, az enyém Geoline.
Válasz mtz1221 #6395. hozzászólásáraEz érthető, mivel sűrűbb nagyobb az ellenállása ez azért lehet mert az átfolyásmérő viszont nagyjából annyit számol mint vízből. Én is fújtam felesbe vízzel de nem volt különbség, mondjuk tisztán nem, úgyhogy ez csak egy gondolat
Hozz létre egyedi fúvókát. 2 pár adatot kell megadni a többet kiszámolja magának és nem kell a kerékmérettel szórakozni.
Én így csináltam meg, olyan pontos, mint amit ép ésszel el lehet várni tőle. Nekem csak Geoline GS van, kb. Arag 180 szinten van, csak az ára barátibb.
Válasz Nyomasek Bobo #6390. hozzászólásáraNem tudok rájönni. De ha véletlen átfelejtem átállítani a kereket, akkor is ugyanazon liternél meg sebességnél, az ureásnál kb fél bárral többel nyom. A szakaszoknál van a nyomásmérőm.
Válasz Nyomasek Bobo #6388. hozzászólásáraDe igen, csak kíváncsi voltam ki kapcsol. De komolyan 3 állítható kerék méret van az aragban. Nekem is kettő van beállítva, ha ureás a cucc, akkor 2.5%-al kisebb kerékméretet kellett beírni.(gördülési sugarat)
Válasz horvath.agro #6385. hozzászólásáraJa meg az arag 180-nál 3 kerékméretet lehet megadni, 3 gombnyomás a váltás. Én is két traktorral húzom a permetezőt, és nincs gond a kerékről vett szabályozással.
Válasz Peti 8310 #6375. hozzászólásáraMost már a Noran injektálót lehet kérni Machinery Guide vezérléssel. Nekem a permetezőn 2017 óta hibátlanul működik. Igaz ezt a horvath agro-nak írom, hogy nézzen rá arra is, egy próbát megér.
Válasz horvath.agro #6365. hozzászólására2000 bruttó euróért most alakították át egyik ismerősét az agrometal zombor. Arag 180, a számítógép rajta. Ha határ nem akadály, itt a legolcsóbb.
Nekem ilyen Farmscan Jackal vezérlés van a Noran injektálón Arag szeleptömbbel, Gps sebességjeladóval, munkagépkapcsolóval. Egyszerű, de jól működik, az Arag szeleptömbhöz át kell állítani az alap beállításokat, ahogy a videóban látszik. A vezérlést asszem az Obsol is forgalmazza, Arag szeleptömböt és alkatrészeket a Kramptól is lehet rendelni. Felénk a Habinál sokmindent másnapra meghozatnak a Kramptól.
Válasz horvath.agro #6365. hozzászólásáraA kerék jeladó mindenre pontos. A szelepek sem azonnal reagálnak a sebesség változáshoz. Kálmán filter, PID vezérlés csak pár idegen szó mintha értenék hozzá amit írok....
Vedd meg a gyári Geoline vezérlését és jó lesz az neked.
Válasz horvath.agro #6370. hozzászólásáraOké, oké! De az előbb még a pontosságra hivatkoztál.
Akkor neked csak egy elektromos főelzáró szelep kell, amit akár egy ablakemelő kapcsolóval is kapcsolgathatsz.
A nyomást beállítod, a sebességet belövöd és kész.
6969 hozzászólás
Válasz Agromehanika Kft. #6417. hozzászólásáraA konkurencia fikázása nem túl szimpatikus kereskedői hozzáállás.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Eddig nagyon pozitív volt a segítőkészséged, szerintem ezt a témát itt most inkább engedd el!
Válasz Agromehanika Kft. #6413. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mint az óvodában...
Válasz ND #6416. hozzászólásáraVásároltál mér Bertoudhoz alkatrészt?![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Agromehanika Kft. #6413. hozzászólásáraés az kijön 400ból?
Válasz Blackalex #6411. hozzászólásáraSzerintem jól döntöttél, mind a két márka jó, max az árakban lesz különbség. Regisztráld vizsgára ha műszakilag rendben van. Axiálnál érdeklődj, és internet.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Sikeres munkákat vele.
Válasz Blackalex #6411. hozzászólásáraMotorolaj.
Válasz Blackalex #6411. hozzászólásáraSok sikert hozzá, de ennek e gépnek az Agromehanika AGS 800 15m MRX a gerincét törné! Már bocsi az őszinte véleményért!!!![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz Blackalex #6411. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nekem a cometon 20w-40-est ír, de 15w-40-est fog kapni, mert 20w-40-est még nem is láttam.
Válasz mtz1221 #6410. hozzászólásáraVégülis a Berthoud mellett döntöttem. Egy rövid próbát tettem otthon, működik. Úgy tűnik jó vétel volt.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210628200001_img_20210624_190202329.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210628200015_img_20210624_185304836.jpg)
A szivattyúba milyen olajat kell tölteni?
Válasz Blackalex #6408. hozzászólásáraNekem a kettő közül eszembe se jutna az elsőre gondolni.
Válasz Blackalex #6408. hozzászólásáraNemrég voltam benne. Nekem anyit sugtak hogy Berthoud hoz csak "berthoud alkatrész passzol" sokmindenben. Csereszabatosságra gondolok. Mert ugye elméletileg neked kell felkészíteni vizsgára. Vagy az előző tulaj viszi vizsgára, nyilván akkor több lehet az ára.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Agromechanika szerintem jó minőség. Ha 15m keret, ajánlott a hidraulika magasságálításra. Fuvóka részletkérdés szerintem ha vizsgás a gép akkor jónak kell legyenek, ha nem akkor meglehet hogy cserés. Jól rágd meg, ha nem tegnapra kell.
És még van ami nem jutott eszembe.
Használt permetezőt vennék, de nem tudok dönteni. Ti melyiket választanátok?
Mindkettő típuson minden manuális, mindkettőre vennék légbeszívásos fúvókákat.
1. Agromehanika AGS 800/15 3 év MGI vizsgával, 8 éves jó állapotú. 700e Ft
2. Berthoud Progress 800/12 vizsga nélkül 3 éve nem használt, fedett helyen tárolt rozsdamentes külsőre patika állapotú gép, de 20 éves. 400e Ft.
Válasz erdifefe #5836. hozzászólásáramilyen gomba és rovarölőt használtok címerhányáskor?
Válasz Nyomasek Bobo #6405. hozzászólásáraNem, ureásból többet nyom ki kb 5-7,5%-al.
Válasz mtz1221 #6395. hozzászólásáraNo várjál csak. Megadod, hogy pl 170 litert akarsz kinyomni. Ha nem állítasz semmit át, akkor ureából is 170-et nyom ki???
Válasz dnsv #6402. hozzászólásáraMajd ránézek, de szerintem az enyém csak átfolyásmérést tud.
Válasz Nyomasek Bobo #6392. hozzászólásáraAz oké, de aminek nehezebb a fajsúlya, tehát sűrűbb, az már más átfolyással jön ki a fúvókán.
Innen lehet az, hogy a sűrűbbnél magasabb a nyomás, mivel nehezebben megy ki a fúvókán, de a liter/km (vagy perc) adat alapján tolja rá a szivattyú.
Mondjuk én nem értek ezekhez, én csak abból indulok ki, hogy nálunk jövedéki terméknél hitelesített átfolyásmérővel dolgozva, számolunk súllyal és literrel is, aztán ott se mindig stimm, főleg, hogy a hőfok is számít.
Válasz csferri #6401. hozzászólásáraÁtfolyás mérős és nyomás alapján is számol. Alapban átfolyást nézi.
Halál pontos így a nitrosol, vinasz, melamix kiszórása.
Válasz dnsv #6400. hozzászólásáraDe ez átfolyásmérős ,vagy csak nyomás alapon számol?
Válasz mtz1221 #6397. hozzászólásárabocsi.
Van olyan menü pont, hogy lehet létre hozni egyedi fúvókát. Ott beírod, hogy adott nyomáson mennyi a kijuttatása a fúvókának. 2 adatpár kell, mondjuk 1 és 2 barnal megadod az átfolyás értéket és utána már jó lesz. Nem kell a kerék méretet változtatni/csalni.
Az enyém Arag 180-hoz hasonló. Arag-ot régen állítottam, az enyém Geoline.
Válasz dnsv #6396. hozzászólásárameg én sem![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz mtz1221 #6395. hozzászólásáraEz érthető, mivel sűrűbb nagyobb az ellenállása ez azért lehet mert az átfolyásmérő viszont nagyjából annyit számol mint vízből. Én is fújtam felesbe vízzel de nem volt különbség, mondjuk tisztán nem, úgyhogy ez csak egy gondolat![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz dnsv #6396. hozzászólásáraNa ebből nem értettem semmit sem.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz mtz1221 #6395. hozzászólásáraHelló
Hozz létre egyedi fúvókát. 2 pár adatot kell megadni a többet kiszámolja magának és nem kell a kerékmérettel szórakozni.
Én így csináltam meg, olyan pontos, mint amit ép ésszel el lehet várni tőle. Nekem csak Geoline GS van, kb. Arag 180 szinten van, csak az ára barátibb.
Válasz Nyomasek Bobo #6390. hozzászólásáraNem tudok rájönni. De ha véletlen átfelejtem átállítani a kereket, akkor is ugyanazon liternél meg sebességnél, az ureásnál kb fél bárral többel nyom. A szakaszoknál van a nyomásmérőm.
Válasz bandigh #6393. hozzászólásáraAnnyira nem másztam bele ebbe. Ezek szerint a mérőlapát nem zárja rendesen a folyadék útját?
Válasz Nyomasek Bobo #6392. hozzászólásáraDe ha a sűrűsége más, a lapát se olyan szivesen pörög, lehet
Válasz Gumóka #6391. hozzászólásáraLiterre méri. Annak a lapátos vagy mifene mérőnek mindegy hogy tökfőzelék vagy víz hajtja...szerintem.
Válasz Nyomasek Bobo #6390. hozzászólásáraNehezebb a leves fajsúlya szerintem.
Válasz mtz1221 #6389. hozzászólásáraMiért is? Lapul?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Nyomasek Bobo #6388. hozzászólásáraDe igen, csak kíváncsi voltam ki kapcsol.
De komolyan 3 állítható kerék méret van az aragban. Nekem is kettő van beállítva, ha ureás a cucc, akkor 2.5%-al kisebb kerékméretet kellett beírni.(gördülési sugarat)
Válasz mtz1221 #6387. hozzászólásáraNem a permetező kerékről veszi a sebesség jelet?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz horvath.agro #6385. hozzászólásáraJa meg az arag 180-nál 3 kerékméretet lehet megadni, 3 gombnyomás a váltás. Én is két traktorral húzom a permetezőt, és nincs gond a kerékről vett szabályozással.
Válasz Berkó_ #6384. hozzászólásáraettől a márkától kicsit tartok. nem sok jót hallottam róla
Válasz mtz1221 #6383. hozzászólásárana az úgy màr kedvezőbb valóban.
Válasz Peti 8310 #6375. hozzászólásáraMost már a Noran injektálót lehet kérni Machinery Guide vezérléssel. Nekem a permetezőn 2017 óta hibátlanul működik. Igaz ezt a horvath agro-nak írom, hogy nézzen rá arra is, egy próbát megér.
Válasz horvath.agro #6382. hozzászólásáraAnnyi hogy itt a 2000-ben bene volt az 5 szakasz is, cakk-pakk.
Válasz mtz1221 #6377. hozzászólásáraköszönöm, ennyiért kaptam ajánlatot itthon is, a határon kívül sose boldogulok![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Nyomasek Bobo #6354. hozzászólásáraSzia gumi karmatyu volt kuka az összesbe most már megy köszi❗
Válasz Nyomasek Bobo #6354. hozzászólásáraSzia gumi karmatyu volt kuka az összesbe most már megy köszi❗
Válasz horvath.agro #6365. hozzászólására2000 bruttó euróért most alakították át egyik ismerősét az agrometal zombor. Arag 180, a számítógép rajta. Ha határ nem akadály, itt a legolcsóbb.
Válasz Peti 8310 #6375. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz horvath.agro #6362. hozzászólásáraSzia!
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Nekem ilyen Farmscan Jackal vezérlés van a Noran injektálón Arag szeleptömbbel, Gps sebességjeladóval, munkagépkapcsolóval. Egyszerű, de jól működik, az Arag szeleptömbhöz át kell állítani az alap beállításokat, ahogy a videóban látszik. A vezérlést asszem az Obsol is forgalmazza, Arag szeleptömböt és alkatrészeket a Kramptól is lehet rendelni. Felénk a Habinál sokmindent másnapra meghozatnak a Kramptól.
Válasz horvath.agro #6365. hozzászólásáraA kerék jeladó mindenre pontos. A szelepek sem azonnal reagálnak a sebesség változáshoz. Kálmán filter, PID vezérlés csak pár idegen szó mintha értenék hozzá amit írok....
Vedd meg a gyári Geoline vezérlését és jó lesz az neked.
Válasz bandigh #6372. hozzászólásáraOké, megyek aludni.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz Bárány #6371. hozzászólásáraDe azzal kezdte h sebességarányosat akar
Válasz horvath.agro #6370. hozzászólásáraOké, oké! De az előbb még a pontosságra hivatkoztál.
Akkor neked csak egy elektromos főelzáró szelep kell, amit akár egy ablakemelő kapcsolóval is kapcsolgathatsz.
A nyomást beállítod, a sebességet belövöd és kész.
Válasz Bárány #6367. hozzászólásáranitrosolnál nem oszt nem szoroz hogy sarkosak a tábláim.
a gépen pedig cserélgetem a kerekeket és a művelő nincs kalibrálva, és nem is izgat, a gps mindig ott van, jel mindig van.