Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraÉn a másodikra szavaznék. Hirtelen többe lesz az üzemkésszé tétel, de a hidraulikus széles keret sokat ér, ha rendberakod, akkor lesz egy stabil géped. A másiknál a tartálykérdés megoldása bizonytalan, adott esetben drágább lehet.
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraÉn inkább az utóbbit venném(még ha 300 alá nem is engedig), amit kicserélsz cuccokat legalább új lesz, szakaszolót meg elektromost vegyél, lesz egy csajozós permeteződ
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraJa a szlovak vonal se megy... Csak 4ig lehet menni 7köznap ,meg:"Hát fel kéne tenni a szivattyút stb..." Haveré 500ba volt (hardi+ekosystem hibrid), aztán pár apróság pótlása után 1 milkacsoki lett a vége...
Srácok. Felteszem a régi lemezt. (Hús Futár ne figyelj ide)
A keret szerény.
Huniper gambetti 18as kerettel, 300l tisztavizes tartállyal, kézi keretnyitas, kézi szakaszolás. 4 sarkán belül 8cm berepedt tartály. Kicsit terpeszes tandem(persely hiba), 2 évet ment a szivattyúja membráncsere óta. (4 éve áll) 500 mátyás
VS.
Berthoud alba volux 2000 literes
Szétfagyott szivattyú(gondolom a szakaszoló is)nem sikerült a fagyállózás
Hidraulikus keretnyitás (24m), (szakaszoló kézi lenne rá, olcsó olasz), reverberi szivattyút tennék. Gondolom szűrőházak sem köszönték meg a jeget...
(300-ra tartják, pedig kell rá sok minden, különleges eset a tulaj (náluk állt be 8 évesen az újan vett mtz a gyárban beletett olajjal))
Repedezett nagy gumik...
3éve áll...
Megállna úgy 650-700ban...(ha 200ba elhoznám)
Ki melyiket választaná?
(huniper csak beüzemelés esetén...ha nem folyat a tartály, sajna a cég ősz óta nem ért rá beüzemelni)
Válasz lac* #4717. hozzászólásáraAz árban nincs benne dus! A fuvókánkénti szakaszolásnál alapkövetelmény, viszont kérhető dus rendszer szakaszvezérléshez is.
Válasz Drisa #4716. hozzászólásáraÍgy ezzel ugyanazt tudja,mint a dus. Mert,ha zárva vannak a fuvókák,akkor a keretben keringteti a folyadékot.
Ez az én magánvéleményem,de nagy eséllyel így van.
Válasz *** HM *** #4711. hozzászólásáraUtána néztem, jd-s topicban volt téma. 24-és kereten 3600 euró a felára a fúvókánkénti szakaszolasnak a 9 szakaszhoz képest. Volt rá méterenként 50 euró kedvezmény, de csak tavaly. Így 2400 euró volt a felára.
Válasz Bárány #4704. hozzászólásáraElvágnám kb ott ahol már a fülkében van a vezeték és ott toldanék be egy kb méteres vezetéket olyan csatlakozókkal amiiből lehet kapni apát-anyát. Ha nem kell a toldás akkor meg a kiveszem közdarabot és összedugom a két eredeti kábelt, amit elvágtam.
Válasz Bárány #4704. hozzászólásáraPersze mindenki úgy csinálja ahogy tudja, de haz enyém kész lesz és érdekel valakit felteszem a képeket róla. 3000ftból lesz a 3m.
Válasz VMisi #4702. hozzászólásáraEz tök más, mint a lentebbi, gondolom, a kerek a gyári.
Az a szép, hogy ezeket többféle néven is árulják, de pl. a 18 pólusú körcsatlakozó viszonylag ismert elnevezés. Pl. itt.
Nem olcsók, elég nehézkes szerelni, mert sűrű és apró, meg a sok eret sem illik összekeverni. És megcsinálni is szeruntem lenne vagy kétórás munka, ha nem több. Anyagköltség+munkadíj, és máris akár 20-30ezer környékén járunk.
Én nem szívesen vágnám el a gyári kábelt a beletoldás kedvért. Egyáltalán hogy lenne beletoldva? Sorkapcsokkal? Forrasztgatással? Vagy csak összesodorva, szigszalaggal?
A végén úgyis megveszed a gyárit.
Válasz Bárány #4701. hozzászólásáraNem kell semmiféle csatlakozó, csak folyóméterre 18x0,75 vagy 1 vagy 1,5nmm-es vezeték, még nem vágtam szét nem tudom milyen vastag.
Válasz Czanik Sanyi #4672. hozzászólásáraNéztem én is a kiállításon, még nem láttam korábban. Arag szelepek vannak rajta, a keret is korrektnek tűnik az árához mérten. Ár/érték arányban jónak tűnik de munka közben, élőben nem láttam még...
Válasz VMisi #4692. hozzászólásáraHa nem akarod elvágni, akkor szedd szét a csatlakozót, keresd meg rajta a gyártót, tipust aztán a TME-nél vagy az RS Components-nél találsz ilyen csatlakozókat amiből tudsz hosszabbítót csinálni.
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a Vogel-noot in 280 as permetezővel?
Most ,hogy már megszünt a Vogel Magyarországon érdemes ilyennel foglalkozni?
Mennyire megbizhatóak ezek a gépek ?
Jól működik e ez a fajta keret?
Gondolom a Müller elektronika az jól működik rajta.
Nem sok lehet belőle (Hardi és társaihoz képest) ha van valakinek megoszthatná meg van e vele elégedve,ma néztem azt amit a KITE árul de tartok tőle nem igazán van elterjedve.
Köszönöm előre is.
Sziasztok kedves Fórumozók! Segítségeteket szeretném kérni. Expón láttam egy Boguslav Kronos 3000 literes permetezőt, az Agroker standján. Tudom a permetezőkhöz képest ez nagyon olcsó mert csak 4,4 milla. De valakinek esetleg tapasztalata vagy véleménye róla? Válaszotokat előre is köszönöm!
6981 hozzászólás
Válasz Batka #4726. hozzászólásáraHolnap reggel meglesem...
Válasz RkTomi #4727. hozzászólásáraegy az egybe teejet,meg az elektronika is
Válasz *** HM *** #4728. hozzászólásáraAxiál, Interat(csak Arag). Biztos, van ezeknél olcsóbb.
Alkatrészeket honnét vesztek?
Mondjuk Arag teejet lechler... cuccok?
A JD permetezőkön található John Deere Spray Master szórófejtartó az milyen gyártmány? Teejet lenne?
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraÉn a másodikra szavaznék. Hirtelen többe lesz az üzemkésszé tétel, de a hidraulikus széles keret sokat ér, ha rendberakod, akkor lesz egy stabil géped. A másiknál a tartálykérdés megoldása bizonytalan, adott esetben drágább lehet.
Válasz csferri #4723. hozzászólásáraAhhoz vékony a bugyelláris...
Válasz csferri #4723. hozzászólásáraEgy jó elektromos szakaszolóm nyomásállítóval, monitorral van eladó.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraÉn inkább az utóbbit venném(még ha 300 alá nem is engedig), amit kicserélsz cuccokat legalább új lesz, szakaszolót meg elektromost vegyél, lesz egy csajozós permeteződ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #4721. hozzászólásáraJa a szlovak vonal se megy... Csak 4ig lehet menni 7köznap ,meg:"Hát fel kéne tenni a szivattyút stb..." Haveré 500ba volt (hardi+ekosystem hibrid), aztán pár apróság pótlása után 1 milkacsoki lett a vége...
Srácok. Felteszem a régi lemezt. (Hús Futár ne figyelj ide
)
(náluk állt be 8 évesen az újan vett mtz a gyárban beletett olajjal))![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A keret szerény.
Huniper gambetti 18as kerettel, 300l tisztavizes tartállyal, kézi keretnyitas, kézi szakaszolás. 4 sarkán belül 8cm berepedt tartály. Kicsit terpeszes tandem(persely hiba), 2 évet ment a szivattyúja membráncsere óta. (4 éve áll) 500 mátyás
VS.
Berthoud alba volux 2000 literes
Szétfagyott szivattyú(gondolom a szakaszoló is)nem sikerült a fagyállózás
Hidraulikus keretnyitás (24m), (szakaszoló kézi lenne rá, olcsó olasz), reverberi szivattyút tennék. Gondolom szűrőházak sem köszönték meg a jeget...
(300-ra tartják, pedig kell rá sok minden, különleges eset a tulaj
Repedezett nagy gumik...
3éve áll...
Megállna úgy 650-700ban...(ha 200ba elhoznám)
Ki melyiket választaná?
(huniper csak beüzemelés esetén...ha nem folyat a tartály, sajna a cég ősz óta nem ért rá beüzemelni)
Válasz Drisa #4719. hozzászólásáraAmi árat írtam az csak a 9 szakasz és a fúvókánkénti szakaszolás közötti ár!
Válasz lac* #4717. hozzászólásáraAz árban nincs benne dus! A fuvókánkénti szakaszolásnál alapkövetelmény, viszont kérhető dus rendszer szakaszvezérléshez is.
Válasz lac* #4717. hozzászólásáraRánéztem az Amazone rendszerére,jól gondoltam benne van a dus rendszer,csak ezt már Dus pro-nak nevezi
Válasz Drisa #4716. hozzászólásáraÍgy ezzel ugyanazt tudja,mint a dus. Mert,ha zárva vannak a fuvókák,akkor a keretben keringteti a folyadékot.
Ez az én magánvéleményem,de nagy eséllyel így van.
Válasz lac* #4715. hozzászólásáraNem ez csak szakaszolás ára, dus nincs benne:(
Válasz Drisa #4713. hozzászólásáraMegérte,mert a dus felárát levonhatod ebből.
Válasz VMisi #4692. hozzászólásárahttps://www.kramp.com/shop-hu/hu/1013934/2831820/111358/467305110+Extension+cable+3m+23p+3-5+section
Válasz *** HM *** #4711. hozzászólásáraUtána néztem, jd-s topicban volt téma. 24-és kereten 3600 euró a felára a fúvókánkénti szakaszolasnak a 9 szakaszhoz képest. Volt rá méterenként 50 euró kedvezmény, de csak tavaly. Így 2400 euró volt a felára.
Válasz *** HM *** #4711. hozzászólásárameg 27/28 m-en...
Megy a téma amott... Mass után frissen vagyunk...gépvételek közben...
Mennyit dob rá az árra mostanság ha gpses szakasz lezárás van 3menként?
Ill. fúvókánként?
18 m 24m.... minden konkrétum izgalmas.
Válasz VMisi #4708. hozzászólásáraMég nem vettem de pl itt van. forrasztom persze, meg zsugorcső, örök meg 1 év.Link
Válasz VMisi #4707. hozzászólására1m toldás igazából semmi. Kár bonthatóra csinálni, akkor már inkább forraszdgasd össze! Olcsóbb, stabilabb.
Válasz Büresz #4705. hozzászólásáraPersze érdekel. Forrasztod majd?
Kábelt honnan vettél?
Válasz Bárány #4704. hozzászólásáraElvágnám kb ott ahol már a fülkében van a vezeték és ott toldanék be egy kb méteres vezetéket olyan csatlakozókkal amiiből lehet kapni apát-anyát. Ha nem kell a toldás akkor meg a kiveszem közdarabot és összedugom a két eredeti kábelt, amit elvágtam.
Válasz Bárány #4704. hozzászólásáraArról nem is beszélve hogy minden csatlakozási pont egy hibaforrás.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Bárány #4704. hozzászólásáraPersze mindenki úgy csinálja ahogy tudja, de haz enyém kész lesz és érdekel valakit felteszem a képeket róla. 3000ftból lesz a 3m.
Válasz VMisi #4702. hozzászólásáraEz tök más, mint a lentebbi, gondolom, a kerek a gyári.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Az a szép, hogy ezeket többféle néven is árulják, de pl. a 18 pólusú körcsatlakozó viszonylag ismert elnevezés.
Pl. itt.
Nem olcsók, elég nehézkes szerelni, mert sűrű és apró, meg a sok eret sem illik összekeverni. És megcsinálni is szeruntem lenne vagy kétórás munka, ha nem több. Anyagköltség+munkadíj, és máris akár 20-30ezer környékén járunk.
Én nem szívesen vágnám el a gyári kábelt a beletoldás kedvért. Egyáltalán hogy lenne beletoldva? Sorkapcsokkal? Forrasztgatással? Vagy csak összesodorva, szigszalaggal?
A végén úgyis megveszed a gyárit.
Válasz Bárány #4701. hozzászólásáraNem kell semmiféle csatlakozó, csak folyóméterre 18x0,75 vagy 1 vagy 1,5nmm-es vezeték, még nem vágtam szét nem tudom milyen vastag.
Válasz Bárány #4701. hozzászólására18 eres kábelt találtam 700-ért/m, de a végére szerelhető apa/anya kapható? Mi annak a neve?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190202134555_csati.jpg)
Valami ilyesmi:
Van ilyen sok csatlakozósba egyáltalán olyan ami házilag szerelhető?
Válasz Büresz #4698. hozzászólásáraHa rendes toldókábel, 18 pines csatlakozókkal, akkor inkább 10ezer felett lesz.
Válasz Czanik Sanyi #4672. hozzászólásáraNéztem én is a kiállításon, még nem láttam korábban. Arag szelepek vannak rajta, a keret is korrektnek tűnik az árához mérten. Ár/érték arányban jónak tűnik de munka közben, élőben nem láttam még...
Válasz VMisi #4697. hozzászólására3x6 eres is ugyanaz.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz VMisi #4696. hozzászólásáraMeddig tart? A habinál is annyi kb. De meg lehet csinálni 2ezerből.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz ..MZ/X.. #4695. hozzászólásáraKöszi, megnézem! Kell még hozzá ilyen 18 eres kábel is.
Válasz Büresz #4693. hozzászólásáraJa, 18 eret!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
A 3 méteres cikkszáma: 467305.110, interatnál 53e+fa.
Válasz VMisi #4692. hozzászólásáraHa nem akarod elvágni, akkor szedd szét a csatlakozót, keresd meg rajta a gyártót, tipust aztán a TME-nél vagy az RS Components-nél találsz ilyen csatlakozókat amiből tudsz hosszabbítót csinálni.
Válasz Büresz #4693. hozzászólásáraPont ebben a cipőben járok, csak 3-4 métert kell.
Válasz VMisi #4692. hozzászólásáraSzétvág, beletold.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Arag bravo 180 monitorhoz kellene egy min. 60 cm-es hosszabbító kábel.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190201213942_arag.jpg)
Honnan lehetne ezt elfogadható árban beszerezni?
Akár külföldről.
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a Vogel-noot in 280 as permetezővel?
Most ,hogy már megszünt a Vogel Magyarországon érdemes ilyennel foglalkozni?
Mennyire megbizhatóak ezek a gépek ?
Jól működik e ez a fajta keret?
Gondolom a Müller elektronika az jól működik rajta.
Nem sok lehet belőle (Hardi és társaihoz képest) ha van valakinek megoszthatná meg van e vele elégedve,ma néztem azt amit a KITE árul de tartok tőle nem igazán van elterjedve.
Köszönöm előre is.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4688. hozzászólásáraAz általam felsorolt opciókban benne is van az árkülömbség, ahhoz kepést amennyiért ti vettétek.
Jd 732 vagy 740-esekről vèlemènye vagy tapasztalata valakinek?
Válasz t.peti #4683. hozzászólásáraDecemberbe vettunk 18as kerettel 2500as ecot.
Keretbillentes, ami opcios asszem 5.3ert.
Válasz .Feco. #4685. hozzászólásáraDe az UG, csak mindig összekeverem őket.
És panaszkodnak az UG permetezőkre, pár helyről halottam már róla negatív véleményt.
Válasz csferri #4684. hozzászólásáraTriplex fúvókatartó
Keretbillentés
+1 szakasz felár(18m-nél 4 szakasz az alap)
Müller menetseb. arányos kijuttatás
Listaárak ezek, alkudozni nem kezdtünk el, de febr 1-től 5% emelest mondtak
Válasz t.peti #4683. hozzászólásáraNem Amazone UG akart az lenni? Az UX tízen-huszon árszint...
Válasz t.peti #4683. hozzászólásáraAz eco-val nem néztél el valamit?Vagy milyen fölszereltséggel kerül annyiba?
Válasz *** HM *** #4680. hozzászólásáraA.mehanika 6,7 ahogy kint volt csak 2500 literes.(seb aranyos kijuttatas)
Kertitox 2500 eco 7,5
Kertitox 2500 afl 8.5
Amazone ux,Hardi ranger 2500, Berthoud Sprinter 2500 kb a Kertitox Afl árszintjén van.
Sziasztok kedves Fórumozók! Segítségeteket szeretném kérni. Expón láttam egy Boguslav Kronos 3000 literes permetezőt, az Agroker standján. Tudom a permetezőkhöz képest ez nagyon olcsó mert csak 4,4 milla. De valakinek esetleg tapasztalata vagy véleménye róla? Válaszotokat előre is köszönöm!![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)