Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kis Zombi #4501. hozzászólásáraA ledszalag szerintem nem vált be,mert macerás állandóan takarítani.
A kék lámpa sokkal jobb,de a ledes nagyon drága.
ezért én a hella kék halogénlámpáit tettem fel,egyszerű tisztítani és nem drága.
Válasz Norbi6330 #4495. hozzászólásáraÉn először ledszalaggal oldottam meg, aztán tovább gondoltam olyanra hogy középen két felé legyen megvilágítva felfogatva a keretre hogy a billenést természetesen lekövesse.
Válasz Bárány #4486. hozzászólásáraOk, bocs, az enyémhez nincsen boompilot, a matrix közvetlen van a kverni elektronikájára csatolva, azon keresztül a permetezőre.
Válasz Bárány #4481. hozzászólásáraAz enyém teejet 570-es kverneland logoval, ha nincs rajta a permetező, akkor is működik, csak egy szakaszt jelez. Viszont arra kell figyelni, hogy a munkaszélesség jól legyen beállítva. Amikor rá van dugva a permetező, akkor automatikusan jönnek a szakaszok és a munkaszélesség, ha nincs, akkor a matrixon kell beállítani. De azt nem tudom, hogy mennyit módosítottak az eredeti szoftveren a kverneland kedvéért.
Használ valaki Teejet Boompilotot Matrix Pro-val?
Azt szeretnám megtudni, hogy ha nincs rákötve a permetező (a computere sem), akkor mit mutat a Matrixon. Látszólag működik tovább, látszólag kapcsolgatja a szakaszokat is, vagy hibát jelez és leáll. Esetleg valami mást csinál?
Köszi!
Válasz SzDeni #4478. hozzászólásáraHa fügesztettet szeretnèl akkor a mtz1221 kollège tett egy linket.nekem is agromehanika volt a függesztett,meg voltam elègedve vele.alkatrèsz is van hozzàlyuk.
Válasz Buvargabi #4474. hozzászólásáraEnnyire en nem vennek vontatottat, gondolom tobb tablaba is van, igy no a taposasi kar .
Mi 200 szantora csak egy 850literes fuggesztettel gyakoroltunk eddig, es volt amit tobbszor kell fujni.persze elinte kevesebb fold volt.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraVontatott vegyszerezőt nem nèzegettèl?annyi hektàrra szerintem èrdemesebb egy min.1000 literes vontatott.a gèp faràt sem nyomja bele tavasszal a puha földbe.èn mikor megvettem az első èv utàn el is adtam a függesztettet.èvi 35 hekit fùlyok vele!nekem nagyon bejött,ès a traki elejèt sem emelgeti.de persze mindkettőnek van előnye ès hàtrànya is!
Válasz SzDeni #4471. hozzászólásáraEgy szóval se mondtam , hogy nem jó, de egy forrás gép műanyag részei tartósabbak az én meglátásom szerint. Ezen a lengyel gépen minden műanyag részt javítottam vagy cseréltem 5 év alatt. Az ismerősömnél a forrás szakaszolója vagy bármely műanyag része eredeti 10 éves korában. Ez azért mond valamit. Én is próbálom védeni a gépet a naptól de akkor is igaz,hogy ami olcsó az még nem biztos ,hogy tartós is. Viszont ha nem próbálod ki sose tapasztalod.Ha van pénz én komolyabb gépet keresnék az biztos.
Válasz mtz1221 #4466. hozzászólására"ÉN belerakatnák legalább egy keverő szelep elektromos elzárást."
Mire gonolsz?
Mert alapból a túlnyomással mindig kever, azon kívül vagy kever vagy permetez. Ide gondolnád az elektromos szelepet?
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraÉn használom 50 ha ra. Nem egy minőségi cucc. A szakaszoló és a nyomásszabályzó egy nulla rajta . A fúvókák se tartósak. A szivattyú és a keret jó. A Habinál nagyon nézd meg melyiket választod az érvényességi cimkék miatt. Kicsit több pénzért van más márka ami tartósabb lehet. Ami pozitív rajta a forgatható fúvókatárak.
Mégegyszer nem venném meg.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraNálunk minden 3 embernek ilyen van,ez a legjobb ár/érték arányú gép felénk.Hajtani nem lehet vele gyorsan a másoló része miatt,de van aki 8 éve dolgozik vele gond nélkül.ÉN belerakatnák legalább egy keverő szelep elektromos elzárást.
Válasz SzDeni #4464. hozzászólására3éve megy semmi baja eddig. Évi 50-60ha fújunk vele. Volt olyan hogy egyszer, de volt olyan hogy 3szor.
Az ötvenesnek lehet kicsit nehéz lesz, de akkor legfeljebb nem engeditek tele. Nekünk a 82es viszi gond nélkül.
Erről a tipusról véleménye valakinek? Légzsákos permetező kellene igaz kicsi területhez drágák,évi össz.max 60 hektárra kell de kisebbet nem találni.
Bár dupla pénzért megkapom a drónt és játszhatok vele.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4459. hozzászólásáraÉn mikor fóliáztam a hideg ködfejlesztő is ilyen kevés vízzel dolgozott.Ez a kis drágaszág meg szépen bekeveri a levegővel a levelek közé.
Valószínűleg maga a permetezés levél fedettsége valahol a sima és a légzsákos közt van.
Amilyen gyorsan fejlődik a technika előbb-utóbb fogunk látni hasonlót.
Sziasztok!
Volt nálam egy cég egy drón permetezővel, és nekem tetszik, de vannak fenntartásaim a technikával szemben. Csináltunk egy rövid videót is.
Azt mondta a gép forgalmazója, hogy:
-1 akksi 1 hektár, 6-ot adnak a géphez. 20 perc alatt ferölt 2 akksit egy aggregátor
-autómatikus szakaszolás, magasságtartás, táblavégforduló. Vagy a mezsgyét kell berajzolni neki vagy végigrepülni és a többi autómata. Ha valami gond van, merül fogy a szer visszarepül és feltöltés után onnan folytatja ahol abbahagyta.
-egy távirányító egyszerre 5 drónt tud irányítani
-10 literes a tartály és ez 1 ha-ra elég. Elmondása szerint, bele kell önteni az 1ha-ra szánt szert és vízzel felönteni, hogy 10l legyen.
Ez elég furcsa nekem, nem lesz tul koncentrált, vagy nem fog fedni rendesen. Nem lehet, hogy csak speciális szereket lehet kijutttani ezzel?
Találkoztatok ilyen géppel? Nektek mi a véleményetek a szántóföldi drón permetezökröl?
6957 hozzászólás
Válasz lac* #4505. hozzászólásáratalán így jó
Válasz lac* #4504. hozzászólásáraKösz.
20 az "olcsó" lámpa nem semi. Mennyi akkor a drága ledes ?
Válasz lac* #4504. hozzászólásáraitt van
Válasz kis Zombi #4503. hozzászólásáraA hella honlapján megtalálod.Emlékeim szerint 20 eft volt darabja
Azért kell kék lámpa,mert sokkal jobban látod a szórásképet,a sima fehér nem jó.
Mindent látsz,nekem 18m keret van 2db lámpa,és tökéletes
Válasz lac* #4502. hozzászólásáraKöszöm esetleg linked is van hozzá :-))
Miért kell hozzá kék fény ? Adding okés, hogy a szomszéd parasztok tátják a szájukat, meg ufónak nézik a permetezöt, de van konkrét célja ?
Keret szélét Így látni beakasztás elkerülésére ?
Válasz kis Zombi #4501. hozzászólásáraA ledszalag szerintem nem vált be,mert macerás állandóan takarítani.
A kék lámpa sokkal jobb,de a ledes nagyon drága.
ezért én a hella kék halogénlámpáit tettem fel,egyszerű tisztítani és nem drága.
Válasz Gergő, #4499. hozzászólásáraA ledszalag mennyire volt tartós? Ragasztottad ? Nem vállott lefelé ?
Mióta csak szürt vizet engedek a permetezö tartályába nincs gondom a dugulással, inkább arra kellene a lámpa, me akasszam be a fasorba a keretet.
Mi lennék a jó megoldàs számomra ?
Válasz Gergő, #4499. hozzászólásáraMilyen lámpát tettél rá?
Mert a ledes ami kék az elég drága.
Válasz Norbi6330 #4495. hozzászólásáraÉn először ledszalaggal oldottam meg, aztán tovább gondoltam olyanra hogy középen két felé legyen megvilágítva felfogatva a keretre hogy a billenést természetesen lekövesse.
Válasz Bárány #4483. hozzászólásáraSemmi nem történik nem szakaszol de a sorvezető megy attól
Válasz Berkó_ #4496. hozzászólásáraIgen a permetlevet.
Válasz Norbi6330 #4495. hozzászólásáraA keretet akarod megvilágítani, vagy a permetlevet ahogy szóródik?
Érdeklődnék kinek van a permetezőjén keret vílágitás és hogy oldotta meg?
Válasz máris szomszéd #4493. hozzászólásáraHasználd egészséggel....
Válasz máris szomszéd #4492. hozzászólásáraIgazából nem is gondolkodtam ezen eddig.
Válasz Mf-es? #4491. hozzászólásáraNem de azt tudom róla,hogy áttért a forgatásnélküli művelésre és működik neki.(nem ő mondta hanem a gugli)
Válasz máris szomszéd #4490. hozzászólásáraRájöttél,melyik fórumos kolegától vetted?
Válasz kis Zombi #4489. hozzászólásáraIgen,elég jó állapotú egyébként.
Igaz kicsit nagy nekem de nem találtam kisebbet légzsákosban.
Válasz máris szomszéd #4488. hozzászólásáraKajdacsról vetted ?
Ma ideért a (nekem) új permetező.A menet szél megb...ta a ponyvát.
Válasz Bárány #4486. hozzászólásáraOk, bocs, az enyémhez nincsen boompilot, a matrix közvetlen van a kverni elektronikájára csatolva, azon keresztül a permetezőre.
Válasz Batka #4485. hozzászólásáraNem tudom, egyről beszélünk-e.
Ez a te rendszered:
570->Boompilot->permetező ?
Én ezt az esetet kérdeztem volna:
570->Boompilot->(semmi)
Ilyenkor nem lehet semmi módon több szakaszt megjeleníteni?
Válasz Bárány #4481. hozzászólásáraAz enyém teejet 570-es kverneland logoval, ha nincs rajta a permetező, akkor is működik, csak egy szakaszt jelez. Viszont arra kell figyelni, hogy a munkaszélesség jól legyen beállítva. Amikor rá van dugva a permetező, akkor automatikusan jönnek a szakaszok és a munkaszélesség, ha nincs, akkor a matrixon kell beállítani. De azt nem tudom, hogy mennyit módosítottak az eredeti szoftveren a kverneland kedvéért.
Ez milyen lenne?
Válasz Gergő, #4482. hozzászólásáraÉs nálad mi történik olyankor?
Válasz Bárány #4481. hozzászólásáraÉn használok de trimblel.
Használ valaki Teejet Boompilotot Matrix Pro-val?
Azt szeretnám megtudni, hogy ha nincs rákötve a permetező (a computere sem), akkor mit mutat a Matrixon. Látszólag működik tovább, látszólag kapcsolgatja a szakaszokat is, vagy hibát jelez és leáll. Esetleg valami mást csinál?
Köszi!
Válasz SzDeni #4478. hozzászólásáraArra elég lesz a lengyel is.
Válasz SzDeni #4478. hozzászólásáraHa fügesztettet szeretnèl akkor a mtz1221 kollège tett egy linket.nekem is agromehanika volt a függesztett,meg voltam elègedve vele.alkatrèsz is van hozzàlyuk.
Válasz Buvargabi #4474. hozzászólásáraSzia 20ha permetezek vele 5darabban, ezeket 3X4X így jött kia a 60-80ha.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4476
Nem szabadott volna otthagyni azèrt a pènzèrt.nagyon szeretek vele dolgozni,sokat nem tapos le,de nem lehetünk egyformàk,mindekinek màs jön be!
Válasz Buvargabi #4474. hozzászólásáraEnnyire en nem vennek vontatottat, gondolom tobb tablaba is van, igy no a taposasi kar .
Mi 200 szantora csak egy 850literes fuggesztettel gyakoroltunk eddig, es volt amit tobbszor kell fujni.persze elinte kevesebb fold volt.
Válasz SzDeni #4471. hozzászólásáraHa van pénz,akkor agromechanikát.http://www.agromehanika.hu/index.php?parameter=F%FCggesztett&gyarto=Agromehanika&modell=AGS%20600%20800%201000%201200%20EN&kategoria=Permetez%F5g%E9p%20(Sz%E1nt%F3f%F6ldi)
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraVontatott vegyszerezőt nem nèzegettèl?annyi hektàrra szerintem èrdemesebb egy min.1000 literes vontatott.a gèp faràt sem nyomja bele tavasszal a puha földbe.èn mikor megvettem az első èv utàn el is adtam a függesztettet.èvi 35 hekit fùlyok vele!nekem nagyon bejött,ès a traki elejèt sem emelgeti.de persze mindkettőnek van előnye ès hàtrànya is!
Válasz SzDeni #4471. hozzászólásáraEgy szóval se mondtam , hogy nem jó, de egy forrás gép műanyag részei tartósabbak az én meglátásom szerint. Ezen a lengyel gépen minden műanyag részt javítottam vagy cseréltem 5 év alatt. Az ismerősömnél a forrás szakaszolója vagy bármely műanyag része eredeti 10 éves korában. Ez azért mond valamit. Én is próbálom védeni a gépet a naptól de akkor is igaz,hogy ami olcsó az még nem biztos ,hogy tartós is. Viszont ha nem próbálod ki sose tapasztalod.Ha van pénz én komolyabb gépet keresnék az biztos.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraPlusz orrsúly kell rá 800 literes permetezöhöz
https://youtu.be/fqiuKkCfcg8
Válasz Hali Laci #4467. hozzászólásáraTe milyet ajánlanál ami ár értékben jobb?
Válasz Tomi81 #4469. hozzászólásáraIgen forduláskor/tankoláskor kapcsolóval elbírná zárni a fújást.
Válasz mtz1221 #4466. hozzászólására"ÉN belerakatnák legalább egy keverő szelep elektromos elzárást."
Mire gonolsz?
Mert alapból a túlnyomással mindig kever, azon kívül vagy kever vagy permetez. Ide gondolnád az elektromos szelepet?
Válasz mtz1221 #4466. hozzászólásáraJa meg a 800 litereshez 15 méter szárnyat kérnék.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraÉn használom 50 ha ra. Nem egy minőségi cucc. A szakaszoló és a nyomásszabályzó egy nulla rajta . A fúvókák se tartósak. A szivattyú és a keret jó. A Habinál nagyon nézd meg melyiket választod az érvényességi cimkék miatt. Kicsit több pénzért van más márka ami tartósabb lehet. Ami pozitív rajta a forgatható fúvókatárak.
Mégegyszer nem venném meg.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraNálunk minden 3 embernek ilyen van,ez a legjobb ár/érték arányú gép felénk.Hajtani nem lehet vele gyorsan a másoló része miatt,de van aki 8 éve dolgozik vele gond nélkül.ÉN belerakatnák legalább egy keverő szelep elektromos elzárást.
Válasz SzDeni #4464. hozzászólására3éve megy semmi baja eddig. Évi 50-60ha fújunk vele. Volt olyan hogy egyszer, de volt olyan hogy 3szor.
Az ötvenesnek lehet kicsit nehéz lesz, de akkor legfeljebb nem engeditek tele. Nekünk a 82es viszi gond nélkül.
Válasz SzDeni #4463. hozzászólásáraJah 800/12 es. Ez lamaradt.
A Habi forgalmazza. Van valakinek tapasztalata vele?
Sziasztok!
Egy ilyen permetező jó lehet az 50es MTZ re?
Évi 60-80ha art permetezne.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/novenyvedelmi-gep-permetezo-gep/hardi-legzsakos-permetezo/h_6900516?ref=85af00ec
Erről a tipusról véleménye valakinek? Légzsákos permetező kellene igaz kicsi területhez drágák,évi össz.max 60 hektárra kell de kisebbet nem találni.
Bár dupla pénzért megkapom a drónt és játszhatok vele.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4459. hozzászólásáraÉn is keveslem nagyon... 4m+áfa ebben benne van a drón jogosítvány 6 akksi távirányító gyorstöltő
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4459. hozzászólásáraÉn mikor fóliáztam a hideg ködfejlesztő is ilyen kevés vízzel dolgozott.Ez a kis drágaszág meg szépen bekeveri a levegővel a levelek közé.
Valószínűleg maga a permetezés levél fedettsége valahol a sima és a légzsákos közt van.
Amilyen gyorsan fejlődik a technika előbb-utóbb fogunk látni hasonlót.
Válasz akicsi #4458. hozzászólására10l???Az nagyon kevés 1 ha-ra...Mi az ára kopternak??
Sziasztok!
Volt nálam egy cég egy drón permetezővel, és nekem tetszik, de vannak fenntartásaim a technikával szemben. Csináltunk egy rövid videót is.
Azt mondta a gép forgalmazója, hogy:
-1 akksi 1 hektár, 6-ot adnak a géphez. 20 perc alatt ferölt 2 akksit egy aggregátor
-autómatikus szakaszolás, magasságtartás, táblavégforduló. Vagy a mezsgyét kell berajzolni neki vagy végigrepülni és a többi autómata. Ha valami gond van, merül fogy a szer visszarepül és feltöltés után onnan folytatja ahol abbahagyta.
-egy távirányító egyszerre 5 drónt tud irányítani
-10 literes a tartály és ez 1 ha-ra elég. Elmondása szerint, bele kell önteni az 1ha-ra szánt szert és vízzel felönteni, hogy 10l legyen.
Ez elég furcsa nekem, nem lesz tul koncentrált, vagy nem fog fedni rendesen. Nem lehet, hogy csak speciális szereket lehet kijutttani ezzel?
Találkoztatok ilyen géppel? Nektek mi a véleményetek a szántóföldi drón permetezökröl?
https://youtu.be/_bpR_XOvJM4?Permetező drón videó