Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #4304. hozzászólásáraHa úgy számolsz, hogy a 100-as elég a 12m-hez, akkor belefér. A 16m-eshez (tapasztalatom alapján) bőven sok a 160-as. De gondolom ez tipusfüggő is egy kicsit.
Válasz csoppika #4301. hozzászólásáraEgyik kolléga ha jól emlékszem húzta egy vagy két évet a 3300as evrardot felénk sík terepen a bukócsövessel .
Bár én meg a 16245-össel is húztam aztán nem evett többet mint a kisebbel .
Válasz csoppika #4300. hozzászólására....550-es Mtz mekkora vontatott géppel bír el?
A másik. Volt valakinek dolga a 90es évek végén lengyel vontatott géppel? (valami mosquito) A váz hogy bírta? A keret gondolom a szokásos "masszív"...
Ha úgy lenne időm, mint ahogy nincs, akkor ilyen szórókeretet pár óra alatt össze lehetne ütni.
Csak ettől komolyabb kellene, mert a ventillátor így is alig tudja beverni a bokorba, ha meg csak mellé priccolom, nem sokat ér.
Válasz Mf-es? #4288. hozzászólásáraTe tudod de ennek a hasmagassága még a repcébe se felelne meg, milyen permeteződ van most milyen gyártmany hany literes?
Válasz Mf-es? #4288. hozzászólásáraItt 2 éve veret 2db 15-20 éves Berthoud boxer? csőrös önjáró, fix kb 130-as hasmagassággal...Az egyik olyan 6-800hektáron dolgozik, vegyszer, nitró... Sokat nem láttam szerelgetni... A szili cégtől való talán mindkettő...
Válasz dr.T #4287. hozzászólásáraVontatott van,de hidasba agyalok.Alap a jó hasmagasság,meg az összkerékhajtás.
Ha jól néztem,ez francia gyártmány.A berthud is az?
Ha igen,biztos van alkatrész hasonlóság,vagy utánpótlás.
Válasz Mf-es? #4285. hozzászólásáraÖreg rwtyedék, alkatresz gondok, hozá nem értő szerelők elöregedett elektronika, alacsony, ha veletlen olyan ev van mindt most nem mesz el a naprába vele mert kidönti.
Válasz dr.T #4279. hozzászólásáraVisszakerestem. Antennától és vevőtől függően 1830-2540€ + ÁFA.
Mindegyik kivitel tudja az automata szakaszolást, de a drágább vevő kicsit pontosabb, megbízhatóbb, plusz mintha az lnne továbbfejleszthető RTK-ig, de ebben már nem vagyok teljesen biztos.
Ennyiért már inkább legyen Trimble, vagy Topcon, még ha pár fillért hozzá is kell tenni.
De igazából teljesen jól elvagyok a Matrix-szal. A pontossága ennek is kb. ugyanaz, és nem akkora teher, hogy kézzel kapcsolgatom a szakaszokat, amiket ugye kiír nekem.
Válasz Bárány #4277. hozzászólásáraHat nezegettem interneten de nem dobott ki nalunk se képviselőt, gondolom hozzá volt neki, mert kerdeztem tőle mennyibe került de neki hozzá adták, gondolom úgy rendelte, a tiedhez mennyi lett volna ha hozzárendeled?
Lenne egy jó állapotú, 6 éves Amazone UG 3000 Special eladó permetező egy ismerősnél, amin erősen gondolkozok. Van valakinek tapasztalata a típussal? Mennyire volt vele elégedett? Menyire stapabíró?
Láttam dolgozni, a munkája engem meggyőzött.
Válasz dr.T #4276. hozzászólásáraSzerintem jó lehet, de Magyarországon nincs elterjedve. Tudtommal képviselete sincs, a háttere sem biztosított, és mivel nem is lett volna olcsóbb, mint a hasonló konkurensek, így én nem vettem meg a permetezőhöz.
Ha nálatok van rendes képviselete, szervize, szerintem meg szabad venni.
Válasz Bárány #4269. hozzászólásáraMert az egyik ismerős vett egy 3000l/24m kerettel es adtak neki, hozzá navigaciót ami egyben zárja is a szakaszokat, Mgnavigator navi van hozzá én ezt nem ismerem milyen lehet.
Válasz dr.T #4268. hozzászólásáraRobotpilóta, meg automata szakaszolás? Az nincs.
Egy Matrix 430 után megyek, az mutatja a szakaszolást is, amit aztán kézzel lapcsolok.
Egy 3000 literes vontatott permetezo tegyuk fel megtankolva 5 tonna, na most ha en 2 pontrol akarom huzni jobb nyomtartas miatt akkor kb mennyit terhel a trakira?
Egyeneshidas mtz bir vele?
Válasz Büresz #4261. hozzászólásáraEgy gambettire van felszerelve, a monitorral nincs semmi gond, a kábelezés az nem a alegjobb, főleg ha több darabból van összetoldva.
Nyomást mutat, de ez csak elméleti érték, mert átfolyásmérő alapján szabályoz.
Válasz mtz1221 #4252. hozzászólásáraEz tolunk kb 40 km re van, novemberi mintakbol kimutattak h az ivovizben meghaladja az atrazin szintje a megengedettet ez valami gyomirto volt valamikor... Ezutan szereltek szenszuroket a kozponti halozatra. A sajat kutakkal rendelkezo falubeliek sajat felelossegre fogyaszthatjak.....
Válasz Batka #4260. hozzászólásáraÉs mik a tapasztalatok? Szeretném átalakítani a permetezőmet és jól körbe akarom járni a dolgokat, milyen permetezőn van? Mennyire vagy megelégedve? Mutat nyomást is?
6960 hozzászólás
Ezt a gépet nézte már valaki???Szeged mellett...
Válasz Batka #4308. hozzászólására2-3bar, 6-8km/h, 2-300 liter/ha...
Válasz csoppika #4304. hozzászólásáraMinimum 200, fe attol függ milyen gyorsan akarsz menni....
Válasz csoppika #4304. hozzászólására300 liter/ha-ig biztosan elég.
Válasz atisgyulai #4305. hozzászólásáraNos a mostani 15höz van 160as. A nyomast nem tudom 2 bar alá vinni...bár ez lehet szakaszoló gond is...
Válasz csoppika #4304. hozzászólásáraHa úgy számolsz, hogy a 100-as elég a 12m-hez, akkor belefér. A 16m-eshez (tapasztalatom alapján) bőven sok a 160-as. De gondolom ez tipusfüggő is egy kicsit.
Srácok. 18 méteres kerethez hány literes szivattyút szoktak tenni? 160literes elég??? SOS...
Válasz Hús Futár #4302. hozzászólásáraSikerült eladnod a tiedet?
Válasz csoppika #4301. hozzászólásáraEgyik kolléga ha jól emlékszem húzta egy vagy két évet a 3300as evrardot felénk sík terepen a bukócsövessel .
Bár én meg a 16245-össel is húztam aztán nem evett többet mint a kisebbel .
Válasz csoppika #4300. hozzászólására....550-es Mtz mekkora vontatott géppel bír el?
A másik. Volt valakinek dolga a 90es évek végén lengyel vontatott géppel? (valami mosquito) A váz hogy bírta? A keret gondolom a szokásos "masszív"...
Srácok. Mezítlábas
Válasz csoppika #4297. hozzászólásáraannyira nem hoz jó a ribizli
Ha úgy lenne időm, mint ahogy nincs, akkor ilyen szórókeretet pár óra alatt össze lehetne ütni.
Csak ettől komolyabb kellene, mert a ventillátor így is alig tudja beverni a bokorba, ha meg csak mellé priccolom, nem sokat ér.
octopus permetező, na az már érne vmit
Válasz Mf-es? #4288. hozzászólásáraTe tudod de ennek a hasmagassága még a repcébe se felelne meg, milyen permeteződ van most milyen gyártmany hany literes?
Válasz csoppika #4296. hozzászólásáraKettőből az udvarodba van....
Válasz ND #4295. hozzászólásáraHa van rá keret???!?!?!
Válasz csoppika #4293. hozzászólásáraszőlő is van, de amire igazán jó lenne az 7ha feketeribizli
Válasz csoppika #4293. hozzászólásáraEhh.elnéztem... nem szőlő... Viszont elég rendben lehet, ha 21-ig van műszakija...
Válasz ND #4292. hozzászólásáraVan szőlő? Mondjuk nekem is...de nem 1.5misiért.
Válasz csoppika #4291. hozzászólásárade jó lenne nekem egy ilyen
Válasz csoppika #4290. hozzászólásáraEgy másik, utolérhetetlen panoráma-fülke...
Válasz Mf-es? #4288. hozzászólásáraHa alkatrész utánpótlástól fosol... Itt a gépedGyöngyszem...
Válasz Mf-es? #4288. hozzászólásáraItt 2 éve veret 2db 15-20 éves Berthoud boxer? csőrös önjáró, fix kb 130-as hasmagassággal...Az egyik olyan 6-800hektáron dolgozik, vegyszer, nitró... Sokat nem láttam szerelgetni... A szili cégtől való talán mindkettő...
Válasz dr.T #4287. hozzászólásáraVontatott van,de hidasba agyalok.Alap a jó hasmagasság,meg az összkerékhajtás.
Ha jól néztem,ez francia gyártmány.A berthud is az?
Ha igen,biztos van alkatrész hasonlóság,vagy utánpótlás.
Válasz dr.T #4286. hozzászólásáraPersze ez csak az en veleményem, miert gondolkozol ilyenen, most mivel permetezel?
Válasz Mf-es? #4285. hozzászólásáraÖreg rwtyedék, alkatresz gondok, hozá nem értő szerelők elöregedett elektronika, alacsony, ha veletlen olyan ev van mindt most nem mesz el a naprába vele mert kidönti.
Válasz dr.T #4284. hozzászólásáraMiért??
Válasz Mf-es? #4283. hozzászólásáraHat nekem semmi penzert nem kellene az biztos
Milyen lehet,egy jó állapotú 20 éves?
Válasz Bárány #4280. hozzászólásáraAkkor jo borsos áruk van
Válasz Bárány #4280. hozzászólásáraVan egy olasz(?) webáruház, ahol fenn vannak az aktuális árak.
Válasz dr.T #4279. hozzászólásáraVisszakerestem. Antennától és vevőtől függően 1830-2540€ + ÁFA.
Mindegyik kivitel tudja az automata szakaszolást, de a drágább vevő kicsit pontosabb, megbízhatóbb, plusz mintha az lnne továbbfejleszthető RTK-ig, de ebben már nem vagyok teljesen biztos.
Ennyiért már inkább legyen Trimble, vagy Topcon, még ha pár fillért hozzá is kell tenni.
De igazából teljesen jól elvagyok a Matrix-szal. A pontossága ennek is kb. ugyanaz, és nem akkora teher, hogy kézzel kapcsolgatom a szakaszokat, amiket ugye kiír nekem.
Válasz Bárány #4277. hozzászólásáraHat nezegettem interneten de nem dobott ki nalunk se képviselőt, gondolom hozzá volt neki, mert kerdeztem tőle mennyibe került de neki hozzá adták, gondolom úgy rendelte, a tiedhez mennyi lett volna ha hozzárendeled?
SZiasztok!
Lenne egy jó állapotú, 6 éves Amazone UG 3000 Special eladó permetező egy ismerősnél, amin erősen gondolkozok. Van valakinek tapasztalata a típussal? Mennyire volt vele elégedett? Menyire stapabíró?
Láttam dolgozni, a munkája engem meggyőzött.
Köszönöm előre is!
Kovi
Válasz dr.T #4276. hozzászólásáraSzerintem jó lehet, de Magyarországon nincs elterjedve. Tudtommal képviselete sincs, a háttere sem biztosított, és mivel nem is lett volna olcsóbb, mint a hasonló konkurensek, így én nem vettem meg a permetezőhöz.
Ha nálatok van rendes képviselete, szervize, szerintem meg szabad venni.
Válasz Bárány #4273. hozzászólásáraEs milyenek azok?
Válasz Büresz #4271. hozzászólásáraMilyen ajánlatot kaptál rá?
Ezek milyenek?Itthon van hozzá alkatrész?
Válasz dr.T #4272. hozzászólásáraFarmnavigator lesz az.
Válasz Bárány #4269. hozzászólásáraMert az egyik ismerős vett egy 3000l/24m kerettel es adtak neki, hozzá navigaciót ami egyben zárja is a szakaszokat, Mgnavigator navi van hozzá én ezt nem ismerem milyen lehet.
Válasz Batka #4265. hozzászólásáraÉrtem, 300-ast vagy 400ast szeretnék venni, és akkor gps is egyben meg szakaszol is magátol.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4266. hozzászólásáraItt a 82-es MTZ 3500-as Hardit húz.
Válasz dr.T #4268. hozzászólásáraRobotpilóta, meg automata szakaszolás? Az nincs.
Egy Matrix 430 után megyek, az mutatja a szakaszolást is, amit aztán kézzel lapcsolok.
Válasz Bárány #4267. hozzászólásáraNeked van hozzá navigáció?
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4266. hozzászólására90-95 LE-s Landinivel és Claas-szal simán lehet húzni, szóval szerintem nem lehet gond.
Az elejét azért mindig automatikusan be szoktam kapcsolni.
Egy 3000 literes vontatott permetezo tegyuk fel megtankolva 5 tonna, na most ha en 2 pontrol akarom huzni jobb nyomtartas miatt akkor kb mennyit terhel a trakira?
Egyeneshidas mtz bir vele?
Válasz Büresz #4261. hozzászólásáraEgy gambettire van felszerelve, a monitorral nincs semmi gond, a kábelezés az nem a alegjobb, főleg ha több darabból van összetoldva.
Nyomást mutat, de ez csak elméleti érték, mert átfolyásmérő alapján szabályoz.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4262. hozzászólásáraBerthoud Maxxor 4200/24
Válasz mtz1221 #4252. hozzászólásáraEz tolunk kb 40 km re van, novemberi mintakbol kimutattak h az ivovizben meghaladja az atrazin szintje a megengedettet ez valami gyomirto volt valamikor... Ezutan szereltek szenszuroket a kozponti halozatra. A sajat kutakkal rendelkezo falubeliek sajat felelossegre fogyaszthatjak.....
Válasz Feri #4255. hozzászólásáraMilyen permetezo?
Válasz Batka #4260. hozzászólásáraÉs mik a tapasztalatok? Szeretném átalakítani a permetezőmet és jól körbe akarom járni a dolgokat, milyen permetezőn van? Mennyire vagy megelégedve? Mutat nyomást is?