Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Eddigi kutatásaim a környék termelőitől a következők jöttek ki szója vetőmag ügyében, persze kérném a TI véleményeiteket is és saját ajánlásotokat !!!:
Üdv mindenkinek!
Segítség kellene a szója termesztésben melyik cég foglalkozik felvásárlással ha lehet akkor tel szám is kellene hozzá minden segítséget megköszönök mehet ide vagy a safzsolt@citromail.hu ra
Válasz #217. hozzászólásra
Tudod a nagy számok törvénye alapján van ijen is.. Ne gondolj ara hogy visza akarok élni a jó indulatodal de keresem a megoldást ere a dologra.. és csak ez jut az eszembe hogy egy otani jószándéku ember segitségét kérjem a dologba..
Ez igy van lucernában több éves a hatása azért is tiltja az eu.. De ha megesz a gyom az se jobb!! jó lene valami pivot bizniszt öszehozni valahogy nagy segitség lene az tuti!!
A pivot magában is szórható, de ma már kombináljuk a jobb hatás végett, mert a nagy dózis pivot száraz nyár alkalmával, az esetleg szója után vetett gabonát is károsítja.
Az AGROFÓRUM lapot már régóta nézegetem, és a fórumon olvasgatom a nekem érdekes témákat tájékozódás végett.
Ezidáig még nemigen kapcsolódtam be 1-1 témába.
Húúú az nagyon kiráj lene!!! Egyszerüan alig birni a pulsáral a lucernában.. volt ojan amit leg sz. ben 3 fujtam volna le.. szerinted?? a PIVOT az potolhatatlan!!
Válasz #201. hozzászólásra
Bocs hogy beleszólok ha lehet hozál nekem pivot-ot!! Az meg engem zsenéroz!! Te ismered azt mi lucernára fujuk.. álitolag még nálatok kapni igaz ez??
Már nem emlékszem így kapásból, hogy 2007-ben mennyi termett. 2009-ben 2.2t-ha.
A kolégának koraibb fajtája volt, és neki több termett.
Egyébbként itt északbácskában kevesen termelnek szóját a szárazság meg a kis területek miatt. Az igazán jó szójatermő területek tőlünk nyugatabbra és délebbre vannak.
Válasz #200. hozzászólásra
Én Mélykúti vagyok . Szabadka nekem légvonalban 20 KM . Ha nem baj akkor lemennék hozzás egyszer körbenézni és elbeszélgetni szója ügyben .
Válasz #199. hozzászólásra
A falut ahol lakom Kispiacnak hívják. A röszkei határátjárótól kb. 20km-re van, Horgostól Szabadkára vezető régi főúttól 6km-re.
Válasz #194. hozzászólásra
Azért ha átlagban 2,5t a termés nem olyan rossz termőhely az. Én 2t-val kiegyeznék egyenlőre.
2007-ben milyen termésed volt?
Királyság amit Írsz bérőrlésről, felénk is volt ilyen kb 20 éve megszünt a malommal együtt,azóta csak "nagyvállalkozói" malmok vannak ott nincs ilyen.
Értelek ezért is irtam..De azt képzeld el hogy minél modernebb egy társadalom anál sebezhetöbb!! Hát a mi kis nejlon tasakos társadalmunk?? Szerinted?? Mert azért ti csak csak megvoltatok valahogy az utóbi 20 évben is.. De ha az it történe akor itt hatalmas baj lene.. lehetne a buzával szaladgálni.. mert kenyeret még csak csak sütne valaki..
Nálunk még működik az úgynevezett vámörlés, ami azt jelenti hogy elviszed a buzád a malomba és kapsz érte lisztet, amit elvihetsz a pékhez és kapsz érte kenyeret,vagy megsütteted az asszonnyal(sajna ez az utóbbi már nem működik).
A hozászolásaidon is látszik az hogy nálatok még müködik az önelátás és az önálóság!! Nálunk ez csak volt és lehet hogy lesz?? De most csak elvétve van igy!! PL: egy székely barátom aki pékséget üzemeltet buzát akart veni a környékünkröl.. söt tovább is gondolkodott és azt kérdezte hogy le is tudnánk e ezt örölni lisztnek mert ugy egyszerübb lene.. ök othol ugy szokták!!Hát én meg csak bambán néztem hogy az ki van zárva képtelenség.. felénk a kenyeret nájlon zacskóba hozák és kész.. malmot már nem is látni!!
Bocs. az előbb egy válasszal adós maradtam.
Az extrudálás költségeként fel kell számolni egy 5-6kw-os elektromotor fogyasztását, a kiszolgáló személy munkadíjját, aki az extrudálást felügyelvén, más mukát is végezhet, meg az amortizációt.
Válasz #184. hozzászólásra
Extrahált szója most 140.000 Ft/t a extrudáltnak még többnek kéne lennie ha terem csak 2 tonnát 300.000 Ft árbevétel, nem hangzik rosszul! (csak hangosan gondolkodok
Igen sajnos valamikor régen..!! Ezek szerint te ezt a nótát nem ismered?? A KÁRPÁTIA zenekar délvidéki szél cimü dalának egy rövid idézete.. Ajánlom ismerd meg. Üdv satyesz!!
Mi is csapadékhiánytól szenvedünk.
Az extrúder most kb.2500 Euró.
Az extrudált szójadara fehérjetartalma valamival kevesebb az extrahálthoz képest, de viszont az energiatartalma meg több, mert mi nem vonjuk ki belőle az olajat.
Az sem mellékes, hogy a vásárolt extrahált szójadara az élelmes kereskedők által, esetleg kukoricadarával,vagy mással van higgítva.Már ijet is láttam.
Válasz #179. hozzászólásra
Ezekszerint nem párásabba a klíma mint ált az alföldön?
Mennyibe kerülhet az extrúder,és lehet tudni mennyi az extrudálás költsége?
Állítólag az extrudált szója sokkal értékesebb takarmány mint a tápboltokban kapható extrahált,ez tényleg így van?
6779 hozzászólás
Válasz #228. hozzászólásra
Szegediből a Primor-t ajánlják.
Eddigi kutatásaim a környék termelőitől a következők jöttek ki szója vetőmag ügyében, persze kérném a TI véleményeiteket is és saját ajánlásotokat !!!:
SZEGEDIEK
Summit-Agro ISIDOR
Válasz #226. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
nincs mit
Válasz #225. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Visszanéztem köf
Válasz #224. hozzászólásra
Biharkeresztes Kutas RT
Válasz #223. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
olvasd vissza kukacsösz irásait az közel van hozzád /reletiv közel/
Üdv mindenkinek!
Segítség kellene a szója termesztésben melyik cég foglalkozik felvásárlással ha lehet akkor tel szám is kellene hozzá minden segítséget megköszönök mehet ide vagy a safzsolt@citromail.hu ra
Válasz #221. hozzászólásra
Jó éjt .
Válasz #219. hozzászólásra
Amiben tudok és birok szivesen segítek.
De mostmár megyek humni szeva.
Válasz #219. hozzászólásra
Mivan tavaly nemszerzett a XY?????????
Válasz #217. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Tudod a nagy számok törvénye alapján van ijen is.. Ne gondolj ara hogy visza akarok élni a jó indulatodal de keresem a megoldást ere a dologra.. és csak ez jut az eszembe hogy egy otani jószándéku ember segitségét kérjem a dologba..
Válasz #216. hozzászólásra
Felőlem megoldható.
Válasz #212. hozzászólásra
Az agyalás az nagyon jó, csak azt nem bírom amikor némejik fórumozó "elszáll".
Válasz #213. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ez igy van lucernában több éves a hatása azért is tiltja az eu.. De ha megesz a gyom az se jobb!! jó lene valami pivot bizniszt öszehozni valahogy nagy segitség lene az tuti!!
Köszönöm
Majd jelentkezek ha elmennék hozzád .
Válasz #211. hozzászólásra
E-mail címem:szili@tiszanet.net
Válasz #209. hozzászólásra
A pivot magában is szórható, de ma már kombináljuk a jobb hatás végett, mert a nagy dózis pivot száraz nyár alkalmával, az esetleg szója után vetett gabonát is károsítja.
Válasz #210. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
lépj be sürüben hisz mi it mindig agyalunk valamin!!
Válasz #210. hozzászólásra
És ebbe fórumban jársz sűrűn ? vagy egy E-mail címe tudsz adni hogy elérhesselek téged ?
Válasz #206. hozzászólásra
Az AGROFÓRUM lapot már régóta nézegetem, és a fórumon olvasgatom a nekem érdekes témákat tájékozódás végett.
Ezidáig még nemigen kapcsolódtam be 1-1 témába.
Válasz #208. hozzászólásra
Nálunk magában szórták
Válasz #203. hozzászólásra
A pivot nálunk még 2009-ben kapható volt, gondolom az idén is, de a szójára is használható kombinációban.
Válasz #205. hozzászólásra
Húúú az nagyon kiráj lene!!! Egyszerüan alig birni a pulsáral a lucernában.. volt ojan amit leg sz. ben 3 fujtam volna le.. szerinted?? a PIVOT az potolhatatlan!!
Válasz #204. hozzászólásra
Akkor köszönöm .
Sűrűn jársz fel a fórumra ?
Válasz #203. hozzászólásra
Felénk szójában használták nagyon . Ha lehet kint kapni és be tudom hozni akkor szerzek neked is
SZIVESEN VÁRLAK !!!
Bocs hogy beleszólok ha lehet hozál nekem pivot-ot!! Az meg engem zsenéroz!! Te ismered azt mi lucernára fujuk.. álitolag még nálatok kapni igaz ez??
Válasz #197. hozzászólásra
Már nem emlékszem így kapásból, hogy 2007-ben mennyi termett. 2009-ben 2.2t-ha.
A kolégának koraibb fajtája volt, és neki több termett.
Egyébbként itt északbácskában kevesen termelnek szóját a szárazság meg a kis területek miatt. Az igazán jó szójatermő területek tőlünk nyugatabbra és délebbre vannak.
Válasz #200. hozzászólásra
Én Mélykúti vagyok . Szabadka nekem légvonalban 20 KM . Ha nem baj akkor lemennék hozzás egyszer körbenézni és elbeszélgetni szója ügyben .
Válasz #199. hozzászólásra
A falut ahol lakom Kispiacnak hívják. A röszkei határátjárótól kb. 20km-re van, Horgostól Szabadkára vezető régi főúttól 6km-re.
Válasz #195. hozzászólásra
Hol laksz pontosan mert akkor nem vagy tőlünk túl messze .
illetve vámőrlés!
Válasz #194. hozzászólásra
Azért ha átlagban 2,5t a termés nem olyan rossz termőhely az. Én 2t-val kiegyeznék egyenlőre.
2007-ben milyen termésed volt?
Királyság amit Írsz bérőrlésről, felénk is volt ilyen kb 20 éve megszünt a malommal együtt,azóta csak "nagyvállalkozói" malmok vannak ott nincs ilyen.
Válasz #195. hozzászólásra
Értelek ezért is irtam..De azt képzeld el hogy minél modernebb egy társadalom anál sebezhetöbb!! Hát a mi kis nejlon tasakos társadalmunk?? Szerinted?? Mert azért ti csak csak megvoltatok valahogy az utóbi 20 évben is.. De ha az it történe akor itt hatalmas baj lene.. lehetne a buzával szaladgálni.. mert kenyeret még csak csak sütne valaki..
Válasz #192. hozzászólásra
Nálunk még működik az úgynevezett vámörlés, ami azt jelenti hogy elviszed a buzád a malomba és kapsz érte lisztet, amit elvihetsz a pékhez és kapsz érte kenyeret,vagy megsütteted az asszonnyal(sajna ez az utóbbi már nem működik).
Válasz #189. hozzászólásra
Az észak-bácskai körzet nem igazán ideális szójatermő terület, de a szükség törvényt bont.
Válasz #191. hozzászólásra
Kösz a választ
Sokan termelnek arra szóját?
Válasz #191. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
A hozászolásaidon is látszik az hogy nálatok még müködik az önelátás és az önálóság!! Nálunk ez csak volt és lehet hogy lesz?? De most csak elvétve van igy!! PL: egy székely barátom aki pékséget üzemeltet buzát akart veni a környékünkröl.. söt tovább is gondolkodott és azt kérdezte hogy le is tudnánk e ezt örölni lisztnek mert ugy egyszerübb lene.. ök othol ugy szokták!!Hát én meg csak bambán néztem hogy az ki van zárva képtelenség.. felénk a kenyeret nájlon zacskóba hozák és kész.. malmot már nem is látni!!
Válasz #182. hozzászólásra
Bocs. az előbb egy válasszal adós maradtam.
Az extrudálás költségeként fel kell számolni egy 5-6kw-os elektromotor fogyasztását, a kiszolgáló személy munkadíjját, aki az extrudálást felügyelvén, más mukát is végezhet, meg az amortizációt.
Válasz #188. hozzászólásra
Reménykedem !
Válasz #188. hozzászólásra
Ha valaki be tudja teni ide azt megköszönjük.. tényleg oda való a szója!!!
Válasz #186. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
"látod e már a házak tetejét"
Válasz #184. hozzászólásra
Extrahált szója most 140.000 Ft/t a extrudáltnak még többnek kéne lennie ha terem csak 2 tonnát 300.000 Ft árbevétel, nem hangzik rosszul! (csak hangosan gondolkodok
Válasz #185. hozzászólásra
Igen sajnos valamikor régen..!! Ezek szerint te ezt a nótát nem ismered?? A KÁRPÁTIA zenekar délvidéki szél cimü dalának egy rövid idézete.. Ajánlom ismerd meg. Üdv satyesz!!
Válasz #183. hozzászólásra
Én Bácskai vagyok, de ez a 3 körzet valamikor egy központhoz tartozott.
Válasz #182. hozzászólásra
Mi is csapadékhiánytól szenvedünk.
Az extrúder most kb.2500 Euró.
Az extrudált szójadara fehérjetartalma valamival kevesebb az extrahálthoz képest, de viszont az energiatartalma meg több, mert mi nem vonjuk ki belőle az olajat.
Az sem mellékes, hogy a vásárolt extrahált szójadara az élelmes kereskedők által, esetleg kukoricadarával,vagy mással van higgítva.Már ijet is láttam.
Válasz #177. hozzászólásra
Szerémség- Bánság- Bácska.. Ne haragudj de mos eröl csak ez jutot eszembe!!!
Ezekszerint nem párásabba a klíma mint ált az alföldön?
Mennyibe kerülhet az extrúder,és lehet tudni mennyi az extrudálás költsége?
Állítólag az extrudált szója sokkal értékesebb takarmány mint a tápboltokban kapható extrahált,ez tényleg így van?
Válasz #180. hozzászólásra
Az is lehet megoldás, csak a pörkölésnél nemigen lehet az optimális hőfokot eltalalni, ami elég is, meg nem is melegszik túl a mag.
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Én olyant hallottam, hogy betonkeverő és pörkölő !!!!