Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szeretnék jövőre először szóját vetni.
szivesen vennék egy két jó tanácsot.
első évben biztos hogy gabona vetőgéppel lenne vetve.
kb minden érdekelne tehát
fajta, tápanyag,gyomirtó, vetés mélység, mire kell jobban odafigyelni.
Válasz jambo #5566. hozzászólásáraUgyan ez a helyzet, csak nekem a basar helyett tender ment de a lényegen nem változtat igazából.
Én még kivárok a második kezeléssel.
Sziasztok! Alapgyomirtásba pledge+basar ment de eső hiányában kezd gyomosodni... Már jön selyemmályva, szulák, kakaslábfü.. Gondolom azokat már lassan fújni kellene.. De ha később jön a parlagfü azzal mit kezdjek majd? Kinek mi a véleménye?
Válasz Dzotya #5555. hozzászólásáraSzép állomány…mikori vetés?
Te mivel szoktad kezelni állományban? Nekem most van először, eddig kapott egy alap gyomirtást, de sajnos esőt csak 3-4 milit kapott rá , úgyhogy nem hiszem hogy az sikerült, mindenképp kap még egy felülkezelést. Gombaölőt, vagy esetleg rovar ellen kell kezelni?
Válasz határjáró #5561. hozzászólásáraÉn is így vagyok vele, egyszer mindenképp meg akarom támogatni levélen keresztül, de inkább 2x majd meglátom hogy alakul
Milyen mélyre rakjátok a szóját?
Gaspardot a repcénél ki szoktam lazítani a rugókat a tárcsáknál, buzánál meg megfeszítem…ehhez képest a szójánál szerintetek hogyan állítsam?
Aki nem szemenkéntivel veti, szoktátok hengerezni utána? Cambridge henger lenne az opció
Köszi
Válasz Nem felejt #5548. hozzászólásáraHa nem titok, merrefelé van "nálatok" ahol tolja a bajszát az ősziárpa?
Én meg holnap akartam gyomirtózni + gomba + bogaraknak egy kis kólintás, de kap még vagy atonikot, vagy amalgerolt.
Válasz Nem felejt #5546. hozzászólásáraItt is hazaért...ma végig böngésztem pár khmmmmm.... darabot, ahol elfogyott a nafta.Már tolja a bajszát is itt-ott. Juni 18 körül indul a morzsoló(tipp).
Válasz Nem felejt #5544. hozzászólásárakukoricát tegnap befejezte, szója idén nem lesz, a naprát meg május1 előtt vagy után pár nappal. Viszont ma láttam egy 20 centis árpát ami szeptemberben vetettek, hogy dobja a zászlós levelét. Eddig életembe még ilyet nem láttam.
Válasz mtz1221 #5543. hozzászólására Gyúrunk a vetésre a héten ide ért a csapadék,nyilván jövőhéten indul a mandula. Az elvetett szóják most fáznak,ezek tavaly sem mentek nagyot.
Válasz Bzsr #5534. hozzászólásáraNem alap...kérni kell. A Vibrance csak tavalytól engedélyezett csávázásra,addig max oltóporos volt. De mint mondom kérni kellett,mert alapból sima kopasz maggal indul a vetőmag rendelés. Az más kérdés ha egy kereskedő már így kínálja tovább.
Sziasztok!
Adott egy 3méteres vetőgép 12.5cm sortávval minden masodik sort szeretném vetni(25cm) ki hogyan zárja el a sorokat hogy kijöjjön a csatlakozó? vagy mennyit ír be a gpsbe fogásszélességnek?
Válasz Nem felejt #5525. hozzászólásáraPrémium csávázás?
Azt irtad, elméletileg a betegségeket bírnia kell, igen csíra- és keléskori betegségeket.
Az elötte irtak (gümő) oltópor, ez alap minden szója vetőmagnál!
Válasz Nem felejt #5530. hozzászólásáraVan közepesen vadnyomásos meg enyhén vadnyomásos terület…
Vetve gaspardo gabonavetőgéppel szeretném, úgy, hogy minden 3. sor megy..
Repce után te vetettél már? Mert egyik terület ilyen lesz, de nem nagyon ajánlják.
Valaki meg azt mondja szokott vetni repce után és nem szokott gond lenni vele.
Válasz Ganajos #5528. hozzászólásáraEz nem napraforgó...kicsit megrágja a vad és a fajtára jellemző akkor elágazik,és próbál kompenzálni. Természetesen ha egy komplett állatkert ott dézsmál,akkor az már valóban gond.
Válasz Nem felejt #5527. hozzászólásáraÉrtem köszi
Vetés előtt kapott 200 kg nitrogént meg meszet…
Többit meg majd lombon
Talán a vadak megkímélik meg kap valami csapadékot is…
Válasz Ganajos #5526. hozzászólására Nitrogénben sokat kíván,bár igaz zömét megköti a levegőből, alapműtrágyaként túltolni neki nem érdemes a nitrogént. Igazából ha van alatta minden alap,akkor víz kell neki. Mivel száraz periódusok jönnek az évek tapasztalata alapján,ezért összetettebb lombtrágyákat kap. Mint az időnyerés(csapadékig),mint a tápanyagfelvétel segítése szempontjából.
Válasz Ganajos #5523. hozzászólásáraJó a csíra képessége így 80-90kg 500liter szerves alapú folyékony műtrágyát. Egy részét ősszel..egy részét most. Lombtrágyából olyan 25 litert fog kapni. Mivel az még az őszi alapműtrágya árába bele volt építve. Az speciel kalászos komplex, lombtrágya tartalmaz elég bórt,pláne ekkora mennyiségben kb...5-6 literes adagokban tervezem kirakni. Kapott egy prémium csávázást a mag. Mint a gümőképzés-gyökérfejlődés(és elméletileg a betegségeket is bírnia kellene.
6774 hozzászólás
helló mindenki,
szeretnék jövőre először szóját vetni.
szivesen vennék egy két jó tanácsot.
első évben biztos hogy gabona vetőgéppel lenne vetve.
kb minden érdekelne tehát
fajta, tápanyag,gyomirtó, vetés mélység, mire kell jobban odafigyelni.
köszi.
Válasz Bobi82 #5572. hozzászólásáraNem keverném a két anyagot.Refine-hez kötelező ,a benta-hoz tilos. Viaszréteg a lényeg!
Üdv! szójában benta 480 sl és refine 50 sx előbbi 2 liter utóbbi 10 gramm/ heki menne,kell még hozzá trend vagy nem előre is köszi
Válasz Bzsr #5570. hozzászólásáraHány km/óra? Nem téveszt sokat?
Válasz jambo #5569. hozzászólására44-48 furatos tárcsával!
Spc hogy képes kivetni 500 ezer szemet?
Válasz 2266 #2552. hozzászólására
Válasz jambo #5566. hozzászólásáraUgyan ez a helyzet, csak nekem a basar helyett tender ment de a lényegen nem változtat igazából.
Én még kivárok a második kezeléssel.
Sziasztok! Alapgyomirtásba pledge+basar ment de eső hiányában kezd gyomosodni... Már jön selyemmályva, szulák, kakaslábfü.. Gondolom azokat már lassan fújni kellene.. De ha később jön a parlagfü azzal mit kezdjek majd? Kinek mi a véleménye?
Válasz Ganajos #5564. hozzászólásáraÉn május 10.-én vetettem úgyhogy nálam valamikor mostanában fog kikelni.
Itt egyenlőre ilyen az állomány
Válasz Dzotya #5555. hozzászólásáraSzép állomány…mikori vetés?
Te mivel szoktad kezelni állományban? Nekem most van először, eddig kapott egy alap gyomirtást, de sajnos esőt csak 3-4 milit kapott rá , úgyhogy nem hiszem hogy az sikerült, mindenképp kap még egy felülkezelést. Gombaölőt, vagy esetleg rovar ellen kell kezelni?
Válasz határjáró #5561. hozzászólásáraÉn is így vagyok vele, egyszer mindenképp meg akarom támogatni levélen keresztül, de inkább 2x majd meglátom hogy alakul
Válasz Ganajos #5560. hozzászólásáraValamivel jó lenne majd kicsit felturbózni. Persze ha majd megérdemli, mivel addig még sok van.
Válasz határjáró #5558. hozzászólásáraFelénk sokan rakják neki az amalgerolt…én is kipróbálom idén
Válasz határjáró #5558. hozzászólásáraNemszoktam lombtrágyázni.
Válasz Dzotya #5555. hozzászólásáraJól néz ki, kb az enyém is hasonló.
Akartam már írni vagyis kérdezni, hogy levéltrágyát szoktál adni neki? Ha igen akkor milyen jön be a szójának?
Válasz Dög #5556. hozzászólásáraEz a tábla Indikator,de van a jól bevált Izidorból is!
Válasz Dzotya #5555. hozzászólásáraÉs melyik fajtára esett a választás?
Kisorolt,jó egyenletes a kelés.
Válasz t.romsics #5553. hozzászólásáraOkés köszi
Válasz Ganajos #5552. hozzászólására4-5 centi mélyre vesd, és ha nem porszárazba veted ne hengerezd.
Milyen mélyre rakjátok a szóját?
Gaspardot a repcénél ki szoktam lazítani a rugókat a tárcsáknál, buzánál meg megfeszítem…ehhez képest a szójánál szerintetek hogyan állítsam?
Aki nem szemenkéntivel veti, szoktátok hengerezni utána? Cambridge henger lenne az opció
Köszi
Válasz Nem felejt #5548. hozzászólására
Válasz Nem felejt #5548. hozzászólásáraHa nem titok, merrefelé van "nálatok" ahol tolja a bajszát az ősziárpa?
Én meg holnap akartam gyomirtózni + gomba + bogaraknak egy kis kólintás, de kap még vagy atonikot, vagy amalgerolt.
Válasz Ganajos #5547. hozzászólásáraMistral,Encarit,Command
Válasz Nem felejt #5546. hozzászólásáraItt is hazaért...ma végig böngésztem pár khmmmmm.... darabot, ahol elfogyott a nafta.Már tolja a bajszát is itt-ott. Juni 18 körül indul a morzsoló(tipp).
Alap gyomirtónak mit használtok?
Válasz mtz1221 #5545. hozzászólásáraCsóri árpa, nyilván hazaért.
Válasz Nem felejt #5544. hozzászólásárakukoricát tegnap befejezte, szója idén nem lesz, a naprát meg május1 előtt vagy után pár nappal. Viszont ma láttam egy 20 centis árpát ami szeptemberben vetettek, hogy dobja a zászlós levelét. Eddig életembe még ilyet nem láttam.
Válasz mtz1221 #5543. hozzászólására Gyúrunk a vetésre a héten ide ért a csapadék,nyilván jövőhéten indul a mandula. Az elvetett szóják most fáznak,ezek tavaly sem mentek nagyot.
Válasz Nem felejt #5539. hozzászólásáraOlyan ez is mint nőknél a sex, az első fáj nekik, a többit már elviselik.
Válasz Bzsr #5534. hozzászólásáraNem alap...kérni kell. A Vibrance csak tavalytól engedélyezett csávázásra,addig max oltóporos volt. De mint mondom kérni kellett,mert alapból sima kopasz maggal indul a vetőmag rendelés. Az más kérdés ha egy kereskedő már így kínálja tovább.
Válasz mtz1221 #5535. hozzászólásáraVV
Válasz MGMATTI #5536. hozzászólásáraÜdv!
Én is 3 méteressel fogom vetni, én úgy, hogy mindem harmadik fog vetni, 36 cm re.
Nekem nincs gps, én a nyomjelzőn állítok majd 24 cm-el megnyujtom…
Válasz mtz1221 #5538. hozzászólásáraAz jön megy rajtam..már eléggé jól viselem.
Válasz Nem felejt #5537. hozzászólásáraKezdtem már azt gondolni, megint elkapott a covid nyavalya.
Válasz mtz1221 #5535. hozzászólására
Sziasztok!
Adott egy 3méteres vetőgép 12.5cm sortávval minden masodik sort szeretném vetni(25cm) ki hogyan zárja el a sorokat hogy kijöjjön a csatlakozó? vagy mennyit ír be a gpsbe fogásszélességnek?
Válasz Nem felejt #5532. hozzászólására" Papa Maci" te vagy ???
Válasz Nem felejt #5525. hozzászólásáraPrémium csávázás?
Azt irtad, elméletileg a betegségeket bírnia kell, igen csíra- és keléskori betegségeket.
Az elötte irtak (gümő) oltópor, ez alap minden szója vetőmagnál!
Válasz Nem felejt #5532. hozzászólásáraAz mondjuk érdekes…
Én majd búzát akarok utána…
Válasz Ganajos #5531. hozzászólásáraNem repcézek,de itt megy a szója után napraforgó....pl.
Válasz Nem felejt #5530. hozzászólásáraVan közepesen vadnyomásos meg enyhén vadnyomásos terület…
Vetve gaspardo gabonavetőgéppel szeretném, úgy, hogy minden 3. sor megy..
Repce után te vetettél már? Mert egyik terület ilyen lesz, de nem nagyon ajánlják.
Valaki meg azt mondja szokott vetni repce után és nem szokott gond lenni vele.
Válasz Nem felejt #5529. hozzászólásáraHa kukorica volt előtte benne,pláne 75cm-re veted a disznó fantáziát lát benne,és elkezdi túrni a sort.
Válasz Ganajos #5528. hozzászólásáraEz nem napraforgó...kicsit megrágja a vad és a fajtára jellemző akkor elágazik,és próbál kompenzálni. Természetesen ha egy komplett állatkert ott dézsmál,akkor az már valóban gond.
Válasz Nem felejt #5527. hozzászólásáraÉrtem köszi
Vetés előtt kapott 200 kg nitrogént meg meszet…
Többit meg majd lombon
Talán a vadak megkímélik meg kap valami csapadékot is…
Válasz Ganajos #5526. hozzászólására Nitrogénben sokat kíván,bár igaz zömét megköti a levegőből, alapműtrágyaként túltolni neki nem érdemes a nitrogént. Igazából ha van alatta minden alap,akkor víz kell neki. Mivel száraz periódusok jönnek az évek tapasztalata alapján,ezért összetettebb lombtrágyákat kap. Mint az időnyerés(csapadékig),mint a tápanyagfelvétel segítése szempontjából.
Válasz Nem felejt #5525. hozzászólásáraRendben, köszönöm szépen tájékoztatásod.
Állományban én amalgerolt terveztem neki adni 1x vagy 2x
Válasz Ganajos #5523. hozzászólásáraJó a csíra képessége így 80-90kg 500liter szerves alapú folyékony műtrágyát. Egy részét ősszel..egy részét most. Lombtrágyából olyan 25 litert fog kapni. Mivel az még az őszi alapműtrágya árába bele volt építve. Az speciel kalászos komplex, lombtrágya tartalmaz elég bórt,pláne ekkora mennyiségben kb...5-6 literes adagokban tervezem kirakni. Kapott egy prémium csávázást a mag. Mint a gümőképzés-gyökérfejlődés(és elméletileg a betegségeket is bírnia kellene.