Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mihály #5070. hozzászólásáraSpectrum,Mistral,Command az alap Corum,Refine postba.és ha kell + ekézés.De volt már hogy nem kellett felül kezelni!Azért van a miénkben is gaz/főleg libatop az idén/
Válasz Dzotya #5068. hozzászólására kicsit irigykedem bár szójám nincs vetve de babom van s bármivel vegyszerezem nekem jön az egyszikű s kétszikű gyom egyaránt ti mivel gyomirtóztok elsősorban szerb tövis,parlagfű meg ha jól tudom fakó muhar (az amelyik olyan ragaszkodó típus hogy nem hagyja magát a nadrágból kiszedni) ???????
Válasz 6620 #5060. hozzászólására
Köszönöm szépen a választ. Első évem ezzel a fajtával, és hasonló tulajdonság mutatkozik, mint az Es Mentor-nál. Minden egyes szárvégződésnél ott van a virágcsokor, átlagban 10-14. Többit pedig majd aratás után
Aki tud benne segíteni, nagyon szépen megköszönném.
Kérdésem lenne szója virágkötéssel kapcsolatban. A mellékelt ábrán látható virágzás utáni, és jelenleg barna viráglevélzettel rendelkező állományban hüvelyesedés várható, vagy ezek már elhalt virágok, amik nem kötöttek? Utóbbi esetben mi az oka neki? Amennyiben pedig csak idő kell, hogy fejlődjön, az lenne a jobbik eset. A mostanra már barna színben lévő virágok kapaszkodnak, és pár mm zöld kis valami van bennük, viszont nem bíztató. Főképpen a szárvégződésben található virágcsokroknál jellemző!
35 ha területről van szó, 75 cm sortávra ültetve. ES Tribor szója fajta. Esőt utobbi 3 hétben 60-80 mm kapott.
Válasz mtz1221 #5052. hozzászólásáraInkább azt mondanám hogy kb ugyanannyi, ahol magasabb ott ritkábban vannak a szárán a hüvelyek. bár még nagyon sok virág is van rajta.
Válasz Tom250 #5051. hozzászólásáraHüvely neked is több van a búza földesen ? Meg nem tudom a kép mennyire adja vissza,de 2-2.5 centis a szára lent,a kombájn nem fog örülni neki.
Válasz Rabó001 #5049. hozzászólásáraVan 2 hektár próbára másodvetésben is.Érdekes ez az izidor.Búza földekben így néz ki,kukorica földekben magasabb sokkal,mégis fele hüvely van rajta.
Erre én is kíváncsi leszek, kb három hete keletkezett egy nagy tó a szójában, a víz elvonult majd látszólag semmi változás két hétig. Most jelentkezik furcsa sárga árnyalat a növényen.Lehet kipusztul.
Így néz ki az árpa után vetett 000 NS favorit szójánk. 0 műtrágya, tárcsa + gruber. Június 24-én vetve,10 nappal hamarabb is vethettük volna de a kombájn napi 1 ha vágott mindig elpusztult valami aztán eső is jött és csúszott a vetés. Először van másodvetett szójánk, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Ha semmi akkor se buktunk nagyot, alig fektettünk bele valamit.
Válasz 6620 #5038. hozzászólásáraHa nem vadkáros, valószínű akkor is lehet számítani egy 20-30%-os kiesésre, bár az se mindegy hogy mennyire van eldőlve, mikor a miénk volt elfeküdve, az mint ha le lett volna hengerelve.
Nekünk egyszer volt Bóbita szójánk ami kb ilyen tájt elfeküdt, csak a dűlő maradt állva, Jóval kevesebb hüvely volt rajta, viszont azt a keveset se lehetett learatni mert mire beérett a vadak teljesen a földbe döngölték..
Válasz Hunor11 #5025. hozzászólásáraEddig legkésőbb október
középen arattunk , ahogy
írtam már 7 éve vetem és
még soha nem desszikaltam.
Persze soha ne mond,hogy soha.
6774 hozzászólás
Válasz határjáró #5071. hozzászólásárakb átlag 30-35 hüvely,de láttam 70-80-ast is!
Válasz Mihály #5070. hozzászólásáraSpectrum,Mistral,Command az alap Corum,Refine postba.és ha kell + ekézés.De volt már hogy nem kellett felül kezelni!Azért van a miénkben is gaz/főleg libatop az idén/
Válasz Tom250 #5069. hozzászólásáraKb 100 kg
Válasz Dzotya #5068. hozzászólásáraNem számoltad hány hüvely van egy száron?
Válasz Dzotya #5068. hozzászólására kicsit irigykedem bár szójám nincs vetve de babom van s bármivel vegyszerezem nekem jön az egyszikű s kétszikű gyom egyaránt ti mivel gyomirtóztok elsősorban szerb tövis,parlagfű meg ha jól tudom fakó muhar (az amelyik olyan ragaszkodó típus hogy nem hagyja magát a nadrágból kiszedni) ???????
Válasz Dzotya #5068. hozzászólására
Milyen tőszámmal szoktad vetni?
A jó öreg Isidoris nőlöget!
Válasz envagyok2 #5066. hozzászólásáraAzzal is megvagyok
De azért sokat számít a fajta is!
Válasz Tom250 #5065. hozzászólásáraaz esővel, meg a párás idővel légy inkább megelégedve, az idei szója termés kb. erről szól.
Köszönöm
Ez a fajta nekem még nem volt korábban, de egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg hogy idén nem is kapott műtrágyát.
Válasz Tom250 #5062. hozzászólásáraSzép, gratulálok!
Válasz Tom250 #5062. hozzászólásáraSzép szép szép
Válasz Anonym #5061. hozzászólásáraES Mediator-nál is
Múlt héten kapott 77mm csapadékot úgyhogy nem nagyon panaszkodhat.
Válasz 6620 #5060. hozzászólására
Köszönöm szépen a választ. Első évem ezzel a fajtával, és hasonló tulajdonság mutatkozik, mint az Es Mentor-nál. Minden egyes szárvégződésnél ott van a virágcsokor, átlagban 10-14. Többit pedig majd aratás után
Válasz Anonym #5059. hozzászólásáraNincs annak semmi baja!elvirágzott,és hűvely lesz belőle!szerintem
Üdvözlet minden kedves szójás kollégának!
Aki tud benne segíteni, nagyon szépen megköszönném.
Kérdésem lenne szója virágkötéssel kapcsolatban. A mellékelt ábrán látható virágzás utáni, és jelenleg barna viráglevélzettel rendelkező állományban hüvelyesedés várható, vagy ezek már elhalt virágok, amik nem kötöttek? Utóbbi esetben mi az oka neki? Amennyiben pedig csak idő kell, hogy fejlődjön, az lenne a jobbik eset. A mostanra már barna színben lévő virágok kapaszkodnak, és pár mm zöld kis valami van bennük, viszont nem bíztató. Főképpen a szárvégződésben található virágcsokroknál jellemző!
35 ha területről van szó, 75 cm sortávra ültetve. ES Tribor szója fajta. Esőt utobbi 3 hétben 60-80 mm kapott.
Válasz mtz1221 #5055. hozzászólásáraNem tolja ki az érést,mikor szoktál aratni,vagy deszikálod?
Válasz mocsencsi1 #5054. hozzászólására Pedig nem akarsz hinni a 80 kiló karbamidban,az utolsó percben mikor még bele lehet menni.
Válasz mtz1221 #5048. hozzászólásáraMost én is besárgultam az irigységtől, csodás.
Válasz mtz1221 #5052. hozzászólásáraInkább azt mondanám hogy kb ugyanannyi, ahol magasabb ott ritkábban vannak a szárán a hüvelyek. bár még nagyon sok virág is van rajta.
Válasz Tom250 #5051. hozzászólásáraHüvely neked is több van a búza földesen ? Meg nem tudom a kép mennyire adja vissza,de 2-2.5 centis a szára lent,a kombájn nem fog örülni neki.
Válasz mtz1221 #5050. hozzászólásáraNekem Mediator van, nálam is 30-40cm-el magasabb a kukorica után vetett, mint a búza után.
Kukorica földben van ahol 140cm magas
Búza után inkább 80-100cm között mozog
Válasz Rabó001 #5049. hozzászólásáraVan 2 hektár próbára másodvetésben is.Érdekes ez az izidor.Búza földekben így néz ki,kukorica földekben magasabb sokkal,mégis fele hüvely van rajta.
Válasz mtz1221 #5048. hozzászólásáraEzen aztán vannak hőlek! Magadnak nem magas, de rengeteg van rajta. Fovetesu ugye? Masodvetesed is van?
Alakulgat.
Válasz mocsencsi1 #5046. hozzászólásáraNemhiszem hogy kipusztul de az sárga marad, vagyis nálunk jóval korábban történt meg ez.
Állt a viz éa megsárgult rendesen.
Erre én is kíváncsi leszek, kb három hete keletkezett egy nagy tó a szójában, a víz elvonult majd látszólag semmi változás két hétig. Most jelentkezik furcsa sárga árnyalat a növényen.Lehet kipusztul.
ellepte a víz a szóját.most is van rajt 20-40cm 5 napja már.bírja még ?lesz baja?kap levegőt?
Így néz ki az árpa után vetett 000 NS favorit szójánk. 0 műtrágya, tárcsa + gruber. Június 24-én vetve,10 nappal hamarabb is vethettük volna de a kombájn napi 1 ha vágott mindig elpusztult valami aztán eső is jött és csúszott a vetés. Először van másodvetett szójánk, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Ha semmi akkor se buktunk nagyot, alig fektettünk bele valamit.
Bahia egy hete...
Ez egy kis csücsök ahol valamiért nem nagyon hatott a gyomirtó és ide sorközművelővel se jöttem be, Így hát maradt a jó öreg Oleo-mac..
A böglyök és a szúnyogok nagy örömére
Előtte:
Utána:
Válasz 6620 #5040. hozzászólásáraAmíg nincs a földön addig nincs nagy baj.
Válasz Tom250 #5039. hozzászólásáraEz nincs lent a földön teljessen szerintem olyan 30 fokban dölt el kb!
Válasz 6620 #5038. hozzászólásáraHa nem vadkáros, valószínű akkor is lehet számítani egy 20-30%-os kiesésre, bár az se mindegy hogy mennyire van eldőlve, mikor a miénk volt elfeküdve, az mint ha le lett volna hengerelve.
Válasz Tom250 #5037. hozzászólásáraAnhelika,nem vadkáros!
Válasz 6620 #5035. hozzászólásáraMilyen fajta?
Vadkáros területen van?
Nekünk egyszer volt Bóbita szójánk ami kb ilyen tájt elfeküdt, csak a dűlő maradt állva, Jóval kevesebb hüvely volt rajta, viszont azt a keveset se lehetett learatni mert mire beérett a vadak teljesen a földbe döngölték..
A hüvelyes csak fekve jó!
A sok esőtől megfeküdt a szójám,fog hozni hüvelyt?
Válasz mentosdenes #5033. hozzászólásáraKöszi!
Es Mediator
Válasz Tom250 #5032. hozzászólásáraNagyon szép. Milyen fajta?
Kicsit parlagfüveztünk.
Válasz Rabó001 #5029. hozzászólásáraSPC-75cm,azért akad benne egy kis gyom.
Válasz Dzotya #5028. hozzászólásáraHány centis a sortáv? Jó tiszta, meg egyenletes.
A jó öreg Isidoris alakulgat!
Alakulgat a Mediator is
Válasz Hunor11 #5025. hozzászólásáraEddig legkésőbb október
középen arattunk , ahogy
írtam már 7 éve vetem és
még soha nem desszikaltam.
Persze soha ne mond,hogy soha.
Válasz cyclo-400 #5024. hozzászólásáraNálatok bejön a középérésű?