Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Dzotya #5023. hozzászólásáraNálunk a Beregben tudott
7 év átlagában 3,5t/ha.
Ebből volt két kiugró év
amikor fizetőben adott 4,5 t
is akkor minden összejött.
Tudom,hogy Te klasszikus
szója termelő vidéken gaz-
dalkodol,nálatok alabbol
tudná a 4-5 t/ha-t.
Az a tapasztalatom,hogy
nagyon jól bírja az aszályt.
Válasz mocsencsi1 #5017. hozzászólásáraHogy? Illetve jobban mondva: hogy tudom elkerülni? Mentor és Advisor fajta, az első tudom, hogy kényes pl metribuzin hatoanyagra, de refine érzékenységről meg nem hallottam. Mitől függ vagy mi váltja ki? Mik a tünetek? Idén amúgy is küzdünk mindennel mint malac a jegén, nem hianyzik a balhé
Sziasztok. Benta meg select super menne felülkezelöbe szójára, azt mondta a növ védös hogy egybe nem mehet.. Az a kérdésem hogy egymás után követlenül igen? Pl 2óra különbséggel
Válasz Vinkó 75 #4995. hozzászólásáraPróbáltad ???Van aki évek óta Így csinálja (nem töltő kapák,hanem az oldalazók mellé vannak téve lapkák) és azt mondja jobb aratni,mert nem fél méter megy az asztalba csak 10 centi föld mire észreveszi.
Válasz Apáé #4994. hozzászólásáraNem azokkal.De az idén nagyon arra felé hajlok hogy megpróbálom fel túrni őket az utolsó pillanatban mikor bele lehet menni még.Sikerült a permetezés,és most mégis elkezdett a sós paréj jönni ezerrel.
Válasz harci #4990. hozzászólásáraMár 4.ik napja nyomatom sor mellé a 85 kiló ureát ekézővel.Vagyis csak nyomatnám,mert mire fel szárad pár óra múlva elkezd megint esni,és ez megy már 4-5 napja.Mikor kellett volna hónapokig semmi,most meg mikor kellene nem bír egy-két hét napsütés lenni.
Válasz Ndr #4982. hozzászólásáraSzójában ha a kétszikű térdig ér akkor kapa, a kétszikű gyomok kiiktatása max cigarettás doboz nagyságú levélfelületig,de inkább kisebb állapotban. Egyszikűt ha térdig ér még simán kipiszkálod. Mint mondom a szója az előveteménnyel és annak a tarlójával kezdődik.
Válasz mocsok14 #4977. hozzászólásáraHa jól tudom az extrudálás nem ugyanaz, mint a hőkezelés.
A tszben anno csinálták úgy, hogy átalakították a lucernalisztkészítő üzemet szója hőkezelővé. Ugye ott a lucerna szárítását egy forgódob végezte, a hőt meg a dob előtt lévő olajégő adta. Ezen átküldték a szóját. De hogy ezt mennyire lehetne jól és biztosan megcsinálni kicsiben. Lehet jobb lenne saját célra olyan fehérjenövényt termelni, amit nem kell hőkezelni, mint a borsó, vagy úgy tudom már van nullás szója, amit nem kell.
Válasz _NB_ #4973. hozzászólásáraOFF Idén én is megtanultam, hogy a magágykészítés, még ha irtja is a gyomot, nem gyomirtás.. Vagyis kivitte volna a gyomot, 2-3 sorral, de akkor meg ugye, a vízet szellőzteted ki a talajból. Ami nagyon gazos, annak ha csak az 5%-át nem viszi ki a kombi vagy a tárcsa, az már becsületesen gazos lesz mire posztban kell menni, túlfejlett gyomokra meg ugye nem sok minden hat.. Tehát nyugodtan hozzá kell nyúlni a totálhoz, amíg lehet..
Ha jól kikelet az fél siker, akkor nem értem miért sajnálod rá a pénzt?! Nem akarok más zsetonjaival rulettezni, de nem értelek. A szójánál a kelés és a gyomírtás Döntő! A Corum nagyobb eséllyel fog a gyomokon, mint a benta. De ha még sokáig gondolkodsz, nem lesz semmilyen megoldás.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraEgyetertek az elottem szoloval, a xar gyomirtasnal nem tudsz dragabb hibat elkovetni.
Terdig ero ketszikueket sem a corum, sem bentazon akarmivel kombinalva nem fogja kivinni, max lelassitja kicsit.
Csak a kapa.
Nekem tavaly a corum mar a 4-6 leveles libatop, parej florat is elengedte.
Szoját hogy lehetne hàzilag extrudàlni hökezelni ?
Betonra kiszorni pörzsölöveel lapátolni közbe ?
Nem sok kénne kb évi 60 mázsànyit igy kinek mi az ött llete vagy hogy lehete ezt kivitelezni?
Válasz Ndr #4975. hozzászólásáraDe vazzeg ha baj van mi a gyászért akarsz spórolni, vagy min????!?!?!?!!!!!
Le kell fújni úgy, hogy meg sem kérdezed az árát, csak hozzák holnapra oszt jónapot.
Ha nem költöd rá a 35ezret akkor nem nagyon kell majd aratni, amúgy meg 3 mázsa bab ára.
6774 hozzászólás
Válasz Dzotya #5023. hozzászólásáraNálunk a Beregben tudott
7 év átlagában 3,5t/ha.
Ebből volt két kiugró év
amikor fizetőben adott 4,5 t
is akkor minden összejött.
Tudom,hogy Te klasszikus
szója termelő vidéken gaz-
dalkodol,nálatok alabbol
tudná a 4-5 t/ha-t.
Az a tapasztalatom,hogy
nagyon jól bírja az aszályt.
Válasz cyclo-400 #5022. hozzászólásáraMennyit tud teremni a Pannónia kincse?
Pannónia kincse mai képek.
Lassan de nődögél .Talán az éjszakai 25 mm eső kicsit megrántja.
Lassan de nődögél .Talán az éjszakai 25 mm eső kicsit megrántja.
Válasz mocsencsi1 #5017. hozzászólásáraHogy? Illetve jobban mondva: hogy tudom elkerülni? Mentor és Advisor fajta, az első tudom, hogy kényes pl metribuzin hatoanyagra, de refine érzékenységről meg nem hallottam. Mitől függ vagy mi váltja ki? Mik a tünetek? Idén amúgy is küzdünk mindennel mint malac a jegén, nem hianyzik a balhé
Válasz hajdugazdasag #5009. hozzászólásáraHát nemtom, a refine-nal csak óvatosan, gyorsan, nagy és végzetes kárt lehet vele csinálni.
Válasz Dög #5015. hozzászólásáraKöszi mindenkinek!
4,6 nap múlva fújhatod a szelektíven.
Válasz jambo #5011. hozzászólásáraHa jót szeretnél tenni a szójáddal inkább 4-5 nap különbséggel.
Talán a refine + szelektív mehet tankeverékben.
De vannak itt nálam sokkal okosabbak megmondják ^^
Nem rég olvastam egy szösszenetet, ahol 2-3 napot vártak és az adott kultúrát rendesen orrba vágta a kezelés. Szóval a 2 órát egyáltalán nem javaslom.
Az egyszikűt meg amúgy is bármikor kitudod belőle szedni. a 2 szikű a gáz, amivel meg is szívtam az éven :D
Válasz jambo #5011. hozzászólásáraHa jót szeretnél tenni a szójáddal inkább 4-5 nap különbséggel.
Talán a refine + szelektív mehet tankeverékben.
De vannak itt nálam sokkal okosabbak megmondják ^^
Nem rég olvastam egy szösszenetet, ahol 2-3 napot vártak és az adott kultúrát rendesen orrba vágta a kezelés. Szóval a 2 órát egyáltalán nem javaslom.
Az egyszikűt meg amúgy is bármikor kitudod belőle szedni. a 2 szikű a gáz, amivel meg is szívtam az éven :D
Tényleg igaz, hogy a corum csak eső után 3 nappal mehet ki a szójára ?
Mintha visszafelé olvastam volna,de most a világért se találom
köszönöm ^^
Sziasztok. Benta meg select super menne felülkezelöbe szójára, azt mondta a növ védös hogy egybe nem mehet.. Az a kérdésem hogy egymás után követlenül igen? Pl 2óra különbséggel
Válasz hajdugazdasag #5009. hozzászólásáraBentazon,ha nem túl nagy a napra,de erős napsugárzás legyen akkor tud jól hatni/legalább 2 nap/
Refine magában vinné a napraforgót? Ki mit használna ha nincs semmi más gyom csak cl napra arvakeles?
Válasz 6620 #5007. hozzászólásáraIsidor!
Válasz Dzotya #4999. hozzászólásáraCsak nem avril?
Válasz Dzotya #5005. hozzászólásáraPannónia kincse .
Válasz mentosdenes #5004. hozzászólásáraSzép tiszta,jól néz ki!Milyen fajta?
Válasz Dzotya #5002. hozzászólására Igen próbálkozom vele . Tolna megyében ,Dunaszentgyörgön .
Válasz Ndr #5001. hozzászólásáraAz évelő űröm simán kiheveri!Sok van benne?
Válasz mentosdenes #5000. hozzászólásáraÁprilis 22,Baranya.Szójázol te is?
Válasz Vinkó 75 #4989. hozzászólásáraAkkor a Corum se fogja leszárítani/megfogni, hogy ne legyen gazdasági kártétele a gyomnak ?
Kiderült, hogy búzavirág van benne az most elvirágzik aztán szevasz nem fog sok vizet zavarni.
A fekete ürömmel se tudok túl sok mindent csinálni akkor ugye ?
Dupla gabona a kapa nem nagyon játszik 30-haon ...
Válasz Dzotya #4999. hozzászólására Szép ! Mikori vetés az ország melyik részén vagy ?
Egy-két helyen már hozza a virágot.A tegnap éjszakai csepergés jóljött /43mm/.Használ valaki lombtrágyát szójába?
Válasz mtz1221 #4997. hozzászólásáraKombinátor kapás verzióval szív kapával ekézték. Szépen betúrta a sort,még flex kaszával is szenvedés volt.
Válasz Vinkó 75 #4995. hozzászólásáraPróbáltad ???Van aki évek óta Így csinálja (nem töltő kapák,hanem az oldalazók mellé vannak téve lapkák) és azt mondja jobb aratni,mert nem fél méter megy az asztalba csak 10 centi föld mire észreveszi.
Válasz Apáé #4994. hozzászólásáraNem azokkal.De az idén nagyon arra felé hajlok hogy megpróbálom fel túrni őket az utolsó pillanatban mikor bele lehet menni még.Sikerült a permetezés,és most mégis elkezdett a sós paréj jönni ezerrel.
Válasz Apáé #4994. hozzászólásáraAzt öröm aratni.
Válasz mtz1221 #4993. hozzászólásáraÉrtem! Turató vasakkal csinálod igaz?
Válasz Apáé #4992. hozzászólására50/hold.
Válasz mtz1221 #4991. hozzászólásáraHektárra vagy holdjára?
Válasz harci #4990. hozzászólásáraMár 4.ik napja nyomatom sor mellé a 85 kiló ureát ekézővel.Vagyis csak nyomatnám,mert mire fel szárad pár óra múlva elkezd megint esni,és ez megy már 4-5 napja.Mikor kellett volna hónapokig semmi,most meg mikor kellene nem bír egy-két hét napsütés lenni.
Sziasztok.Egy kerdesem lenne hozzatok ,van itt valaki aki fejtragyaza aszojat es milyen eredmenyel?Koszonom szepen elore is a valaszokat
Válasz Ndr #4982. hozzászólásáraSzójában ha a kétszikű térdig ér akkor kapa, a kétszikű gyomok kiiktatása max cigarettás doboz nagyságú levélfelületig,de inkább kisebb állapotban. Egyszikűt ha térdig ér még simán kipiszkálod. Mint mondom a szója az előveteménnyel és annak a tarlójával kezdődik.
Bahia szóját nem kell hőkezelni, etethető.
Válasz mocsok14 #4977. hozzászólásáraHa jól tudom az extrudálás nem ugyanaz, mint a hőkezelés.
A tszben anno csinálták úgy, hogy átalakították a lucernalisztkészítő üzemet szója hőkezelővé. Ugye ott a lucerna szárítását egy forgódob végezte, a hőt meg a dob előtt lévő olajégő adta. Ezen átküldték a szóját. De hogy ezt mennyire lehetne jól és biztosan megcsinálni kicsiben. Lehet jobb lenne saját célra olyan fehérjenövényt termelni, amit nem kell hőkezelni, mint a borsó, vagy úgy tudom már van nullás szója, amit nem kell.
Válasz mtz1221 #4985. hozzászólásáraDe ha jól tudom, vannak már nullás szóják is, amiket nem kell hőkezelni etetés előtt.
Válasz mocsok14 #4977. hozzászólásáraFelénk aki disznózik sokknál láttam bojlert/hordót,lábakra tenni ferdén bele egy csövet és alá a gázrózsát.
Nem fogja szerintem kivinni, de megfogja.Talán szerencséd lesz, és ha összezár a szója már nem okoz majd akkora gondot.
Mindegy megkapja a corumot meg a szelektívet aztán 2 hétig imába foglalom, hogy dolgozzanak.^^
Ezt most én is nagyon szépen megtapasztaltam... soha többet de tényleg soha. örök tanulság.
Szóval a lényegi kérdés, akkor annyi, hogy a 2 térdig érő dögöt lepusztítja a corum vagy sem??????
Az egyik feketeüröm (ebből van a kevesebb), de a másik számomra teljesen ismeretlen gyom. Itt lesz egy kép róla esetleg ha valaki felismerné.
(nem nevetni....:D)
Válasz _NB_ #4973. hozzászólásáraOFF Idén én is megtanultam, hogy a magágykészítés, még ha irtja is a gyomot, nem gyomirtás.. Vagyis kivitte volna a gyomot, 2-3 sorral, de akkor meg ugye, a vízet szellőzteted ki a talajból. Ami nagyon gazos, annak ha csak az 5%-át nem viszi ki a kombi vagy a tárcsa, az már becsületesen gazos lesz mire posztban kell menni, túlfejlett gyomokra meg ugye nem sok minden hat.. Tehát nyugodtan hozzá kell nyúlni a totálhoz, amíg lehet..
Ha jól kikelet az fél siker, akkor nem értem miért sajnálod rá a pénzt?! Nem akarok más zsetonjaival rulettezni, de nem értelek. A szójánál a kelés és a gyomírtás Döntő! A Corum nagyobb eséllyel fog a gyomokon, mint a benta. De ha még sokáig gondolkodsz, nem lesz semmilyen megoldás.
Válasz Ndr #4967. hozzászólásáraEgyetertek az elottem szoloval, a xar gyomirtasnal nem tudsz dragabb hibat elkovetni.
Terdig ero ketszikueket sem a corum, sem bentazon akarmivel kombinalva nem fogja kivinni, max lelassitja kicsit.
Csak a kapa.
Nekem tavaly a corum mar a 4-6 leveles libatop, parej florat is elengedte.
Válasz szanberg #4976. hozzászólásáraTeljesen igazad van. Ez már így is úgy is zsebbe nyúlós.
Bentazon + szelektív.
Vagy
Corum + szelektív?
Szoját hogy lehetne hàzilag extrudàlni hökezelni ?
Betonra kiszorni pörzsölöveel lapátolni közbe ?
Nem sok kénne kb évi 60 mázsànyit igy kinek mi az ött llete vagy hogy lehete ezt kivitelezni?
Válasz Ndr #4975. hozzászólásáraDe vazzeg ha baj van mi a gyászért akarsz spórolni, vagy min????!?!?!?!!!!!
Le kell fújni úgy, hogy meg sem kérdezed az árát, csak hozzák holnapra oszt jónapot.
Ha nem költöd rá a 35ezret akkor nem nagyon kell majd aratni, amúgy meg 3 mázsa bab ára.
Dupla gabonára lett vetve Horsch pronto vetőgéppel.
szimplán 30ha .... xd ( lassan a sírás kerülget)
pedig nagyon szépen sorzik kifelé(ES Navigator)
Esetleg egy Bentazon+Refine kombó 3/4 dózissal ?
Az kb kijönne nettó 18k/ha-ban
A bentazon önmagában 20k/ha
Gondolom a Refine nem játszik önmagában a 6,5k/ha költséggel xd (túlszép, hogy igaz legyen)
A szelektív az fix 10k azon nem agyalok.
Képet tényleg nem rakok fel mert siralmas
Köszönöm a tanácsokat előre is, remélem jól sikerül a tűzoltás ^^