Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szemjuel #6584. hozzászólásáraNos ennek a nem retkes gépnek a retkes kuplungja két tárcsás. Vagyis először a menet kuplung utána meg a tlt kuplungot kapcsolja szét. El lehet játszani a gondolattal hogy ha visszább veszünk a tlt kuplungon hogy jobban szétemeljen a menet kuplung akkor talán lehet finomabban váltani
Egy próba erejéig ki lehet venni a 3db tlt kuplung állító csavart. De ha minden be van állítva a gépkönyve szerint indításkor tedd mászóba vagy valamelyik sebességbe és akkor recsegés nélkül megy minden. De ha visszább olvasol találsz más tanácsokat is.
Válasz Gepi #6582. hozzászólásáraEltüntek a képeim nem tudom meg mutatni,hogy raktam össze. Valaminek fel kell akadni hogy a villák el állítodjon. Váltóba milyen olaj van?
Válasz szemjuel #6580. hozzászólásáraVan ott hely ez nem mtz ha fordítva rakod be a tárcsát akkor gond van, de ha rendes szerelő vagy akkor megjegyzed hogy volt benne.
Másik kérdés mennyiszer húztad szét a gépet ezért?
Ötletnek nem rossz, bár én semmiféle jelölést nem láttam a szerkezeten. Úgy gondoltam mindegy milyen helyzetben van.
Keresgettem a témában és találtam valami érdekeset.
A kuplung tárcsákat mindig a gépkönyv szerint peremmel kifelé ( kinyomócsapágy felé ) szereltem be.
Azonban találtam olyan videót és leírást amin hol egyik hol mindkettő fordítva van beszerelve.
Válasz szemjuel #6577. hozzászólásáraCsak tipp. A tárcsának a nyelestengelyen könyen kell csuszni. Mert ha benyomod a pedált lehet a lendkeréktől nem csuszik el annyit'hogy ne surlodjon. A villa különbségeket a ferodol tárcsára szegecselése okozhatja szerintem'mert ugye a szegecs odaszoritja a tárcsához de kézel összenyomva a tárcsát kétoldalrol lehet látni ahogy szükül a hézag középen. Igy meg ahol épen áll a kiemelőolyan lesz a hézag. Csak a tengelyen csuszkálást lehet javitani reszelővel vagy csiszolopapirral. Szerintem ez a hiba. Rángatás ahogy kopik elmaradhat.
Találkozott már valaki beállíthatatlan kuplunggal?
Visszaolvasva a fórumot nem találtam hozzászólást, ami segített volna.
Röviden. Felszabályozva a lendkerék és a nyomlapok. Lendkerékből ahol a szerkezet felfekszik annyi leesztergálva, mint ami a szabályozáskor le lett szedve ( ugyan annyi legyen a rugóerő ). Új kuplungtárcsák ( többet is próbáltam ) . A kiemelő villák csapja is kicserélve, nem lóg, nem lötyög. Új kinyomó csapágy. Minden hézag beállítva ahogy olvastam ( 51mm, 2mm, 1,5mm ).
Teljesen kinyomott kuplungpedálnál lehet csak váltani reccsenés nélkül. Majdnem teljesen felengedett pedálnál indul csak el a traktor. Ahogy a könyve írja : rángatás elkerüléséhez a kuplungot lágyan kezeljük. Ha lágyan kezelem reszket az egész traktor. Jelenleg legsimábban úgy indul el, ha csak simán lelépek a pedálról.
Próba után néztem a hézagokat. Össze vissza állnak, hézag állítás, próba, megint nem jó. Beszámoztam a villákat és volt olyan is hogy nem állítottam a villán, de próba után más volt a hézag mint előtte. A három villa között több mint 1mm az eltérés.
Van sorrend a beállításhoz? Először a menet kuplung ( 1,5mm ) majd a kiemelő villák?
Utolsó esélyként a rúgó cserét tudom még elképzelni.
Válasz szemjuel #6574. hozzászólásáraAmikor kuplung tárcsa cserét hajtasz végre és eljutsz arra a pontra hogy szereled össze kuplungot akkor a 3 db csavarral tehermentesíted a kuplungszerkezet rugóit és egy központosító célszerszámmal aminek a rajzát szintén megtalálod itt, betudod állítani középre a kuplungtárcsákat majd csavarokat ki és akkor könnyebb összetolni a nyeles tengely részével.
Válasz _NB_ #6557. hozzászólására....sztem a neten láttam már ilyenhez hasonló épített t-16ost,de am oroszoknál megy még az új t-16os ...de csak a név a régi
Válasz _NB_ #6557. hozzászólásáraEgy irányváltó;kormány amit mondtál;hidraulika 5 kivezetéssel; mindegyikre hátsó felfüggesztés.
Így még most is lehetne a kereskedőknél.
Válasz S.T #6544. hozzászólásáraA gyártó annak idején megfordíthatóra csinálja a volánt, valószínűleg jó pár darabbal többet eltudott volna adni és akkor ilyen helyzetekben csak "hátraarc"
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
7189 hozzászólás
Válasz szemjuel #6587. hozzászólásáraEnyém is recsegett. Három tubus zsír megoldotta. Mindig mászóba rakom először onnan már reccsenés nélkül is megy.
Válasz szemjuel #6584. hozzászólásáraNos ennek a nem retkes gépnek a retkes kuplungja két tárcsás. Vagyis először a menet kuplung utána meg a tlt kuplungot kapcsolja szét. El lehet játszani a gondolattal hogy ha visszább veszünk a tlt kuplungon hogy jobban szétemeljen a menet kuplung akkor talán lehet finomabban váltani
Egy próba erejéig ki lehet venni a 3db tlt kuplung állító csavart. De ha minden be van állítva a gépkönyve szerint indításkor tedd mászóba vagy valamelyik sebességbe és akkor recsegés nélkül megy minden. De ha visszább olvasol találsz más tanácsokat is.
Válasz Maszek Zs #6586. hozzászólására85W-140, télen nem használom
Válasz Gepi #6582. hozzászólásáraEltüntek a képeim nem tudom meg mutatni,hogy raktam össze. Valaminek fel kell akadni hogy a villák el állítodjon. Váltóba milyen olaj van?
{Válasz Gepi #6582. hozzászólására
Válasz Gepi #6583. hozzászólásáraNem vagyok rendes szerelő
8szor biztos. Többet volt a motor kint, mint bent.
Válasz szemjuel #6580. hozzászólásáraVan ott hely ez nem mtz ha fordítva rakod be a tárcsát akkor gond van, de ha rendes szerelő vagy akkor megjegyzed hogy volt benne.
Másik kérdés mennyiszer húztad szét a gépet ezért?
Válasz Maszek Zs #6578. hozzászólásáraJó hogy itt vagy
A kuplungot próbáltam. Ötödikben félgáz. Lassan engedtem fel a kuplungot, rendesen fogta a motort. Lefulladni nem engedtem. Szerintem nem csúszik.
Ötletnek nem rossz, bár én semmiféle jelölést nem láttam a szerkezeten. Úgy gondoltam mindegy milyen helyzetben van.
Keresgettem a témában és találtam valami érdekeset.
A kuplung tárcsákat mindig a gépkönyv szerint peremmel kifelé ( kinyomócsapágy felé ) szereltem be.
Azonban találtam olyan videót és leírást amin hol egyik hol mindkettő fordítva van beszerelve.
https://www.youtube.com/watch?v=K7HFw22lrv8
https://www.youtube.com/watch?v=drDIAVxVY9k
http://avto-mechanik.ru/t-16/
Válasz szemjuel #6577. hozzászólásáraCsak tipp. A tárcsának a nyelestengelyen könyen kell csuszni. Mert ha benyomod a pedált lehet a lendkeréktől nem csuszik el annyit'hogy ne surlodjon. A villa különbségeket a ferodol tárcsára szegecselése okozhatja szerintem'mert ugye a szegecs odaszoritja a tárcsához de kézel összenyomva a tárcsát kétoldalrol lehet látni ahogy szükül a hézag középen. Igy meg ahol épen áll a kiemelőolyan lesz a hézag. Csak a tengelyen csuszkálást lehet javitani reszelővel vagy csiszolopapirral. Szerintem ez a hiba. Rángatás ahogy kopik elmaradhat.
Válasz szemjuel #6577. hozzászólásáraNem lehet véletlen az,hogy 1 harmaddal el kéne fordítani valamelyik irányba a szerkezetet? Nem csúszik a kuplung?
Találkozott már valaki beállíthatatlan kuplunggal?
Visszaolvasva a fórumot nem találtam hozzászólást, ami segített volna.
Röviden. Felszabályozva a lendkerék és a nyomlapok. Lendkerékből ahol a szerkezet felfekszik annyi leesztergálva, mint ami a szabályozáskor le lett szedve ( ugyan annyi legyen a rugóerő ). Új kuplungtárcsák ( többet is próbáltam ) . A kiemelő villák csapja is kicserélve, nem lóg, nem lötyög. Új kinyomó csapágy. Minden hézag beállítva ahogy olvastam ( 51mm, 2mm, 1,5mm ).
Teljesen kinyomott kuplungpedálnál lehet csak váltani reccsenés nélkül. Majdnem teljesen felengedett pedálnál indul csak el a traktor. Ahogy a könyve írja : rángatás elkerüléséhez a kuplungot lágyan kezeljük. Ha lágyan kezelem reszket az egész traktor. Jelenleg legsimábban úgy indul el, ha csak simán lelépek a pedálról.
Próba után néztem a hézagokat. Össze vissza állnak, hézag állítás, próba, megint nem jó. Beszámoztam a villákat és volt olyan is hogy nem állítottam a villán, de próba után más volt a hézag mint előtte. A három villa között több mint 1mm az eltérés.
Van sorrend a beállításhoz? Először a menet kuplung ( 1,5mm ) majd a kiemelő villák?
Utolsó esélyként a rúgó cserét tudom még elképzelni.
Köszi a gyors választ.
Válasz szemjuel #6574. hozzászólásáraAmikor kuplung tárcsa cserét hajtasz végre és eljutsz arra a pontra hogy szereled össze kuplungot akkor a 3 db csavarral tehermentesíted a kuplungszerkezet rugóit és egy központosító célszerszámmal aminek a rajzát szintén megtalálod itt, betudod állítani középre a kuplungtárcsákat majd csavarokat ki és akkor könnyebb összetolni a nyeles tengely részével.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy a képen piros körrel jelölt csavar mire való.
Nekem nem volt a ott semmilyen csavar.
Válaszokat előre is köszönöm.
Sokféle alkatrész (alváz,fülke,kerekek,váltó,vezértömb,sonka lehajtások, egész traktor is) eladók felszámolás miatt.
kompresszor,plusz két gyári orr súly,meg egy gyári önindító,eladó ha érdekel valakit
Válasz töviskes #6569. hozzászólására7 és fél év után kétlem
Válasz ÖregDömperes #1703. hozzászólásáraÜdv!
Megvan-e még a két 9,5x32 gumi.
Válasz S.T #6567. hozzászólásáraKöszi! Még a döntés kell megoldani.
Válasz Maszek Zs #6564. hozzászólásáraGratula
Válasz Gepi #6565. hozzászólásáraKössz!
Válasz Maszek Zs #6563. hozzászólásáraSzép Munka
Válasz Maszek Zs #6563. hozzászólásáraVagyis erről lenne szó
Válasz Maszek Zs #6561. hozzászólásáraMár csak döntést kell megoldani!
Válasz Maszek Zs #6561. hozzászólására
Üdv!
Valaki kivezette a másik hidraulikakört? Ha igen,hogy?
Válasz _NB_ #6557. hozzászólására....sztem a neten láttam már ilyenhez hasonló épített t-16ost,de am oroszoknál megy még az új t-16os ...de csak a név a régi
Lassan elkészül az új projekt
Válasz _NB_ #6557. hozzászólásáraEgy irányváltó;kormány amit mondtál;hidraulika 5 kivezetéssel; mindegyikre hátsó felfüggesztés.
Így még most is lehetne a kereskedőknél.
Válasz S.T #6544. hozzászólásáraA gyártó annak idején megfordíthatóra csinálja a volánt, valószínűleg jó pár darabbal többet eltudott volna adni és akkor ilyen helyzetekben csak "hátraarc"
Válasz prütyi #6551. hozzászólására....ilyen van itthon!földutakon merészebb vagyok
Megszerzés (Whatsapp: +447459294174) Vezetői engedély, útlevél, személyi igazolvány, tanúsítvány.
kínálunk olyan szolgáltatást, amely segít Önnek a célok elérésében, segíthetünk:
• Valódi kormányzati kibocsátási azonosító megszerzése egy másik azonosítóval (új nevek),
• Hivatalos német vezetői engedély (Fahrerlaubnis),
• Érvényes és ellenőrizhető licenc, új identitással,
• Id kártyák, vezetői engedélyek, útlevelek, tanúsítványok.
• áthelyezés,
• Útlevél, diplomata útlevél, új útlevél,
• Új azonosító okmányok előállítása és beszerzése,
• Munkaengedélyt is végezünk.
Skype == (rollins.wocott)
WhatsApp: == (+ 447459294174)
Mobiltelefon #: == (+ 441618506062)
E-mail: furykrecon@gmail.com
Hiteles Fehéroroszországi vezetői engedély
Hiteles Belgium vezetői engedély
Hiteles Bulgária vezetői engedély
Hiteles Albánia vezetői engedély
Hiteles Andorra vezetői engedély megszerzése
Hiteles Örményország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Ausztria vezetői engedély
Autentikus Magyarország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Izlandi vezetői engedély
Hiteles Írország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Olaszország vezetői engedély (patente di guida)
Hiteles Lengyelország vezetői engedély (prawo jazdy)
Hiteles Portugália vezetői engedély (carteira de motorista)
Hiteles Románia vezetői engedély
Hiteles Oroszország vezetői engedély
Hiteles horvát vezetői engedély
Hiteles Ciprus vezetői engedély
Hiteles Csehországi vezetői engedély
Hiteles Lettország vezetői engedély megszerzése (autovaditaja aplieciba)
Hiteles Liechtensteini vezetői engedély
Hiteles Litvánia vezetői engedély
Hiteles luxemburgi vezetői engedély
Hiteles San Marino vezetői engedély
Hiteles Szerbia vezetői engedély
Hiteles Szlovákia vezetői engedély
Hiteles Szlovénia vezetői engedély
Hiteles Spanyolország vezetői engedély (licencia de conducir)
Hiteles Svédországi vezetői engedély
Hiteles Svájc vezetői engedély
Hiteles Ukrajna vezetői engedély
Authentic United Kingdom (UK) vezetői engedély (DVLA)
Hiteles Máltai vezetői engedély
Hiteles Moldovai vezetői engedély
Hiteles Monaco vezetői engedély
Hiteles Montenegró vezetői engedély
Hiteles Dánia vezetői engedély (kørekort)
Hiteles Észtországi vezetői engedély
Autentikus Finnországi vezetői engedély megszerzése
Autentikus francia vezetői engedély (permis de conduire)
Szerezz Autentikus Georgia vezetői engedélyt
Hiteles Németország vezetői engedély (Fahrerlaubnis)
Hiteles Görögország vezetői engedély megszerzése
Hiteles Hollandia vezetői engedély (Rijbewijs)
Hiteles Norvégia vezetői engedély (Førerkort)
Válasz Dávid Zoltán #6553. hozzászólásáraNekem van 1 +
Válasz stefi69 #6552. hozzászólásáraVennék.
Mivel azonos,vagy pótolható?
Válasz Dávid Zoltán #6550. hozzászólásáraVennél v eladnál
Válasz S.T #6548. hozzászólásáraEgy raklap műtárgyával is ugyan így kellet nyomnom. Teljesen élhető így is a masina.
Valakinek önindító?
Válasz S.T #6548. hozzászólására
Válasz Maszek Zs #6546. hozzászólására kb így éreztem a helyzetet mint Ventura...
Válasz Magister #6545. hozzászólására
Válasz S.T #6544. hozzászólásáraKi látsz tőle??
Válasz S.T #6544. hozzászólásáraLátom, ti sem bírtok aludni..
Csobogóval
Válasz stefi69 #6542. hozzászólásáraMég hangosan meg is köszönöm!
Mindig az eladó tudja az árát
Írj rám privátban meg persze hol van??
Válasz Maszek Zs #6535. hozzászólásáraÉn tudok olyan tartályt. Mennyit gondoltál érte ?