Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok tegnap megcsináltam a traktor billentését most már szinte úgy esik le róla az anyag. Csak javasolni tudom mindenkinek hogy a gyári billentést alakítsa át, mert sajnos a a gyári megoldással nem a legjobb a billentési szög.
igaz így oldalra nem tudok vele billenteni de az eredetivel se nagyon lehetett mert a kerekekben elakad a plató oldala.
Hazahoztam a saját platóját :)
Na jó nem így, hanem utánfutón. Keresztapám telepén volt kint mióta felkerült a gépre a markoló, ők vették le a platót és rakták fel a markolót egy Zeppelin kotrógéppel.
3 délután csináltam meg mert délelőttönként mindig volt mit intézni, meg ahogy számoltam mivel a szántásra 45fokos szögben mentem így biztos 10 hektár felett fogasoltam. Meg volt olyan is hogy vissza fordultam egy-gy vaddísznő túrást újra behúzni mert nagyon mély volt. a fogyasztás olyan 40 liter körül lehetett.
elásatni mindent el lehet, szó se róla.
de az is biztos hogy az öszkerekes mtz-t is veri a t-16 terepen.
ahol elmegy a t-16 ott az mtz közelse biztos hogy tud menni.
Most tavasszal a szántást fogasoltam a T-16ossal 5 levél nehéz fogassal a fogasok jól le voltak súlyozva. elsővel, másodikkal vitte 7,5 hektárt fogasoltam és simítóztam így le vele, ahol mélyebbek voltak a barázdák ott egy nagy vasúti sínt húztam vele kb 3 méter széleset. A területen van több mint 12%-os lejtő is meg voltak 30-40 cm mély vaddisznó túrások is egyszer se kapart el a gép. MTZ vel nem lett volna értelme elsőre átmenni a területen mert a vaddisznó túrások miatt nem lehetett volna gyorsabban menni
Nekem télen az alja simította a havat és több mint 10 mázsás vágóasztal kocsit elhúzta igaz vissza tolatni nem tudtam vele mert vissza felé nem igazán fognak ezek a traktor mintás gumik de előrefelé nem volt akadály számára.
Az a szántás azért volt ott mert a 90cm mély barázdát be kellet szántani a 82-essel.Mivel az 50-es mtz ezer százalék hogy ottmaradt volna a szántáson a pótkocsival ezért a 16-os hordta ki a kocsira a gyökereket. A pótkocsi meg a barázda túl oldalán volt az úton ezért át kellet menni a szántáson. Ez a föld még simítózva lesz utána meg kombinátorozva mert gyümölcsöst telepítünk bele. A kis 16-ossal akárhány terepen megyünk még rakottan se tud elakadni.
Köszönöm megoldodott kihuzattam a tengely kuka mivel elgörbült és az ékpályánál megcsavarodott volt használt tengelyem új ékkel raktam vissza .A közbetét kerék a tengelyen eléggé lógot de remélem még sokáig elmegy mivel ehhez tényleg szét kell dönteni a váltót.Ja a szivattyu beevett valamit azért szorult meg. Jó lett a gép csak kár hogy valami szól a váltóból vagy a difi vagy a bemenőtengely hézagolása, de megy ameddig megy mivel elég nehéz ehibát kijavítan
Egy gyors segítséget kérnék elment a szivatyum tengelye ráadásul ugy beletöröttt a hajtásba hogy meg se mozdul.Az lenne a kérdésem hogy nagyobb bontás nélkül ki tudom-e huzni a csonkot.Megköszönném ha tanáccsal látna el valaki időm hiányába nem tudom és nem is emlékszem már hogy lehet szétszedni Elöre is köszi!!
Válasz #4100. hozzászólásra
Az ékszíjtárcsára a kardán csonkot felrakni oké az nem gond.Csakhogy a traki tengely forgási iránya nem oké.A kaszát még nem hegesztettem fel,mert próbálgattam,és akkor tünt fel hogy nem oké.A kasza egy deutz farh 165-ös.
úgy van alá rakva mint ha simán egy traki húzná ezért vagy megfordítod a tengelyt amire kardán megy ha ez lehetséges , vagy pedig arra tengelyre szerkesztesz 6bordát rá a másik végére amin megkapja a trakiról a hajtást
7189 hozzászólás
Válasz #4137. hozzászólásra
király!
Válasz #4137. hozzászólásra
Sziasztok tegnap megcsináltam a traktor billentését most már szinte úgy esik le róla az anyag. Csak javasolni tudom mindenkinek hogy a gyári billentést alakítsa át, mert sajnos a a gyári megoldással nem a legjobb a billentési szög.
igaz így oldalra nem tudok vele billenteni de az eredetivel se nagyon lehetett mert a kerekekben elakad a plató oldala.
Hazahoztam a saját platóját :)
Na jó nem így, hanem utánfutón. Keresztapám telepén volt kint mióta felkerült a gépre a markoló, ők vették le a platót és rakták fel a markolót egy Zeppelin kotrógéppel.
Ezt a trakit Kunszentmárton határában láttam:
Azzal az érdekes égnek álló vasdarabbal volt megoldva, hogy a kanál tartsa a beállított szintet.
mzx amit vitél tőlem kukorica vetőmagot jó volt vóltrajta termés? idén nem-kell?
Ezek a képek meg a vetéskor készültek.
Válasz #4131. hozzászólásra
3 délután csináltam meg mert délelőttönként mindig volt mit intézni, meg ahogy számoltam mivel a szántásra 45fokos szögben mentem így biztos 10 hektár felett fogasoltam. Meg volt olyan is hogy vissza fordultam egy-gy vaddísznő túrást újra behúzni mert nagyon mély volt. a fogyasztás olyan 40 liter körül lehetett.
Válasz #4128. hozzászólásra
mennyiszer kellett szét és összeraknod ezeket a fogasokat?
Válasz #4124. hozzászólásra
elásatni mindent el lehet, szó se róla.
de az is biztos hogy az öszkerekes mtz-t is veri a t-16 terepen.
ahol elmegy a t-16 ott az mtz közelse biztos hogy tud menni.
Válasz #4127. hozzászólásra
nekem már sikerült elásnom
Most tavasszal a szántást fogasoltam a T-16ossal 5 levél nehéz fogassal a fogasok jól le voltak súlyozva. elsővel, másodikkal vitte 7,5 hektárt fogasoltam és simítóztam így le vele, ahol mélyebbek voltak a barázdák ott egy nagy vasúti sínt húztam vele kb 3 méter széleset. A területen van több mint 12%-os lejtő is meg voltak 30-40 cm mély vaddisznó túrások is egyszer se kapart el a gép. MTZ vel nem lett volna értelme elsőre átmenni a területen mert a vaddisznó túrások miatt nem lehetett volna gyorsabban menni
A képek
Válasz #4125. hozzászólásra
Nekem télen az alja simította a havat és több mint 10 mázsás vágóasztal kocsit elhúzta igaz vissza tolatni nem tudtam vele mert vissza felé nem igazán fognak ezek a traktor mintás gumik de előrefelé nem volt akadály számára.
Válasz #4124. hozzászólásra
Egy mtz ami üres azt ez a gép rakottan simán elveri dagonyába sajnos tapasztalatból tudom.
Válasz #4123. hozzászólásra
azért ez időjárásfüggő mert a terephez adjunk hozzá egy kis esőt megrakottan és már el is akadsz. ennél a gépnél is van az a pont
Válasz #4120. hozzászólásra
Az a szántás azért volt ott mert a 90cm mély barázdát be kellet szántani a 82-essel.Mivel az 50-es mtz ezer százalék hogy ottmaradt volna a szántáson a pótkocsival ezért a 16-os hordta ki a kocsira a gyökereket. A pótkocsi meg a barázda túl oldalán volt az úton ezért át kellet menni a szántáson. Ez a föld még simítózva lesz utána meg kombinátorozva mert gyümölcsöst telepítünk bele. A kis 16-ossal akárhány terepen megyünk még rakottan se tud elakadni.
Válasz #4121. hozzászólásra
"miért kellet bele rondítani a szántásba" ? Csak a Video kedvéért?
Válasz #4120. hozzászólásra
Hát ez nem sikerült!
T-16m videó
https://www.youtube.com/watch?v=3WGAcsU5F68
Válasz #4118. hozzászólásra
Bele katintasz jobb egérel a videóba. Link lekérése; itt meg videó hozzá adása; feltölt; beileszt.
Hogykell videót felrakni??
Mezei szemle egykis erdöszéli takaritása !
műtrágyaszórást csinál valaki most tavasszal ezzel a géppel?
Válasz #4111. hozzászólásra
Köszönöm megoldodott kihuzattam a tengely kuka mivel elgörbült és az ékpályánál megcsavarodott volt használt tengelyem új ékkel raktam vissza .A közbetét kerék a tengelyen eléggé lógot de remélem még sokáig elmegy mivel ehhez tényleg szét kell dönteni a váltót.Ja a szivattyu beevett valamit azért szorult meg. Jó lett a gép csak kár hogy valami szól a váltóból vagy a difi vagy a bemenőtengely hézagolása, de megy ameddig megy mivel elég nehéz ehibát kijavítan
Válasz #4113. hozzászólásra
De kár, hogy nem néztem reggel, ki írt oda meg nagyjából mit? Ne írd le szó szerint :D Innen volt valaki?
Válasz #4112. hozzászólásra
amikor az írásod nézem mindig R2-D2 jut eszembe mert ő is olyan durván beszélt a filmekbe hogy minden szavát kisípolták.
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-03-09 05:34:39
Válasz #4110. hozzászólásra
Megoldódott? én nem tudok (nekem) szerencsére segíteni, mert ott még nem matattam. Szivattyút vettem már le de semmi extra nem volt.
Válasz #4108. hozzászólásra
Válasz #4108. hozzászólásra
Gondoltam rá csak a kerék mögötti csapágy is kijön??Köszönöm!
Válasz #4107. hozzászólásra
menetes szárat rá hegesztesz és kihuzatod vele
Egy gyors segítséget kérnék elment a szivatyum tengelye ráadásul ugy beletöröttt a hajtásba hogy meg se mozdul.Az lenne a kérdésem hogy nagyobb bontás nélkül ki tudom-e huzni a csonkot.Megköszönném ha tanáccsal látna el valaki időm hiányába nem tudom és nem is emlékszem már hogy lehet szétszedni Elöre is köszi!!
Válasz #4102. hozzászólásra
Ott a pont!Ha lehet így megoldani akkor az lesz az.
Válasz #4104. hozzászólásra
Deutz Fahr 165
Válasz #4103. hozzászólásra
Milyen kaszád van?
Válasz #4102. hozzászólásra
Köszi megpróbálom!
Válasz #4101. hozzászólásra
Dobok hajtásánál a kúpfogaskereket rakd a másik oldalra, máris változik a forgásirány.
Válasz #4100. hozzászólásra
Az ékszíjtárcsára a kardán csonkot felrakni oké az nem gond.Csakhogy a traki tengely forgási iránya nem oké.A kaszát még nem hegesztettem fel,mert próbálgattam,és akkor tünt fel hogy nem oké.A kasza egy deutz farh 165-ös.
Válasz #4095. hozzászólásra
úgy van alá rakva mint ha simán egy traki húzná ezért vagy megfordítod a tengelyt amire kardán megy ha ez lehetséges , vagy pedig arra tengelyre szerkesztesz 6bordát rá a másik végére amin megkapja a trakiról a hajtást
Akkor mit csinált az orosz, hogy neki jó??
Az kellemetlen. Képed van? Kicsit jobban át kellett volna gondolni a dolgokat hegesztés előtt ezekszerint..
Válasz #4096. hozzászólásra
heló!
Sziasztok!
Válasz #4079. hozzászólásra
Nem tudom hogy ki próbálta valaki így a kaszát felrakni,de nekem előre forog a két dob.
Köszi a sok választ!
Válasz #4089. hozzászólásra
szerintem ha tudod furjad fel, és sűrűmenetest neki ahogy ajánlotta más is.
egy csepp csapágyragasztót neki aztán nem lesz baja többet..
Válasz #4091. hozzászólásra
Nem tudom a Heli mennyibe kerül én Baercoilt vettem a nagycsavar.hu-n szerintem olcsóbb.
De 12esben csak akkor venném meg, ha lenne sok javítani valóm. 6os készletet vettem, mert motorokban jórészt 6os menetek vannak aluban.
Viszont gépműhelyekben szokott lenni sűrű menetesben is.
HEILICOIL
Ha, van hely akkor fel lehet fúrni, de én lehet hogy gondolkodnék sürümenetes csavaron...