Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintem nekem is valami ilyen lesz, holnap rendelek egy új tápszivattyút..
Amikor próbáltam felpumpálni vele a gázolajat, majd leszakadt a kezem olyan nehezen járt, meg dől az olaj belőle. Szerintem már újkorában is szar volt..
Nekem pont a légtelenítéssel nincs bajom. Ha kifogy a tartályból a gázolaj annyira, hogy leáll a traki, akkor ketyegtetek egy kicsit az AC-n amíg hallom, hogy csurog vissza a tankba, és már indul is küllőre. Nem kell órákig tekertetni padlógázon meg semmi. Aztán ha már jár még a maradék kis levegőt is kidolgozza magából pillanatok alatt.
Lehet, hogy az AC pumpával vannak bajok, mert nekem a dugattyúja be volt állva mint a szög, és még úgy ment ment ha nem pörgettem fel. Hogy csinálta nem tudom, de az egy deci gázolajat nem nyomott. Ha felpörgettem félgázig akkor kifogyott a naftából és leállt, akkor fel kellett likityelni megint és indult egyből. De alapjáraton kiketyegett volna a világból.
Szép estét mindenkinek!
Végre elindult az orosz harcos..vagy ukrán..tök mindegy valami keleti..
Sokat szívatott, de most úgy néz ki, hogy jó lett.
Volt valakinek a légtelenítéssel gondja.. én annyit kínlótam vele..állandóan lelevegősödött..órán száján fojt a gázolaj..
Kérdés:
Van jó sűrű hajtómű olajam.. van vagy 240-es, a lehajtásokba azt önteném..szerintetek?
Olyan mint a méz.
érdekel a te véleményed másik fórumon akartál számolgatni na most gondolkodtam és t-16 nál erre a gépre a hátsó 3 pontnál egy "durva" számolást végezve a szalagfékházaknál és a váznál ahol fel van fogatva mennyit kap? még valami ha 6 kN számolva elég lenne?
Prütyinek igaza van!
Sok mindenen múlik, hogy mennyit ér a gép!
Az hogy működik és van műszakija jó dolog és nagyon fontos is.
De, ez elég összetett dolog, a motoron kívül sok minden más is van.
Tényleg csak képek után lehetne valamit mondani.
Tisztelt T-16 barátok!
Kb.25 éve vásároltunk egy T-16-ot.A traki vidéken van, mi városban élünk, így csak hétvégenként használtuk.Éves szinten max 30 órát. Szüret, kukorica ekézés, töltögetés.Apám halála után ezek a dolgok megszüntek, csak áll a pajtába a gép.
Szeretnénk eladni.
Kérdésem az lenne, hogy mennyiért lehetne tuladni rajta. Piros rendszámmal 2015 aug.-ig vizsgáztatva.
A motor állapota jó, karosszéria kicsit viseltes.
A segitséget előre is köszönöm.
Üdv: Atesz
Nekem elsőre egész jó volt a kartergáz helyzet, csak nem volt kompresszió. Most az van, de van kartergáz is. Ha nem lesz kartergáz majd még több lesz a kompót akkor mélyebb gázokra megkerüljük a Holdat :D
Elviekben ezt az orosz dolgoknak tudniuk kell
Lehet nekem is járatni kellett volna.De mikor össze raktam füstölt is,meg egyik ki pufogónál meg jelent az olaj is.Idegességemben másnak vettem meg az 5.gyürüs dúgatyutAzzal rögtön jó lett.Igaz azóta ment kb.10.órát.
Összeraktam a motort...a hengereket a helyén húztam rá a dugattyúra, simán ráment, ezen meg is lepődtem...
Több kétütemű motort csináltam már ott nem minden volt ilyen könnyű...
Hétfőn megkapom a porlasztó csúcsokat be lesz állítva és jön a próba...
első 30 óra hüvelyezés után úgyvélem tudni orosz masinánál az "oda ne nézz" része a dolgoknak.
kell neki idő mire összekopik.
kartergáz is több van az elején, nem ritka dolog (legalábbis a nagy szakik szerint)
Én is kint raktam össze, és legközelebb is úgy csinálnám, bár főleg csak a csapszeg miatt, dugót is cseréltem, mint akkor te is.
De szerintem ha gyűrűzni fogom mert nem hagyja abba a füstölést, szerintem akkor is leszedem a hajtókarokat. De azért bízok benne, hátha nem kell bántani és összejáródik egy idő után.
Én nem vacakoltam vele a hüvelyezésnél.Simán le kaptam az olaj teknöt is meg a hajtó kart is.És kint raktam össze.
Nekem a szelep himba le fogó csavar jött ki.Ki cseréltem egy hosszabb menetűvel ami még ment lejjebb és jól meg szorult.
Nekem négygyűrűs a dugattyú, akkor ha 90 fokonként állítom be őket az jó lesz?
Szerintem kicsit útban lesznek a tőcsavarok de, lehet hogy megoldható..
Ma elkészült a tőcsavar, régi Mtz, hárompont munkahenger összehúzó csavarjából lett csinálva..
Holnap ha, minden jó lesz teszek fel képeket a műtétről..
Megfogom oldani a problémát!!
Csak én egy kicsit precízebb gépekhez vagyok szokva..
Persze minden fajta gépnél, lehetnek hibás darabok.. de ez durva volt.. a 14-es csavar utólagos mérésnél nem egészen 13,2 volt és nem volt a menetnek éle. Nézegettük, szerintünk a mángorlásnál hibáztak..
De, most már mindegy..ha minden jól megy a héten megoldódik a történet, csak nem szeretem a fölösleges pénzkidobást, meg a fölösleges munkát.
A henger alatt a réztömítésnél engedett, gyárilag rossz volt a tömítés.
Szerintem még kevés is a 140Nm..
A tőcsavaron a menet volt selejtes, majd teszek fel képet róla olyan, mintha leköszörülték volna a menet éleit.
Csak egy szakadt ki, gyalázatosan szarmunka..
Ma délután szerettem volna lehúzni, a csavarokat kértem is a cimborámtól nyomaték kulcsot.
Szépen egyenletesen húztam, vártam is vele, aztán a következő húzásnál, volt egy fémes csattanás és kiszakadt a menet a blokkból....
Azt, hogy csak a menet jött ki még nem is néztem..annyira elkapott az ideg.
Én még ilyen szart nem láttam..
A tőcsavarról annyit, hogy GYÁRILAG alul van méretezve a menet. 13,85 helyett csak 13,3!!!! és nem is éles menet, hanem valami szar..majdnem úgy néz ki, mintha valaki leköszörülte volna a menet éleit.
Még lövésem sincs, hogy oldom meg..
valószínűleg rendelek M16x350 bkny csavart, 10.9 szakítószilárdságút és abból lesz elesztergálva..
Enyém is hol berreg hol nem leállításkor. Ezért ha rámjön, hogy meg akarom nézni, hogy forog-e, akkor beindítás után egyből leveszem a zárócsavart a tetejéről és belenézek lámpával. Ott nem fúj ki nekem semmit, szerintem ha a záró felső csavar lecsavarásakor kispriccel az olaj akkor el van kopva a szűrő tengelye. Még olyan is volt, hogy nem forgott levettem a fedelét, megnéztem a fúvókákon spriccelt az olaj ezerrel vissza le a motorba.
Akkor meglöktem kézzel, bepörgött a szűrő de nem kellett kapkodva visszatenni a tetejét se. Jött ki olaj, de nem terítette be az orcámat.
Van olyan, hogy forog de lassan kb olyan 500al mint a kardán. Az nem fog zenélni leállítás után, mert egyből megáll.
Volna ezeken jel, hogy kell összerakni, mert ki van centírozva. Azt kell megnézni, de nekem az egyik traktoron semmi nem látszik. Akkor jöttem rá, hogy egyáltalán mit kéne nézni, mikor a markoló motorját kezdtem javítgatni.
egyet nefelej csünk el a centrifugal olajszűrőt csak akkor fogod hallani ha már a motor 50 fokos de ha 60 vagy 80 fokos mégjoban fogod halani mikor megálitod hogy pörög
Vedd ki a szűrő ház csavarját valaki fogja le rá indítsátok el nem kell sokat járatni mikor le állt a motor nézzél bele a csavar helyén,ha nem látod forogni akkor döntsd meg óvatosan,ha olajos leszel akkor forog.A csavar helyén be nézhetsz menet közbe is de akkor jól fogd le.
Új kérdés kollégák:
A gépkönyv szerint, a motor leállítása után a centrifugális olajszűrőnek forognia kellene, ezt hallani is lehet?????!!!
Na,én az enyémet nem hallom..??
7189 hozzászólás
Válasz #3937. hozzászólásra
Szerintem nekem is valami ilyen lesz, holnap rendelek egy új tápszivattyút..
Amikor próbáltam felpumpálni vele a gázolajat, majd leszakadt a kezem olyan nehezen járt, meg dől az olaj belőle. Szerintem már újkorában is szar volt..
Ismét pár kép:
Válasz #3933. hozzászólásra
Nekem pont a légtelenítéssel nincs bajom. Ha kifogy a tartályból a gázolaj annyira, hogy leáll a traki, akkor ketyegtetek egy kicsit az AC-n amíg hallom, hogy csurog vissza a tankba, és már indul is küllőre. Nem kell órákig tekertetni padlógázon meg semmi. Aztán ha már jár még a maradék kis levegőt is kidolgozza magából pillanatok alatt.
Lehet, hogy az AC pumpával vannak bajok, mert nekem a dugattyúja be volt állva mint a szög, és még úgy ment ment ha nem pörgettem fel. Hogy csinálta nem tudom, de az egy deci gázolajat nem nyomott. Ha felpörgettem félgázig akkor kifogyott a naftából és leállt, akkor fel kellett likityelni megint és indult egyből. De alapjáraton kiketyegett volna a világból.
Teszek fel pár képet a javításról:
Válasz #3934. hozzászólásra
Szia. A váltómba 85W-140 tettem sokkal jobb lett mint a 80W-90-nel!!!
Jelentősen csendesebb lett és a váltások is kevésbé recsegősek!!
Válasz #3933. hozzászólásra
Tedd bele nyugodtan.Nekem a seb váltóban is az van.
És ha régen jó volt az,miért nem volna jó ma is.Légtelenitési gondom nem volt.
Szép estét mindenkinek!
Végre elindult az orosz harcos..vagy ukrán..tök mindegy valami keleti..
Sokat szívatott, de most úgy néz ki, hogy jó lett.
Volt valakinek a légtelenítéssel gondja.. én annyit kínlótam vele..állandóan lelevegősödött..órán száján fojt a gázolaj..
Kérdés:
Van jó sűrű hajtómű olajam.. van vagy 240-es, a lehajtásokba azt önteném..szerintetek?
Olyan mint a méz.
Válasz #3901. hozzászólásra
Maszek Zs!
érdekel a te véleményed másik fórumon akartál számolgatni na most gondolkodtam és t-16 nál erre a gépre a hátsó 3 pontnál egy "durva" számolást végezve a szalagfékházaknál és a váznál ahol fel van fogatva mennyit kap? még valami ha 6 kN számolva elég lenne?
Köszönöm a segítséget a hétvégén megpróbálok egypár képet feltölteni.
Válasz #3925. hozzászólásra
600-800e ft
Válasz #3925. hozzászólásra Hadlássuk...
Prütyinek igaza van!
Sok mindenen múlik, hogy mennyit ér a gép!
Az hogy működik és van műszakija jó dolog és nagyon fontos is.
De, ez elég összetett dolog, a motoron kívül sok minden más is van.
Tényleg csak képek után lehetne valamit mondani.
Képet róla tegyél fel, vagy hol lehetne megnézni???
Ha mutatnál róla képeket akkor tudnánk hozzá megközelítő árat mondani. Meg esetleg több infót a gépről pl:gumik állapota stb.
Tisztelt T-16 barátok!
Kb.25 éve vásároltunk egy T-16-ot.A traki vidéken van, mi városban élünk, így csak hétvégenként használtuk.Éves szinten max 30 órát. Szüret, kukorica ekézés, töltögetés.Apám halála után ezek a dolgok megszüntek, csak áll a pajtába a gép.
Szeretnénk eladni.
Kérdésem az lenne, hogy mennyiért lehetne tuladni rajta. Piros rendszámmal 2015 aug.-ig vizsgáztatva.
A motor állapota jó, karosszéria kicsit viseltes.
A segitséget előre is köszönöm.
Üdv: Atesz
Válasz #3920. hozzászólásra
Nekem elsőre egész jó volt a kartergáz helyzet, csak nem volt kompresszió. Most az van, de van kartergáz is. Ha nem lesz kartergáz majd még több lesz a kompót akkor mélyebb gázokra megkerüljük a Holdat :D
Elviekben ezt az orosz dolgoknak tudniuk kell
Válasz #3922. hozzászólásra
másnak-másnap
Válasz #3919. hozzászólásra
Lehet nekem is járatni kellett volna.De mikor össze raktam füstölt is,meg egyik ki pufogónál meg jelent az olaj is.Idegességemben másnak vettem meg az 5.gyürüs dúgatyutAzzal rögtön jó lett.Igaz azóta ment kb.10.órát.
Összeraktam a motort...a hengereket a helyén húztam rá a dugattyúra, simán ráment, ezen meg is lepődtem...
Több kétütemű motort csináltam már ott nem minden volt ilyen könnyű...
Hétfőn megkapom a porlasztó csúcsokat be lesz állítva és jön a próba...
Válasz #3919. hozzászólásra
első 30 óra hüvelyezés után úgyvélem tudni orosz masinánál az "oda ne nézz" része a dolgoknak.
kell neki idő mire összekopik.
kartergáz is több van az elején, nem ritka dolog (legalábbis a nagy szakik szerint)
nem kell azt elkapkodni egyenlőre.
Válasz #3918. hozzászólásra
Én is kint raktam össze, és legközelebb is úgy csinálnám, bár főleg csak a csapszeg miatt, dugót is cseréltem, mint akkor te is.
De szerintem ha gyűrűzni fogom mert nem hagyja abba a füstölést, szerintem akkor is leszedem a hajtókarokat. De azért bízok benne, hátha nem kell bántani és összejáródik egy idő után.
Válasz #3917. hozzászólásra
Én nem vacakoltam vele a hüvelyezésnél.Simán le kaptam az olaj teknöt is meg a hajtó kart is.És kint raktam össze.
Nekem a szelep himba le fogó csavar jött ki.Ki cseréltem egy hosszabb menetűvel ami még ment lejjebb és jól meg szorult.
Válasz #3916. hozzászólásra
Nekem négygyűrűs a dugattyú, akkor ha 90 fokonként állítom be őket az jó lesz?
Szerintem kicsit útban lesznek a tőcsavarok de, lehet hogy megoldható..
Ma elkészült a tőcsavar, régi Mtz, hárompont munkahenger összehúzó csavarjából lett csinálva..
Holnap ha, minden jó lesz teszek fel képeket a műtétről..
Válasz #3915. hozzászólásra
nem igazán, legalábbis mi nem használtunk mert a hengernél kb 6x45° letörés van az segít
Kérdés:
Ha lehúztátok a hengereket a dugattyúról akkor, visszafelé gyűrűösszehúzóval raktátok össze.
Visszarakásnál nem voltak útban a tőcsavarok?
Válasz #3913. hozzászólásra
hát, a rossz hír az hogy fognak akkor még meglepetések érni. akárhogyan is de ez a vlagyi velejárója :D
a jóhír az hogy ezeket a masinákat úgy lehet formálni mintha gyurmából lennének. (ez általában az anyagminőségre is igaz sajnos, node fel a fejjel)
ezek a barkácsolók gépei, semmi kifinomult nincsen bennük. cserébe ha dolgozol rajta hálás lesz mint a kóbor eb amit hazaviszel.
Válasz #3912. hozzászólásra
Megfogom oldani a problémát!!
Csak én egy kicsit precízebb gépekhez vagyok szokva..
Persze minden fajta gépnél, lehetnek hibás darabok.. de ez durva volt.. a 14-es csavar utólagos mérésnél nem egészen 13,2 volt és nem volt a menetnek éle. Nézegettük, szerintünk a mángorlásnál hibáztak..
De, most már mindegy..ha minden jól megy a héten megoldódik a történet, csak nem szeretem a fölösleges pénzkidobást, meg a fölösleges munkát.
Válasz #3911. hozzászólásra
ez az orosz precizitás itt bemutatkozik , ne aggódj
Válasz #3910. hozzászólásra
A henger alatt a réztömítésnél engedett, gyárilag rossz volt a tömítés.
Szerintem még kevés is a 140Nm..
A tőcsavaron a menet volt selejtes, majd teszek fel képet róla olyan, mintha leköszörülték volna a menet éleit.
Csak egy szakadt ki, gyalázatosan szarmunka..
Válasz #3909. hozzászólásra
kár érte, mert nem annyival kell.elég oda a 100 Nm . kifújt a hengerfejnél hogy utána húztál?
Válasz #3907. hozzászólásra
Szia!
A nyomaték kulcs 140Nm-re volt állítva...
Válasz #3906. hozzászólásra
Akkor jó munkát a javszeroláshoz.
Válasz #3906. hozzászólásra
csak egy kérdés mennyi Nm húztad meg?
Válasz #3905. hozzászólásra
Ma délután szerettem volna lehúzni, a csavarokat kértem is a cimborámtól nyomaték kulcsot.
Szépen egyenletesen húztam, vártam is vele, aztán a következő húzásnál, volt egy fémes csattanás és kiszakadt a menet a blokkból....
Azt, hogy csak a menet jött ki még nem is néztem..annyira elkapott az ideg.
Én még ilyen szart nem láttam..
A tőcsavarról annyit, hogy GYÁRILAG alul van méretezve a menet. 13,85 helyett csak 13,3!!!! és nem is éles menet, hanem valami szar..majdnem úgy néz ki, mintha valaki leköszörülte volna a menet éleit.
Még lövésem sincs, hogy oldom meg..
valószínűleg rendelek M16x350 bkny csavart, 10.9 szakítószilárdságút és abból lesz elesztergálva..
Válasz #3904. hozzászólásra
Olyannal igen ami a menettel szakadt fel, "megszakadt " . Neked kitört az öntvény is?
Sziasztok!
Kérdés: Találkoztatok már olyannal, hogy a blokkból kiszakadt a tőcsavar?{:cursing:
Válasz #3901. hozzászólásra
Enyém is hol berreg hol nem leállításkor. Ezért ha rámjön, hogy meg akarom nézni, hogy forog-e, akkor beindítás után egyből leveszem a zárócsavart a tetejéről és belenézek lámpával. Ott nem fúj ki nekem semmit, szerintem ha a záró felső csavar lecsavarásakor kispriccel az olaj akkor el van kopva a szűrő tengelye. Még olyan is volt, hogy nem forgott levettem a fedelét, megnéztem a fúvókákon spriccelt az olaj ezerrel vissza le a motorba.
Akkor meglöktem kézzel, bepörgött a szűrő de nem kellett kapkodva visszatenni a tetejét se. Jött ki olaj, de nem terítette be az orcámat.
Van olyan, hogy forog de lassan kb olyan 500al mint a kardán. Az nem fog zenélni leállítás után, mert egyből megáll.
Volna ezeken jel, hogy kell összerakni, mert ki van centírozva. Azt kell megnézni, de nekem az egyik traktoron semmi nem látszik. Akkor jöttem rá, hogy egyáltalán mit kéne nézni, mikor a markoló motorját kezdtem javítgatni.
egyet nefelej csünk el a centrifugal olajszűrőt csak akkor fogod hallani ha már a motor 50 fokos de ha 60 vagy 80 fokos mégjoban fogod halani mikor megálitod hogy pörög
Válasz #3897. hozzászólásra
Vedd ki a szűrő ház csavarját valaki fogja le rá indítsátok el nem kell sokat járatni mikor le állt a motor nézzél bele a csavar helyén,ha nem látod forogni akkor döntsd meg óvatosan,ha olajos leszel akkor forog.A csavar helyén be nézhetsz menet közbe is de akkor jól fogd le.
De ha szét szeded és ott van a szürö ház falán az olaj sár akkor nyugodj meg müködik is az.
Válasz #3897. hozzászólásra
Igen,ha minden jól müködik hallani lehet a szürö forgását.
Válasz #3890. hozzászólásra
Igen jól emlékszel.Először ezt tettem bele,utána mérgemben,idegességembe szaladtam Szolnokra a habihoz 5.gyürüsért.azóta minden oké.
Új kérdés kollégák:
A gépkönyv szerint, a motor leállítása után a centrifugális olajszűrőnek forognia kellene, ezt hallani is lehet?????!!!
Na,én az enyémet nem hallom..??
Mi erről a véleményetek?
Hol a hiba?
Válasz #3895. hozzászólásra Köszönöm szépen.
Válasz #3894. hozzászólásra
katt, tessék.
Válasz #3892. hozzászólásra Hogy tudnám megnézni? nem zölddel van kijelölve.
Válasz #3892. hozzászólásra
Köszönöm!! Ez életmentő!!
Válasz #3888. hozzászólásra
Azt hiszem ezt keresed!!
https://drive.google.com/file/d/0B8VuuDqcGMxAcEpibkRvaFladkE/view?usp=sharing
Válasz #3889. hozzászólásra
Én is ezen gondolkodom!!!!!
Válasz #3872. hozzászólásra
ÖregDömperes: Végülis annak idején csak 4 gyűrűs dugókat építettél be, vagy ez az első verzió és ez után jött az 5 gyűrűs? Nem emlékszem már.