Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.59 FtUSD394.63 FtCHF445.24 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #14576. hozzászólásra
Szia!
Az olajcseréhez nagy tapasztalat nem kell.Én mindig munka után szoktam leengedni az olajat mert, akkor meleg és könnyebben kifolyik.
Szoktam vele várni 1/2 órát vagy még többet is hogy csöpögjön ki. A leeresztő csavart tisztítsd meg és nézd meg a mágnesen nincs-e valami.
A leeresztő csavarra új tömítő alátét és vissza a helyére.Hátulról nézve jobb oldalt van a beöntője és egyben a nívója is. 80w90-es vagy kicsit sűrűbb olaj is mehet bele.A nívó alján ha megjelenik az olaj akkor az elég bele. {kb:10liter}
Sziasztok!
Ma megtörtént a vásárolt eke beállítása:
Munkára készen levő állapotban:
Munka közben:
Munka után:{egy éves tarlótörés 0.6 ha.}
Elvégzett munka:
Válasz #14544. hozzászólásra
Köszönöm szépen a választ, az a helyzet hogy fönt van a pedál lehet hogy olajos a szalag bár üres trakit jól fogja!Mekkorát blokkol a hátsó ha jó a fék??? megcsúszik???
Válasz #14559. hozzászólásra
Szia. Féltengelyt le kell szedni a váltóról és utána a féltengelyt a sonkáról.Azért törtek el a tőcsavarok mert a tehermentesítő csap ki jött.
Jó estét!Kérdésem lenne h találkozott már valaki olyan problémával h a sonkát fogó négy csavar eltört?Hát nekem sajnos ilyen problémám van és nem tudom h hogyan lehetne leszedni a sonkát és új menetet vágni a csavarok helyére?Szóval a sonka leszedésben tudna valaki segiteni SOS?Elöre is köszi
Email-ben leírtam a felragasztás menetét.
A képet pedig itt, a nevemre rákattintva nézheted meg. Lejjebb láthatod az összes hozzászólásomat, a 2. oldalra menj itt, és ott böngéssz, két kép van fent mintának.
Vártam a jelzést tőled, de nem jött, így inkább rákérdeztem.
Szia.
Igen megkaptam !!!! Csak nem volt még idöm felragsztani de ha minden jól megy holnap megteszem !!! Hol is tudom megnézni a képet rola ,hogy is kell pontossan??
Erről egy élettapasztalatom jutott eszembe. Régebben gépkocsivezetőként dolgoztam, egy ifa teherkocsit kaptam elsőnek, amin fék nem igazán volt. Szóltam a főnöknek, hogy nincs fék, ezt volt a válasza: luxusra nincs pénzünk, nem tudtam ez a luxus kategóriába tartozik. Tudom nem ide való és nem is segítség, csak eszembe jutott a fékkel kapcsolatba és gondoltam megosztom veletek, mai napig jókat mosolygok rajta.
Válasz #14543. hozzászólásra
A fékfedelet le kell venni(4db M8-as csavar rögzíti)alatta 27-es kulcsnyílású lekontrázott anya van,na ezt kell lejjebb húzni,ha van még menet,ha nem lehet,akkor fékszalag csere.A kérdezett 3db csavart csak ezután kell állítani.mert azok csak megtámasztják a fékszalagot,hogy központosan álljon.Csavarok kiálló hosszának különbsége nem lehet több 1mm-nél.Célszerű felemelni a traki hátulját,hogy mind a két kerék a levegőben legyen és közben forgatni,hogy nem szorul-e a fék,meg hogy egyformán fogjon.Ha elolajosodtak a fékdobok,akkor nagyobb lélegzetvételű a szerelés,mert szimmeringet kell cserélni,de ahhoz szét kell szedni a féltengelyeket.Remélem tudtam segíteni.Üdv:Gyuri.
Szia.
Én úgy állítottam az enyémen ,hogy amiben található a fékszalag annak van három csavarja lent és elöl hátul kontrázva . Kerék felemelve három csavart fellazítod (fontos ,hogy az első és hátsó kb. egyenlően befele legyen csavarva ) aztán az alsót . Ha csavart tekered befele kereket forgatod mikor súrmmál egy fél kört vissza a csavaron és kontrázod .Ezután jön ,hogy leveszed a fedelet a fékszalagról (4 db 8-as csavar) és van összekontrázva egy kúpos csavar talán 22-es 17-es kulcs ezt szétkontrázod és az alsó csavart addig hajtod mig ismét nem kezd ell surolni a fék ,kicsit viszább csavarod összekontrázod . Féket megnyomkodod kisebbnek kell lenni a pedálutnak és ellenörzöd nem e fog nyomkodás után ha szépen forog akkor oké visszarakod a fedelet és kész a féloldal ! :) Én igy csináltam és bevált !!! Nekem is alig volt fék a gépen már a lendkereket érte a nagylábujjam anyíra kellet nyomni !!:) De igy bevált !
Sziasztok!
Légyszi írjátok le nekem hogy lehet a fékszalagot állítani?
Tudom hogy volt már régen ez fórum téma de nem találtam meg!
A hajtóműházon látok 10.-es csavart,kontraanyával,azzal lehet???
Ha igen akkor kifelé vagy befelé tekerve szorít vagy lazít??
Nem mentem még más T25.-ösével,ezért nem tudom összehasonlítani a fékhatást,az enyémmel egy T-4-K pótkocsin 10-12 mázsa fát vittem,de időbe lassítás volt a megoldás,mert a fék szinte semmit nem ért.
Igaz a pót féknélküli volt de tolta a trakit rendesen.
Gondolkodom egy kistraktor vásárlásán, de nem tudom milyet vegyek, ez a T25 mennyire megbizható, és mi a külömbség a t25 és a t25 A között?
Mire kell odafigyelni?
Sziasztok! Segítsetek légyszi! A traktor szántás közben kidobja a sebességet terep fokozatban. A reteszelésnél minden ok. Lehet,hogy a fogaskerék van elkopva a váltóban? Ezt hogyan lehet megnézni? Lehet cserélni a sebváltónál vagy szét kell szedni a traktort?
25322 hozzászólás
Válasz #14576. hozzászólásra
Szia!
Az olajcseréhez nagy tapasztalat nem kell.Én mindig munka után szoktam leengedni az olajat mert, akkor meleg és könnyebben kifolyik.
Szoktam vele várni 1/2 órát vagy még többet is hogy csöpögjön ki. A leeresztő csavart tisztítsd meg és nézd meg a mágnesen nincs-e valami.
A leeresztő csavarra új tömítő alátét és vissza a helyére.Hátulról nézve jobb oldalt van a beöntője és egyben a nívója is. 80w90-es vagy kicsit sűrűbb olaj is mehet bele.A nívó alján ha megjelenik az olaj akkor az elég bele. {kb:10liter}
Sziasztok,
Gondolom volt már szó 1000X itt, de megkérdezem újra...
Sebességváltóba hogyan kell olajat cserélni? Tapasztalat nélkül neki merjek állni? Mennyi időt vesz igénybe? Mennyi, milyen olajat javasoltok bele?
Köszönöm a segyítséget!
Balázs
Válasz #14574. hozzászólásra
Szépen meg dolgoztad a talajt.
Munka után:
Sziasztok!
Ma megtörtént a vásárolt eke beállítása:
Munkára készen levő állapotban:
Munka közben:
Munka után:{egy éves tarlótörés 0.6 ha.}
Elvégzett munka:
Válasz #14571. hozzászólásra
A tiéd is készül!
Árpi és az enyém?
Árpi és az enyém?
Az én gépemben bele van gyárilag préselve az Orosz betűk..
Válasz #14565. hozzászólásra
Válasz #14566. hozzászólásra
Árpy a fő szerzője a matricának !!!
Köszönöm ÁRPY !!!
Válasz #14565. hozzászólásra
Sziasztok! Ilyen matricát hol lehet venni? Válaszotok előre is köszönöm!
Válasz #14560. hozzászólásra
A kép a matricáról !
Hát így sikerült !
Válasz #14562. hozzászólásra
Szia! Ha jól fog a fék akkor csúszik a kerék ha rátaposol a fékre!
A T4k pótkocsit simán meg kell fogja, én attól nagyobb kocsit húzok vele
Válasz #14544. hozzászólásra
Köszönöm szépen a választ, az a helyzet hogy fönt van a pedál lehet hogy olajos a szalag bár üres trakit jól fogja!Mekkorát blokkol a hátsó ha jó a fék??? megcsúszik???
Válasz #14559. hozzászólásra
Szia. Féltengelyt le kell szedni a váltóról és utána a féltengelyt a sonkáról.Azért törtek el a tőcsavarok mert a tehermentesítő csap ki jött.
Válasz #14558. hozzászólásra
Most jó az idő a ragasztáshoz is.
Jó estét!Kérdésem lenne h találkozott már valaki olyan problémával h a sonkát fogó négy csavar eltört?Hát nekem sajnos ilyen problémám van és nem tudom h hogyan lehetne leszedni a sonkát és új menetet vágni a csavarok helyére?Szóval a sonka leszedésben tudna valaki segiteni SOS?Elöre is köszi
Válasz #14557. hozzászólásra
Nem egyszerű mostanában az élet ,nem volt idö szolni !
Válasz #14556. hozzászólásra
Email-ben leírtam a felragasztás menetét.
A képet pedig itt, a nevemre rákattintva nézheted meg. Lejjebb láthatod az összes hozzászólásomat, a 2. oldalra menj itt, és ott böngéssz, két kép van fent mintának.
Vártam a jelzést tőled, de nem jött, így inkább rákérdeztem.
Válasz #14552. hozzászólásra
Szia.
Igen megkaptam !!!! Csak nem volt még idöm felragsztani de ha minden jól megy holnap megteszem !!! Hol is tudom megnézni a képet rola ,hogy is kell pontossan??
ÉS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM !!!!!
Válasz #14554. hozzászólásra
Én műszakira vittem a gépet muszáj volt.
Válasz #14550. hozzászólásra
Hát igy ahogy mondod nekem is sok idö kellet mig rászántam magm az állitásra !
Válasz #14550. hozzászólásra
Szia Én régebben IFA fékrásegítőt és rúgó erőtárolót csináltam.
Válasz #14549. hozzászólásra
Üdv. László!
Ugye veled értekeztem matrica ügyben? Megkaptad a borítékot?
Válasz #14549. hozzászólásra
Igen nincs hozzá szólni pontosan így van.
Erről egy élettapasztalatom jutott eszembe. Régebben gépkocsivezetőként dolgoztam, egy ifa teherkocsit kaptam elsőnek, amin fék nem igazán volt. Szóltam a főnöknek, hogy nincs fék, ezt volt a válasza: luxusra nincs pénzünk, nem tudtam ez a luxus kategóriába tartozik. Tudom nem ide való és nem is segítség, csak eszembe jutott a fékkel kapcsolatba és gondoltam megosztom veletek, mai napig jókat mosolygok rajta.
Válasz #14548. hozzászólásra
Nagyából jol irtuk le nem Sanyí ??
Válasz #14547. hozzászólásra
Szia.A féket én is csináltam.
Válasz #14546. hozzászólásra
Igy van Sanya !!!
Kollégák ez már tetszik amikor van forgalom és segítség.
A fékfedelet le kell venni(4db M8-as csavar rögzíti)alatta 27-es kulcsnyílású lekontrázott anya van,na ezt kell lejjebb húzni,ha van még menet,ha nem lehet,akkor fékszalag csere.A kérdezett 3db csavart csak ezután kell állítani.mert azok csak megtámasztják a fékszalagot,hogy központosan álljon.Csavarok kiálló hosszának különbsége nem lehet több 1mm-nél.Célszerű felemelni a traki hátulját,hogy mind a két kerék a levegőben legyen és közben forgatni,hogy nem szorul-e a fék,meg hogy egyformán fogjon.Ha elolajosodtak a fékdobok,akkor nagyobb lélegzetvételű a szerelés,mert szimmeringet kell cserélni,de ahhoz szét kell szedni a féltengelyeket.Remélem tudtam segíteni.Üdv:Gyuri.
Szia.
Én úgy állítottam az enyémen ,hogy amiben található a fékszalag annak van három csavarja lent és elöl hátul kontrázva . Kerék felemelve három csavart fellazítod (fontos ,hogy az első és hátsó kb. egyenlően befele legyen csavarva ) aztán az alsót . Ha csavart tekered befele kereket forgatod mikor súrmmál egy fél kört vissza a csavaron és kontrázod .Ezután jön ,hogy leveszed a fedelet a fékszalagról (4 db 8-as csavar) és van összekontrázva egy kúpos csavar talán 22-es 17-es kulcs ezt szétkontrázod és az alsó csavart addig hajtod mig ismét nem kezd ell surolni a fék ,kicsit viszább csavarod összekontrázod . Féket megnyomkodod kisebbnek kell lenni a pedálutnak és ellenörzöd nem e fog nyomkodás után ha szépen forog akkor oké visszarakod a fedelet és kész a féloldal ! :) Én igy csináltam és bevált !!! Nekem is alig volt fék a gépen már a lendkereket érte a nagylábujjam anyíra kellet nyomni !!:) De igy bevált !
Sziasztok!
Légyszi írjátok le nekem hogy lehet a fékszalagot állítani?
Tudom hogy volt már régen ez fórum téma de nem találtam meg!
A hajtóműházon látok 10.-es csavart,kontraanyával,azzal lehet???
Ha igen akkor kifelé vagy befelé tekerve szorít vagy lazít??
Nem mentem még más T25.-ösével,ezért nem tudom összehasonlítani a fékhatást,az enyémmel egy T-4-K pótkocsin 10-12 mázsa fát vittem,de időbe lassítás volt a megoldás,mert a fék szinte semmit nem ért.
Igaz a pót féknélküli volt de tolta a trakit rendesen.
Köszi előre is a választ!
Válasz #14540. hozzászólásra
Sanyi74!
Gond az van!
Csak ha megpiszkálnám még nagyobb lenne :)
Amíg lehet húzom.
szép estét tudna valaki segiteni - t25 kuplungtárcsának mi az ára és beállitási adatok lellenének elöre is kösönöm
Na mi van kollégák csak a munka semmi gond az csak jó
Ágaprítás :)
Válasz #14536. hozzászólásra
vas megyei traki az enyém tartozékokkal együtt!!
Gondolkodom egy kistraktor vásárlásán, de nem tudom milyet vegyek, ez a T25 mennyire megbizható, és mi a külömbség a t25 és a t25 A között?
Mire kell odafigyelni?
Válasz #14529. hozzászólásra
Na de meik a te hirdetésed?
elég sok t25 van fent
Válasz #14532. hozzászólásra
Szevasz!
Írtam e-mailt!
Válasz #14531. hozzászólásra
Helo! Én sem tudom h mi lehet az oka Én mindig talajmarozáskor járok így, sor végén mikor veszem ki mászóból, de fogalmam sincs h mitől lehet....
Sziasztok! Segítsetek légyszi! A traktor szántás közben kidobja a sebességet terep fokozatban. A reteszelésnél minden ok. Lehet,hogy a fogaskerék van elkopva a váltóban? Ezt hogyan lehet megnézni? Lehet cserélni a sebváltónál vagy szét kell szedni a traktort?
Szevasz Őszabi.
Balu vagyok Martonvásárról,léci csörgess meg vagy emailba küld el a telszámodat.Mert kéne dumáljunk.
Köszi.
Válasz #14510. hozzászólásra
Hello ÖSzabi! A problémát megoldottuk, valóban a léptetővillával volt a baj. Mitől van ez a probléma, hogy nem áll vissza a helyére a léptető villa?
Válasz #14527. hozzászólásra
Tiszavasváriban forgalmazzák van hozzá alkatrészük is Agro Man
nekem lenne T-25ös eladó! hirdetések között fennt van! megegyezünk
Egy kisegítő lehetőség, de nagyon jó.
Beszerelve, fokozott hatású...csak 30 lovas gépre.