Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez oké, de akkor ccm3-ben is nagyobb? (bocsi, de lehet, hogy marhaságot kérdezek)
Ezt hogyan kell megválasztani, hogy melyik a jó? Mindegyik jó mindegyik t-25-höz?
Válasz #14029. hozzászólásra
Ezért mondtam,hogy bele kellene nézni,a váltóba. Mert nekem is érthetetlen,hogyan került bele. Lehet,hogy megszorult a tengely ,és elkezdték kalapálni,és az ütéstől kitörhetett a ház belseje,és beleesett a váltóba. Aztán beleraktak 1 ujjat. Más vas db-okat nem találtál benne?
Információ iránt érdeklődnék mindössze, hogy mi különbség van pl. a habi webáruház oldalán megtalálható T-25ös bordás hüvelyek között??
Amiket a habi-n találtam:
t-25 hengerhüvely üres C +
t-25 hengerhüvely üres B
t-25 hengerhüvely üres M +
nekem meg pont forditva van hiába van meghüvelyezve és gyürüzve a t-25ös de már nem bir 9 holdat megszántani!
De a 82es meg elbir a 3.2m vontatott tárcsával is,csak ember birja és gázolaj legyen benne!
Válasz #14034. hozzászólásra
Köszi!
De, nekem csak annyi a gondom,hogy az országúti fokozatot nehezen veszi be, a hozzátartozó sebességeket könnyedén veszi.Terepfokozattal semmi probléma.
Helló, nekem is volt olyan mikor a sebesség beragadt a t-25ösben,és a kuplungnál van egy fedél 4 csavar fogja ls egy villa van amin kontra anya van és az kitágul és nem veszi a sebbeséget vagy csak a 6at veszi!
de mikor meghuzod már szépen veszi!
1x volt egy olyan hogy a sebességet nem tzudtam kivenni a szomszédom szédszedte és egy fával kiütötte a fogaskereket mert mellé csuszott,igaz szakmája volt de mikor igy volt csak levettem és szépen finoman ütögettem és ki is jött! Ez nem olyan mint az mtz hogy nem romlik el a váltó vagy a kuplunk szerkezet pedig csak 91 volt a t-25ös és 1800 üzemóra volt benne és uj korában vettem de már el is adtam már!
Válasz #14026. hozzászólásra
Szia!
Ma este megnéztem,a fedél alatt, és mindegyik tengelynél megvan a rugó és a golyó is. Szerintem az első gazdája ezen már javított valamit.
Csak az nem fér a fejembe, hogy a gépkönyvét nézegetve hogyan tudott a rugó és a golyó belekerülni a váltó aljába.
Az lehetséges, hogy ha beragad a sebesség és mindkét oldalán levő deknit levéve a váltótengelyt kalapáccsal egyik irányba túlütöd a golyó és a rugó {reteszelő} beleessen a váltóba?
Köszönöm a választ!
Egyenlőre most nem bántom mert, kell a gép.
Annyi a hátránya hogy, nehezebben rakom be az országúti fokozatot de,utána a többi sebességet simán veszi.
Bele tudod rakni,de én belenéznék hogy mi történt.Mert nem igazán értem,hogyan tudott bele esni a golyó ,és a rugó is. Először is vedd le a kis deknit,amit a 4 csavar tart és nézd meg,hogy meg-e van minden helyen a rugó.
Válasz #14022. hozzászólásra
Szia stefi69!
A váltófedél megbontása nélkül kívülről a kis ablak felől nem tudnám vissza rakni a golyót és a rugót?Azért kérdezem mert,én még váltót nem javítottam.Ennek a traktornak a váltója még nem volt megbontva még a padlólemez is gyári fekete anyaggal van szigetelve.
A vissza rakást itt a felső fedélnél gondoltam:
Gerimur.
Az bizony onnan van. Méghozzá szerintem a léptető villáknak a tengelyétől eset ki. Padló lemezek fel, váltófedél fel,és jobb oldalon felül, ha jól gondolom.
Valaki meg tudna mondani nekem milyen es mennyi olaj kell 135-os kaszaba? mert nekem allandoan nyomja kifele es nem tudom miert de nagyon megsurusodik? elore is koszi.
Koszonom szepen a valaszt.megprobalok valakitol kerni egyet, hogy lassam hogy is mukodik, hogyan lehet vele dolgozni.
Esetleg ha tudna valaki hogy megis milyen tipusu, mertetu balazot lehetne hasznalni megkoszonnem ha szolna!
innen meg lehet szemezgetni hogy hol olcsó.
50 kiló, az 0,895 g/ccm @ 15 C adattal élve majdnem 56 liter.
tehát ennek literét meg lehet venni kb 960-980 forintért.
szerintem jó üzlet. ugyanez az olaj jó még szárzúzó hajtóműbe, vagy más hasonlóba. sosem árt ha van belőle.
bálázni nem klaffa vele.
ha bekapcsolod a TLT-t, és benyomod a kuplungot akkor megáll a TLT.
csak olyan rendet tudsz vele hatékonyan felbálázni ami nem túl vastag ahhoz hogy folyamatosan haladj vele.
motorját nem kell félteni, a 25 ló nem tűnik soknak de nagyon nyomatékos.
megtudja önmagát hazudtolni, bátran lehet vele olyan dolgot is csinálni amihez a 25 ló erősen alsó határ.
cserébe ha nagyon leterheled a szokottnál jóval szomjasabb.
váltó kérdés, 500 üzemóra ha jól emlékszem,
olajból 80w90 hykomol olajkát azt szereti. ne csak váltóban cseréld, a lehajtásokban is.
a rugót és a golóbist meg nemtudom honnan eshetett ki, de akárhonnan is jött, biztosan van neki helye ahova vissza kell rakni.
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy az országúti fokozatot nagyon nehezen tudom berakni.De, ha bent van akkor a többit simán veszi.A terepet simán veszi.
Leengedtem a váltóból az olajat hátha lesz a mágnesen vagy az olajban valami.Egy golyó és egy rugó volt az olajban.Ez szerintetek a reteszelőé lehet?
Sziasztok! nekem is van egy T25-om, nemreg vettem hozza egy 135-os kaszat, nagyon jol mukodik.
szeretnek venni hozza egy balazogepet csak nem tudom hogy eleg eros hozza, lehetne dolgozni vele? Ha valaki valamit tud, esetleg neki van hozza es jol mukodik kerem szoljon. elore is koszonom.
Köszönöm! Indító kapcsoló a ludas, ha összezárom a lila és a kék vezetéket a hátulján már teker is. Igen ám de ami a gépen van az 5 pólusu amit nekem van hozzá az 4 pólusu esetleg kiváltható vele? Ha igen akkor jön a kérdés hogy mit hova? :9 Ha bonyolult akkor keresek 5öset valahol!
További szép estét!
Válasz #14006. hozzászólásra
Szia!
A bekapcsolt sebességfokozat indítás gátló kapcsolója a menetirány szerinti baloldalon az irányváltókar mellett van.Nekem direktbe van kötve.
Ha az indítóreléd és a gyújtáskapcsolód is jó akkor nézd át a vezetékeket nincs-e szakadás,zárlat stb...
Köszönöm ma meg lett a relé. De nem jutottam előrébb. ki iktattam össze csavaroztam a 3 vezetéket(relé nélkül) indítóztam de így is semmi. (relét szét szedtem szinte új)A váltónál az "üres kapcsoló" az merre található? esetleg az viccelődik?
Köszönöm előre is a segítséget!
El jött a perc hogy információra van szükségem! Nem indul a traktor. a hiba oka az indítórelé vagy az indító kapcsoló! Amiben a segítségeteket kérném hogy pontosan hol kellene rálelnem a relére? le vettem a műszerfal fedelét de ott nem igen láttam lehet hogy mélyebben van? (kulcs fordítására semmi nem történik. önindító összezárással pöccre indul) Köszönöm előre is a segítségeteket!
Sziasztok!
Volt még egy kis kaszálni való :)
Sajnos a nagyobb (1,5m feletti fű már kifogott rajtunk)
https://www.youtube.com/watch?v=bwJyEYIBKRs
https://www.youtube.com/watch?v=J5QWc86YZGs
Válasz #13998. hozzászólásra
Szia ARES-826!
Több gépen is megnéztem és az orbiton lévő, szelep felőli része a szivattyú felől jön.A másik felén lévő kettő csatlakozás ami egymás alatt van a munkahengerre megy.A két lyukú csatlakozása vissza folyó ág. Így kötöttem be,és jó lett.
Szerintem az ahol látszik benne a kis szelep az lehet a visszamenő ág , ahol a két juk az a bemenő a másik kettő ami felül van az meg a jobb és a bal oldal, én így kötném be próba képpen!
Hali!
Ezen az orbiton szerintetek melyik cső jön a tartályról,melyik megy a munkahengerre és melyik a szivattyúra.
Végül is melyik csatlakozás hova való szerintetek?
25336 hozzászólás
Válasz #14040. hozzászólásra
Ez oké, de akkor ccm3-ben is nagyobb? (bocsi, de lehet, hogy marhaságot kérdezek)
Ezt hogyan kell megválasztani, hogy melyik a jó? Mindegyik jó mindegyik t-25-höz?
Válasz #14038. hozzászólásra
A furat átmérőre vonatkozik, van több méret. Dugóból is,és gyűrűből is.
Válasz #14029. hozzászólásra
Ezért mondtam,hogy bele kellene nézni,a váltóba. Mert nekem is érthetetlen,hogyan került bele. Lehet,hogy megszorult a tengely ,és elkezdték kalapálni,és az ütéstől kitörhetett a ház belseje,és beleesett a váltóba. Aztán beleraktak 1 ujjat. Más vas db-okat nem találtál benne?
Információ iránt érdeklődnék mindössze, hogy mi különbség van pl. a habi webáruház oldalán megtalálható T-25ös bordás hüvelyek között??
Amiket a habi-n találtam:
t-25 hengerhüvely üres C +
t-25 hengerhüvely üres B
t-25 hengerhüvely üres M +
Melyik a jobb? Miért van ennyi választék ebből?
Válasz #14036. hozzászólásra
nekem meg pont forditva van hiába van meghüvelyezve és gyürüzve a t-25ös de már nem bir 9 holdat megszántani!
De a 82es meg elbir a 3.2m vontatott tárcsával is,csak ember birja és gázolaj legyen benne!
hát.. nekem van MTZ-m, de megmondom őszintén a T-25 messze strapabíróbb. egészen pontosan sosincsen baja, az mtz nek meg mindíg van.
Köszi!
De, nekem csak annyi a gondom,hogy az országúti fokozatot nehezen veszi be, a hozzátartozó sebességeket könnyedén veszi.Terepfokozattal semmi probléma.
Válasz #14032. hozzászólásra
Helló, nekem is volt olyan mikor a sebesség beragadt a t-25ösben,és a kuplungnál van egy fedél 4 csavar fogja ls egy villa van amin kontra anya van és az kitágul és nem veszi a sebbeséget vagy csak a 6at veszi!
de mikor meghuzod már szépen veszi!
1x volt egy olyan hogy a sebességet nem tzudtam kivenni a szomszédom szédszedte és egy fával kiütötte a fogaskereket mert mellé csuszott,igaz szakmája volt de mikor igy volt csak levettem és szépen finoman ütögettem és ki is jött! Ez nem olyan mint az mtz hogy nem romlik el a váltó vagy a kuplunk szerkezet pedig csak 91 volt a t-25ös és 1800 üzemóra volt benne és uj korában vettem de már el is adtam már!
Válasz #14031. hozzászólásra
az ára gyere nézz meg és elmondom ugyhogy sok és sok ember csak hasraesni fog!
Szia!
Ma este megnéztem,a fedél alatt, és mindegyik tengelynél megvan a rugó és a golyó is. Szerintem az első gazdája ezen már javított valamit.
Csak az nem fér a fejembe, hogy a gépkönyvét nézegetve hogyan tudott a rugó és a golyó belekerülni a váltó aljába.
Az lehetséges, hogy ha beragad a sebesség és mindkét oldalán levő deknit levéve a váltótengelyt kalapáccsal egyik irányba túlütöd a golyó és a rugó {reteszelő} beleessen a váltóba?
Válasz #14028. hozzászólásra
andriskasanyi@freemail.hu Dobj egy üzit.
Válasz #14028. hozzászólásra
T-25ös kiválló ami kompresszoros de más gép is elhuzza nem csak 2t csak elötte gép legyen erös váz!
Köszönöm a választ!
Egyenlőre most nem bántom mert, kell a gép.
Annyi a hátránya hogy, nehezebben rakom be az országúti fokozatot de,utána a többi sebességet simán veszi.
91es évjáratu 2t,3oldalra billenös orosz pótkocsi ,1tulajtól megkimélten törzskönyvel 2016ig müszaki ár Fábiánháza megtekintés MEGEGYEZÉS SZERINT!
Nálam!
Bocsi ,a felső deknire gondoltam.
Válasz #14023. hozzászólásra
Bele tudod rakni,de én belenéznék hogy mi történt.Mert nem igazán értem,hogyan tudott bele esni a golyó ,és a rugó is. Először is vedd le a kis deknit,amit a 4 csavar tart és nézd meg,hogy meg-e van minden helyen a rugó.
Válasz #14021. hozzászólásra
Válasz #14020. hozzászólásra
koszonom a valaszt. valoszinuleg tul sokat toltotem bele es azert nyomja kifele.
Válasz #14022. hozzászólásra
Szia stefi69!
A váltófedél megbontása nélkül kívülről a kis ablak felől nem tudnám vissza rakni a golyót és a rugót?Azért kérdezem mert,én még váltót nem javítottam.Ennek a traktornak a váltója még nem volt megbontva még a padlólemez is gyári fekete anyaggal van szigetelve.
A vissza rakást itt a felső fedélnél gondoltam:
Válasz #14012. hozzászólásra
Gerimur.
Az bizony onnan van. Méghozzá szerintem a léptető villáknak a tengelyétől eset ki. Padló lemezek fel, váltófedél fel,és jobb oldalon felül, ha jól gondolom.
Ma próbáltam
https://www.youtube.com/watch?v=X9vdS4amOeM
Válasz #14018. hozzászólásra
Általában a vízszintes tengely feléig szokták tölteni az ilyen dolgokat és kellene lennie a kaszán egy úgymond (szuszogónak)ami elengedi a nyomást.
Sziasztok!
Bálázón gondolkozunk a Vlagyihoz.
Kategóriában ezt szerintetek bírná?
https://www.youtube.com/watch?v=56nNy-YpCVE
Valaki meg tudna mondani nekem milyen es mennyi olaj kell 135-os kaszaba? mert nekem allandoan nyomja kifele es nem tudom miert de nagyon megsurusodik? elore is koszi.
Koszonom szepen a valaszt.megprobalok valakitol kerni egyet, hogy lassam hogy is mukodik, hogyan lehet vele dolgozni.
Esetleg ha tudna valaki hogy megis milyen tipusu, mertetu balazot lehetne hasznalni megkoszonnem ha szolna!
Válasz #14015. hozzászólásra
elméletileg igen.
én ezt az olajat nem használtam még, csak hykomolt.
de a SAE érték ugyanaz, tehát jó bele.
Ha rám hallgatsz akkor veszel egy 50 kilós hordóval.
MOL hykomol olajat asssszem 55 ezerért vettem így kiszállítással együtt.
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CD0QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.mol.hu%2Frepository%2F123332.pdf&ei=EgLnUeueA6jw4QShsIDYBg&usg=AFQjCNGvb93XEA34sV5tUdP4aor3jWnJbA&sig2=sasxWCk4lJcoDU8wUcbWBA&bvm=bv.49405654,d.bGE
a link a leírás a hykomol olajról,
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=hykomol&page=2
innen meg lehet szemezgetni hogy hol olcsó.
50 kiló, az 0,895 g/ccm @ 15 C adattal élve majdnem 56 liter.
tehát ennek literét meg lehet venni kb 960-980 forintért.
szerintem jó üzlet. ugyanez az olaj jó még szárzúzó hajtóműbe, vagy más hasonlóba. sosem árt ha van belőle.
http://veteran.forum.hu/letoltesek/traktorok-45/t-25a-kezelesi-utasitas-734/
emitten beregisztrálsz és máris ha minden igaz le tudod tölteni hova mennyi megy.
Válasz #14014. hozzászólásra
Ez az olaj akkor jó lenne a váltóba?80w90
Válasz #14011. hozzászólásra
bálázni nem klaffa vele.
ha bekapcsolod a TLT-t, és benyomod a kuplungot akkor megáll a TLT.
csak olyan rendet tudsz vele hatékonyan felbálázni ami nem túl vastag ahhoz hogy folyamatosan haladj vele.
motorját nem kell félteni, a 25 ló nem tűnik soknak de nagyon nyomatékos.
megtudja önmagát hazudtolni, bátran lehet vele olyan dolgot is csinálni amihez a 25 ló erősen alsó határ.
cserébe ha nagyon leterheled a szokottnál jóval szomjasabb.
váltó kérdés, 500 üzemóra ha jól emlékszem,
olajból 80w90 hykomol olajkát azt szereti. ne csak váltóban cseréld, a lehajtásokban is.
a rugót és a golóbist meg nemtudom honnan eshetett ki, de akárhonnan is jött, biztosan van neki helye ahova vissza kell rakni.
Sziasztok!
T-25 traktor váltójába hány üzemóránként kell cserélni a váltó olajat?Meg hány liter mén bele és milyen viszkozitású?
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy az országúti fokozatot nagyon nehezen tudom berakni.De, ha bent van akkor a többit simán veszi.A terepet simán veszi.
Leengedtem a váltóból az olajat hátha lesz a mágnesen vagy az olajban valami.Egy golyó és egy rugó volt az olajban.Ez szerintetek a reteszelőé lehet?
Sziasztok! nekem is van egy T25-om, nemreg vettem hozza egy 135-os kaszat, nagyon jol mukodik.
szeretnek venni hozza egy balazogepet csak nem tudom hogy eleg eros hozza, lehetne dolgozni vele? Ha valaki valamit tud, esetleg neki van hozza es jol mukodik kerem szoljon. elore is koszonom.
Válasz #14009. hozzászólásra
Válasz #14008. hozzászólásra
Köszönöm! Indító kapcsoló a ludas, ha összezárom a lila és a kék vezetéket a hátulján már teker is. Igen ám de ami a gépen van az 5 pólusu amit nekem van hozzá az 4 pólusu esetleg kiváltható vele? Ha igen akkor jön a kérdés hogy mit hova? :9 Ha bonyolult akkor keresek 5öset valahol!
További szép estét!
Szia!
A bekapcsolt sebességfokozat indítás gátló kapcsolója a menetirány szerinti baloldalon az irányváltókar mellett van.Nekem direktbe van kötve.
Ha az indítóreléd és a gyújtáskapcsolód is jó akkor nézd át a vezetékeket nincs-e szakadás,zárlat stb...
Szia Nézd meg a kapcsolódat .
Válasz #14004. hozzászólásra
Köszönöm ma meg lett a relé. De nem jutottam előrébb. ki iktattam össze csavaroztam a 3 vezetéket(relé nélkül) indítóztam de így is semmi. (relét szét szedtem szinte új)A váltónál az "üres kapcsoló" az merre található? esetleg az viccelődik?
Köszönöm előre is a segítséget!
Válasz #13966. hozzászólásra
Szia Márk!
Elküldenéd nekem is a javítási kézikönyvet erre a címre: ocsika2@freemail.hu
Előre is köszi!
Válasz #14003. hozzászólásra
Műszerfal alatt, sorkapcsok mellett kis fekete doboz 2 csavarral rögzítve.
Üdvözlet minden Vlagyis sorstársnak!
El jött a perc hogy információra van szükségem! Nem indul a traktor. a hiba oka az indítórelé vagy az indító kapcsoló! Amiben a segítségeteket kérném hogy pontosan hol kellene rálelnem a relére? le vettem a műszerfal fedelét de ott nem igen láttam lehet hogy mélyebben van? (kulcs fordítására semmi nem történik. önindító összezárással pöccre indul) Köszönöm előre is a segítségeteket!
orosz oldalon találtam:
Sziasztok!
Volt még egy kis kaszálni való :)
Sajnos a nagyobb (1,5m feletti fű már kifogott rajtunk)
https://www.youtube.com/watch?v=bwJyEYIBKRs
https://www.youtube.com/watch?v=J5QWc86YZGs
Sziasztok.............. Csak azért írok most , hogy én legyek a 14000-dik fórumra író........ További jó fórumozást
Válasz #13998. hozzászólásra
Szia ARES-826!
Több gépen is megnéztem és az orbiton lévő, szelep felőli része a szivattyú felől jön.A másik felén lévő kettő csatlakozás ami egymás alatt van a munkahengerre megy.A két lyukú csatlakozása vissza folyó ág. Így kötöttem be,és jó lett.
Köszi!
Válasz #13997. hozzászólásra
Szerintem az ahol látszik benne a kis szelep az lehet a visszamenő ág , ahol a két juk az a bemenő a másik kettő ami felül van az meg a jobb és a bal oldal, én így kötném be próba képpen!
Hali!
Ezen az orbiton szerintetek melyik cső jön a tartályról,melyik megy a munkahengerre és melyik a szivattyúra.
Végül is melyik csatlakozás hova való szerintetek?
Köszi!
Válasz #13966. hozzászólásra
Hali!
Ha elküldöd megköszönöm erre a címre: betarr50@citromail.hu
Válasz #13990. hozzászólásra
Szia Gáborász!
Megmértem! A gumi legszélesebb részén (külső méret)
elől :140cm
Hátul : 165cm
Siza Márk! Én is köszönöm szépen a kézikönyvet, nekem is sikeresen megérkezett. :)
Szia Márk!
Köszönöm szépen! Megkaptam.
Facebookon találtam :)