Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #13526. hozzászólásra Hali!
Járj utána miért van a rossz égés és miért fúj ki.Mikor megvettem nekem is kifújt, de utána húztam a hengerfej csavaroknak és megszűnt.Nekem a kipufogócsonkom száraz kormos.A gázolaj a dugattyú, dugattyú gyűrűk és a henger közt is letud lejutni az olajba.Ha viszont ott jut le akkor baj van.Hígítja a motorolajat is.
Szia.
Az a bajom ,hogy egyenes betonon áll minden nap és reggel indítás előtt szoktam nézegetni. Olaj csere óta nem öntöttem rá és akkor csak a nívó fölső vonala alatt volt kb.2mm-vel. Én arra gondolok ,hogy a kettes hengerfejnél kifúj és a gázolaj bejut a rossz égés miatt a motorolajba, ez megmagyarázná a kettes henger kipufogó csonk kormolódását is. Én erre gondoltam bár nem értek hozzá.
Hát nagyon nem, az enyém is nehezen emel, pedig van benne olaj, igaz kicsit szivárog a munkahenger, de nem fogyhatott ki, az nem hiszem el, de még is pörgetni kell a trakit hogy emeljen.
Sziasztok!
Nekünk is van egy T25-ös traktorunk de mivel már nem foglalkozunk mezőgazdasággal így eladjuk.1200 üzemórás, van hozzá egy egytengelyes pótkocsi és a traktor hátuljára szerelhető kőrbála szállító, 2-es eke és rengeteg pótalkatrész / henger, dugattyú, adagoló, hidraulika, munkahenger stb./ (így összesen 950000Ft) de több helyen meghirdettük csak a traktort is.
Válasz #13518. hozzászólásra
Azzal nem kell foglalkozni. Lehet egy kicsit lejtősebb helyen álltál meg és azért magasabb a szint.Én mindig leállítás után KB:20-30min-el eltelte után ellenőrzöm.
Válasz #13514. hozzászólásra Hali!
Sajnos nekem is adódott egy kis hidraulika problémám!
A talajmarót,tárcsát nehezen emeli meg,de ha megmozgatom a másik kart akkor meg simán gond nélkül emel. Ilyenkor mi lehet a gond?
Így megismerkedünk egyéb problémákkal is, amit a későbbiekben könnyebben kezelni tudunk!
Bár akkor jó ha előjön a probléma, amikor nem eget verően szükséges a gépnek azon része.
Úgy tűnik nekem is ez a problémám adódott, reggel még feltudtam emelni a karokat, aztán utána már semmi. Se pótkocsi billentés, se karok.
A tartályban van olaj bőven(pálcáig).
Elvégzem ezt a megbontó műveletet.
én permetezek magamnak!
Azt hogy mivel azt még én sem tudom. Mivel a kalászosok betegségeit még nem is merem meg azt sem hogy mikor mivel kell permetezni ezért mindég megyek a növényvédős ismerősömhöz és ő segít h mivel kell permetezni meg mikor, sajnos ezt előre nem tudom neked megmondani!
Annyit tudok hogy gyomirtózva U46-al lesz.
Annyiban tudok segíteni hogy ha figyeled a fórumot akkor megírom neked amit tudok valamit a permetezésről!
Helló!Köszi a választ én is anyit gondoltam vagy250kg még nem tudom!A permetezést azt te meg tudod magadnak oldani a t-25 el,vagy bérbe csináltatod?mivel szoktad és mikor?köszi a választ
Helo!
Nekem sincs még olyan sok tapasztalatom!
Amúgy nekem is tritikálém van! De szerintem nem érdemes a tritikálét agyon műtrágyázni mert jóval igénytelenebb mint a többi kalászos! Én 200 kg 27%-os pétisót teszek rá szerintem az untig elég rá!(növényvédős is ugyan ezen a véleményen van)
Csak egy ötlet Én hogyan szereztem be. A településen biztos van autós bolt, mivel hogy ezeknél többnyire meg kell rendelni a kívánt árút, amit ők is rendelnek, de másnap (de lehet hogy már aznap délután) ott van. Nem kell tudnod hogy mihez való, csak megméred a régi hosszát és az átmérőjét és a boltos számítógépén a rendelési katalógusból kiválsztjátok az ennek megfelelő darabot, még kép is van róla, meg ott az ára is. Nekem a vtz traki ajtóhoz valami Alfa R-hoz gyártott darab 100%-ban passzolt.
Helló Szabi!MUltkoába iratad h vetettél összel búzát,ezért gondolom van már egy kis szakmai tapasztalatod!Én vetettem ősszel tritikálét és ugye bár most már itt lenne az ideje h pétisózzak!Te szerinted mit érdemees vennem és 1 hektárra te mennyit szoktál?
Lehet kicsit bele kavarodtam már a traktor választásba.
Szóval megpróbálom körbe írni mire kellene traktor.
1. Fa hordásra erdőből, közúton, föld úton.
2. Gyümölcsös permetezése.
3. 3-4 évig akácos, gyümölcsös tárcsázása, 160 cm-es tárcsával.
4. Bérmunkát nem vállalok idő hiány miatt.
5. Egyedül dolgozom, napszámos, segítség nincs.
6. Traktorra szánt pénz max 8-900 ezer Ft.
Én erre a T-25-öst találtam a legalkalmasabbnak.
Ha valakinek más ötlete is van szívesen hallgatom.
Hello! Mi a baja a régi hidraulika tömbödnek? Mit tapasztaltál amiért kicserélted ?
Valamint mi a baj az újjal?
Nekem is kék van benne mtz é, de nekem bevált, pedig a rakodót is ő vezérli.
Hát nekem pont a tengely mozog, ott ahol pirossal jeleztem a képen. Akkor a bendixnél van csak a kotyogás, magánál a tengelynél nem szabad? Holnap töltök fel képet hogy széjjel törte a szénkefe tartó alumínium házat.
a kék az bezony az utángyártott fostos darab leszen.
a feljavító készlet a linkben nem biztos hogy elég.
nézd meg a régit, általában az szokott a baj lenni hogy magában az öntvényben ahol a kis dugattyúk mennek kieszi magát, ergó ha lehetne is javítani az katasztrófálisan sokba kerülne. Ez egy ilyen dolog.
Aki kérdezi annak inkább azt szoktam ajánlani hogy nézzen bele másfajta tömböt, más gépét. (neee, nem mtz. abba is az utángyártott hidrosila, nem vagy vele előrébb.) Amúgyis értelmes dolog tömlőre cserélni a fémcsöveket amik a tömbre mennek, ha ezt így csinálod akár el tudsz rejteni a traktorban (akár a fülkén belülre is) egy olyan tömböt is amin van + művelet, hátha egyszer kell az valamire.
Mondjuk front-hidraulikához tök baró.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem van, hogy az önindítóban, a forgó résznek szabad, vagy kell mozognia kicsit jobbra balra? Mert a tegnapi napon megszorult az önindítónk a trakin, és hát a szénkefe tartó házat is megrepesztette, de észrevettük hogy van kb 5 mm-es mozgása.
Válasz #13477. hozzászólásra
Valóban az eredetit kiszereltem és ezek szerint egy szar utángyártottat vettem (kék színű).
Szerinted az eredetit fel tudom javítani? Igazán nem ismerem mi a lényege, mi az ami elkopik és csak szakműhely borsos áron tudja javítani.
Javítókészletet lehet kapni hozzá, de az elég e a felújításhoz?
Sziasztok! Valóban az volt amit tippeltetek, le volt tapadva a vezértömbben az az izé. Sajnos az ütögetés nem jött be de könnyű volt levenni a fedelet és már a működtető kar mozdítására megindult az olaj.
Hálás köszönetem minden hozzászólónak.
felakadt a kúpos szelep.
gondolom nem gyári hanem utángyártott tömb volt, hydrosila. szar anyagból van a szelepnek a fészke, egy időután bekalapálja agát a kúpos szelep kúpja és ott megtud szorulni. van amelyikből ki lehet szedni a fészket. esztergályos bácsi össze tudja őket illeszteni és akkor nem fog felakadni. forgácsolás után nem öblítik ki elég jól ezeket a tömböket, a beverődés attól szokott lenni hogy egy kis forgácsot begyűr a kúpos szelep és azt kalapálja. sérülés a kúpos szelep kúpján némi odafigyeléssel észrevehető.
ha ilyen tömböt vesz valaki akkor érdemes szétszedni és kipucolni még mielőtt betenné a gépezetbe.
25322 hozzászólás
Válasz #13526. hozzászólásra Hali!
Járj utána miért van a rossz égés és miért fúj ki.Mikor megvettem nekem is kifújt, de utána húztam a hengerfej csavaroknak és megszűnt.Nekem a kipufogócsonkom száraz kormos.A gázolaj a dugattyú, dugattyú gyűrűk és a henger közt is letud lejutni az olajba.Ha viszont ott jut le akkor baj van.Hígítja a motorolajat is.
Válasz #13520. hozzászólásra
Szia.
Az a bajom ,hogy egyenes betonon áll minden nap és reggel indítás előtt szoktam nézegetni. Olaj csere óta nem öntöttem rá és akkor csak a nívó fölső vonala alatt volt kb.2mm-vel. Én arra gondolok ,hogy a kettes hengerfejnél kifúj és a gázolaj bejut a rossz égés miatt a motorolajba, ez megmagyarázná a kettes henger kipufogó csonk kormolódását is. Én erre gondoltam bár nem értek hozzá.
Válasz #13515. hozzászólásra
Hát nagyon nem, az enyém is nehezen emel, pedig van benne olaj, igaz kicsit szivárog a munkahenger, de nem fogyhatott ki, az nem hiszem el, de még is pörgetni kell a trakit hogy emeljen.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ti mennyiért szoktatok bérbe kombinátorozni? ill.üzemórára,vagy területre jobb dolgozni.
Válasz #13517. hozzászólásra
az a gond hogy elkopott a vezérlő tömb.
a tömbcsere megoldja a dolgot.
Sziasztok!
Nekünk is van egy T25-ös traktorunk de mivel már nem foglalkozunk mezőgazdasággal így eladjuk.1200 üzemórás, van hozzá egy egytengelyes pótkocsi és a traktor hátuljára szerelhető kőrbála szállító, 2-es eke és rengeteg pótalkatrész / henger, dugattyú, adagoló, hidraulika, munkahenger stb./ (így összesen 950000Ft) de több helyen meghirdettük csak a traktort is.
Szia.Árpi,Pakesz.Én már jártam úgy hogy a permetezőt akartam menet közben emelni köves úton,és le engedett menet közbe,volt ám meg lepi.
Válasz #13518. hozzászólásra
Azzal nem kell foglalkozni. Lehet egy kicsit lejtősebb helyen álltál meg és azért magasabb a szint.Én mindig leállítás után KB:20-30min-el eltelte után ellenőrzöm.
Sziasztok.
Mitől lehet ,hogy a motorolaj több lett a kelleténél a motorban? Már nívó felé ér 2mm-vel.
Válasz #13514. hozzászólásra Hali!
Sajnos nekem is adódott egy kis hidraulika problémám!
A talajmarót,tárcsát nehezen emeli meg,de ha megmozgatom a másik kart akkor meg simán gond nélkül emel. Ilyenkor mi lehet a gond?
Válasz #13515. hozzászólásra
Így megismerkedünk egyéb problémákkal is, amit a későbbiekben könnyebben kezelni tudunk!
Bár akkor jó ha előjön a probléma, amikor nem eget verően szükséges a gépnek azon része.
Válasz #13514. hozzászólásra
Az idei tavasz nem kedvez a hidraulika rendszernek!
Válasz #13478. hozzászólásra
Úgy tűnik nekem is ez a problémám adódott, reggel még feltudtam emelni a karokat, aztán utána már semmi. Se pótkocsi billentés, se karok.
A tartályban van olaj bőven(pálcáig).
Elvégzem ezt a megbontó műveletet.
Egy kis esti munka
Válasz #13511. hozzászólásra
Szia Sanyi!
Egyenlőre ez lenne, várunk még egy ajánlatot.
Válasz #13510. hozzászólásra
Szia.Néztem a gép igényt bírná.
Sziasztok!
Szerintetek Vlagyi bírna vele dolgozni?
Csak üres,gazos területen.
http://agroshop.hu/GEO_g%C3%A9pek/sz%C3%A1rz%C3%BAz%C3%B3/GEO%20sz%C3%A1rz%C3%BAz%C3%B3%20EFG%20125
Válasz #13508. hozzászólásra
én permetezek magamnak!
Azt hogy mivel azt még én sem tudom. Mivel a kalászosok betegségeit még nem is merem meg azt sem hogy mikor mivel kell permetezni ezért mindég megyek a növényvédős ismerősömhöz és ő segít h mivel kell permetezni meg mikor, sajnos ezt előre nem tudom neked megmondani!
Annyit tudok hogy gyomirtózva U46-al lesz.
Annyiban tudok segíteni hogy ha figyeled a fórumot akkor megírom neked amit tudok valamit a permetezésről!
Helló!Köszi a választ én is anyit gondoltam vagy250kg még nem tudom!A permetezést azt te meg tudod magadnak oldani a t-25 el,vagy bérbe csináltatod?mivel szoktad és mikor?köszi a választ
Válasz #13501. hozzászólásra
Helo!
Nekem sincs még olyan sok tapasztalatom!
Amúgy nekem is tritikálém van! De szerintem nem érdemes a tritikálét agyon műtrágyázni mert jóval igénytelenebb mint a többi kalászos! Én 200 kg 27%-os pétisót teszek rá szerintem az untig elég rá!(növényvédős is ugyan ezen a véleményen van)
Válasz #13503. hozzászólásra
Kösz a tippet, közben találtam gyártót is, de az autósbolt gyorsabbnak és egyszerűbbnek tűnik.
Válasz #13502. hozzászólásra
Szia!
Nekem is VTZ-hez kell. Neked melyik típus van?
Válasz #13500. hozzászólásra
2 napja tettek fel a hírdetések közé egy T-25-öst 550 ezrért. Ma reggel elvitték. Sajnos.
Autos boltban probálkozz eggyik Peugeot szgk tipus megyegyezik vele és olcsob is nekem is az van rajta..
Válasz #13491. hozzászólásra
Csak egy ötlet Én hogyan szereztem be. A településen biztos van autós bolt, mivel hogy ezeknél többnyire meg kell rendelni a kívánt árút, amit ők is rendelnek, de másnap (de lehet hogy már aznap délután) ott van. Nem kell tudnod hogy mihez való, csak megméred a régi hosszát és az átmérőjét és a boltos számítógépén a rendelési katalógusból kiválsztjátok az ennek megfelelő darabot, még kép is van róla, meg ott az ára is. Nekem a vtz traki ajtóhoz valami Alfa R-hoz gyártott darab 100%-ban passzolt.
Helló Szabi!MUltkoába iratad h vetettél összel búzát,ezért gondolom van már egy kis szakmai tapasztalatod!Én vetettem ősszel tritikálét és ugye bár most már itt lenne az ideje h pétisózzak!Te szerinted mit érdemees vennem és 1 hektárra te mennyit szoktál?
Válasz #13495. hozzászólásra
Szia!
Szerintem ezekre a munkákra tökéletes a T25!
2-2,5 tonnás pótkocsival, 300 literes permetezővel meg a 160 cm-es tárcsával simán boldogul!
Sziasztok!
NEm tudtok olcson eladó pótkocsit T25-höz?
PTSZ2-es? Papírokkal lenne jó!
Köszönöm a segítséget!
Válasz #13496. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #13495. hozzászólásra
ha a sorköz engedi akkor T-30 ast nézzél.
a zserbó kormány meg az összkerék miatt azt részesíteném előnyben.
Válasz #13494. hozzászólásra
Szia!
Elküldtem.
Válasz #13476. hozzászólásra
Lehet kicsit bele kavarodtam már a traktor választásba.
Szóval megpróbálom körbe írni mire kellene traktor.
1. Fa hordásra erdőből, közúton, föld úton.
2. Gyümölcsös permetezése.
3. 3-4 évig akácos, gyümölcsös tárcsázása, 160 cm-es tárcsával.
4. Bérmunkát nem vállalok idő hiány miatt.
5. Egyedül dolgozom, napszámos, segítség nincs.
6. Traktorra szánt pénz max 8-900 ezer Ft.
Én erre a T-25-öst találtam a legalkalmasabbnak.
Ha valakinek más ötlete is van szívesen hallgatom.
Válasz #13493. hozzászólásra
Szia!
El tudnám nekem küldeni a fórum linkjét?
Szintén horvát fórumról, húzók.
És egy érdekes hidraulika megoldás.
Az oldalsó feszítés megoldása, horvát fórumról.
Sziasztok!
Az ajtókitámasztó gázteleszkópot hol lehet beszerezni?
Válasz #13479. hozzászólásra
Hello! Mi a baja a régi hidraulika tömbödnek? Mit tapasztaltál amiért kicserélted ?
Valamint mi a baj az újjal?
Nekem is kék van benne mtz é, de nekem bevált, pedig a rakodót is ő vezérli.
http://www.kepfeltoltes.hu/130414/52839894401_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valamiért nem tudom megosztani a képet bocsi a sok írásért.
Itt van a mozgás nekem sajnos.
Hát nekem pont a tengely mozog, ott ahol pirossal jeleztem a képen. Akkor a bendixnél van csak a kotyogás, magánál a tengelynél nem szabad? Holnap töltök fel képet hogy széjjel törte a szénkefe tartó alumínium házat.
Válasz #13484. hozzászólásra
Szia.Igen kell a mozgás 1-es számmal jelölt alkatrész az egy excenter csap.
Válasz #13481. hozzászólásra
A forgó rész az nem mozog, ellenben némi mozgás az kell a bendixnek.
a kék az bezony az utángyártott fostos darab leszen.
a feljavító készlet a linkben nem biztos hogy elég.
nézd meg a régit, általában az szokott a baj lenni hogy magában az öntvényben ahol a kis dugattyúk mennek kieszi magát, ergó ha lehetne is javítani az katasztrófálisan sokba kerülne. Ez egy ilyen dolog.
Aki kérdezi annak inkább azt szoktam ajánlani hogy nézzen bele másfajta tömböt, más gépét. (neee, nem mtz. abba is az utángyártott hidrosila, nem vagy vele előrébb.) Amúgyis értelmes dolog tömlőre cserélni a fémcsöveket amik a tömbre mennek, ha ezt így csinálod akár el tudsz rejteni a traktorban (akár a fülkén belülre is) egy olyan tömböt is amin van + művelet, hátha egyszer kell az valamire.
Mondjuk front-hidraulikához tök baró.
Válasz #13481. hozzászólásra
Szia.Persely csere bele ért a forgórész az állórészbe,és meg szorult.Pontos illesztés.Ezt legalább is én így gondolóm.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem van, hogy az önindítóban, a forgó résznek szabad, vagy kell mozognia kicsit jobbra balra? Mert a tegnapi napon megszorult az önindítónk a trakin, és hát a szénkefe tartó házat is megrepesztette, de észrevettük hogy van kb 5 mm-es mozgása.
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/6466/t_25_hidr_eloszto_jav_klt_cseszek.html
Válasz #13477. hozzászólásra
Valóban az eredetit kiszereltem és ezek szerint egy szar utángyártottat vettem (kék színű).
Szerinted az eredetit fel tudom javítani? Igazán nem ismerem mi a lényege, mi az ami elkopik és csak szakműhely borsos áron tudja javítani.
Javítókészletet lehet kapni hozzá, de az elég e a felújításhoz?
Válasz #13469. hozzászólásra
Sziasztok! Valóban az volt amit tippeltetek, le volt tapadva a vezértömbben az az izé. Sajnos az ütögetés nem jött be de könnyű volt levenni a fedelet és már a működtető kar mozdítására megindult az olaj.
Hálás köszönetem minden hozzászólónak.
Válasz #13472. hozzászólásra
felakadt a kúpos szelep.
gondolom nem gyári hanem utángyártott tömb volt, hydrosila. szar anyagból van a szelepnek a fészke, egy időután bekalapálja agát a kúpos szelep kúpja és ott megtud szorulni. van amelyikből ki lehet szedni a fészket. esztergályos bácsi össze tudja őket illeszteni és akkor nem fog felakadni. forgácsolás után nem öblítik ki elég jól ezeket a tömböket, a beverődés attól szokott lenni hogy egy kis forgácsot begyűr a kúpos szelep és azt kalapálja. sérülés a kúpos szelep kúpján némi odafigyeléssel észrevehető.
ha ilyen tömböt vesz valaki akkor érdemes szétszedni és kipucolni még mielőtt betenné a gépezetbe.