Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.56 FtUSD390.93 FtCHF443.85 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia! Egyet értek Sanyival! Nem kell leszedni a tömböt!
A fülkéből meg lehet csinálni, kicsit kényelmetlen, de nekiesel egy krovával és szerintem 1,5-2 óra alatt meg van az egész!
Hali. a tömböt leszerelni elég nagy meló mert azért vannak rajta csövek és azt nehéz leszedni, és kár bontani a csöveket ha ott nem ereszti az olajat. van a tömbön egy kis lemez deknicske a tetején azt leszeded meg a karokat is aztán jobban látod azt a lemezkét még amit le kell venned. az ott van ahonnan leveszed a karokat. ha azt a lemezkét levetted ott lesznek a csészék és az O gyürü amit cserélned kell. ha rám hallgatsz akkor ott a helyén újítod föl mert kiszedni az nagyon nagy" munka és akkor ugyebár ha kiszerelnéd a csövekhez is kellene uj tömítőgyűrű mert a régieket nem nagyon érdemes visszarakni.
A tömb karok utáni dekninél folyik körben az olaj, ráfolyik a fékpedál rúdra, majd onnan a csövekre.
Ezért kínlódtunk eddig a csövekkel.
Ahogy néztem a fülkéből nehézkes javítani.
Azt nem néztem hogy a trepni lemezen van e ablak.
Leszerelni a tömböt nagy munka?
Válasz #12264. hozzászólásra
Szia.Én javítottam a vez.tömböt fülkén belül,egy kicsit kényelmetlen de meg lehet csinálni.A tömb jobboldalán fönt található egy dekni 2db csavarral van rögzítve,még ott szokót csúnyán folyni az olaj.
A jobb oldali karnál szivárog, és a mögötte lévő dekni tetején.
(lehet a kar alól folyik le a csövekre)
Pontosan nem látni, majd még menet közben megnézem.
Olajosak a csövek, és vezetik az olajat minden felé.
Szerintem a tömb is engedi a karnál, és az lecsöpög a csövekre.
Válasz #12260. hozzászólásra Nem kell levenni a fülkét!!Ha, a karoknál akarod kicserélni a tömítéseket azt a kis ablakon keresztül megtudod csinálni.Ha, ne adj Isten le kellene szerelni az elosztót akkor, a mellette levő fülketartó csavart lazítsd fel és emelj rá a fülkére,így könnyebben hozzá férsz.Mielőtt neki állnál alaposan nézd meg honnan folyik az olaj ne hogy, felesleges munkát csinálj.
Válasz #12254. hozzászólásra
Szia Pakesz.Le kell bontani a burkolatot,a kart leszedni,a tengely kúpos és reteszel van el látva hogy a kar ne forduljon el.Ezért a kar nehezen fog lejöni,MTZ porvédő jó hozzá.
Ha működtetem a karral a tolólapot, mintha a fülkében a kar tövénél, és a tömb elején habzana az olaj ki.
Pontosan a kart leveszem, vagy az egész tömböt vegyem le?
Tudnál segíteni hogyan fogjak hozzá?
Válasz #12251. hozzászólásra
Nem hülyeség ,én is kicseréltem ,még mikor új volt a gép.Nem szaroztam vele a fülke aljából kidobáltam és kapott semperit csöveket.
Sziasztok!
Alig volt 3-5cm hó, de reggel megkértek hogy szélesítsem az utakat :)
nagyon szórja a hidraulika az olajat.
Már arra is gondoltam hogy lehet a fülkéből is jön a hidraulika kar tövétől. (nem lehetne a csöveket a vezértömbtől flexibilisre cserélni?
vagy hülyeség?
Válasz #12248. hozzászólásra
Szia.Nálunk kb5cm eset.De tegnap Veszprémig kellet volna elmennem de csak Székesfehérvárig jutottam.Nem mertem be vállalni,odáig az utat.
Érdeklődtem egyszer utána Belarus Traktor Kft.-nél!
Azt mondták kiállításra hoztak már be az országba de nem igazán volt rá kereslet,és az ára is irreális!
Válasz #12236. hozzászólásra Hali!Miért kell minden olajcserénél állítani a szelephézagot? Egyik ismerősöm trakiján 150 üzemóránként cseréljük az olajat.Tavaly háromszor cseréltük le és egyszer sem kellett hézagot állítani, pedig minden alkalommal leellenőriztük.Télen,nyáron használja és sokat megy.
Azért nem cseréltem eddig olajat. A szűrő miatt.
Van a faluban egy traktor eladó, nem tudom pontosan azt mondják RS09-es.Szerintem 10éve nem volt beindítva, és V motoros.
Hát ha nem jósolnak hóesést, szét fogom szedni!
Van egy ismerős aki a hivatalnak megnézi ingyen a porlasztókat.
Nem öntöttem olajat, 2 nívó között van. (visszacsurgott)
T-25ös igy nevezik
Zsebben parkol öngyujtóról tankol! Mtz-8es meg szivja az üzemanyagot! csak egy kicsit nagyobb motorja lenne és nagyobb lóerös,és vizhütéses,meg az eleje!
25322 hozzászólás
Válasz #12275. hozzászólásra
Úgy még nem próbáltam, de ki fogom próbálni ezt a módszert!
Válasz #12271. hozzászólásra Egy székre állva a jobb oldali kisablakon behajolva simán meglehet csinálni és nem kell a kabinban szenvedni.
Válasz #12271. hozzászólásra
Szia! Egyet értek Sanyival! Nem kell leszedni a tömböt!
A fülkéből meg lehet csinálni, kicsit kényelmetlen, de nekiesel egy krovával és szerintem 1,5-2 óra alatt meg van az egész!
Szia.Meg lehet javítani a fülkéből!Nem kell ki szedni a tömböt,mert a csöveket nehéz lesz visszarakni.
Hali. a tömböt leszerelni elég nagy meló mert azért vannak rajta csövek és azt nehéz leszedni, és kár bontani a csöveket ha ott nem ereszti az olajat. van a tömbön egy kis lemez deknicske a tetején azt leszeded meg a karokat is aztán jobban látod azt a lemezkét még amit le kell venned. az ott van ahonnan leveszed a karokat. ha azt a lemezkét levetted ott lesznek a csészék és az O gyürü amit cserélned kell. ha rám hallgatsz akkor ott a helyén újítod föl mert kiszedni az nagyon nagy" munka és akkor ugyebár ha kiszerelnéd a csövekhez is kellene uj tömítőgyűrű mert a régieket nem nagyon érdemes visszarakni.
Válasz #12269. hozzászólásra
Szia M.R. !
A tömb karok utáni dekninél folyik körben az olaj, ráfolyik a fékpedál rúdra, majd onnan a csövekre.
Ezért kínlódtunk eddig a csövekkel.
Ahogy néztem a fülkéből nehézkes javítani.
Azt nem néztem hogy a trepni lemezen van e ablak.
Leszerelni a tömböt nagy munka?
sziasztok én olyat szertnék kérdezni tőletek valakinek van képe arrol hogy hogy nézki t25 való IFA vonofej???
vagy valaki csinált már hozzá olyat??
Sziasztok
Én is javítottam már vezérlötömbött,én ugy javítottam hogy kiszedtem a tömböt,és ugy nincs olyan problémám hog y oda férekhozá vagy nem!
Válasz #12267. hozzászólásra
Megvan!
T-25 képet tudtok a sebességeiról hogy vannak!
Válasz #12265. hozzászólásra
Köszönöm!
Meg fogom nézni!
Tapasztalatból könnyebb mint könyvből :)
Már csak Szolnokra kellene elmennem a Habihoz tömítésekért.
Válasz #12264. hozzászólásra
Szia.Én javítottam a vez.tömböt fülkén belül,egy kicsit kényelmetlen de meg lehet csinálni.A tömb jobboldalán fönt található egy dekni 2db csavarral van rögzítve,még ott szokót csúnyán folyni az olaj.
A jobb oldali karnál szivárog, és a mögötte lévő dekni tetején.
(lehet a kar alól folyik le a csövekre)
Pontosan nem látni, majd még menet közben megnézem.
Olajosak a csövek, és vezetik az olajat minden felé.
Szerintem a tömb is engedi a karnál, és az lecsöpög a csövekre.
Válasz #12260. hozzászólásra
Szia.Igen erre a rajzra gondoltam,a fülkét nem kell levenni.
Válasz #12261. hozzászólásra Lehet neked csak ez a készlet kell:
Válasz #12260. hozzászólásra Nem kell levenni a fülkét!!Ha, a karoknál akarod kicserélni a tömítéseket azt a kis ablakon keresztül megtudod csinálni.Ha, ne adj Isten le kellene szerelni az elosztót akkor, a mellette levő fülketartó csavart lazítsd fel és emelj rá a fülkére,így könnyebben hozzá férsz.Mielőtt neki állnál alaposan nézd meg honnan folyik az olaj ne hogy, felesleges munkát csinálj.
Válasz #12259. hozzászólásra
ez van :
Minden képen le kell venni a fülkét?
A könyv szerint igen :(
Válasz #12258. hozzászólásra
Pakesz neked meg van a tömb rajza?
Köszönöm mind kettőtöknek!
Válasz #12254. hozzászólásra
Szia Pakesz.Le kell bontani a burkolatot,a kart leszedni,a tengely kúpos és reteszel van el látva hogy a kar ne forduljon el.Ezért a kar nehezen fog lejöni,MTZ porvédő jó hozzá.
Válasz #12255. hozzászólásra Jobb oldalt a kis ablakon behajolva szétlehet szedni. A karok semleges állásban legyenek.
Válasz #12254. hozzászólásra Lehet hozzá venni tömítés garnitúrát pár száz forintért.A két kar alatt cseréld ki.
Válasz #12252. hozzászólásra
Szia!
Ha működtetem a karral a tolólapot, mintha a fülkében a kar tövénél, és a tömb elején habzana az olaj ki.
Pontosan a kart leveszem, vagy az egész tömböt vegyem le?
Tudnál segíteni hogyan fogjak hozzá?
Nem hülyeség ,én is kicseréltem ,még mikor új volt a gép.Nem szaroztam vele a fülke aljából kidobáltam és kapott semperit csöveket.
Szia.Én le bontanám fülkén belül a tömb borítását hogy nem e fentről folyik az olaj.
Sziasztok!
Alig volt 3-5cm hó, de reggel megkértek hogy szélesítsem az utakat :)
nagyon szórja a hidraulika az olajat.
Már arra is gondoltam hogy lehet a fülkéből is jön a hidraulika kar tövétől. (nem lehetne a csöveket a vezértömbtől flexibilisre cserélni?
vagy hülyeség?
Válasz #12249. hozzászólásra Nekem a munkahelyemtől hazáig 1óra kellett a 15km-re éjszakás műszak után reggel.A sok kamion akadályozta a forgalmat.
Válasz #12248. hozzászólásra
Szia.Nálunk kb5cm eset.De tegnap Veszprémig kellet volna elmennem de csak Székesfehérvárig jutottam.Nem mertem be vállalni,odáig az utat.
Esett egy kevés hó:Legalacsonyabb helyen is 40cm Munka után leszerelve.
Válasz #12246. hozzászólásra
Szia.Egyenlőre még marad a gépCsak meg láttam ezt a típust.
Szia Sanyi!
Csak nem egy másik gép vásárlásán gondolkozol?Lecseréled vagy netán kiegészíted a Vlagyit?(remélem nem voltam túl kíváncsi)
Válasz #12244. hozzászólásra
Érdeklődtem egyszer utána Belarus Traktor Kft.-nél!
Azt mondták kiállításra hoztak már be az országba de nem igazán volt rá kereslet,és az ára is irreális!
MTZ 622-rő tudtuk infot.
Válasz #12241. hozzászólásra
Válasz #12240. hozzászólásra
Igy a helyes.
Válasz #12239. hozzászólásra
Szeva.Csak el felejtettem hozzá írni hogy ellenőrzése és állítása.Hogy ha nem jó a hézag.
Válasz #12236. hozzászólásra Hali!Miért kell minden olajcserénél állítani a szelephézagot? Egyik ismerősöm trakiján 150 üzemóránként cseréljük az olajat.Tavaly háromszor cseréltük le és egyszer sem kellett hézagot állítani, pedig minden alkalommal leellenőriztük.Télen,nyáron használja és sokat megy.
Válasz #12235. hozzászólásra
Azért nem cseréltem eddig olajat. A szűrő miatt.
Van a faluban egy traktor eladó, nem tudom pontosan azt mondják RS09-es.Szerintem 10éve nem volt beindítva, és V motoros.
Hát ha nem jósolnak hóesést, szét fogom szedni!
Van egy ismerős aki a hivatalnak megnézi ingyen a porlasztókat.
Nem öntöttem olajat, 2 nívó között van. (visszacsurgott)
Válasz #12235. hozzászólásra
És persze szelep állítás.
Olaj cserénél mindig takaritunk szüröt is.
Válasz #12232. hozzászólásra
Szedd szét én is azt mondóm.És mennyi motorolaj lett bele töltve?
Válasz #12232. hozzászólásra
Szedd szét nyugodtan.nincs benne semmi csavar.a tömités meg benne marad.
Válasz #12231. hozzászólásra
Szia sanyi74!
A szűrő még nálam nem volt szétbontva!
Nem is szedtem még szét centrifugál szűrőt.
De mivel nincs hozzá tömítés így nem merem.
Válasz #12219. hozzászólásra
Szia Pakesz.A szűrő szét volt bontva? Valószínűleg a szűrő fúvókába olajsár került ezért nem működik rendesen.
Megnéztem a motoron, 22,5kw van ráírva,tehát valószínűleg elírták.köszi!
Válasz #12228. hozzászólásra
Köszönöm a képeket. Nem tudod véletlenül hogy lehet kijavítaní a csapágyház részét a váltoban?
Válasz #12226. hozzászólásra Pár kép:
T-25ös igy nevezik
Zsebben parkol öngyujtóról tankol! Mtz-8es meg szivja az üzemanyagot! csak egy kicsit nagyobb motorja lenne és nagyobb lóerös,és vizhütéses,meg az eleje!