Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sorközművelő tárcsa vásárlásán gondolkozok elég erőteljesen, szőlőbe kéne.Most kultivátorom van de ha véletlen összeszaladnak a dolgok vagy van egy 2-3 hetes esős idő(lásd 2010) akkor az nem jó mert gyorsan felakadnak rá a megnőtt gazok nem győzném pucolni(sajnos idén volt benne részem), a tárcsa jobban kiforgatja meg összetöri ha jól tudom. Ha esetleg van valaki akinek már ennél a gépnél vagy akár más géppel de van tapasztalata kultivátorral és tárcsával is akkor azt szívesen venném. Érdemes-e költeni rá, könnyebben viszi-e a Vlagyi, gyorsabb vagy lassabb-e mint a kultivátorral dolgozni illetve hogy mennyire nehéz belerázódni, ahogy hallom ha nincs jól beállítva akkor könnyen behúzza a sorba a traktort.A mostani kultivátor is 170-es, a tárcsa is 160-170 cm-es lenne(újat gyártatnék le)
Válasz #11735. hozzászólásra Annak örülj hogy, nem kellett levenned az egész harangot.Ha a nevemre kattintasz pár képen megláthatod a másik felét is.Ne legyen benne részed!
Válasz #11727. hozzászólásra
Üdv Gerimur!Írtad,hogy a szivattyú olajzása külön van.Érdekelne,hol található a leeresztő és a beöntő csavar.És milyen olaj kell bele.
Oké, persze ezzel tisztában vagyok, mióta meg van, így használtam, de így, hogy szétkaptuk és megállapítottuk, hogy végülis a fordítva kellene működni, és megnéztem a gépkönyvben is, így érdekes lett ez számomra.
Válasz #11731. hozzászólásra
El is adta az emberke mert nem tudta megszokni.
És attól félt állandóan ,hogy balesetet csinál az úton.
/ Elég fura megoldás./
Attikaa
Műszakira nem kell mindig új festés,5-évente fújni ,
rosszul esne.Az össz festéknek 70% -ot el kell érnie,
a maradék 30% lehet festék nélküli rész.Vagy más
színű ./perszen nem rozsda/.Ahoz senkinek
semmi köze,hogy mattos és öreg a festés.
Árpy.
A baloldali a sebváltóé. Az LTZ-nél is.A jobbosra nem
is áll rá a lábad olyan jól mint a külsőre.
/Van egy ismerősöm úgy törte össze a garázs ajtót
ahogy elő van írva .Nem jóra lépett!!!! /
Válasz #11726. hozzászólásra
A t-25 egytárcsás kuplungja van ,ezért áll meg minden ha benyomod.
A t-30 kéttárcsás kuplung szerkezetű.AZ egyik a sebességeket oldja,a másik a TLT-t.
Válasz #11725. hozzászólásra Hali!A hidraulika beöntője hátúról nézve jobb oldalt a kabin alatt van, mellette a nívócsavarja.T25 szivattyú hajtásának az olajzása külön van.3dl olaj megy bele.
Sziasztok!
Ahogy olvasom az írásokat, totál osszekeveredik bennem
minden a tengelykapcsolóval kapcsolatban.Nekem T25-os
trakim van, amin egy baloldali pedál van és ha kinyomom
akkor a traki is megáll meg a kardántegely is le áll
forogni.Így kell ennek lenni,illetve van e más megoldás?
Jobb lenne ha a pedál kinyomásánál a kardántengely
forgása nem állna le.Koszonom a választ.
Tisztelettel Kiskér.
segítséget szeretnék kérni, mert nemrégiben vettünk egy T-25-ös traktort és a hidraulika szaggatottan emel. Mi arra gyanakszunk, hogy nincsen benne elég olaj, de nem tudjuk hol lehet utána önteni. Ennek a típusnak külön olajozású rendszere van vagy a váltóval van egyben?
Előre is köszönöm a választ.
Válasz #11721. hozzászólásra SZia Árpy!A bal oldali pedál működteti az országúti-terep valamint a sebesség fokozatokat.Ennek a rudazata csatlakozik az alsó kinyomó villára tehát a nagy csapágyra.{zsírzógombos}A jobb oldali pedál csatlakozik a felső kinyomó villára ami kapcsolja a Tlt-ét és a mászó fokozatot.Próbáld meg a jobb oldali pedál nélkül csak a bal pedált használva bekapcsolni a Tlt-ét vagy a mászót. Kis fordulaton lehet hogy,sikerül bekapcsolni mind kettőt, de recseg a mászót pedig alig tudod kivenni.Szétszedve olyan mint ha ellentétesen működne mint ahogy írtad.
T-25 tulajoktól elnézést kérek, hogy ide írom le, de sűrűbben olvassák T30-as tulajok ezt a fórumot.
Na most.. infókból és tapasztalt emberektől hallva, a két kuplung pedál közül a bal oldalival kell elváltani a sebességi fokozatokat. A Jobb pedállal pedig a mászófokozatot és a TLT-t tudjuk kapcsolni.
Na most.. Így széthúzva a trakit és a működést nézve ennek épp fordítva kellene lennie.
T30-asok! Ti hogyan melyiket használjátok vagy, hogy hogyan?
A mellékelt ábrán is látjátok, hogy a gépkönyvbe a bal oldali a TLT és a mászófokozat kuplung kapcsolója.
Üdv. Gerimur!
Rendben, szerelőmnek említem, bár biztos tudja, de biztos ami biztos.
Amúgy elkészült a tárcsa is hozzá, megkapta a 8-as szegeket, meg a löty9ögés mentesítést.
Az egyéb dolgokat is beszereztem, a kinyomócsapágyat, ellendarabot. Holnap megy össze ha minden igaz a traki és jön a teszt, folytatom a szántást, ha minden jól megy.
Szia Árpy! Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor összetolásnál figyeljetek a nyeles tengelyre ne hogy,feszüljön vagy akadjon mert a másik végén van egy bordázott alátét seeger gyűrű biztosítással ami könnyen eltörhet.Utána a nyeles tengely előre-hátra tud csúszkálni a csőtengelyben.Ilyenkor hol megy a traki hol nem.Én ezen már túl vagyok.
Azért van kettő kinyomó csapágy{1kisebb és 1nagyobb}mert két kuplungpedál van.Az egyiket a sebességek válltásakor használod.A másikat pedig a kardán és a mászófokozat kapcsolásakor.Ennél ha benyomod a kuplungot a kardán nem áll meg.
Szia Árpy!
Ahogy nézem a széthúzott traktorodról a képet valamit nem értek.Miért van ketto kinyomócsapágy illetve két tengely/vékonyabb tengely és csotengely/.A Zetor5611
traktoromnál tudom hogy miért van ez így,de a T25 traktornál hogyan van ez.Segítséged elolre is koszonom .
Szia Kiskér.
Válasz #11713. hozzászólásra
Szia.Én amikor a gépemet felújítottam ,csak a henger dugattyú,dugattyú csapszeg,hajtókar csapágy,dugattyú csapszeg persely,hengerfej takarítása és az üzemanyag szűrök voltak cserélve.Máshoz nem nyúltam, párüzem órát járattam és kész.De ilyen problémáim nem voltak amit le írtál.
A porlasztókat megnézettük egy másik műszerrel.
120 at mutatott.Ezért volt gyenge,és füstölt jobban.
Meg a porlasztó sem volt meghúzva rendesen,kinyomta a gázolajat a tövénél.
A szerelők meg a műszereik is hibázhatnak.
Adagolót nem bántottuk.Most végre minden a gyári értéken.
Most már szépen jár, és erőben is rendben van.
Mindenkinek köszi a tippeket.
Kuplungtárcsára megoldást Szekszárdon találtam, újra lesz szegecselve, nagyobb átmérőjűvel. 7-es volt, most 8-as lesz. De indokoltan persze, mert a furatokat is elnyalta az előző szegecs.
A tárcsa többi részével nincs probléma.
A sebváltó ahogy Gerimur is írta "összekeveredhet" oka, hogy a mászó fokozat kapcsoló tengelye (vele szemben van a 2, és 4) megcsúszik, nem reteszel rendesen. Szántás vagy egyéb dőlt állásban előfordult a T25-ön velem is. Ilyenkor a váltó oldalsó kisdeknit le kell venni, és meglátszok melyik kapcsoló tengely nincs a helyén meg van csúszva a középállásból. Azt kell visszaütni, kalapácsnyél elég hozzá, csak be kell nyomni a kuplungot.
Ha sürün előfordul akkor ajánlom a reteszelést megnézni. Nekem 1-2 évente 1-1 szer volt ilyen.
Üdv. Béla
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretném tavaszig leműszakiztatni a trakit. Milyen feltételeknek kell feltétlenül megfelelnie a sikeres vizsgához? Gondolom fék, világítás rendbe legyen. Apró kiegészítés mint poroltó, elsősegélyláda, izzókészlet, (matrica hátra?).
Mik lehetnek még?
Feltétlenül újra kellene festenem is? Ez mennyire fontos? A kuplung miatt lett széthúzva, ott feljött néhon a festék, de nem rozsdás és nem rohad sehol. De eredeti festés van rajta.
Válasz #11703. hozzászólásra Hali! Én is jártam már így.De, ezeknél a gépeknél be kell tartani az él- szöglet-sarok elvet. Ha egy picit kapkodsz és a sebesség váltó karral nem derékszögbe kapcsolsz hanem egy kicsit átlósan ez előfordul.Eleinte én is gyorsan váltottam és amikor másodszorra is spájszerrel szedtem ki a sebességet a fedél levételével, akkor egy öreg "szaki"javasolta ezt a sémát. Eddig bevált!
Üdv. Dini!
Nem függ össze a két dolog!
Mert nálam a tárcsa adta meg magát, így sebességbe be tudtam rakni , csak hát sehova nem tudtam menni, mert a kuplungtárcsa szétesett!
Azért tudtam mászófokozatban menni, mert a TLT-nek a kuplungtárcsája az jó.
Válasz #11694. hozzászólásra
Szia Árpy.Szántás közben nálam is volt hasonló probléma a váltással.Terepben csak előre,hátra,1-es és 5-ös fokozatot tudtam kapcsolni,többit nem.Később parton befelé sikerült mindent rendesen kapcsolni.Szerinted nálam is ez várható?
Béla66
Hali. Az alsó képen a tengely fogai ,a fénykép miatt
néznek ki furcsán? (11-óránál).
Hát nem valami BRUTÁL vastagra öntötték a házat!
Már az Orosz sem arról híres ,hogy nagyon túlméretez.
Pedig pont azon a részen kapja a legnagyobb igénybevételt,
és még a hajtás miatt is oldalirányba kényszeríti a tengelyt
Szerintem elfáradt az anyag.
A kinyomócsapágy is kuka, de ez már régebbi probléma lehetett.. a tipp az, hogy volt már állítva a kuplung a szerelő ablakon keresztül és nem túl precízen működött a két kinyomócsapágy.
Ez azt eredményezte, hogy a nagyobbik kinyomócsapágy letolta a kisebbiket a helyéről, feszülés jött létre, így szépen szétment a kisebbik..
Majd ez magával vitte az ellendarab gyűrűt is, ahogy a képen jól látni, hogy hogy elkoptatta.
Lassan adta meg magát, a 2. képen, jól látni, hogy idő kellett, mire így elnyíródtak.
Aki ismer engem, tudja, hogy törekszem nem túlterhelni a gépet, de hiába, ez elhasználódott.
Még szerencse, hogy mászó fokozattal be tudtam ballagni a kertből.
25336 hozzászólás
Válasz #11739. hozzászólásra
Szia Gáborász Én írtam a tárcsámról klikk a nevemre.
Üdvözlet!
Sorközművelő tárcsa vásárlásán gondolkozok elég erőteljesen, szőlőbe kéne.Most kultivátorom van de ha véletlen összeszaladnak a dolgok vagy van egy 2-3 hetes esős idő(lásd 2010) akkor az nem jó mert gyorsan felakadnak rá a megnőtt gazok nem győzném pucolni(sajnos idén volt benne részem), a tárcsa jobban kiforgatja meg összetöri ha jól tudom. Ha esetleg van valaki akinek már ennél a gépnél vagy akár más géppel de van tapasztalata kultivátorral és tárcsával is akkor azt szívesen venném. Érdemes-e költeni rá, könnyebben viszi-e a Vlagyi, gyorsabb vagy lassabb-e mint a kultivátorral dolgozni illetve hogy mennyire nehéz belerázódni, ahogy hallom ha nincs jól beállítva akkor könnyen behúzza a sorba a traktort.A mostani kultivátor is 170-es, a tárcsa is 160-170 cm-es lenne(újat gyártatnék le)
Köszönöm a válaszokat!
Válasz #11734. hozzászólásra
Csak előnye van!!!!! Én a pedálra gondoltam.
Válasz #11735. hozzászólásra Annak örülj hogy, nem kellett levenned az egész harangot.Ha a nevemre kattintasz pár képen megláthatod a másik felét is.Ne legyen benne részed!
Válasz #11727. hozzászólásra
Üdv Gerimur!Írtad,hogy a szivattyú olajzása külön van.Érdekelne,hol található a leeresztő és a beöntő csavar.És milyen olaj kell bele.
Válasz #11730. hozzászólásra
Oké, persze ezzel tisztában vagyok, mióta meg van, így használtam, de így, hogy szétkaptuk és megállapítottuk, hogy végülis a fordítva kellene működni, és megnéztem a gépkönyvben is, így érdekes lett ez számomra.
Válasz #11733. hozzászólásra De, azért van előnye is.Pl:talajmaró,vetőgép.
Válasz #11731. hozzászólásra
El is adta az emberke mert nem tudta megszokni.
És attól félt állandóan ,hogy balesetet csinál az úton.
/ Elég fura megoldás./
Attikaa
Műszakira nem kell mindig új festés,5-évente fújni ,
rosszul esne.Az össz festéknek 70% -ot el kell érnie,
a maradék 30% lehet festék nélküli rész.Vagy más
színű ./perszen nem rozsda/.Ahoz senkinek
semmi köze,hogy mattos és öreg a festés.
Válasz #11730. hozzászólásra Ha nem figyelsz oda vagy elmélázol ez előfordul, főleg ha valaki egy kuplungos trakival is jár.
Árpy.
A baloldali a sebváltóé. Az LTZ-nél is.A jobbosra nem
is áll rá a lábad olyan jól mint a külsőre.
/Van egy ismerősöm úgy törte össze a garázs ajtót
ahogy elő van írva .Nem jóra lépett!!!! /
Válasz #11728. hozzászólásra Pontosan így van.
Válasz #11726. hozzászólásra
A t-25 egytárcsás kuplungja van ,ezért áll meg minden ha benyomod.
A t-30 kéttárcsás kuplung szerkezetű.AZ egyik a sebességeket oldja,a másik a TLT-t.
Válasz #11725. hozzászólásra Hali!A hidraulika beöntője hátúról nézve jobb oldalt a kabin alatt van, mellette a nívócsavarja.T25 szivattyú hajtásának az olajzása külön van.3dl olaj megy bele.
Sziasztok!
Ahogy olvasom az írásokat, totál osszekeveredik bennem
minden a tengelykapcsolóval kapcsolatban.Nekem T25-os
trakim van, amin egy baloldali pedál van és ha kinyomom
akkor a traki is megáll meg a kardántegely is le áll
forogni.Így kell ennek lenni,illetve van e más megoldás?
Jobb lenne ha a pedál kinyomásánál a kardántengely
forgása nem állna le.Koszonom a választ.
Tisztelettel Kiskér.
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, mert nemrégiben vettünk egy T-25-ös traktort és a hidraulika szaggatottan emel. Mi arra gyanakszunk, hogy nincsen benne elég olaj, de nem tudjuk hol lehet utána önteni. Ennek a típusnak külön olajozású rendszere van vagy a váltóval van egyben?
Előre is köszönöm a választ.
Válasz #11721. hozzászólásra SZia Árpy!A bal oldali pedál működteti az országúti-terep valamint a sebesség fokozatokat.Ennek a rudazata csatlakozik az alsó kinyomó villára tehát a nagy csapágyra.{zsírzógombos}A jobb oldali pedál csatlakozik a felső kinyomó villára ami kapcsolja a Tlt-ét és a mászó fokozatot.Próbáld meg a jobb oldali pedál nélkül csak a bal pedált használva bekapcsolni a Tlt-ét vagy a mászót. Kis fordulaton lehet hogy,sikerül bekapcsolni mind kettőt, de recseg a mászót pedig alig tudod kivenni.Szétszedve olyan mint ha ellentétesen működne mint ahogy írtad.
Válasz #11719. hozzászólásra
Köszönöm!
Mert eddig mindig csak a bal oldalival láttam elváltani a sebességeket videón, de képeken is az van kikoptatva.
T-25 tulajoktól elnézést kérek, hogy ide írom le, de sűrűbben olvassák T30-as tulajok ezt a fórumot.
Na most.. infókból és tapasztalt emberektől hallva, a két kuplung pedál közül a bal oldalival kell elváltani a sebességi fokozatokat. A Jobb pedállal pedig a mászófokozatot és a TLT-t tudjuk kapcsolni.
Na most.. Így széthúzva a trakit és a működést nézve ennek épp fordítva kellene lennie.
T30-asok! Ti hogyan melyiket használjátok vagy, hogy hogyan?
A mellékelt ábrán is látjátok, hogy a gépkönyvbe a bal oldali a TLT és a mászófokozat kuplung kapcsolója.
Válasz #11718. hozzászólásra
Üdv. Gerimur!
Rendben, szerelőmnek említem, bár biztos tudja, de biztos ami biztos.
Amúgy elkészült a tárcsa is hozzá, megkapta a 8-as szegeket, meg a löty9ögés mentesítést.
Az egyéb dolgokat is beszereztem, a kinyomócsapágyat, ellendarabot. Holnap megy össze ha minden igaz a traki és jön a teszt, folytatom a szántást, ha minden jól megy.
170 re állítottuk a porlasztót.
Szia Árpy! Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor összetolásnál figyeljetek a nyeles tengelyre ne hogy,feszüljön vagy akadjon mert a másik végén van egy bordázott alátét seeger gyűrű biztosítással ami könnyen eltörhet.Utána a nyeles tengely előre-hátra tud csúszkálni a csőtengelyben.Ilyenkor hol megy a traki hol nem.Én ezen már túl vagyok.
Azért van kettő kinyomó csapágy{1kisebb és 1nagyobb}mert két kuplungpedál van.Az egyiket a sebességek válltásakor használod.A másikat pedig a kardán és a mászófokozat kapcsolásakor.Ennél ha benyomod a kuplungot a kardán nem áll meg.
Szia Árpy!
Ahogy nézem a széthúzott traktorodról a képet valamit nem értek.Miért van ketto kinyomócsapágy illetve két tengely/vékonyabb tengely és csotengely/.A Zetor5611
traktoromnál tudom hogy miért van ez így,de a T25 traktornál hogyan van ez.Segítséged elolre is koszonom .
Szia Kiskér.
Válasz #11713. hozzászólásra
Szia.Én amikor a gépemet felújítottam ,csak a henger dugattyú,dugattyú csapszeg,hajtókar csapágy,dugattyú csapszeg persely,hengerfej takarítása és az üzemanyag szűrök voltak cserélve.Máshoz nem nyúltam, párüzem órát járattam és kész.De ilyen problémáim nem voltak amit le írtál.
Sziasztok.
120 volt a porlasztó, mennyire állítottátok most?
A porlasztókat megnézettük egy másik műszerrel.
120 at mutatott.Ezért volt gyenge,és füstölt jobban.
Meg a porlasztó sem volt meghúzva rendesen,kinyomta a gázolajat a tövénél.
A szerelők meg a műszereik is hibázhatnak.
Adagolót nem bántottuk.Most végre minden a gyári értéken.
Most már szépen jár, és erőben is rendben van.
Mindenkinek köszi a tippeket.
Válasz #11708. hozzászólásra
Üdv Béla!Köszönöm a tanácsot.
Válasz #11710. hozzászólásra
Igen, bár ez se lesz olcsó, de legalább közel van, meg bízok benne, hogy erősebb lesz így ez a része, mint a gyári.
Válasz #11709. hozzászólásra Ha így meglehet oldani akkor jó, mert az újnak elég borsos az ára. Ráadásul kettő van bent.
Kuplungtárcsára megoldást Szekszárdon találtam, újra lesz szegecselve, nagyobb átmérőjűvel. 7-es volt, most 8-as lesz. De indokoltan persze, mert a furatokat is elnyalta az előző szegecs.
A tárcsa többi részével nincs probléma.
A sebváltó ahogy Gerimur is írta "összekeveredhet" oka, hogy a mászó fokozat kapcsoló tengelye (vele szemben van a 2, és 4) megcsúszik, nem reteszel rendesen. Szántás vagy egyéb dőlt állásban előfordult a T25-ön velem is. Ilyenkor a váltó oldalsó kisdeknit le kell venni, és meglátszok melyik kapcsoló tengely nincs a helyén meg van csúszva a középállásból. Azt kell visszaütni, kalapácsnyél elég hozzá, csak be kell nyomni a kuplungot.
Ha sürün előfordul akkor ajánlom a reteszelést megnézni. Nekem 1-2 évente 1-1 szer volt ilyen.
Üdv. Béla
Válasz #11705. hozzászólásra.
Üdv Gerimur.Köszönöm a tanácsodat.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretném tavaszig leműszakiztatni a trakit. Milyen feltételeknek kell feltétlenül megfelelnie a sikeres vizsgához? Gondolom fék, világítás rendbe legyen. Apró kiegészítés mint poroltó, elsősegélyláda, izzókészlet, (matrica hátra?).
Mik lehetnek még?
Feltétlenül újra kellene festenem is? Ez mennyire fontos? A kuplung miatt lett széthúzva, ott feljött néhon a festék, de nem rozsdás és nem rohad sehol. De eredeti festés van rajta.
Köszönöm a segítségeteket!
Válasz #11703. hozzászólásra Hali! Én is jártam már így.De, ezeknél a gépeknél be kell tartani az él- szöglet-sarok elvet. Ha egy picit kapkodsz és a sebesség váltó karral nem derékszögbe kapcsolsz hanem egy kicsit átlósan ez előfordul.Eleinte én is gyorsan váltottam és amikor másodszorra is spájszerrel szedtem ki a sebességet a fedél levételével, akkor egy öreg "szaki"javasolta ezt a sémát. Eddig bevált!
Válasz #11703. hozzászólásra
Sajnos nekem nincs fogalmam, de aki találkozott már ilyennel, biztos tud segíteni!
Válasz #11702. hozzászólásra
Szia.Úgylátom nem jól értelmeztem, bocsi.De van valami gondolatod,hogy mért akadt be a váltó?
Válasz #11701. hozzászólásra
Üdv. Dini!
Nem függ össze a két dolog!
Mert nálam a tárcsa adta meg magát, így sebességbe be tudtam rakni , csak hát sehova nem tudtam menni, mert a kuplungtárcsa szétesett!
Azért tudtam mászófokozatban menni, mert a TLT-nek a kuplungtárcsája az jó.
Válasz #11694. hozzászólásra
Szia Árpy.Szántás közben nálam is volt hasonló probléma a váltással.Terepben csak előre,hátra,1-es és 5-ös fokozatot tudtam kapcsolni,többit nem.Később parton befelé sikerült mindent rendesen kapcsolni.Szerinted nálam is ez várható?
Válasz #11697. hozzászólásra
Válasz #11696. hozzászólásra
Nézd meg mennyi a rubel! / 7-ft körül/
Válasz #11688. hozzászólásra
Béla66
Hali. Az alsó képen a tengely fogai ,a fénykép miatt
néznek ki furcsán? (11-óránál).
Hát nem valami BRUTÁL vastagra öntötték a házat!
Már az Orosz sem arról híres ,hogy nagyon túlméretez.
Pedig pont azon a részen kapja a legnagyobb igénybevételt,
és még a hajtás miatt is oldalirányba kényszeríti a tengelyt
Szerintem elfáradt az anyag.
Egy gyöngyszem. Bár csak tarlóhántás.http://www.youtube.com/watch?v=xqQpiOZMGMk
Válasz #11687. hozzászólásra
forintban mennyi pénz az?
Sziasztok!
Ha valakit érdekel :http://gyongyos.olx.hu/mezogazdasagi-gumik-minden-meretben-iid-263587606
A kinyomócsapágy is kuka, de ez már régebbi probléma lehetett.. a tipp az, hogy volt már állítva a kuplung a szerelő ablakon keresztül és nem túl precízen működött a két kinyomócsapágy.
Ez azt eredményezte, hogy a nagyobbik kinyomócsapágy letolta a kisebbiket a helyéről, feszülés jött létre, így szépen szétment a kisebbik..
Majd ez magával vitte az ellendarab gyűrűt is, ahogy a képen jól látni, hogy hogy elkoptatta.
Válasz #11692. hozzászólásra
Lassan adta meg magát, a 2. képen, jól látni, hogy idő kellett, mire így elnyíródtak.
Aki ismer engem, tudja, hogy törekszem nem túlterhelni a gépet, de hiába, ez elhasználódott.
Még szerencse, hogy mászó fokozattal be tudtam ballagni a kertből.
Válasz #11690. hozzászólásra
Az igen jó nagyot fogott ,vagy lassacskán megadta magát?