Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a rengeteg infót. Most ott tart a helyzet, hogy "befenekeltük" még olajjal kell feltölteni és próba, de első hajtás nélkül. A házra több visszajelzét kaptam de horror árakon. 130 eFt+áfa-tól felfelé. Ugyanakkor cimborám talált kinti orosz honlapon kb 6-10000 rubeles áron anyagot. Ha valaki esetleg menne Ukrajna felé talán ott is olcsóbban fellehető. Az árkülönbözet futná a fuvar, és beszerzési kölségeket, és talán maradna is valami.
Szántás végén sebességbe tettem a gépet hátramenetbe, ház sehova se indult a gép.
Semelyik fokozatban se előre se hátra. Viszont mászófokozatban be tudtam ballagni.
Rögtön szét is húztuk a traktort, a probléma eléggé egyértelmű volt!
A kuplungtárcsáról a belső rész leszakadt, vagyis ahol a szegek rögzítik a tárcsát.
Képeket csináltam, mindent megosztok veletek, de majd lehet, hogy csak este vagy holnap!
De más problémáim is vannak a kuplung szerkezetnél, amiket orvosolnunk kell. Anyagbeszerzés folyamatban..
Válasz #11683. hozzászólásra Az adagoló tetején a kettős műanyag kupak alatt{ez le van blombálva} van kettő csavar{fordulat-szállított mennyiség}azokat kell állítani.De ezeket az állításokat ne TI hanem egy hozzáértő adagolós csinálja.Ilyen munkánál azt hiszem kell szelepházagot is állítani bár ebbe nem vagyok biztos.
Második szerelési napon nem voltunk ott,és a szerelő nem cserélt ki sok tömítést.
Mire hazaértünk orrán száján jött a gázolaj.
Kicserélgettük amit tudtunk meg a laza csavarokat meghúztuk.
A porlasztó tövénél is jön fel a gázolaj terhelésnél.
A porlasztó alatti tömítés is lehet h cserés.
Hiába kértük meg h mindenhova új tömítést tegyen.
Most meg csodálkozunk h nincs erő a gépben.
A blokk oldalára van írva nekünk egy lemezre h 22.5 kw.
A szerelő szerintem nem a régi 30 le re állította hanem a kevesebbre.Érezhető a különbség.
Jó lenne megtudni hogy mik a gyári motor beállítási értékek.Nyomás fordulatszám stb.
Valaki esetleg tudja?
Köszönöm a választ Gerimur!Bélának meg csak annyit hogy ha megvan a cikkszám akkor atkáron(gyöngyöstől 10km) van egy mtz bolt ahol tudnak az alapján rendelni vlagyikhoz is. Katalógusaik is vannak. Sok mtz boltban lehet csak nem mindenhol tudatják.Fel kell hívni többet is, aztán ahol a legolcsobb.(meg az se mindegy milyen messze van).Majd ha sikerül valamit intézni azért írj,kíváncsian várjuk szerintem.
Jó a video Quiet!
Az első hajtásház töréshez szeretnk segíteni.
Utánna érdeklődtem és ha minden igaz akkor van belőle 1 db. De beszéld meg személyesen vagy telefonon.
Harnos András
Gyöngyös
Kenyérgyér út 1
0637 304-575
0630 915 2425
A cikszám ha jól láttam (1802036)
Az ára 140 Eft. körül.
Válasz #11674. hozzászólásra Szia Gáborász! Ezt a típust 3-fajta beállítással szerelték:
- 18KW=25LE,-22.5KW=30LE,-26.5KW=36LE. A motor mindegyiknél ugyan az csak az adagoló üzemanyag és a fordulat beállítási értékei másak.Ha jól tudom {de nem biztos}felsorolási sorrendben:1800-2000-2200-as a fordulat.
Szia Gerimur!
Hogy értetted hogy 3 motor fajta?Már a 30lóerő is furcsa volt amiről korábban szó esett.Netán többféle motorral készült a gép?Erről még egyáltalán nem hallottam.
Válasz #11669. hozzászólásra Hali!Az adagolós tudja hogy,mennyire kell állítani a mennyiséget mind a három motor fajtánál.A 3-as porlasztó elég. 17+0.5Mpa {170Bár}a porlasztók kezdőnyomása.
Szerintem kellene majd adagolót is állítani ahhoz, mert hiába lesz jobban beporlasztva, de többet nem fog kapni. De nagy csodákat nem kell várni szerintem, esetleg fogyasztásnövekedést.
A szerelő állította be az új 3lyukas porlasztókat.
Mennyinek kell lenni az értéknek?
Mert lehet h beméretem.
Ha 5 lyukas mtz porlasztót rakatok bele az mit változtat?
Ha a porlasztót állíttatok szelephézag meg adagolót is kell?
Üdv. Béla!
Ajj, a fene... ez, hogy hogy történhetett...
Szerintem kérdezd meg feltétlenül az Interusz KFT-t, bár már állítólag nem forgalmaznak alkatrészeket T30, VTZ-hez, de hátha maradt még raktáron nekik!
Béla66
Hali. Írd le légyszi mi történt a hajtás házzal.
Azon agyalok ,hogy nem érte-e valami külső sérülés.
Csapágy nem szorult meg benne?és azért tekerte le.
Valaki látta már ennek a résznek a belsejét,ott szög
hajtás van ?
Ha tudod akkor nézz utánna a gépkönyvében, cikszám alapján. Ha ithon nincs, akkor odaát biztos lesz. Vagy a márkakereskedésben kérdezz rá. Legjobb lenne addig,ha a gép engedi,leszerelni a sérült részt,és lefenekelni. Addig is dolgozni lehetne, óvatosan.Ha tudnak szerintem, a fórumozók is befognak segíteni. Addig is sok sikert.
Válasz #11661. hozzászólásra Hát ennél fel lehet kötni a gatyát,ilyent nehezen fogsz találni újat!Ha szabad érdeklődni ez hogy történt? Úgy nézem te nem az "Isten" kegyeltje vagy.
22.5 kw os a traktorunk.
Országúti kettőbe simán szántottunk 2 es ekével.
Hüvelyezés dugózás óta 9 üzemórát ment.
Most terep kettőbe tudtam szántani vele, annyival gyengébb.
Ez most a bejáratás miatt ilyen gyenge vagy valami nincs jól beállítva?
Porlasztó alig spriccelt. 3 lyukú újakat kapott.
Azt vártuk erősebb lesz.Erre gyengébb.
Kinek van ötlete?
Válasz #11656. hozzászólásra
Meg kell próbálni, de a gerenda ha közel van az eketesthez akkor begyűjti.Még a kereket is megtoldottuk az se jó ha közel van.
Jó kis ekének néz ki, ha nem lenne sajátom még érdekelne is
de mivel van így nekem tárgytalan, annyi bajom van vele hogy néha ha kukit szántok összehúzza a szárat, de gondolkozom azon hogy veszek egy vágótárcsát. Az megoldaná a problémámat szerintetek?
Válasz #11646. hozzászólásra Hali!A képeket fűrészelés után küldtem és már levettem a gépről a fűrészt.Az évjárat:96-os.T30/A70-es.A fordulatot az adagoló állítással lehet szabályozni, de ezt legjobb ha adagolós állítja be.Az anyagot legolcsóbban a MÉH telepen lehet összeválogatni és megvenni.Az egész, ha te csinálod és nagy része meg van van sokkal olcsóbban kijön mint amennyiért árulják.{Kb:50%-os áron}.
A difizár alatti lemezt is érdemes levenni.Nekünk annyi szemét volt alatta mikor megvettük,h nem tudtuk lenyomni.
Kipucoltuk kis zsír,egy nagyobb lemez a tetejére,hogy könnyű legyen rálépni,és azóta patent.
Válasz #11647. hozzászólásra Szia!Ha keveset van használva akkor beszokott rozsdásodni a pedál tengelye.Szedd szét, csiszold meg és rakd össze.Lehet talán csak ez a hiba.
Nem ide tartozik a dolog, meg nem is érint személy szerint mert nekem nincs, de mit lehet még kezdeni a fel nem használt kárpótlási jegyekkel? Láttam nemrég feladott hirdetést, eladásra kínálják.Érdekes, piszkálja a fantáziámat attól függetlenül hogy szerintem már semmire se jó(bár nem értek hozzá).
Azt a szelepet szétszedtük, kipucoltuk, de a furaton folyt az olaj ha engedtük vissza a kocsit.
A furat be lett menetelve és egy csavar lett bele ragasztva, meg kapott egy O gyűrűt a talpán lévő tömítése.
Most az O gyűrűt nyomhatta ki mert úgy látom alóla folyik az olaj.
Ki cserélem és meglátom mi lesz.
Helló Gerimur!
Fürészgéphez irtál egy pár infót,azokat köszönöm szépen!Lenne még egy pár kérdés,menyiből sikerült ki hozni a gépet?sok mindent kelllet hozzá venned vagy már megvoltak?A te trakid az hanyas évjárat?Fordulat szám ezeknél mind egyforma v esetleg elöfordul h lehet változtatni?Pár darab képet kérhetnék?gaben03@citromail.hu-ra
köszi elöre is
Hali!
Az a fűrészgép vagy 1T körüli volt, vagy anyaghibás lehetett az öntvény. Részemről az utóbbira tippelnék... Ha nincs pókhálósra repedve az öntvény érdemes lehet megfontolni a hegesztését és az alátámasztását. A féltengelyház nálunk is eltört már a T-25-ön, természetesen a legmélyebb szakadékot találta meg a Vlagyi a környéken.
Szia!
A fűtéscsapon lévő kis furat az egy biztonsági szelep. Arra az esetre van, ha túlzottan rá lenne állítva a fűtés szelepe, vagy ha megbabrálnák a hidraulika vezérlő tömböt és nagyobb nyomásra állítanák. Esetleg valamilyen kosz került a szelep alá és azért folyt eddig.
Válasz #11640. hozzászólásra Hali!Az adagoló szabályozásával lehet állítani a teljesítményt.Fokozatosan terhelve kell járatni.Én először könnyebb pótkocsis munkákat,fűrészelést csináltam vele.Kb:35üzemórát.
25336 hozzászólás
A napi probléma a gépnél:
Elnyíródtak a szegek a kuplungtárcsánál..
Bocsi rosszul irtam a VTZ T35A-1802036
Még néhány fotó
egyébként a katalógus cikkszám ha T30 akkor
T25B-1802036
ha VTZ (megegyezik) T35A-182036
Köszönöm a rengeteg infót. Most ott tart a helyzet, hogy "befenekeltük" még olajjal kell feltölteni és próba, de első hajtás nélkül. A házra több visszajelzét kaptam de horror árakon. 130 eFt+áfa-tól felfelé. Ugyanakkor cimborám talált kinti orosz honlapon kb 6-10000 rubeles áron anyagot. Ha valaki esetleg menne Ukrajna felé talán ott is olcsóbban fellehető. Az árkülönbözet futná a fuvar, és beszerzési kölségeket, és talán maradna is valami.
Béla
Úgy tűnik, hogy T30-asok probléma hónapja van..
Szántás végén sebességbe tettem a gépet hátramenetbe, ház sehova se indult a gép.
Semelyik fokozatban se előre se hátra. Viszont mászófokozatban be tudtam ballagni.
Rögtön szét is húztuk a traktort, a probléma eléggé egyértelmű volt!
A kuplungtárcsáról a belső rész leszakadt, vagyis ahol a szegek rögzítik a tárcsát.
Képeket csináltam, mindent megosztok veletek, de majd lehet, hogy csak este vagy holnap!
De más problémáim is vannak a kuplung szerkezetnél, amiket orvosolnunk kell. Anyagbeszerzés folyamatban..
Válasz #11683. hozzászólásra Az adagoló tetején a kettős műanyag kupak alatt{ez le van blombálva} van kettő csavar{fordulat-szállított mennyiség}azokat kell állítani.De ezeket az állításokat ne TI hanem egy hozzáértő adagolós csinálja.Ilyen munkánál azt hiszem kell szelepházagot is állítani bár ebbe nem vagyok biztos.
Ezt akartam feltenni.
Eddig ezeket találtam a motorbeállításokról.
Honnan lehetne megszerezni a 3 fajta adagoló beállítást?
Második szerelési napon nem voltunk ott,és a szerelő nem cserélt ki sok tömítést.
Mire hazaértünk orrán száján jött a gázolaj.
Kicserélgettük amit tudtunk meg a laza csavarokat meghúztuk.
A porlasztó tövénél is jön fel a gázolaj terhelésnél.
A porlasztó alatti tömítés is lehet h cserés.
Hiába kértük meg h mindenhova új tömítést tegyen.
Most meg csodálkozunk h nincs erő a gépben.
A blokk oldalára van írva nekünk egy lemezre h 22.5 kw.
A szerelő szerintem nem a régi 30 le re állította hanem a kevesebbre.Érezhető a különbség.
Jó lenne megtudni hogy mik a gyári motor beállítási értékek.Nyomás fordulatszám stb.
Valaki esetleg tudja?
Válasz #11678. hozzászólásra
Én is várom, hogy sikerül-e szerezni , mert speckó alkatrész ugyebár.
Mert ha ilyet tudnak hozni, akkor megnyugtató, hogy mást is fognak tudni hozni!
Agramir Alkatrész Kft
Ott megtalálod amit keresel.
Köszönöm a választ Gerimur!Bélának meg csak annyit hogy ha megvan a cikkszám akkor atkáron(gyöngyöstől 10km) van egy mtz bolt ahol tudnak az alapján rendelni vlagyikhoz is. Katalógusaik is vannak. Sok mtz boltban lehet csak nem mindenhol tudatják.Fel kell hívni többet is, aztán ahol a legolcsobb.(meg az se mindegy milyen messze van).Majd ha sikerül valamit intézni azért írj,kíváncsian várjuk szerintem.
Jó a video Quiet!
Nos: izirájder öcsém...
http://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM&feature=player_embeddedhttp://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM&feature=player_embedded
Az első hajtásház töréshez szeretnk segíteni.
Utánna érdeklődtem és ha minden igaz akkor van belőle 1 db. De beszéld meg személyesen vagy telefonon.
Harnos András
Gyöngyös
Kenyérgyér út 1
0637 304-575
0630 915 2425
A cikszám ha jól láttam (1802036)
Az ára 140 Eft. körül.
sok sikert.
Válasz #11674. hozzászólásra Szia Gáborász! Ezt a típust 3-fajta beállítással szerelték:
- 18KW=25LE,-22.5KW=30LE,-26.5KW=36LE. A motor mindegyiknél ugyan az csak az adagoló üzemanyag és a fordulat beállítási értékei másak.Ha jól tudom {de nem biztos}felsorolási sorrendben:1800-2000-2200-as a fordulat.
Szia Gerimur!
Hogy értetted hogy 3 motor fajta?Már a 30lóerő is furcsa volt amiről korábban szó esett.Netán többféle motorral készült a gép?Erről még egyáltalán nem hallottam.
Válasz #11669. hozzászólásra Szelephézagot nem kell állítani.Az mindegyiknél 0.3 de van aki 0.25-re állítja.
Válasz #11669. hozzászólásra Hali!Az adagolós tudja hogy,mennyire kell állítani a mennyiséget mind a három motor fajtánál.A 3-as porlasztó elég. 17+0.5Mpa {170Bár}a porlasztók kezdőnyomása.
Jó reggelt.A reggeli indításnál eléggé nyomja a füstöt a traki.Mikor bemelegszik már gyengébben füstül.Az olajat nem eszi.Kell valamit állítani?
Szerintem kellene majd adagolót is állítani ahhoz, mert hiába lesz jobban beporlasztva, de többet nem fog kapni. De nagy csodákat nem kell várni szerintem, esetleg fogyasztásnövekedést.
A szerelő állította be az új 3lyukas porlasztókat.
Mennyinek kell lenni az értéknek?
Mert lehet h beméretem.
Ha 5 lyukas mtz porlasztót rakatok bele az mit változtat?
Ha a porlasztót állíttatok szelephézag meg adagolót is kell?
Válasz #11661. hozzászólásra
Üdv. Béla!
Ajj, a fene... ez, hogy hogy történhetett...
Szerintem kérdezd meg feltétlenül az Interusz KFT-t, bár már állítólag nem forgalmaznak alkatrészeket T30, VTZ-hez, de hátha maradt még raktáron nekik!
http://www.interusz.hu/index.php?com=menupont&par=213
Szia.Habit kérdezted hogy tudnak rendelni?
Béla66
Hali. Írd le légyszi mi történt a hajtás házzal.
Azon agyalok ,hogy nem érte-e valami külső sérülés.
Csapágy nem szorult meg benne?és azért tekerte le.
Valaki látta már ennek a résznek a belsejét,ott szög
hajtás van ?
Ha tudod akkor nézz utánna a gépkönyvében, cikszám alapján. Ha ithon nincs, akkor odaát biztos lesz. Vagy a márkakereskedésben kérdezz rá. Legjobb lenne addig,ha a gép engedi,leszerelni a sérült részt,és lefenekelni. Addig is dolgozni lehetne, óvatosan.Ha tudnak szerintem, a fórumozók is befognak segíteni. Addig is sok sikert.
Válasz #11657. hozzászólásra
A kerék sincsen túl messze, de úgy vettem észre hogy azzal nincs gond. Viszont megpróbálom és ha nem oké akkor kidobtam több mint 15ezret
Válasz #11661. hozzászólásra Hát ennél fel lehet kötni a gatyát,ilyent nehezen fogsz találni újat!Ha szabad érdeklődni ez hogy történt? Úgy nézem te nem az "Isten" kegyeltje vagy.
Na ez kemény dió lesz!!
Szerintem nem is fogsz találni.
/de jó hogy nem vettem meg/
Fiuk most egy ilyen alsó kihajtás házat keresek. Alig 1 nappal a hátsó hidraulika ház cseréje után tört össze.
Válasz #11659. hozzászólásra Hali!9 üzemóra után nem korai az ekézés?A 22.5KW az 30LE.A porlasztók mennyire vannak állítva?
22.5 kw os a traktorunk.
Országúti kettőbe simán szántottunk 2 es ekével.
Hüvelyezés dugózás óta 9 üzemórát ment.
Most terep kettőbe tudtam szántani vele, annyival gyengébb.
Ez most a bejáratás miatt ilyen gyenge vagy valami nincs jól beállítva?
Porlasztó alig spriccelt. 3 lyukú újakat kapott.
Azt vártuk erősebb lesz.Erre gyengébb.
Kinek van ötlete?
Így dolgozik.
Meg kell próbálni, de a gerenda ha közel van az eketesthez akkor begyűjti.Még a kereket is megtoldottuk az se jó ha közel van.
Válasz #11655. hozzászólásra
Jó kis ekének néz ki, ha nem lenne sajátom még érdekelne is
de mivel van így nekem tárgytalan, annyi bajom van vele hogy néha ha kukit szántok összehúzza a szárat, de gondolkozom azon hogy veszek egy vágótárcsát. Az megoldaná a problémámat szerintetek?
Válasz #11636. hozzászólásra
Az biztos ,hogy jó eke a lengyel nekem is van egy magasított szárú eladó! gyönyörűen dolgozik vele a kis gép.
Válasz #11646. hozzászólásra Hali!A képeket fűrészelés után küldtem és már levettem a gépről a fűrészt.Az évjárat:96-os.T30/A70-es.A fordulatot az adagoló állítással lehet szabályozni, de ezt legjobb ha adagolós állítja be.Az anyagot legolcsóbban a MÉH telepen lehet összeválogatni és megvenni.Az egész, ha te csinálod és nagy része meg van van sokkal olcsóbban kijön mint amennyiért árulják.{Kb:50%-os áron}.
Válasz #11646. hozzászólásra Helló Gabó87!A képeket elküldtem a címedre.Nem tudom miért de,csak egyesével tudtam elküldeni.
Adagolónak a teljesítményét,hogyan kell szabályozni?
A difizár alatti lemezt is érdemes levenni.Nekünk annyi szemét volt alatta mikor megvettük,h nem tudtuk lenyomni.
Kipucoltuk kis zsír,egy nagyobb lemez a tetejére,hogy könnyű legyen rálépni,és azóta patent.
Válasz #11647. hozzászólásra Szia!Ha keveset van használva akkor beszokott rozsdásodni a pedál tengelye.Szedd szét, csiszold meg és rakd össze.Lehet talán csak ez a hiba.
Üdvözletem Srácok!
Nem ide tartozik a dolog, meg nem is érint személy szerint mert nekem nincs, de mit lehet még kezdeni a fel nem használt kárpótlási jegyekkel? Láttam nemrég feladott hirdetést, eladásra kínálják.Érdekes, piszkálja a fantáziámat attól függetlenül hogy szerintem már semmire se jó(bár nem értek hozzá).
Válasz #11643. hozzászólásra
Szia Alex!
Azt a szelepet szétszedtük, kipucoltuk, de a furaton folyt az olaj ha engedtük vissza a kocsit.
A furat be lett menetelve és egy csavar lett bele ragasztva, meg kapott egy O gyűrűt a talpán lévő tömítése.
Most az O gyűrűt nyomhatta ki mert úgy látom alóla folyik az olaj.
Ki cserélem és meglátom mi lesz.
Sziasztok! A difit szerettem volna használni, de sajnos le sem bírtam taposni. Szerintetek mi lehet a baja? Köszönettel, Bongyi
Helló Gerimur!
Fürészgéphez irtál egy pár infót,azokat köszönöm szépen!Lenne még egy pár kérdés,menyiből sikerült ki hozni a gépet?sok mindent kelllet hozzá venned vagy már megvoltak?A te trakid az hanyas évjárat?Fordulat szám ezeknél mind egyforma v esetleg elöfordul h lehet változtatni?Pár darab képet kérhetnék?gaben03@citromail.hu-ra
köszi elöre is
Válasz #11642. hozzászólásra
Fordulatszámot tudsz rajta állítani ha jól emlékszem.
Válasz #11535. hozzászólásra
Hali!
Az a fűrészgép vagy 1T körüli volt, vagy anyaghibás lehetett az öntvény. Részemről az utóbbira tippelnék... Ha nincs pókhálósra repedve az öntvény érdemes lehet megfontolni a hegesztését és az alátámasztását. A féltengelyház nálunk is eltört már a T-25-ön, természetesen a legmélyebb szakadékot találta meg a Vlagyi a környéken.
Válasz #11567. hozzászólásra
Szia!
A fűtéscsapon lévő kis furat az egy biztonsági szelep. Arra az esetre van, ha túlzottan rá lenne állítva a fűtés szelepe, vagy ha megbabrálnák a hidraulika vezérlő tömböt és nagyobb nyomásra állítanák. Esetleg valamilyen kosz került a szelep alá és azért folyt eddig.
Tudom otthon állítani az adagolót?
Vagy el kell vinnem adagolóshoz?
Válasz #11640. hozzászólásra Hali!Az adagoló szabályozásával lehet állítani a teljesítményt.Fokozatosan terhelve kell járatni.Én először könnyebb pótkocsis munkákat,fűrészelést csináltam vele.Kb:35üzemórát.