Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem van egy 1,6 méteres talajmaróm, az is simán lefedi a traki szélességét, nem mértem meg az enyémet de kb. 1,45-1,5 méter lehet. Egyébként lehet a nyomtávon is állítani.
Azt tuti, mert a gép is szinte olyan szélességű, de gondolom azért lehet szélesebb is még. (?)
Ha jól tudom, ahhoz kell tempó is, legalább a 4. sebességi fokozat vagy az 5.
Mert úgy vagyok vele, hogy inkább fordulok többet, de a gépet ne kínozzam nagy terheléssel.
Üdv.!
Infót szeretnék kérdezni tőletek.
Kombinátort szeretnék vásárolni. Milyen stílusút és szélességűt lenne érdemes venni a Vlagyihoz? Mindenféleképpen olyat szeretnék, amit szépen egézségesen tud húzni a gép.
Köszönöm a választ, és a képeket!
Mire beértem a hivatalba már kiszemeltek egy fűkaszát a traktorhoz. Nekem maradt a szárzúzó :)
De reggel 8-ra le kell adnom egy irányárat, persze számlaképes eladótól.
Válasz #10883. hozzászólásra
Szia.
Én ilyen kalapácsos zúzót hajtattam a Vlagyival.
Szép munkát csinál,apróra leszecskáz mindent.
A bodzásban lemetszett ágakat is vele aprítottam.
Ezen még két ékszíj van,(2005-ös)a mostaniakra már 3-at tettek.
Előfordul,hogy közben mikor igen bezabál megcsúszik.....figyelni kell!
Mivel te csak kaszálni szeretnél,elég lenne késest venni nem kéne kalapácsos.
Igazából az való lágyszárúak zúzásához.
Omega Gépker forgalmazza Zalacsében az INO mulcserokat.
Jönnek a gondok :)
A szivárgást még nem néztem, de ma délután be kell mennem a hivatalba.
Pályáznak valamire, és kellene néznem egy szárzúzót a Vlagyihoz.
Szárzúzóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, kinek van,hol érdemes venni?
Üres telkeket,út széleket kellene rendben tartani vele. Igaz vannak nagy szikes részek amiket szintén zúzni kellene.
Köszönöm!
A kollégám dolgozik vele, én csak akkor kapom meg ha valami baj van vele :)
Pontosan nem láttam honnan folyik az olaj, csak hogy olajos a felni rendesen.
Még egy hét szabin vagyok :)
Le kell venni a kereket hogy pontosan látni lehessen a folyás helyét.
(a múltkori kormány problémát megoldotta a gömbcsukók utána húzása, zsírozása)
Válasz #10877. hozzászólásra
Szia Pakesz
Ugyan ez a problémám a sonka és a féltengely ház között szivárog az olaj.Sonkában lévő szimering csere,nagy meló.
Több honnan is folyhat.
Mosd le mindkét lehajtás házát brigenyóval,vagy valami hasonló olajat oldó cuccal,és rövid használatot követően nézd meg honnét szivárog.
Nekem pl annó a hajtásház alján lévő kupakot rögzítő csavarok alol csepegett.
A céges T25/a kis traktoron a hátsó kerék felnikben rendesen áll az olaj.
Gondolom valahol szimering gondja van.
Valaki tudna ötlettel segíteni?
Egyáltalán hogyan fogjunk hozzá,mit kell megbontani?
Köszönöm!
Úgy tudom hogy a T30 is szalagfékes akár a T25. Szerintem a T25-re nem lehet átszerelni, még akkor se ha véletlen a 30as tárcsás. De inkább ne rám hallgass, várd meg a tapasztaltabbak mit mondanak. Mihez kellene tárcsafék? Pótkocsit akarsz vontatni és erősebb fék kellene?Mert a szalagfék ehhez a géphez meg egy kisebb pótkocsihoz bőven elég kéne legyen, ha meg nagyobb pótost akarsz húzni, akkor inkább szerelj fel egy könnyű járású kompresszort ami nem fogja nagyon a motort, szerzel egy tartályt hozzá és kész is a légfékrendszer, és nem kell "ripityára" szedni a hátulját a fékek miatt. Sok sikert a dologhoz!
Tisztelt kollégák!
Szeretném megkérdezni igaz e,hogy a T30-nak tárcsás fékei vannak? És ha igaz,akkor tovább kérdezek,a T25-be
nem e lehet ezeket a tárcsás fékeket beszerelni.
Válaszokat elolre is koszonom. Tisztelettel Kiskér.
Üdv! Van most egy kis időm szerelgetni a gépet, úgyhogy szeretnék segítséget kérni. Nem nagy gondokról van szó hál'Istennek, hanem csak olajfolyásokról, de szeretném azokat is megszüntetni, majd később teszek fel képet, az alapján kérdezek, de első körben tudja e valaki hogy a sonkákba mennyi és milyen olaj kell? Lehet e valahol olajszintet ellenőrizni vagy engedjem le az egészet és töltsem fel amennyi kell bele?
Válasz #10861. hozzászólásra
A hidraulika munkahenger fedlapjában ,a szabályzó tüske helyéről jött az olaj,többszöri gumi gyűrűzés,nincs változás. Mire rájöttem,hogy a kimart fészek alján,az öntvény hibás volt,és átnyomta a tűhegynyi résen az olajat.FBS a vékony résbe és jó lett.
Fiúk!
Az lenne a kérdésem, szedett-e szét valaki T30-as első hajtást. Olyan mintha a bal eleje állandóan be lenne kapcsolva, eszi a gumit.
Köszi a segítséget!
Nekem nincs tapasztalatom eddig, első szezonom T25-el(első traktorom) keveset dolgoztam vele, de azt már leszűrtem hogy szinte "cseppekből" elmegy a traktor, nyilván nem mindegy mit csinálsz vele. 25 lóerős a gép, mélyen dolgozni nemnagyon tudsz vele, szántóföldi munkákra kevésbé alkalmas, ezt már sokan mondták nekem is. A hidraulikus dolgokat is korlátozottam lehet rajta alkalmazni, viszonylag(pl egy mtz 50-hez képest) kevés olajat mozgat percenként, pl egy trágyaszórót már nembiztos hogy szívesen ajánlanám, hamar felmelegedne az olaj. Elsősorban ültetvénytraktornak javasolnám, kultivátorozás(tárcsázás), venyige és ágnyesedék lehúzás, permetezés, kisebb szállítások. Arra viszont tökéletes. Vannak korlátai nyilván, végig kell gondold hogy mi lesz túlsúlyban, gondolok itt a szántó-ültetvény arányra. Ha értesz a gépekhez akkor viszont sokmindent megtehetsz vele, lehet "tuningolni", gondolok itt pl olajhűtő relére, kardánra, vagy ékszíjhajtásra plusz hidrulika motort beiktatni, és máris többet bír a hidraulika. Na nem ragozom, ugyis a Te döntésed.Ha jól használod akkor keveset eszik az biztos.Sok sikert a gépvásárláshoz!
Válasz #10829. hozzászólásra
Szia sanyi74.
Bocs de el vagyok havazva a melókkal!
15W 20.as METRÓ áruházban vettem 5.liter volt 4200.ft,Ez volt otthon!
Olajnyomás 4. alapjáraton 3./melegen a régi olajjal nem esett,remélem a friss olajjal sem esik/Sok csodát nem várok ettől az olajtól de majd ha lessz sűrűbb reális áron veszek.
A régi cégemnél léghűttéses IVECO.-val dolgoztam,teljesen má olajat tettünk bele mint a MERCIBE vagy a STEYERBE
Igaz az kosaras volt és gyakran egyhelybe dolgoztam vele akár 8.órát is!
Válasz #10850. hozzászólásra
Én is.
5211-es,meg egy 6211-es volt az oktatótraktorunk a suliban.
Október közepén hozom el,ha már itthon lesz,dobok róla képet.
Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem hozzátok, mennyi a t 25 fogyasztása ilyenek, meg kicsit borsos az ára abban a tekintetben h az áráért már nagyfülkés mtz 80-ast is adnak. Véleményezzétek!! köszönöm.
Válasz #10842. hozzászólásra
Szia
Az ékszíjtárcsában bele van ütve BMT jel és a mutató segítségével állítsuk az első hengert sűrítési felső holtpontra,ekkor az első henger szelepei zárnak szelep állítás.1/2 fordulat a tárcsán óramutató járásával megegyezően második henger szelep állítása.Szelephézag 0.3mm.Hideg motornál kell állítani a szelepet.
Sziasztok !
Megtaláltam a kartergáz problémát ! Gyűrű törés :-(
Abban tudna valaki segíteni hogy a szelepeket hogyan tudom beállítani miután kicseréltem a hengert ? Előre is köszönöm.
Köszi a választ!
Szerelőnél van a gépezet és a szerelő mondta hogy teljesen oda van az adagolója és annyiba kerülne a felújítás mintha vennék egy új adagolót, de valami tengely törött benne el meg adagoló elemet kellene benne cserélni meg még mondott 1-2 dolgot ami cserés lenne benne! Néztem a a habinál ott csak 1 féle volt de ott most pont nincs és itt találtam ennél a cégnél még!
Azt nem tudod esetleg hogy melyik az amit rá tudok tenne úgy h nem kell hozzá semmi?
25336 hozzászólás
Válasz #10888. hozzászólásra
Nekem van egy 1,6 méteres talajmaróm, az is simán lefedi a traki szélességét, nem mértem meg az enyémet de kb. 1,45-1,5 méter lehet. Egyébként lehet a nyomtávon is állítani.
T-25-re órsulyt keresek, ha van valakinek 2-db plusz súly .szivesen átvenném.Köszönettel Ferenc
Válasz #10887. hozzászólásra
Azt tuti, mert a gép is szinte olyan szélességű, de gondolom azért lehet szélesebb is még. (?)
Ha jól tudom, ahhoz kell tempó is, legalább a 4. sebességi fokozat vagy az 5.
Mert úgy vagyok vele, hogy inkább fordulok többet, de a gépet ne kínozzam nagy terheléssel.
Várom a további infókat vlagyisok!
Válasz #10886. hozzászólásra
Én nem nagyon vagyok jártas a témában, de szerintem egy 1,8 métereset simán elvisz.
Üdv.!
Infót szeretnék kérdezni tőletek.
Kombinátort szeretnék vásárolni. Milyen stílusút és szélességűt lenne érdemes venni a Vlagyihoz? Mindenféleképpen olyat szeretnék, amit szépen egézségesen tud húzni a gép.
Válasz #10884. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm a választ, és a képeket!
Mire beértem a hivatalba már kiszemeltek egy fűkaszát a traktorhoz. Nekem maradt a szárzúzó :)
De reggel 8-ra le kell adnom egy irányárat, persze számlaképes eladótól.
Válasz #10883. hozzászólásra
Szia.
Én ilyen kalapácsos zúzót hajtattam a Vlagyival.
Szép munkát csinál,apróra leszecskáz mindent.
A bodzásban lemetszett ágakat is vele aprítottam.
Ezen még két ékszíj van,(2005-ös)a mostaniakra már 3-at tettek.
Előfordul,hogy közben mikor igen bezabál megcsúszik.....figyelni kell!
Mivel te csak kaszálni szeretnél,elég lenne késest venni nem kéne kalapácsos.
Igazából az való lágyszárúak zúzásához.
Omega Gépker forgalmazza Zalacsében az INO mulcserokat.
Sziasztok!
Jönnek a gondok :)
A szivárgást még nem néztem, de ma délután be kell mennem a hivatalba.
Pályáznak valamire, és kellene néznem egy szárzúzót a Vlagyihoz.
Szárzúzóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, kinek van,hol érdemes venni?
Üres telkeket,út széleket kellene rendben tartani vele. Igaz vannak nagy szikes részek amiket szintén zúzni kellene.
Üdv.
Köszönöm!
A kollégám dolgozik vele, én csak akkor kapom meg ha valami baj van vele :)
Pontosan nem láttam honnan folyik az olaj, csak hogy olajos a felni rendesen.
Még egy hét szabin vagyok :)
Le kell venni a kereket hogy pontosan látni lehessen a folyás helyét.
(a múltkori kormány problémát megoldotta a gömbcsukók utána húzása, zsírozása)
Válasz #10880. hozzászólásra Igen nagy meló!Ki kel venni a féltengely házal a sonkát együtt!
Szia Pakesz
Ugyan ez a problémám a sonka és a féltengely ház között szivárog az olaj.Sonkában lévő szimering csere,nagy meló.
Válasz #10878. hozzászólásra
Több helyről...jól megaszondtam mi?
Szia.
Több honnan is folyhat.
Mosd le mindkét lehajtás házát brigenyóval,vagy valami hasonló olajat oldó cuccal,és rövid használatot követően nézd meg honnét szivárog.
Nekem pl annó a hajtásház alján lévő kupakot rögzítő csavarok alol csepegett.
Sziasztok Fórumozók!
A céges T25/a kis traktoron a hátsó kerék felnikben rendesen áll az olaj.
Gondolom valahol szimering gondja van.
Valaki tudna ötlettel segíteni?
Egyáltalán hogyan fogjunk hozzá,mit kell megbontani?
Köszönöm!
Üdv.: Csaba
Koppány Vezér. Sikerült Köszi. Ferenc
Válasz #10873. hozzászólásra
Azon nem is fogod elérni.
Próbáld meg ezen 06/96-413-543
Válasz #10866. hozzászólásra
Köszönöm, probléma megoldva! Képet sajnos a fényképező miatt nem tudtam csinálni, de majd igyekszek pótolni
szia KEGE. ZSENÁK telefonja nem kapcsolható.Ha tudsz más számot akkor megint próbálkozom. Köszi Ferenc
Válasz #10871. hozzászólásra
Győr ZSENÁK 06/96-413-534 Ha valaki akkor Ő szerez!
sziasztok szeretném megkérdezni ,hogy hol keressek t-25-ös tratorhoz kész kábelköteget. sürgős lenne. köszönettl ferenc
Válasz #10867. hozzászólásra
Üdv.!
A T30-as traktorok mind tárcsafékesek! Beleértve a T30A-70, és a T30A-80-asat. A T30A-69-eset nem igazán ismerem. De szerintem az is.
Válasz #10867. hozzászólásra
Szia!
Ha jól tudom akkor a T30 az tárcsafékes, de van itt olyan akinek van T30-as trakesza ő majd pontosabb választ ad!
Szia Kiskér!
Úgy tudom hogy a T30 is szalagfékes akár a T25. Szerintem a T25-re nem lehet átszerelni, még akkor se ha véletlen a 30as tárcsás. De inkább ne rám hallgass, várd meg a tapasztaltabbak mit mondanak. Mihez kellene tárcsafék? Pótkocsit akarsz vontatni és erősebb fék kellene?Mert a szalagfék ehhez a géphez meg egy kisebb pótkocsihoz bőven elég kéne legyen, ha meg nagyobb pótost akarsz húzni, akkor inkább szerelj fel egy könnyű járású kompresszort ami nem fogja nagyon a motort, szerzel egy tartályt hozzá és kész is a légfékrendszer, és nem kell "ripityára" szedni a hátulját a fékek miatt. Sok sikert a dologhoz!
Tisztelt kollégák!
Szeretném megkérdezni igaz e,hogy a T30-nak tárcsás fékei vannak? És ha igaz,akkor tovább kérdezek,a T25-be
nem e lehet ezeket a tárcsás fékeket beszerelni.
Válaszokat elolre is koszonom. Tisztelettel Kiskér.
Válasz #10864. hozzászólásra
Szia.2x1,5l hajtómű olaj,sonka alján egy nagy csavar az olaj le eresztő,sonka oldalán a szintjelző.
Válasz #10863. hozzászólásra
Üdv. Stefi!
Örülök, hogy meg lett a hiba! Akkor úgy látszik, ennél a hidraulika tömbnél előfordul az ilyen.
Üdv! Van most egy kis időm szerelgetni a gépet, úgyhogy szeretnék segítséget kérni. Nem nagy gondokról van szó hál'Istennek, hanem csak olajfolyásokról, de szeretném azokat is megszüntetni, majd később teszek fel képet, az alapján kérdezek, de első körben tudja e valaki hogy a sonkákba mennyi és milyen olaj kell? Lehet e valahol olajszintet ellenőrizni vagy engedjem le az egészet és töltsem fel amennyi kell bele?
Válasz #10861. hozzászólásra
A hidraulika munkahenger fedlapjában ,a szabályzó tüske helyéről jött az olaj,többszöri gumi gyűrűzés,nincs változás. Mire rájöttem,hogy a kimart fészek alján,az öntvény hibás volt,és átnyomta a tűhegynyi résen az olajat.FBS a vékony résbe és jó lett.
Fiúk!
Az lenne a kérdésem, szedett-e szét valaki T30-as első hajtást. Olyan mintha a bal eleje állandóan be lenne kapcsolva, eszi a gumit.
Köszi a segítséget!
Béla
Nálam gyárilag az egyik felfogató csavarmenet túl volt fúrva, így kilyukasztotta a belső falat. Menetbe raktunk tömítő anyagot és már jó is lett.
Válasz #10859. hozzászólásra
Ismerősömnek ki cserélték az elosztott mert folyt az olaj nagyon.Síklapóni próbálta de akkor is folyt csak ennyit tudok.
Válasz #10858. hozzászólásra
Mire gondolsz,pontosabban ? Hogy értve eldeformálódva? Érte valami,hő,sérülés?rakj képet.
Mitől tud eldeformálódni a hidraulika elosztó.
Gáborász!Nézd meg a szőlő felvásárlási árak fórumot.
Szia Daves!
Nekem nincs tapasztalatom eddig, első szezonom T25-el(első traktorom) keveset dolgoztam vele, de azt már leszűrtem hogy szinte "cseppekből" elmegy a traktor, nyilván nem mindegy mit csinálsz vele. 25 lóerős a gép, mélyen dolgozni nemnagyon tudsz vele, szántóföldi munkákra kevésbé alkalmas, ezt már sokan mondták nekem is. A hidraulikus dolgokat is korlátozottam lehet rajta alkalmazni, viszonylag(pl egy mtz 50-hez képest) kevés olajat mozgat percenként, pl egy trágyaszórót már nembiztos hogy szívesen ajánlanám, hamar felmelegedne az olaj. Elsősorban ültetvénytraktornak javasolnám, kultivátorozás(tárcsázás), venyige és ágnyesedék lehúzás, permetezés, kisebb szállítások. Arra viszont tökéletes. Vannak korlátai nyilván, végig kell gondold hogy mi lesz túlsúlyban, gondolok itt a szántó-ültetvény arányra. Ha értesz a gépekhez akkor viszont sokmindent megtehetsz vele, lehet "tuningolni", gondolok itt pl olajhűtő relére, kardánra, vagy ékszíjhajtásra plusz hidrulika motort beiktatni, és máris többet bír a hidraulika. Na nem ragozom, ugyis a Te döntésed.Ha jól használod akkor keveset eszik az biztos.Sok sikert a gépvásárláshoz!
Válasz #10829. hozzászólásra
Szia sanyi74.
Bocs de el vagyok havazva a melókkal!
15W 20.as METRÓ áruházban vettem 5.liter volt 4200.ft,Ez volt otthon!
Olajnyomás 4. alapjáraton 3./melegen a régi olajjal nem esett,remélem a friss olajjal sem esik/Sok csodát nem várok ettől az olajtól de majd ha lessz sűrűbb reális áron veszek.
A régi cégemnél léghűttéses IVECO.-val dolgoztam,teljesen má olajat tettünk bele mint a MERCIBE vagy a STEYERBE
Igaz az kosaras volt és gyakran egyhelybe dolgoztam vele akár 8.órát is!
Válasz #10853. hozzászólásra
Szőlőre jó mert én is avval foglalkozóm,de szántóra szerintem kicsi.
szőlő illetve szántóföldi munkálatokra kellene.
Válasz #10850. hozzászólásra
Én is.
5211-es,meg egy 6211-es volt az oktatótraktorunk a suliban.
Október közepén hozom el,ha már itthon lesz,dobok róla képet.
Böl-csőváz.
Válasz #10849. hozzászólásra
Szia
Mire kell a gép?A 25 paci elég a munkádra? Fogyasztása az jó 1l/h nálam legalább is.
Válasz #10848. hozzászólásra
Szia Koppány
Zetorral tanultam vezetni,kényelmesebb mint a T25.Remélem még fogsz írni a fórumba.
Sziasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem hozzátok, mennyi a t 25 fogyasztása ilyenek, meg kicsit borsos az ára abban a tekintetben h az áráért már nagyfülkés mtz 80-ast is adnak. Véleményezzétek!! köszönöm.
Válasz #10847. hozzászólásra
Szia Sanyi.
Tíz éves,2000 üzemórás Zetor 5243 turbó.
Válasz #10846. hozzászólásra
Szia
Milyen géped lesz?
Válasz #10844. hozzászólásra
Igen jó a videjjóó!
Kár,hogy nem látszik mennyire kopott az MTZ gumija.......szerintem slick.
Elvitték a tötyit János.....sajnálom,de másfelöl örülök neki,hogy jó gazdája lesz ismét.
Itt maradt a faluban.
Sziasztok!
Keréknyomás ügyben tudtok segíteni ?
Elöl ill. hátul mennyi az ideális ?
Köszönöm!
Válasz #10842. hozzászólásra
Szia
Az ékszíjtárcsában bele van ütve BMT jel és a mutató segítségével állítsuk az első hengert sűrítési felső holtpontra,ekkor az első henger szelepei zárnak szelep állítás.1/2 fordulat a tárcsán óramutató járásával megegyezően második henger szelep állítása.Szelephézag 0.3mm.Hideg motornál kell állítani a szelepet.
Sziasztok !
Megtaláltam a kartergáz problémát ! Gyűrű törés :-(
Abban tudna valaki segíteni hogy a szelepeket hogyan tudom beállítani miután kicseréltem a hengert ? Előre is köszönöm.
Válasz #10837. hozzászólásra
Köszi a választ!
Szerelőnél van a gépezet és a szerelő mondta hogy teljesen oda van az adagolója és annyiba kerülne a felújítás mintha vennék egy új adagolót, de valami tengely törött benne el meg adagoló elemet kellene benne cserélni meg még mondott 1-2 dolgot ami cserés lenne benne! Néztem a a habinál ott csak 1 féle volt de ott most pont nincs és itt találtam ennél a cégnél még!
Azt nem tudod esetleg hogy melyik az amit rá tudok tenne úgy h nem kell hozzá semmi?