Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szevasztok lenne egy kérdésem hogy a vlagyin a motor és a váltohát ahol csatlakozik ott alul csöpög az olaj szerintetek mi a baja gondoltam először megkérdezem minthogy szétszedjem sztem a váltóból folyik mert abbol mindig 3 naponta tölteni kell hozzá.
Csinálgatom a fűtést a trakiba..
A mostani megoldás már a bordáktól bevezetett levegő lesz.
Ugyebár a fülkét nem akartam megfúrni elölről, így a kuplungok felett a padlólemezt fúrtam át, itt fogom behozni a csövet. A hengerek és a fülke közé beépítem azt a ventilátort, ami a gyári fűtésnél van a fülkében.
Azzal be tudom fújatni a levegőt.
Tudom, hogy még csak most jön a meleg, de hát gondolni kell a télre is!
Én többet inkább aszfaltúton pótkocsizok, ott nagyon jó, mert huzatot lehet csinálni a fülkében nagy melegben.
Múltkor fogasoltam, ott végig csukva volt :-) Majd meg sültem bent a fülkében.
Ebben igazad van! Nekem szántőföldi permetezőm van, lehet, hogy a szakaszolókat is elérném akkor bentről, így nem kéne kiszállnom szakaszoláskor. Ez jó érv!
Azt, hogy oldottad meg, hogy le is bírd zárni az ablakot becsukás után?
Válasz #7865. hozzászólásra
Ez igaz hogy a por bejön munka közben,ezt sajnos tapasztaltam!A 3.pont nem éri el az ablakot,én azért csináltam meg hogy a permetezőnél állítani kell a nyomásszabályzónál,akkor ne kell mindig ki szállni talán?
Én is gondolkodtam már, hogy megcsinálom nyithatóvá a hátsó ablakot. De nem tudom van-e értelme, ugyan is ha munka közben nyitva hagyom ott jön be a legtöbb por, ha meg véletlenül nyitva marad és emelem a munkagépet könnyen megnyomhatja a 3. pont az ablakot. Esetleg a munkagépek felvételében jelenthetne könnyebb felvételi eljárást, de ez csak inkább a pótkocsi felvételében, mivel a vonópadra csukott ablaknál nem látni rá, de ha már a hosszabbítók vannak fent, akkor már erre is jobb a rálátás. Én így egyenlőre még nem csináltam meg, de cáfoljatok meg, hogy miért lenne érdemes megcsinálnom és akkor Én is megcsinálom.
A centrifugás szűrővel nem volt ilyen gond,csak ezzel a papírszűrővel,két t25-ös traktorom van,az eggyik gyári új 168 üzemórával,majd eladó lessz de még a nyáron használom.
Üdv.
Kompresszor témakörhöz pár gondolat.
Tavaly szereltem fel én is légfékrendszert a Vlagyira.
Mivel egyébként is ment volna műszakira így 1 kosszal megúsztam az átvizsgáztatást.
Mond azt,hogy a légfékrendszer eddig is rajta volt,csak épp a forgalmiba nem került be,az átmenőfékkel vontatható súlyadat.(3500kg)
Nekem ezt simán elfogadták.
Oké......+ forgalmit kellett cserélni.
De ahhoz is érdemes kenést megoldani! Ha máshonnét nem sikerül, az olajnyomásmérő csőcsatlakozójába kell beépíteni egy T- csatlakozót. Ha jó a kompresszor, kevés olajat igényel. Visszavezetést valahogy az olajteknőbe. De elmennek központi kenés nélkül is. Csak olaj mindenképpen legyen benne! Ha nincs használva, érdemes levenni a szíjat, amennyiben nem lesz központi olajozás. Van még egy megoldás. Ha jól tudom, elfér az LTZ kompresszora is! Ahhoz csak az adagolót kell levenni. Ezt meg kell mérni! Ez lenne a legegyszerűbb.
Teljesen úgy dolgozik az eleje, ahogy kell! Örülök neki, hogy sikerült megjavítanom. Meg köszönöm a bátorítást! Így alaposan megismertem az első hajtást.
Kompresszor ügyben utána néztem, adtak ötletet, hogy akár IFA kompresszor is jó lenne. Azt ha sikerül beszerezni, neki is állok a felszerelésének.
Árpy! Jó lett az első híd?
A traktorodra legegyszerűbb a Jumz kompresszort felszerelni.Olajnyomást is be lehet kötni. Engedélyeztetni nem fontos. El lehet vinni olyan helyre, ahol nem kérdeznek. A típusbizonyítványát érdemes megnézni a Közlekedési Hatóságnál. Valószínűleg van bent említés a kompresszorról. Légtartály, lefúvószelep, fékszelep, csövek rendben legyenek felszerelve. Nagyobb gondot a vonófej jelenthet vizsga alkalmával.
Igen, ha majd lesz egyszer rajta, akkor mindenféleképpen! Bár az úgy tudom új műszakiztatással lehetséges. De hamarosan műszaki, úgyhogy lehet, addig várok még vele.
Rendben, akkor majd valahogy így csinálom! Kösz a tanácsot!
Amúgy nem szivárog semmi(ha nekem írtad), hanem kompresszort szeretnék feltenni a gépre, de ahhoz sajnos le kell cserélnem az ékszíjtárcsát, mert az eredetin nincs 3 furat, amire rá tudnék rögzíteni még egy ékszíjtárcsát. De van olyan ékszíjtárcsám.
Válasz #7839. hozzászólásra
Hali.
Csavart kitekered,és lehúzóval lehúzod a tárcsát.
A tárcsát retesz rögzíti a tengelyen.
Én készítettem hozzá 1 lehúzót,és a szíjtárcsa oldalában lévő 3db 10-es menet segítségével vettem le.
Szivárog netán az oil?
Mert az cumi....a szimmering cseréhez le kell venni az egész első pajzsot+generátort,mivel belülről szerelhető.
Közel 30db csavar fogja.
Visszarakásnál ajánlatos 1 kicsit megmelegíteni a tárcsát ,nehogy elrepedjen mikor kocogatod a tengelyre.
Az lenne a kérdésem,van egy 94-es évjáratú T-25-ös gépem,most cseréltem benne olajat és az olajszűrőt papir olajszűrő van benne,nem centrifugás,a cserék után felugrott az olajnyomás 2,5-röl 4,5 bárra és nem megy le meleg motornál sem,hol állítsam be az olajnyomást,lent az olajteknőnél ami le van blombálva,vagy fent az olajszűrőn? mert ezen ott is van állítási lehetőség.
Érdeklődnék, hogy az ékszíjtárcsa leszedését hogyan kell elvégezni?
Úgy látom, csavarral van odarögzítve, de csak annyi lenne, hogy azt kicsavarom és lehúzom a tárcsát?
Üdv.!
Belső fűtésre a hengereknél átáramló levegő bevezetését tudom ajánlani, az ad igazán meleget.
A gyári fűtés semmit se ér, de a motorolajos fűtés se ér sokat.
Tehát vagy a hengerektől, vagy valami elektromos fűtést vagy állófűtést érdemes bele szerelni.
Traktoromat fel szeretném kompresszorral szerelni. Ékszíjtárcsák , tartó szerkezet meg van, már csak kompresszort kell vennem, meg a többi dolgot.
A kérdésem az lenne, hogy az 50-es MTZ kompresszor felfogatása megegyezik a T-25 gyári kompresszor tartójának csavar elhelyezkedésével? (Tehát arra gondolok, amin az ékszíjtárcsa van.
Áraknak utána jártam, úgy 70-80 ezer ft körül jövök ki újonnan.
25322 hozzászólás
Válasz #7874. hozzászólásra
Árpy,Gripen!Megérte dolgozni vele.
És bejött a számításom,csak a sorrendre kell figyelnem.
szevasztok lenne egy kérdésem hogy a vlagyin a motor és a váltohát ahol csatlakozik ott alul csöpög az olaj szerintetek mi a baja gondoltam először megkérdezem minthogy szétszedjem sztem a váltóból folyik mert abbol mindig 3 naponta tölteni kell hozzá.
talán van esélyed de hát reménykedjünk
Sziasztok! Vetéskor a műtrágya egyvonalba esett a vetőmaggal, szerintetek van esélyem,,
Csinálgatom a fűtést a trakiba..
A mostani megoldás már a bordáktól bevezetett levegő lesz.
Ugyebár a fülkét nem akartam megfúrni elölről, így a kuplungok felett a padlólemezt fúrtam át, itt fogom behozni a csövet. A hengerek és a fülke közé beépítem azt a ventilátort, ami a gyári fűtésnél van a fülkében.
Azzal be tudom fújatni a levegőt.
Tudom, hogy még csak most jön a meleg, de hát gondolni kell a télre is!
Én többet inkább aszfaltúton pótkocsizok, ott nagyon jó, mert huzatot lehet csinálni a fülkében nagy melegben.
Múltkor fogasoltam, ott végig csukva volt :-) Majd meg sültem bent a fülkében.
Válasz #7867. hozzászólásra
A két gázdugattyú szereléssel magától befeszíti az ablakot mert befelé húzza,de zár kell még rá.
Válasz #7866. hozzászólásra
Ebben igazad van! Nekem szántőföldi permetezőm van, lehet, hogy a szakaszolókat is elérném akkor bentről, így nem kéne kiszállnom szakaszoláskor. Ez jó érv!
Azt, hogy oldottad meg, hogy le is bírd zárni az ablakot becsukás után?
Válasz #7865. hozzászólásra
Ez igaz hogy a por bejön munka közben,ezt sajnos tapasztaltam!A 3.pont nem éri el az ablakot,én azért csináltam meg hogy a permetezőnél állítani kell a nyomásszabályzónál,akkor ne kell mindig ki szállni talán?
Válasz #7863. hozzászólásra
Üdv!
Én is gondolkodtam már, hogy megcsinálom nyithatóvá a hátsó ablakot. De nem tudom van-e értelme, ugyan is ha munka közben nyitva hagyom ott jön be a legtöbb por, ha meg véletlenül nyitva marad és emelem a munkagépet könnyen megnyomhatja a 3. pont az ablakot. Esetleg a munkagépek felvételében jelenthetne könnyebb felvételi eljárást, de ez csak inkább a pótkocsi felvételében, mivel a vonópadra csukott ablaknál nem látni rá, de ha már a hosszabbítók vannak fent, akkor már erre is jobb a rálátás. Én így egyenlőre még nem csináltam meg, de cáfoljatok meg, hogy miért lenne érdemes megcsinálnom és akkor Én is megcsinálom.
Jó fórumozást mindenkinek! Tudna valaki t25-höz gépkönyvet küldeni?
Válasz #7862. hozzászólásra
Igen csavaros a megoldás.Már csak a gumitömítést kell berakni,csináltam egy merevítés az ablakra merevebb legyen.
Válasz #7861. hozzászólásra
Amúgy T-25-nél a "fix" ablak csak csavarozva van a fülkéhez, vagy oda van pöccintve néhol?
Azzal a gyári megoldással csinálod, amit képen küldtem?
Szeva.Árpy Már alakul a hátsóablak a zsanérokat kerestem,de 18×110×3 heg.pánttal meg csináltam.
Válasz #7853. hozzászólásra
A centrifugás szűrővel nem volt ilyen gond,csak ezzel a papírszűrővel,két t25-ös traktorom van,az eggyik gyári új 168 üzemórával,majd eladó lessz de még a nyáron használom.
Válasz #7858. hozzászólásra
Vagy a hengerfejhez csatlakozó olajcső lehet a megoldás. De vissza is kell vezetni az olajat,ami nehezebb
Válasz #7856. hozzászólásra
A nyomásmérő óra csatlakozója megfelel erre a célra.
Válasz #7847. hozzászólásra
Te ez király!
Válasz #7848. hozzászólásra
Üdv! Jumz kompresszorhoz honnan lehet az olajat levezetni? Ha jól láttam a T-30 olajszűrőjénél van egy golyósszelep.
Válasz #7854. hozzászólásra
Hali.
Pótkocsival 1ütt vizsgázott a Vlagyi.
A gyári kampót elfogadják.
Helló Kopány! Milyen vonórész volt rajta mikkor vizsgázot. Nekem is most lesz esedékes a vizsga,ráraktam alégféket még vonórész nincs. Üdv.
Válasz #7840. hozzászólásra
Nem kell állítani! Ha minden a helyére került, semmi gond. Nekünk is ilyen van. Fel megy 4,5 re majd, mikor a szelep nyit, visszaesik 3-ig.
Válasz #7851. hozzászólásra
Ezt mondom én is! Lehet találni olyan helyet, ahol nem variálnak!
Üdv.
Kompresszor témakörhöz pár gondolat.
Tavaly szereltem fel én is légfékrendszert a Vlagyira.
Mivel egyébként is ment volna műszakira így 1 kosszal megúsztam az átvizsgáztatást.
Mond azt,hogy a légfékrendszer eddig is rajta volt,csak épp a forgalmiba nem került be,az átmenőfékkel vontatható súlyadat.(3500kg)
Nekem ezt simán elfogadták.
Oké......+ forgalmit kellett cserélni.
Válasz #7849. hozzászólásra
De ahhoz is érdemes kenést megoldani! Ha máshonnét nem sikerül, az olajnyomásmérő csőcsatlakozójába kell beépíteni egy T- csatlakozót. Ha jó a kompresszor, kevés olajat igényel. Visszavezetést valahogy az olajteknőbe. De elmennek központi kenés nélkül is. Csak olaj mindenképpen legyen benne! Ha nincs használva, érdemes levenni a szíjat, amennyiben nem lesz központi olajozás. Van még egy megoldás. Ha jól tudom, elfér az LTZ kompresszora is! Ahhoz csak az adagolót kell levenni. Ezt meg kell mérni! Ez lenne a legegyszerűbb.
Válasz #7848. hozzászólásra
Üdv.!
Hibátlanul működik!!
Teljesen úgy dolgozik az eleje, ahogy kell! Örülök neki, hogy sikerült megjavítanom. Meg köszönöm a bátorítást! Így alaposan megismertem az első hajtást.
Kompresszor ügyben utána néztem, adtak ötletet, hogy akár IFA kompresszor is jó lenne. Azt ha sikerül beszerezni, neki is állok a felszerelésének.
Válasz #7844. hozzászólásra
Árpy! Jó lett az első híd?
A traktorodra legegyszerűbb a Jumz kompresszort felszerelni.Olajnyomást is be lehet kötni. Engedélyeztetni nem fontos. El lehet vinni olyan helyre, ahol nem kérdeznek. A típusbizonyítványát érdemes megnézni a Közlekedési Hatóságnál. Valószínűleg van bent említés a kompresszorról. Légtartály, lefúvószelep, fékszelep, csövek rendben legyenek felszerelve. Nagyobb gondot a vonófej jelenthet vizsga alkalmával.
Üdvözlet a vlagyisoknak!
Teljesen felújítottam a permetezőmet! Ez lett belölleVideo
sziasztok valakit nem érdekel egy gyári 2fejes eke a kicsike után ???
T-25 traktorhoz keresek 2db hátsó felnit 10-28 ast,vagy adok érte egy háromfejes kühne ekét,MTZ-hez való.
Válasz #7843. hozzászólásra
Igen, ha majd lesz egyszer rajta, akkor mindenféleképpen! Bár az úgy tudom új műszakiztatással lehetséges. De hamarosan műszaki, úgyhogy lehet, addig várok még vele.
sziasztok
Arpy azt szeretném tőled meg kérdezni hogy te engedélyezteted is kompresszort a kicsikén???
Válasz #7841. hozzászólásra
Rendben, akkor majd valahogy így csinálom! Kösz a tanácsot!
Amúgy nem szivárog semmi(ha nekem írtad), hanem kompresszort szeretnék feltenni a gépre, de ahhoz sajnos le kell cserélnem az ékszíjtárcsát, mert az eredetin nincs 3 furat, amire rá tudnék rögzíteni még egy ékszíjtárcsát. De van olyan ékszíjtárcsám.
Válasz #7839. hozzászólásra
Hali.
Csavart kitekered,és lehúzóval lehúzod a tárcsát.
A tárcsát retesz rögzíti a tengelyen.
Én készítettem hozzá 1 lehúzót,és a szíjtárcsa oldalában lévő 3db 10-es menet segítségével vettem le.
Szivárog netán az oil?
Mert az cumi....a szimmering cseréhez le kell venni az egész első pajzsot+generátort,mivel belülről szerelhető.
Közel 30db csavar fogja.
Visszarakásnál ajánlatos 1 kicsit megmelegíteni a tárcsát ,nehogy elrepedjen mikor kocogatod a tengelyre.
Üdvözletem.
Az lenne a kérdésem,van egy 94-es évjáratú T-25-ös gépem,most cseréltem benne olajat és az olajszűrőt papir olajszűrő van benne,nem centrifugás,a cserék után felugrott az olajnyomás 2,5-röl 4,5 bárra és nem megy le meleg motornál sem,hol állítsam be az olajnyomást,lent az olajteknőnél ami le van blombálva,vagy fent az olajszűrőn? mert ezen ott is van állítási lehetőség.
Érdeklődnék, hogy az ékszíjtárcsa leszedését hogyan kell elvégezni?
Úgy látom, csavarral van odarögzítve, de csak annyi lenne, hogy azt kicsavarom és lehúzom a tárcsát?
Válasz #7837. hozzászólásra
Köszi az infót.
Válasz #7836. hozzászólásra
Üdv.! A "Bérmunka tarifák szántóföldön!" fórumban linkeltek egy 2011.-es tarifás oldalt, érdemes azt is átböngészni, bár az elég nagy területekre van, de hátha találsz benne információt a kérdésedre!
A link:
http://agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4265&Itemid=1095
Hogy lehet kiszámolni a traktor bérmunkát? Permetelésre gondoltam.
Készletem vele!
Válasz #7833. hozzászólásra
Nem sír az, csak van egy jellegzetes hangja. A diffinél hézagolni lehet esetleg. Szerintem minden T-25 és T-30 váltója ilyen hangot ad ki.
T-25, T30-nál van lehetőség állítani a diffin? Vagyis, hogy ne sírjon?
Válasz #7784. hozzászólásra
Szeva.Már alakul a permetező gépem!:)
Válasz #7830. hozzászólásra
Az 50-es is fogaskerékkel hajt,csak a darázsderékon,a csepel komprsszort javasolnám inkább ,és olcsó is
Válasz #7829. hozzászólásra
Én úgy tudom, hogy az MTZ 50-esnek másmilyen a kompresszora. Azért is kérdezem.
:
http://www.spenkft.hu/page.php?p=termekek&pa=2&o=id&oby=desc
Válasz #7826. hozzászólásra
bocs de az emtézé fogaskerékkel hajtja a kompresszort
Válasz #7827. hozzászólásra
Üdv.!
Belső fűtésre a hengereknél átáramló levegő bevezetését tudom ajánlani, az ad igazán meleget.
A gyári fűtés semmit se ér, de a motorolajos fűtés se ér sokat.
Tehát vagy a hengerektől, vagy valami elektromos fűtést vagy állófűtést érdemes bele szerelni.
Köszönöm árpi! Milyen a kabin fűtése? Mik a lehetséges próblémák?
Traktoromat fel szeretném kompresszorral szerelni. Ékszíjtárcsák , tartó szerkezet meg van, már csak kompresszort kell vennem, meg a többi dolgot.
A kérdésem az lenne, hogy az 50-es MTZ kompresszor felfogatása megegyezik a T-25 gyári kompresszor tartójának csavar elhelyezkedésével? (Tehát arra gondolok, amin az ékszíjtárcsa van.
Áraknak utána jártam, úgy 70-80 ezer ft körül jövök ki újonnan.