Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
akkor jó mondjuk eddig még be sem kapcsoltuk ám a kardánt mert nem volt mit csinálni vele
de azért ezis fix 540 es fordulton dolgozik nem????
ha emelem a motor fordulatot a kihajtás fordulata nem változik ugye???
jah az igaz
apa volt munka társának van a kis bálázólya és ő 25 össel szokta huzni de nem lehet adni a szavára mert folyamatosan nagyot mondó kényszere van
Meg én ugy tudom hogy a rendet a kombájn után nem szabad rögtön bálázni várni kel vele hogy hagy ülepedjen meg me jobban felszedi!!!Olyantól halottam aki 800-1000 bálákat csinál naponta!!!
El visz vagyis aki nekem bálázott t-25-össel köla rivale kisbálázóval bázázott nekem 1 óra alatt kb 120 bázát csinált meg szénából ha jól emlékszem !!!
szevasztok a kerekekröl annyi nekünk a t-16m-men is olyan kerék van mint kissanyának és egy tonna babbal a homokba ahol egy mtz 82 letestel ezzel rohannni lehet igaz ha felfele mész vele kapirgál de amugy ez a kerék is jó mert mi 4 táblányi boronát huztunkvele egy ilyen orosz pot kereke még rajta volt és huztaigaz hogy kellet a difi ti mivel állitjátok le a t-25-öst?
Válasz #691. hozzászólásra
Szerintem eggyezzünk ki abban hogy a széles és keskeny gumiknak is megvannak az előnyei és hátrányai is.Az a szerencsés ha mindkét tipussal rendelkezik az ember,főleg ha hosszútávon gondólkodik.És mindég az adott munkának és terepviszonyoknek megfelelően szereli,félóra az egész nemnagydolog.
Válasz #690. hozzászólásra
Ha szeretsz barkácsolni,meg tákolni,akkor azt is lehet.
A vontatott tárcsának az a lényege,hogy nem terheled szállítás közben a traktor hátulját.(függesztőszerkezet és gumik)
Ezen kívűl nem cibászolja munka közben a lakatokat és a táblán való kanyarodáskor sem feltétlenül kell felemelni .Odamész a földedre,leteszed és amikor a sarkokat akarod csinálni,akkor felemelgeted.Egyébként eldolgozhatsz a vontatottal egész nap,ha elég nagy a földed úgy,hogy fel sem kell emelned.
Hátránya viszont,hogy szűk helyekre nem férsz be.
Az én T-25-ösömön szélesebb gumi volt hátul,mint a gyári és a forgalmiban is át volt vezetve.Nagyon útáltam hiába volt új gumi,mert pont azt a képességét rontotta el a traktornak,ami miatt megvettem.A sorközökben taposta a kúltúrnöüvényt akár palántázáskor,akár zöldhagymabakhátoláskor.Nem jó széles gumikkal.
A gumi szélességéről csak annyit,hogy a keskeny gumi megkeresi a kemény aljat,amíg a széles csak csúszkál.Somogyban inkább csak sima 80-as MTZ -k voltak a haveroknak,de olyan hátsógumikkal,hogy szörnyű.A két hátsó gumi volt olyan széles,mint a traktor fülkéje.Az biztos,hogy fogott is a kerék.Az ilyen traktorokkal 3,8 méteres vontatott tárcsát húztak vizes,nedves emelkedős,gödrös szántott homokokban.
A kerék szélességénél nagyobb a szerepe a kerék átmérőjének.
Most akkor végül is 1 hidraulika csatlakozóval is tudnám működtetni a vontatottat tárcsát?????
És annak van értelme h mondjuk függesztettből csinálnék vontatottat???Ugy azért olcsóbb lenne sztem. nem????
Nem kell túlfavorizálni a szélesebb gumit. Nekem az egyik T25-öm keskeny, a másik széles gumis. Igazság szerint a tapadás nem csak a felület nagyságától, hanem az egységnyi felületre eső tömegtől függ. A gép súlyának és a talajnak megfelelően kéne az optimumot eltalálni. A nagy gépekre a talajtömörítés csökkentése miatt tesznek dupla kereket. Gondolj bele az eredeti katonai Jeep-ek milyen szűk gumikkal voltak szerelve! Csak a mai semmire se való divat terepjárókra raknak széles gumit (úsznak a sárban, nagyon rosszul irányíthatók).
25336 hozzászólás
Válasz #735. hozzászólásra
akkor jó mondjuk eddig még be sem kapcsoltuk ám a kardánt mert nem volt mit csinálni vele
de azért ezis fix 540 es fordulton dolgozik nem????
ha emelem a motor fordulatot a kihajtás fordulata nem változik ugye???
Válasz #734. hozzászólásra
Azt nem fogja!
Válasz #732. hozzászólásra
nem is igazán attól félek h nagyon megfogja a motorját hanem hogy eltöri a kardán kihajtását
Válasz #732. hozzászólásra
jah az igaz
apa volt munka társának van a kis bálázólya és ő 25 össel szokta huzni de nem lehet adni a szavára mert folyamatosan nagyot mondó kényszere van
Válasz #731. hozzászólásra
Csak akkor tudnák meg ha utánna akasztanád és egy 100 bálát felbáláznál!!
Válasz #730. hozzászólásra
na mind egy a hirdetésekben van a bálázóknál a 3.oldal derekán 1 claas kifogástalan állapotban
pl 1 ilyet vinne???
Válasz #727. hozzászólásra
i s-is.
Válasz #728. hozzászólásra
hát ez nem sikeredett:)))
Válasz #725. hozzászólásra
csak kiváncsíság képen pl ezt szerintetek???
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/96559/B%C3%A1l%C3%A1z%C3%B3.html
Válasz #723. hozzászólásra
Meg én ugy tudom hogy a rendet a kombájn után nem szabad rögtön bálázni várni kel vele hogy hagy ülepedjen meg me jobban felszedi!!!Olyantól halottam aki 800-1000 bálákat csinál naponta!!!
Válasz #722. hozzászólásra
ha benyomja a kuplungot akkor ugyan ott van,meg áll.
Válasz #718. hozzászólásra
próbáld ki de amugy igen.a szabadon futós meg nem jelent semmit.
Válasz #720. hozzászólásra
Kösz neked szántam te is igy hord majd a szalmát!!!
Válasz #719. hozzászólásra
attól függ milyen bálázó milyen széles a felszedöje,meg hátul a kombájn milyen szélesen szórja ki a szalmát.de lehet pont jó.
Válasz #718. hozzászólásra
Szabadon futós kardán kell rá!
Válasz #716. hozzászólásra
mehet!:)
Válasz #717. hozzászólásra
:))) jo kép!!!:))))
Válasz #715. hozzászólásra
miért kell rendsodrózni ahogy a kombájn leteszi maga mögött az nem jo ugy???
Válasz #716. hozzászólásra
meg ugye a 25 ösön csak 1 kuplung van
ha benyomom akkor meg áll a kardán is jol gondolom???
Válasz #707. hozzászólásra
El visz vagyis aki nekem bálázott t-25-össel köla rivale kisbálázóval bázázott nekem 1 óra alatt kb 120 bázát csinált meg szénából ha jól emlékszem !!!
Válasz #714. hozzászólásra
csak szalma lenne vele semmi más
Válasz #713. hozzászólásra
vékonyabb rendet sodorsz össze oszt semmi baja nem lesz.
Válasz #711. hozzászólásra
szalmát viszi de már lucernában érdekes lehet meg hát ez a rendtöl függ,söt csak ettöl.
Válasz #708. hozzászólásra
de végülis ha nagyon muszáj el tudna vele dolgozgatni???
Tudom h azé nagyobb gép kellene de jelen pillanatban ez van ezt kell szeretni
Válasz #711. hozzászólásra
Láttam
Válasz #710. hozzászólásra
Láttem már t25öst ilyet húzni. Kocsi nélkül.
Válasz #709. hozzászólásra
aha:)harminc valahány éves de szeretem.bár én mondjuk ugy szoktam huzom utánna a pótot is és csuszik rá a bála.
Válasz #708. hozzászólásra
Az az a nagy lendkerekes?
Válasz #707. hozzászólásra
nekem van kisbálázóm,a régi 442-es,de jumzal báláztam vele hát volt ahol megfingatta.szerintem elég nehéz lenne neki.
Sziasztok!
Szerintetek a T25 ös eltudna dolgozni 1 kis bálázóval úgy hogy nem törik vagy görbül rajta semmi????
Mi a véleményetek???
Válasz #696. hozzászólásra
Ezt az érvelést...
Bolond lyukból bolond szél fúj.
Válasz #704. hozzászólásra
:)) ja gondolom
Válasz #703. hozzászólásra
Azokat is én szoktam levadászni.
De csakúgy egggészen véletlenűl!
Válasz #702. hozzászólásra
áááá nem gond a 10 000dikre gyúrom magam:)))))
Válasz #701. hozzászólásra
Le öcsém.
A 700-adikról.
Válasz #700. hozzászólásra
Le maradtam valamiről???????:))))))))
Válasz #699. hozzászólásra
Mit láttatok meg benne?
Válasz #696. hozzászólásra
Most ebben egyett értek veled.
miért nem fordítottad ki a felnit aztán minnyá keskenyebb a nyomtáv
Válasz #695. hozzászólásra
hogy mivel állítjuk le a motort????
Hátra húzom a kézi gázt aztán annyi
mert?????
Válasz #692. hozzászólásra
Na Te is nagy gépész vagy....
szevasztok a kerekekröl annyi nekünk a t-16m-men is olyan kerék van mint kissanyának és egy tonna babbal a homokba ahol egy mtz 82 letestel ezzel rohannni lehet igaz ha felfele mész vele kapirgál de amugy ez a kerék is jó mert mi 4 táblányi boronát huztunkvele egy ilyen orosz pot kereke még rajta volt és huztaigaz hogy kellet a difi ti mivel állitjátok le a t-25-öst?
Válasz #693. hozzászólásra
Persze úgyértem hogy mindkét gumitipus külön felnin van!
Szerintem eggyezzünk ki abban hogy a széles és keskeny gumiknak is megvannak az előnyei és hátrányai is.Az a szerencsés ha mindkét tipussal rendelkezik az ember,főleg ha hosszútávon gondólkodik.És mindég az adott munkának és terepviszonyoknek megfelelően szereli,félóra az egész nemnagydolog.
Válasz #690. hozzászólásra
Ha szeretsz barkácsolni,meg tákolni,akkor azt is lehet.
A vontatott tárcsának az a lényege,hogy nem terheled szállítás közben a traktor hátulját.(függesztőszerkezet és gumik)
Ezen kívűl nem cibászolja munka közben a lakatokat és a táblán való kanyarodáskor sem feltétlenül kell felemelni .Odamész a földedre,leteszed és amikor a sarkokat akarod csinálni,akkor felemelgeted.Egyébként eldolgozhatsz a vontatottal egész nap,ha elég nagy a földed úgy,hogy fel sem kell emelned.
Hátránya viszont,hogy szűk helyekre nem férsz be.
Az én T-25-ösömön szélesebb gumi volt hátul,mint a gyári és a forgalmiban is át volt vezetve.Nagyon útáltam hiába volt új gumi,mert pont azt a képességét rontotta el a traktornak,ami miatt megvettem.A sorközökben taposta a kúltúrnöüvényt akár palántázáskor,akár zöldhagymabakhátoláskor.Nem jó széles gumikkal.
A gumi szélességéről csak annyit,hogy a keskeny gumi megkeresi a kemény aljat,amíg a széles csak csúszkál.Somogyban inkább csak sima 80-as MTZ -k voltak a haveroknak,de olyan hátsógumikkal,hogy szörnyű.A két hátsó gumi volt olyan széles,mint a traktor fülkéje.Az biztos,hogy fogott is a kerék.Az ilyen traktorokkal 3,8 méteres vontatott tárcsát húztak vizes,nedves emelkedős,gödrös szántott homokokban.
A kerék szélességénél nagyobb a szerepe a kerék átmérőjének.
Most akkor végül is 1 hidraulika csatlakozóval is tudnám működtetni a vontatottat tárcsát?????
És annak van értelme h mondjuk függesztettből csinálnék vontatottat???Ugy azért olcsóbb lenne sztem. nem????
Válasz #688. hozzászólásra
jaja nekem csak és kizárólag szántásnál kellene szélesebb mert kemény földben elkapar de mmax picit meg emelem aztán uzsgyi:))))
Válasz #661. hozzászólásra
Nem kell túlfavorizálni a szélesebb gumit. Nekem az egyik T25-öm keskeny, a másik széles gumis. Igazság szerint a tapadás nem csak a felület nagyságától, hanem az egységnyi felületre eső tömegtől függ. A gép súlyának és a talajnak megfelelően kéne az optimumot eltalálni. A nagy gépekre a talajtömörítés csökkentése miatt tesznek dupla kereket. Gondolj bele az eredeti katonai Jeep-ek milyen szűk gumikkal voltak szerelve! Csak a mai semmire se való divat terepjárókra raknak széles gumit (úsznak a sárban, nagyon rosszul irányíthatók).
Válasz #686. hozzászólásra
jaja akkor értem hát nekem csak akkor kéne
szval akkor marad a tárcsa vétel először mert az még egyáltalán nincs.ez az elsődleges