Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Condisken 55cm-re vannak a kések egymástól, nagyon vékony késszárak vannak 20mm szélesek notill jellegűek, alul lúdlábkapa betétekkel dolgozik melyből kétféle szélességű létezik.
Nagyon jó szerszám az már biztos!!!
Diskripper azért jobb, mert a kései előrenyúló intenzív forgatós kések! és ezt kukoricaszáron pl jobban is érvényesíti többet aláforgat mint egy notill-es kés. Csupán ennyivel teccik jobban, egyébként a condisk komolyabb eszköz!!!
S355-acélból gyárt manapság mindenki gépvázat az való neki.
Hardoxból miskolcon a vasgyárban tudnak kivágni szintén bármit mint bármilyen más anyagból maximum 100mm vastagságig. Szerintem szekátorral vágnak ilyen vastagot se nagyon finom a vágási felületük igazából utánmunkálást nem igényel.
Egy kombinált lazítós tárcsás eszközt szeretnék alapművelni de még megy a kutatás
De miért a vágóasztalra akarsz ilyet tenni??!! Jobb helyen ezt a kombájnra szerelik föl.. És mindegy hogy mit vágsz vele!! Csak sárba ne járj mert akkor le tépi magáról az egészet!! Kb mint a kombájn lépcsöt!!!
Ahol nem fekszik a kukorica Egyébként én is cső alatt vágtam inkább, csak hát a csövek sem voltak túl magasan sok helyen a zúzó meg még a cső alatt jár 20 centire legalább.
Igen, a vadi új gumikon látszik hogy a zúzás után ott maradt tuskók igen csak bántják. Ilyesmin én is agyalok, mert eléggé sérti a kemény szára a gumikat.
Köszönöm ! Nagyon sokszor megnéztem már ezt a vidit is.
Nagyon tetszik a gép is, a munkája is, de úgy tűnik
a JD 8430 kitátotta az orralyukát rendesen....
Nem szaladt el a 4 méterrel. Igaz azt írta a traktoros,
hogy 35 centin húzta.
lehet meg sincsen már neki lehet nem is volt csak kipróbálni nem tudom...
rákérdezek.
ha eladó és 5késes "kicsi" akkor csak idekell hozni hozzám nem máshová hehe
csak kéne egy DR elvinném hozzá leméretezné lerajzolná és tökéletesen pontos árajánlatot tudna mondani mindenre.
Jut eszembe, lehet hogy van edelényben Bálintnál a nagy JD-s gazdánál DR is csak nem használja!!!
Az lenne a legjobb mert helyben lenne az egész. No rá is állítom a kolégát.
Annyi hogy a rugóztatott tárcsasorok szükségesek???? mert akkor megkell venni a gyári U-alakú rugókat johndeere-tól.
Kést kivágni a vasgyárban mindenféle hardox-ból tudnak 100-as vastag anyagig tehát nincs akadály.
Na holnap letudjuk az inasokkal az aratási banketot aztán utána ha még nem tudunk indulni talajra másnap akkor elszaladok szétnézek utánajárok.
Mondom ha a nagy műhelyemet betudnám fűteni kényelmesre akkor télen megcsinálnánk egy romboló DR-t simán de hidegben nemfogok germózni egy cseppet sem az hótziher
Németek csinálják azt, hogy egy ilyen eszközük van és kész, mindent ezzel csinálnak.
Kalászos után tarlót hántanak kuuva gyors tempóban vele, majd tarlóápolásként ha felgyomosodik rámennek újra megint másik szögben vagy keresztben akár!!!!!és lerakva mélyre már.
aztán vetés előtt műtrágyát dolgoznak be magyágyat készítenek vele újra, vagy húzzák rá a prontót rapidot akármit. Bár én ez utóbbit a rövidtárcsára hagynám a másik traktorral és akkor mehetnének egymás után a gépek rugalmasan.
Majd beütöm a Füzesabonyi roadshow-on levő gépeket hátha
rátalálok a videóra.
Álló helyzetben én is nagyon erősnek láttam a kapaszárakat ezért érdekelt volna munka közben mit mutat?
Hát ha nem is lenne olcsóbb de annyiból kihoznánk simán mint a szétnyúzott és akkor egy zsír új anyagból erősebb keresztmetszetből lenne persze S355-ös acél minden, plusz ahol szakadt az amit küldtem oda gyárilag lehetne erősítéseket rakni.
A gépgyárak akkora hasznot fognak ezeken mint az állat nyugi!
Gyártott neves mezőgépgyártó cégnek itt a haver is alkatrészeket vázakat akkora árréssel hogy csak na még úgyis megéri nekik vastagon.
Aztán mondok még valamit.
6,2-es IH tárcsa középső gerendelye gyári zsír új Kühnétől szerinted menyibe kerül darabonként???? Úgy 800-900ezer Ft körül
Namost Josey Szerzett nekem németből tökéletes gyári profilú S355-ös zártszelvényt, a végére a szárny tartó bakot kivágattam miskolcon a vasgyárban szintén S355-ös acélból tökéletes gyári minőségben, igaz a tárcsa tartó lábakat visszahegesztettük a régieket ennyivel olcsóbb lett. de 350ezerből meg egy kis apró meglett az első és hátsó gerendely együtt!!! Tökéletes gyári méret minden csak még erősített is lett a szárnytartó paralelogrammája.
Egy profi hegesztő barátom különbül meghegesztette mint a gyárban teszik és ezt vedd szó szerint. Najó ezt kihagytam mert bár nem akart elfogadni dellát rátukmáltam így 4kiló körül jöttem ki a végén, tehát 200eFt/db ez kevesebb mint a negyed ára, a minőség az legalább olyan mint a gyári, sőt mondom erősített lett egykét része is ráadásúl.
csak időm nincsen, télen pedig akkora fűtött műhely ahol lehetne gépészkedni kényelmesen
27-28 ezer Eurora mondják az új árát...
A Top Down 70ezres árához nagyon baráti.
Geringhoff MS-SC 2 adapter után mehetne.
Csak komony traktor (300 Le) kellene elébe.
De annak is eljön az ideje.
nekem meg a terradisc pro-n volt ékgyűrűs de nem tetszett. A dd-nél tény hogy a hantok átjutnak az élek között, de a nagyokat meg jobban töri. Lehet hogy ezzel a hengerrel jobban nyeli a vizet a föld mert egyenetlenebb a felület.
Yuotube-n van 1-2 videó ott nem tűnik fel, pedig 30 cm
felett húzzák állítólag.
Inkább az Amazone Centauron látszódik, hogy a kapái felnyílnak a keménybe, de ezen nem vettem észre.
Jó a cucc, van ismerősnek 5méteres nagyon szeretik.
Ha van mi húzza akkor betyár mélyen is lehet vele emberkedni.
Ha ilyen cultus vagy as tiger kategória érdekelne akkor csak ezt választanám több okból is.
de egyenlőre az én figyelmemet a tárcsával kombinált eszközök kötik le az a helyzet.
Másik cimborának 3méteres Terracult grubbere van, szép kukorica után is egy carrierrel aprít még rajta majd grubberezi be. gyönyörűen bedolgozzák ezek a kapák a szárat.
Egy profi zúzós adapter után carrier sem kellene csak neki sima SA zúzós oros-ja van
Valakinek nem volt még a környezetében Vogel Noot
Terra Top M 400 demózni, vagy látott-e ilyet valaki
munka közben. Véleményekre, észrevételekre lennék
kíváncsi az eszközzel kapcsolatban.
Más hasonló grúbbereknek az ára 40-70 ezer Euro, ennek
pedig 30 alatt marad tehát igen kedvező.
Itt van 15km-re egy elég jó fémipari társaság, nagyon jó haverom a tulaj folyamatosan gyártanak dolgokat nekem is, mg eszközöket is újítanak fel, erősítenek meg tesznek rendbe.
Tárcsatagot összerakni nem téma meg futóművet.
Kényes kérdés a kések!
Vagy meg kell venni kompletten konzolostól rá a gyárit de az megnöveli az árakat keményen, vagy megcsinálni nyírócsavarosra kegyetlen vastag késtartókkal olyannal amit sehol senki más nem gyárt.
Megrendelő kérte 2 menetben. Elsőre úgy 15-20 cm-re volt belőve, majd kéne full mélységre állítani tavasziak alá. Ékgyűrűs hengeres a DD vissza lett küldve. Henger nélkül még nem próbáltuk, lehet egyszerűbb lenne ott a feltámasztásnál szétszedni a talpakat és csak guruljon a gép után saját súlyától ????
Szerintem amit láttam az NZ-n: a nagyobb kerékméret nehezebb kereket add 1x, majd nagyobb felülete révén a vizesebb földből több ragad rá és ebből kifolyólag szalonnákat szaggat fel ezért tettek vaderék kisebb és több, könnyebb kerekeket. Ekkora kerékből 1-1 szárnyanként is elég lehetne de nem ez volt a cél.
Válasz #8627. hozzászólásra
Ezt már többen mondták,de állítólag lehallgatják a telefonomat mert túl sokat "pofázok"(ez komoly)... próbálnak kiiktatni,de itt nem tudnak
12373 hozzászólás
ja és 5késes a Condisk amúgy, ezt is kérdezted.
Ezen viszont van henger ami repce vagy búza alá klasszisokkal jobbá teszi a DR-től, tavaszi alá dolgozva ez már nem annyira szempont
Válasz #8672. hozzászólásra
Szia!
Condisken 55cm-re vannak a kések egymástól, nagyon vékony késszárak vannak 20mm szélesek notill jellegűek, alul lúdlábkapa betétekkel dolgozik melyből kétféle szélességű létezik.
Nagyon jó szerszám az már biztos!!!
Diskripper azért jobb, mert a kései előrenyúló intenzív forgatós kések! és ezt kukoricaszáron pl jobban is érvényesíti többet aláforgat mint egy notill-es kés. Csupán ennyivel teccik jobban, egyébként a condisk komolyabb eszköz!!!
S355-acélból gyárt manapság mindenki gépvázat az való neki.
Hardoxból miskolcon a vasgyárban tudnak kivágni szintén bármit mint bármilyen más anyagból maximum 100mm vastagságig. Szerintem szekátorral vágnak ilyen vastagot se nagyon finom a vágási felületük igazából utánmunkálást nem igényel.
Egy kombinált lazítós tárcsás eszközt szeretnék alapművelni de még megy a kutatás
Válasz #8671. hozzászólásra
összejöt a lépcső
Válasz #8651. hozzászólásra
Szia SZANBERG!
Pár kérdéssel zavarnálak.
A Condisked milyen szélességű és hány kés van benne?
Elegendő a gépváznak az S355 minőségű zártszelvény?
Egy angol gyártó oldalán láttam, h Hardox 500 anyagból készítik a lazítókésszárakat és a kopóorrokat is.
Hol tudsz Hardox anyagból kivágatni, és mik az áraik?
Neked mi szól a DR mellett a condiskkel szemben, h azt akarsz készíteni?
Válasz #8666. hozzászólásra
De miért a vágóasztalra akarsz ilyet tenni??!! Jobb helyen ezt a kombájnra szerelik föl.. És mindegy hogy mit vágsz vele!! Csak sárba ne járj mert akkor le tépi magáról az egészet!! Kb mint a kombájn lépcsöt!!!
Válasz #8668. hozzászólásra
Ahol nem fekszik a kukorica Egyébként én is cső alatt vágtam inkább, csak hát a csövek sem voltak túl magasan sok helyen a zúzó meg még a cső alatt jár 20 centire legalább.
Válasz #8668. hozzászólásra
Válasz #8667. hozzászólásra
Ezért szoktak fél méter magasan zúzni,és semmi rongálás a gumin.
Válasz #8664. hozzászólásra
Igen, a vadi új gumikon látszik hogy a zúzás után ott maradt tuskók igen csak bántják. Ilyesmin én is agyalok, mert eléggé sérti a kemény szára a gumikat.
Válasz #8658. hozzászólásra
Lehet kapni gyári taposót az orosházi aztalokra!!
Az idén a conspeedeken láttam ilyent a kerék nyomvonalánál és valóban nem sérti meg a gumit !!
Válasz #8657. hozzászólásra
Ez meg mi a faxknak a trakira, gumivédelemnek????????
Válasz #8662. hozzászólásra
Majd a télen legyártjátok .
Válasz #8659. hozzászólásra
mégy a százat is sokallanám érte
Válasz #8660. hozzászólásra
Lefordítva szár büntető
De gondolom nem 5700 dolcsiért fogod megvenni
Ez mi lenne?????
kukiszár simító???
Válasz #8657. hozzászólásra
teszek a kombánjnokra
Válasz #8652. hozzászólásra
Köszönöm ! Nagyon sokszor megnéztem már ezt a vidit is.
Nagyon tetszik a gép is, a munkája is, de úgy tűnik
a JD 8430 kitátotta az orralyukát rendesen....
Nem szaladt el a 4 méterrel. Igaz azt írta a traktoros,
hogy 35 centin húzta.
Válasz #8654. hozzászólásra
én is tudok egyet, amit nem használnak. arra meg én kérdezek rá.
Válasz #8653. hozzászólásra
nem nb hanem TB!
lehet meg sincsen már neki lehet nem is volt csak kipróbálni nem tudom...
rákérdezek.
ha eladó és 5késes "kicsi" akkor csak idekell hozni hozzám nem máshová hehe
Válasz #8651. hozzászólásra
és nem adja el NB?
Válasz #8646. hozzászólásra
Válasz #8650. hozzászólásra
csak kéne egy DR elvinném hozzá leméretezné lerajzolná és tökéletesen pontos árajánlatot tudna mondani mindenre.
Jut eszembe, lehet hogy van edelényben Bálintnál a nagy JD-s gazdánál DR is csak nem használja!!!
Az lenne a legjobb mert helyben lenne az egész. No rá is állítom a kolégát.
Annyi hogy a rugóztatott tárcsasorok szükségesek???? mert akkor megkell venni a gyári U-alakú rugókat johndeere-tól.
Kést kivágni a vasgyárban mindenféle hardox-ból tudnak 100-as vastag anyagig tehát nincs akadály.
Na holnap letudjuk az inasokkal az aratási banketot aztán utána ha még nem tudunk indulni talajra másnap akkor elszaladok szétnézek utánajárok.
Mondom ha a nagy műhelyemet betudnám fűteni kényelmesre akkor télen megcsinálnánk egy romboló DR-t simán de hidegben nemfogok germózni egy cseppet sem az hótziher
Válasz #8645. hozzászólásra
kérdezz rá, engem érdekel!
Válasz #8603. hozzászólásra
Helo 007!
Kb az új ár felébe került.
Válasz #8644. hozzászólásra
Németek csinálják azt, hogy egy ilyen eszközük van és kész, mindent ezzel csinálnak.
Kalászos után tarlót hántanak kuuva gyors tempóban vele, majd tarlóápolásként ha felgyomosodik rámennek újra megint másik szögben vagy keresztben akár!!!!!és lerakva mélyre már.
aztán vetés előtt műtrágyát dolgoznak be magyágyat készítenek vele újra, vagy húzzák rá a prontót rapidot akármit. Bár én ez utóbbit a rövidtárcsára hagynám a másik traktorral és akkor mehetnének egymás után a gépek rugalmasan.
Válasz #8605. hozzászólásra
Hello 4964!
A rugós simítólapokat az Axial nál vettem, meg kell keresni a területi alkatrészmanagert, azzal kell beszélni, nem a bolttal.
80x 10 es rugós simító 3520 Ft
150 es simító lap 1760 Ft
Felfogókengyel 70 x70 vázhoz 1320 Ft Nettóban.
Válasz #8642. hozzászólásra
Majd beütöm a Füzesabonyi roadshow-on levő gépeket hátha
rátalálok a videóra.
Álló helyzetben én is nagyon erősnek láttam a kapaszárakat ezért érdekelt volna munka közben mit mutat?
Válasz #8640. hozzászólásra
Hát ha nem is lenne olcsóbb de annyiból kihoznánk simán mint a szétnyúzott és akkor egy zsír új anyagból erősebb keresztmetszetből lenne persze S355-ös acél minden, plusz ahol szakadt az amit küldtem oda gyárilag lehetne erősítéseket rakni.
A gépgyárak akkora hasznot fognak ezeken mint az állat nyugi!
Gyártott neves mezőgépgyártó cégnek itt a haver is alkatrészeket vázakat akkora árréssel hogy csak na még úgyis megéri nekik vastagon.
Aztán mondok még valamit.
6,2-es IH tárcsa középső gerendelye gyári zsír új Kühnétől szerinted menyibe kerül darabonként???? Úgy 800-900ezer Ft körül
Namost Josey Szerzett nekem németből tökéletes gyári profilú S355-ös zártszelvényt, a végére a szárny tartó bakot kivágattam miskolcon a vasgyárban szintén S355-ös acélból tökéletes gyári minőségben, igaz a tárcsa tartó lábakat visszahegesztettük a régieket ennyivel olcsóbb lett. de 350ezerből meg egy kis apró meglett az első és hátsó gerendely együtt!!! Tökéletes gyári méret minden csak még erősített is lett a szárnytartó paralelogrammája.
Egy profi hegesztő barátom különbül meghegesztette mint a gyárban teszik és ezt vedd szó szerint. Najó ezt kihagytam mert bár nem akart elfogadni dellát rátukmáltam így 4kiló körül jöttem ki a végén, tehát 200eFt/db ez kevesebb mint a negyed ára, a minőség az legalább olyan mint a gyári, sőt mondom erősített lett egykét része is ráadásúl.
csak időm nincsen, télen pedig akkora fűtött műhely ahol lehetne gépészkedni kényelmesen
Válasz #8639. hozzászólásra
27-28 ezer Eurora mondják az új árát...
A Top Down 70ezres árához nagyon baráti.
Geringhoff MS-SC 2 adapter után mehetne.
Csak komony traktor (300 Le) kellene elébe.
De annak is eljön az ideje.
Válasz #8630. hozzászólásra
nekem meg a terradisc pro-n volt ékgyűrűs de nem tetszett. A dd-nél tény hogy a hantok átjutnak az élek között, de a nagyokat meg jobban töri. Lehet hogy ezzel a hengerrel jobban nyeli a vizet a föld mert egyenetlenebb a felület.
Láttuk füzesabonyban is a ródsón tavaly, szurok fekete ragadós földön szépen muzsikált nagyon!!!
40x40-es késszárai vannak nagyon erős cuccos az
Válasz #8637. hozzászólásra
Yuotube-n van 1-2 videó ott nem tűnik fel, pedig 30 cm
felett húzzák állítólag.
Inkább az Amazone Centauron látszódik, hogy a kapái felnyílnak a keménybe, de ezen nem vettem észre.
Válasz #8635. hozzászólásra
és gondolod h olcsóbb lenne? Hát, én nem vok benne olyan biztos. :(
Válasz #8636. hozzászólásra
Ki kéne próbálni szerintem is
Jó a cucc, van ismerősnek 5méteres nagyon szeretik.
Ha van mi húzza akkor betyár mélyen is lehet vele emberkedni.
Ha ilyen cultus vagy as tiger kategória érdekelne akkor csak ezt választanám több okból is.
de egyenlőre az én figyelmemet a tárcsával kombinált eszközök kötik le az a helyzet.
Másik cimborának 3méteres Terracult grubbere van, szép kukorica után is egy carrierrel aprít még rajta majd grubberezi be. gyönyörűen bedolgozzák ezek a kapák a szárat.
Egy profi zúzós adapter után carrier sem kellene csak neki sima SA zúzós oros-ja van
Válasz #8631. hozzászólásra
Beosszuk
Válasz #8636. hozzászólásra
Szerintem nyúlnak azok a kések, mint a rétes tésztája........
Urak !
Valakinek nem volt még a környezetében Vogel Noot
Terra Top M 400 demózni, vagy látott-e ilyet valaki
munka közben. Véleményekre, észrevételekre lennék
kíváncsi az eszközzel kapcsolatban.
Más hasonló grúbbereknek az ára 40-70 ezer Euro, ennek
pedig 30 alatt marad tehát igen kedvező.
Válasz #8634. hozzászólásra
Itt van 15km-re egy elég jó fémipari társaság, nagyon jó haverom a tulaj folyamatosan gyártanak dolgokat nekem is, mg eszközöket is újítanak fel, erősítenek meg tesznek rendbe.
Tárcsatagot összerakni nem téma meg futóművet.
Kényes kérdés a kések!
Vagy meg kell venni kompletten konzolostól rá a gyárit de az megnöveli az árakat keményen, vagy megcsinálni nyírócsavarosra kegyetlen vastag késtartókkal olyannal amit sehol senki más nem gyárt.
Válasz #8633. hozzászólásra
ennyiért én is legyártatnék egyet!
Válasz #8632. hozzászólásra
és akkor még kellene rá egy sor lap is csapágyak kituggya hogy állnak ésatöbbi...
szétvan az nyúzva, akkor inkább ennyi pénzből legyártatnám másfélszer erősebb profilokból még bitangabbra
Válasz #8549. hozzászólásra
hát, ha azt vesszük h az új ára 9 körül mozog.......
Válasz #8630. hozzászólásra
mindig csak bérbe dolgozol a sajáttal már nem is foglalkozol vagy mi???!?!?!
Válasz #8604. hozzászólásra
Megrendelő kérte 2 menetben. Elsőre úgy 15-20 cm-re volt belőve, majd kéne full mélységre állítani tavasziak alá. Ékgyűrűs hengeres a DD vissza lett küldve. Henger nélkül még nem próbáltuk, lehet egyszerűbb lenne ott a feltámasztásnál szétszedni a talpakat és csak guruljon a gép után saját súlyától ????
Válasz #8601. hozzászólásra
Szerintem amit láttam az NZ-n: a nagyobb kerékméret nehezebb kereket add 1x, majd nagyobb felülete révén a vizesebb földből több ragad rá és ebből kifolyólag szalonnákat szaggat fel ezért tettek vaderék kisebb és több, könnyebb kerekeket. Ekkora kerékből 1-1 szárnyanként is elég lehetne de nem ez volt a cél.
Válasz #8627. hozzászólásra
Ezt már többen mondták,de állítólag lehallgatják a telefonomat mert túl sokat "pofázok"(ez komoly)... próbálnak kiiktatni,de itt nem tudnak
Válasz #8624. hozzászólásra
gondoltam felhívlak de baxol felvenni!
sőt még a telefont bekapcsolni is
Válasz #8625. hozzászólásra
Köszi.