Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helyszín: Unterpullendorf, Burgenland Ország: Ausztria A következő APV eszközökkel dolgozom: Tesztkörzet az SBV 1200 M1 APV prototípusával a PS 800 M1-gyel kombinálva A kísérlet leírása: Az őszi búza után a lehető leghamarabb létre kell hozni egy sűrű növényzetet. Ebből a célból a betakarítás előtti búzaállományt egy fűrészgerenda segítségével elraktározták. Eredmény és elégedettség az APV próba esetén: A pre-cserje mag jelentősen gyönyörűbb, mint a későbbi vetőmag a művelés után. A zöld növények teljesen elhomályosították a bomlást - és ez az eső minimális esővel ebben az évben. A cserjefélék magjának okai: Ha a cséplés után növesztem a növényeket, akkor a talaj túl száraz vagy túl nedves lehet. Az előcserje vetőmag jól működik, mert a talajon fekszik, és szalma van. Ez megtartja a nedvességet, még akkor is, ha csak kicsit esik. A művelt talaj sokkal gyorsabban szárít.
Válasz csoppika #9866. hozzászólásáraA ø jel, egy egyszerű kör átmérő jelzés a műszaki rajzokon. Ugyanez négyszögjelzéssel is használatos, de akár hatszögjelzés is lehet, amely a gyors anyagfelismerést (anyagfajta) szolgálja.
A D - d jelzést a geometriában használjuk, de ugyanúgy alkalmazzák a műszaki rajzokon is.
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólására Az örök élet koncepció a tervezés egyik fontos alapja volt. Egy olyan direktvető gépet szerettem volna, ami fillérekből üzemeltethető, házilag is javítható, nem kell a fél gép árát kifizetni egy felújításra. Keményfém pálca és fut tovább.
Válasz JOSEY #9885. hozzászólásáraProgramozó haverom mondja hogy azt szeretné ha megengedhetné magának hogy paraszt legyen!!! Nem pedig bámúlni a képernyőt egész nap...
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólásáraSzerintem nemsokmindent jelent az iskola.
Akarat sokkal többet, s hogy mit szeretsz..
Pl. Nekem Molnár diplomám van...
Hallod Gege, van egy hatalmas gond, amire szerintem még nem gondoltál, és csődbe viheti a vetőgép bizniszt, mint a Suzukinak a szövőszék-gyártást!
Ha egy ilyen gépet megvesz valaki, az örök élet meg egy nap.
Pl. ki a tököm gyárt rozsdamentes anyagból magadagoló elemet? Szerintem rajtad kívül nem sokan!
Maximális Respect!
Ui: Amit a legjobban megbántam az életemben, hogy a gimi után nem gépészmérnöknek tanultam. Akkor nem kellene itthon redneck-eskedni ha csinálok valamit, hanem értenék is hozzá valamelyest!
Válasz fiatalember35 #9876. hozzászólásáraEz már szélesség, s henger méret függő! Na meg ez az elméleti rész.
400méteres földhosszon vetés közben megszámoltuk mennyit fordúl,s volt 10% eltérés a számadáshoz képest...
Függ a föld, talaj állapotától...
Nade úgy van ahogy mondod..
Válasz Gege #9873. hozzászólásáraÉrtem. Ez azt jelenti, hogy ha a vetőgéped szélessége 2,2 m, akkor a meghajtó kerék/henger kerülete 1,62 m, ha pedig a vetőgép szélessége 2,5 m, akkor a a meghajtó kerék/henger kerülete 1,43 m. Tiszta.
Válasz fiatalember35 #9871. hozzászólásáraPersze vannak magvályúk!
A videón eltakarják az adogatóházakat.Le lehet akasztani őket, majd a magadagoló házak alul le lehet ereszteni a gumimandzsettás sint, s a vályú pontosan ráilleszkedik.
Majd 28at fordítasz a hengeren s 0,01Ha ra vonatkozó magmennyiséget adagol ki...
A kérdésem az volna, hogy hogyan lehet beállítani a pontos magmennyiséget? Nem arra értem, hogy egy megadott táblázat értékét hogyan lehet beállítani, hanem arra, hogy hogyan lehet a gépet lehajtani/leforgatni? Csoroszlyák alá tett ponyvával kell kifogni a magot, majd megérni, vagy van magvályú is (a képen nem látom).
Válasz Gege #9847. hozzászólásáraKöszönöm a fáradozást
Majd valami vetőszekrényre lesz...ha...
A lenti meghajtó mondjuk gumikerék és eközött van valami áttétel módosítás a lánckerekeknél?
15347 hozzászólás
Válasz Mf-es? #9893. hozzászólásáraKombájnra rakott szórót is látni.
Válasz Mf-es? #9893. hozzászólásáraEpp ezen gondolkodtam enis,hogy meg arats elobb beleszórni
Válasz bandigh #9894. hozzászólásáraA lényeg érthető.Meg inkább a vetőgép az érdekes.Radócnak,nem kell kézzel szórni.
Válasz Mf-es? #9893. hozzászólásáraVeszett ez a fordítóprogram
APV Prototyp SB 1200 M1 - Konrad Mersits
Helyszín: Unterpullendorf, Burgenland Ország: Ausztria A következő APV eszközökkel dolgozom: Tesztkörzet az SBV 1200 M1 APV prototípusával a PS 800 M1-gyel kombinálva A kísérlet leírása: Az őszi búza után a lehető leghamarabb létre kell hozni egy sűrű növényzetet. Ebből a célból a betakarítás előtti búzaállományt egy fűrészgerenda segítségével elraktározták. Eredmény és elégedettség az APV próba esetén: A pre-cserje mag jelentősen gyönyörűbb, mint a későbbi vetőmag a művelés után. A zöld növények teljesen elhomályosították a bomlást - és ez az eső minimális esővel ebben az évben. A cserjefélék magjának okai: Ha a cséplés után növesztem a növényeket, akkor a talaj túl száraz vagy túl nedves lehet. Az előcserje vetőmag jól működik, mert a talajon fekszik, és szalma van. Ez megtartja a nedvességet, még akkor is, ha csak kicsit esik. A művelt talaj sokkal gyorsabban szárít.
Válasz csoppika #9866. hozzászólásáraA ø jel, egy egyszerű kör átmérő jelzés a műszaki rajzokon. Ugyanez négyszögjelzéssel is használatos, de akár hatszögjelzés is lehet, amely a gyors anyagfelismerést (anyagfajta) szolgálja.
A D - d jelzést a geometriában használjuk, de ugyanúgy alkalmazzák a műszaki rajzokon is.
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólására Az örök élet koncepció a tervezés egyik fontos alapja volt. Egy olyan direktvető gépet szerettem volna, ami fillérekből üzemeltethető, házilag is javítható, nem kell a fél gép árát kifizetni egy felújításra. Keményfém pálca és fut tovább.
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólásáraMondom én neked csak venned kéne egy ilyet
Válasz Gege #9877 hozzászólá
Gege, ugyanarról beszélünk! Minden OK.
Válasz Gege #9884. hozzászólásáraDe ott legalább megtanultál énekelni,hogy az asszonyt le vedd a lábáról.MOLNÁR
Válasz fendt309 #9883. hozzászólásáraNem mondtam hogy nem lehet eltörni...
Válasz JOSEY #9885. hozzászólásáraProgramozó haverom mondja hogy azt szeretné ha megengedhetné magának hogy paraszt legyen!!! Nem pedig bámúlni a képernyőt egész nap...
Válasz Gege #9884. hozzászólásárade jó, hogy Te is azzal foglalkozhatsz, amit szeretsz csinálni
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólásáraSzerintem nemsokmindent jelent az iskola.
Akarat sokkal többet, s hogy mit szeretsz..
Pl. Nekem Molnár diplomám van...
Válasz csoppika #9882. hozzászólásáraegy már nekem is (vagyis a németnek) eltörött (így vettem)
Válasz mtz1221 #9880. hozzászólásáraAmazone is műanyag, és van itt aki 50 évest használ belőle...
(pl. fendt309)
Válasz mtz1221 #9880. hozzászólásáraez nem játék müanyagból készül, ha eltöröd, van 24 órán belül pótalkatrész
Válasz JOSEY #9879. hozzászólásáraPróbáld vevő szemszögből nézni.
Válasz Vadmalac #9878. hozzászólásáramüanyagból tökéletes
Hallod Gege, van egy hatalmas gond, amire szerintem még nem gondoltál, és csődbe viheti a vetőgép bizniszt, mint a Suzukinak a szövőszék-gyártást!
Ha egy ilyen gépet megvesz valaki, az örök élet meg egy nap.
Pl. ki a tököm gyárt rozsdamentes anyagból magadagoló elemet? Szerintem rajtad kívül nem sokan!
Maximális Respect!
Ui: Amit a legjobban megbántam az életemben, hogy a gimi után nem gépészmérnöknek tanultam. Akkor nem kellene itthon redneck-eskedni ha csinálok valamit, hanem értenék is hozzá valamelyest!
Válasz fiatalember35 #9876. hozzászólásáraEz már szélesség, s henger méret függő! Na meg ez az elméleti rész.
400méteres földhosszon vetés közben megszámoltuk mennyit fordúl,s volt 10% eltérés a számadáshoz képest...
Függ a föld, talaj állapotától...
Nade úgy van ahogy mondod..
Válasz Gege #9873. hozzászólásáraÉrtem. Ez azt jelenti, hogy ha a vetőgéped szélessége 2,2 m, akkor a meghajtó kerék/henger kerülete 1,62 m, ha pedig a vetőgép szélessége 2,5 m, akkor a a meghajtó kerék/henger kerülete 1,43 m. Tiszta.
Válasz dr.T #9874. hozzászólásáraVagy kapákat is árululsz külön?
Válasz Gege #9873. hozzászólásáraLenne egy kerdesem,az alsó része (csak a kapakkal+ráma ) henger nélkul kb mennyibe jönne bele?
Válasz fiatalember35 #9871. hozzászólásáraPersze vannak magvályúk!
A videón eltakarják az adogatóházakat.Le lehet akasztani őket, majd a magadagoló házak alul le lehet ereszteni a gumimandzsettás sint, s a vályú pontosan ráilleszkedik.
Majd 28at fordítasz a hengeren s 0,01Ha ra vonatkozó magmennyiséget adagol ki...
Válasz fiatalember35 #9871. hozzászólásáramegérni = megmérni
Szia Gege!
A kérdésem az volna, hogy hogyan lehet beállítani a pontos magmennyiséget? Nem arra értem, hogy egy megadott táblázat értékét hogyan lehet beállítani, hanem arra, hogy hogyan lehet a gépet lehajtani/leforgatni? Csoroszlyák alá tett ponyvával kell kifogni a magot, majd megérni, vagy van magvályú is (a képen nem látom).
Válasz csoppika #9867. hozzászólásáraVidámpark megy beolvasztásra..
Válasz Gege #9862. hozzászólásáraÍgy már egyből érthető, köszi.
Válasz Gege #9863. hozzászólásáraIlyen lézeres letapogató a régi VN ekegyárban sincs...(mondjuk a konstruktőrök Wartbergben székeltek)
Válasz Gege #9863. hozzászólásáraHátul a "vidámparkot" nem filmezted le? Lehet ott vmi érdekes is
Válasz mtz1221 #9864. hozzászólásáraA jelet én is használom, de nem betűként
Viszont rajzon d, D, s, ilyesmiket szoktam... Persze nem vagyok mérnök...
Válasz mtz1221 #9864. hozzászólásáraø 25
Válasz JOSEY #9860. hozzászólásáraÉrthetetlen,pedig az egész világon abban mérnek tengelyeket,csöveket perselyeket. Ø
CégesVideó
Válasz dr.T #9859. hozzászólásáraKockabálázó akatrészeket gyártunk. Após cégje, sógorom meg a Botosun napraforgó adaptereket..
Válasz csoppika #9854. hozzászólásárahihi, van aki azt sem tudja, h mi mert ellógott a geometria órákról
Válasz ND #9851. hozzászólásárade én magam is kihangsúlyozva dél vidékiektől hallottam általánosságban, nem mondták sohasem, h D
Válasz dr.T #9857. hozzászólásáraAkkor milyen alkatreszgyartassal foglalkozol,a vetőgép igen fasza lett.
Válasz dr.T #9857. hozzászólásáraGépgyártással(alkatrész)... A mezőgazdaság csak hobbi szerintem, meg esetleg tesztelésre van...
Válasz Gege #9853. hozzászólásáraNa es hogyan gyartod le, fröccsöntőd is van,te mivel is foglalkozol akkor?
Válasz Gege #9853. hozzászólásáraEnnek is megvan a méretezett rajza? Nem tudom a Saxonia A591-re felmegy é?
Válasz csoppika #9852. hozzászólásáraNormál méretű keréknél mehet 1:1 hez.
Ha meg extrém sokat, vagy keveset szeretnél akkor cserélsz lánckereket...
Válasz ND #9851. hozzászólásáraÉn, mint tanulatlan paraszt, még a D, d jeleknél tartok...
Válasz dr.T #9850. hozzászólásáraNem gyártatom, hanem gyártom..400 euró
Meg még a magadagoló kerekeket is, komplett mindent...
Válasz Gege #9847. hozzászólásáraKöszönöm a fáradozást
Majd valami vetőszekrényre lesz...ha...
A lenti meghajtó mondjuk gumikerék és eközött van valami áttétel módosítás a lánckerekeknél?
Válasz JOSEY #9849. hozzászólásáraNem csak Délvidéken hanem úgy ált. a mérnököknél a fí az átmérő.
Válasz Gege #9848. hozzászólásáraA hazat is te gyartatod le,mennyibe jon egy ilyen hajtómű?
Válasz csoppika #9845. hozzászólásáraa Fi az átmérő dél-vidéken
Válasz Gege #9847. hozzászólására