Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #9169. hozzászólására Kb. 50 éve vannak notill vetőgépek, csak legfeljebb neked újdonság ez. Agrártini úgy gondolja, hogy nem oda való, de még ő sem próbálta, ahogy senki sem, akinek véleménye van róla.
Agrártininek viszont tudom, hogy minek megoldására kell a gép, nálad olyan probléma nem merül fel és ő homokon dolgozik.
Jól állapítottad meg, ahány gazda, annyi féle vetőgép.
Ha lett volna pénzem egy kombi Semeatóra, amivel egy géppel három tartályból tudnám tolni meg külön szemenkénti tartozékkal a precíziós vetést, soha nem kezdek gondolkodni saját tervezésű gépen.
De annak 11.000 Euró felett van a métere...
Válasz Mf-es? #9169. hozzászólásáraA rad nálam nem lesz jó, több oka van, amit ide nem fogok leírni...
Megismétlem, a technotill az egyik legjobb választás lenne nekem is egyébként...
Válasz Dave #9162. hozzászólásáraNem egészen.Ha megnézed,netparaszt elámította a fórumot,hogy megszületett a no-till-es vetőgép.
Jött agrárteneager,és elmondta,az nem oda való.
Az eddigi információk alapján zsákutca,de sebaj,innen ki tolatunk,és megyünk jó irányba.
Válasz mtz1221 #9164. hozzászólásáraHát már ne haragudj, de én mondjuk pont ezért cseréltem a grubberen komplett kapákat, mert sokat beforgat, ha neki ez probléma, és nem tetszik a gép miért ne cserélhetné le? De ö legalább tudja mit akar, nem csak vakarja a fejét.
Válasz mtz1221 #9164. hozzászólásáraGondolom résztvettél nálam a farmlátogatáson és ismered a területeimet. Ja és hallottad, hogy Steve mit javasolt...
Válasz Dave #9162. hozzászólásáraMindenki variál ezen aki venni akar.Az nem normális dolog hogy valaki majdnem új gépet akar eladni,azzal indokolva hogy gyorsan eltűnik utána a szármaradvány.
Válasz Mf-es? #9160. hozzászólásáraEzt magadtól kérdezted ugye? Mert te variálsz, és változik a véleményed napról napra... Lassan oda jutunk, két vetőgép kell neked, egy sárba másik a szárazba...
Válasz VDénes #9152. hozzászólásáraHa a rövid tárcsás pronto jó,akkor bármelyik ezek szerint.
És az nem bolygatja a talajt??
Kezd nevetségessé válni.Ahány gazda,annyi vetőgép.
Válasz csoppika #9158. hozzászólásáraén tavaly ősszel majdnem vettem egy 220 cm-est.1100 eurót kért érte a francia,csak mire a behozó arra járt már el volt adva.A régebbi típus volt.
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraHat a 750 eleg nehez egy gep a forduloknal lessz tomorodesi problemad vele,latod errol beszelek nalad ez lenne a tuti na nalam ezzel asztan tavsszal vetni nem tudnal,de ha nedves ősz van akkor ad a picsajjara a talajnak mert van ám súlya
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraEzt inkább azért, nem biztos, hogy megy a direkt rögtön. Fontos a talajtípus is. Pedig nem 2 éve dobta el az ekét, és azóta takarónövények is vannak. Más a gyógyulási sebesség ...
Válasz Mf-es? #9143. hozzászólásáraTume Nova Combi akkor. 2 magtartálya van ahonnan még külön mélységre is vethető több különböző mag. Vagy műtrágyát is szórhatsz a búza vetéssel együtt.
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraNem kell félre érteni a véleményem.Az én célom is,hogy elérjem azt,amit agrárteneager.Ha nála nem működik a rad,nálam se működne.
Szóval olyan kell,amit Ő venni fog.
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólására Hány éve vannak piacon azok a vetőgépek, amik nem tudtak vetni ott, ahol a RADdal elvetettél? Nálam is próbálkozott idén néhány több évtizedes múltú, nagy nevű vetőgép, csak vetni nem tudtak az esők után. Szerintem lesznek még esők a legkellemetlenebb időkben.
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraErre gondoltam már rég.Működni fog bármelyik vetőgép,ha lesz mögötte 5-10 év fejlesztő munka.Vagy amit veszel,egy az egybe lemásolni.De nem hinném,hogy megérné.
Válasz Mf-es? #9133. hozzászólásáraTakarónövény azzal ami lesz helyette, oros asztal vágja a kukoricát, sima zúzós ezért nem jó a kultis rendszer. A rad jó gép, de kever és a mulcs bomlik erősebben, a felszínt nem akarom semennyire sem bántani. Crimper henger lesz a vetőgép mellé fektetni a szárat.
Válasz Mokári Ádám #9130. hozzászólásáraAnnyira erős a mulcs bomlása, hogy mostanra a kukoricaszárból szinte semmi nem maradt, búzavetés képek előbb...
Valami full direkt tárcsást tervezek, Agrisem árát költöm rá.
15323 hozzászólás
Válasz Mf-es? #9172. hozzászólásáraEZEKRE gondolsz ? Mivel lenének jobbak egy IH-tól ??
Vélemény?
Válasz Mf-es? #9169. hozzászólására Kb. 50 éve vannak notill vetőgépek, csak legfeljebb neked újdonság ez. Agrártini úgy gondolja, hogy nem oda való, de még ő sem próbálta, ahogy senki sem, akinek véleménye van róla.
Agrártininek viszont tudom, hogy minek megoldására kell a gép, nálad olyan probléma nem merül fel és ő homokon dolgozik.
Jól állapítottad meg, ahány gazda, annyi féle vetőgép.
Ha lett volna pénzem egy kombi Semeatóra, amivel egy géppel három tartályból tudnám tolni meg külön szemenkénti tartozékkal a precíziós vetést, soha nem kezdek gondolkodni saját tervezésű gépen.
De annak 11.000 Euró felett van a métere...
Válasz Mf-es? #9169. hozzászólásáraA rad nálam nem lesz jó, több oka van, amit ide nem fogok leírni...
Megismétlem, a technotill az egyik legjobb választás lenne nekem is egyébként...
Válasz Dave #9162. hozzászólásáraNem egészen.Ha megnézed,netparaszt elámította a fórumot,hogy megszületett a no-till-es vetőgép.
Jött agrárteneager,és elmondta,az nem oda való.
Az eddigi információk alapján zsákutca,de sebaj,innen ki tolatunk,és megyünk jó irányba.
Válasz Berente Antal #9151. hozzászólására A komposztszórástól talán nála is megindul már a változás, elég ratya biológiájú agyagokon dolgozik.
Válasz Vinkó75 #9154. hozzászólására Ez etalon notill gép, mint a régi, szekrényes 750-es.
Válasz mtz1221 #9164. hozzászólásáraHát már ne haragudj, de én mondjuk pont ezért cseréltem a grubberen komplett kapákat, mert sokat beforgat, ha neki ez probléma, és nem tetszik a gép miért ne cserélhetné le? De ö legalább tudja mit akar, nem csak vakarja a fejét.
Válasz mtz1221 #9164. hozzászólásáraGondolom résztvettél nálam a farmlátogatáson és ismered a területeimet. Ja és hallottad, hogy Steve mit javasolt...
Válasz Dave #9162. hozzászólásáraMindenki variál ezen aki venni akar.Az nem normális dolog hogy valaki majdnem új gépet akar eladni,azzal indokolva hogy gyorsan eltűnik utána a szármaradvány.
Válasz Dave #9162. hozzászólására
Válasz Mf-es? #9160. hozzászólásáraEzt magadtól kérdezted ugye? Mert te variálsz, és változik a véleményed napról napra... Lassan oda jutunk, két vetőgép kell neked, egy sárba másik a szárazba...
Válasz VDénes #9152. hozzászólásáraHa a rövid tárcsás pronto jó,akkor bármelyik ezek szerint.
És az nem bolygatja a talajt??
Kezd nevetségessé válni.Ahány gazda,annyi vetőgép.
Akkor futottunk egy kört,vetőgép ügybe?Pár hete,még nem volt jó a tárcsás,mert beragad,most csak tárcsás kell?
Válasz csoppika #9158. hozzászólásáraén tavaly ősszel majdnem vettem egy 220 cm-est.1100 eurót kért érte a francia,csak mire a behozó arra járt már el volt adva.A régebbi típus volt.
Válasz avm #9156. hozzászólásáraMerre lehet ilyet venni??? Csak UK??? Mennyi volt, ha nem titok? Gondolom az alváza a lényeg...
Válasz csoppika #9155. hozzászólásáraUnidrill
Válasz csoppika #9155. hozzászólásáraJól gondolod. Ilyenem van 2,4m-es kivitelben.
Válasz Vinkó75 #9154. hozzászólásáraHa jól gondolom, ez modernebb köntösben...
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásárahttps://www.agriaffaires.co.uk/used/no-till-seed-drill/19233796/sulky-unidrill-c-300.html
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraHat a 750 eleg nehez egy gep a forduloknal lessz tomorodesi problemad vele,latod errol beszelek nalad ez lenne a tuti na nalam ezzel asztan tavsszal vetni nem tudnal,de ha nedves ősz van akkor ad a picsajjara a talajnak mert van ám súlya
Válasz Berente Antal #9147. hozzászólásáraPierre gondoltál valószínűleg és Horsch Pronto vetőgépet vett.
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraEzt inkább azért, nem biztos, hogy megy a direkt rögtön. Fontos a talajtípus is. Pedig nem 2 éve dobta el az ekét, és azóta takarónövények is vannak. Más a gyógyulási sebesség ...
Válasz Berente Antal #9149. hozzászólásáraPierre gondolsz?
Válasz .Norbert #9148. hozzászólásáraHa jól emlékszem prontot. De ott az agyaggal volt gond. Kell elé a tárcsa még...
Válasz Berente Antal #9147. hozzászólásáraMit vett helyette?
Válasz Mf-es? #9146. hozzászólásáraAz egyik előadó éppen a 750-est adta el az idén. Nem volt megfelelő direktben a kelés.
Válasz VDénes #9145. hozzászólásáraJD 750-es ami tetszik.
Válasz Mf-es? #9143. hozzászólásáraTume Nova Combi akkor. 2 magtartálya van ahonnan még külön mélységre is vethető több különböző mag. Vagy műtrágyát is szórhatsz a búza vetéssel együtt.
Válasz JOSEY #9142. hozzászólására
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraNem kell félre érteni a véleményem.Az én célom is,hogy elérjem azt,amit agrárteneager.Ha nála nem működik a rad,nálam se működne.
Szóval olyan kell,amit Ő venni fog.
ez egy gördülő csoroszlyás vetőgép, adott a felsőrész és a meghajtóegység, csak alá kell épiteni a megfelelő vetőcsoroszlya elemeket
Válasz Netparaszt #9139. hozzászólásáraÉn azt hittem legalább te raddal vetsz.
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraA hosszabb szárat begyűjti a kultis vetőgép?
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólására Hány éve vannak piacon azok a vetőgépek, amik nem tudtak vetni ott, ahol a RADdal elvetettél? Nálam is próbálkozott idén néhány több évtizedes múltú, nagy nevű vetőgép, csak vetni nem tudtak az esők után. Szerintem lesznek még esők a legkellemetlenebb időkben.
Válasz Agrárteenager #9137. hozzászólására Egy az egyben az, nem is másolat!
Válasz Mf-es? #9136. hozzászólásáraA rad technotill másolat, mit kell azon fejleszteni...
Válasz Agrárteenager #9135. hozzászólásáraErre gondoltam már rég.Működni fog bármelyik vetőgép,ha lesz mögötte 5-10 év fejlesztő munka.Vagy amit veszel,egy az egybe lemásolni.De nem hinném,hogy megérné.
Válasz Mf-es? #9133. hozzászólásáraTakarónövény azzal ami lesz helyette, oros asztal vágja a kukoricát, sima zúzós ezért nem jó a kultis rendszer. A rad jó gép, de kever és a mulcs bomlik erősebben, a felszínt nem akarom semennyire sem bántani. Crimper henger lesz a vetőgép mellé fektetni a szárat.
Válasz Agrárteenager #9132. hozzászólásáraNa jah, miért nem egy 3 méteres RAD?
Válasz Agrárteenager #9132. hozzászólásáraZöldtrágya keveréket,mivel veted?
Miért nem rad vetőgépet veszel?
Válasz Mokári Ádám #9130. hozzászólásáraAnnyira erős a mulcs bomlása, hogy mostanra a kukoricaszárból szinte semmi nem maradt, búzavetés képek előbb...
Valami full direkt tárcsást tervezek, Agrisem árát költöm rá.
Válasz Agrárteenager #9129. hozzászólásáraÉs milyen vetőgép lesz helyette?
Nem az éven vetted az Agrisemet?
Válasz Agrárteenager #9129. hozzászólásáraÉs oda ez már túl sok? Milyen tipusú vetőgépet tervezel helyette?
Válasz Mokári Ádám #9128. hozzászólásáraIgen, nyáron átállok no till-re vagyis szeretnék...
Válasz Agrárteenager #9108. hozzászólásáraEladó?
Válasz Mf-es? #9126. hozzászólásáraItt jártunk
https://twitter.com/EasternPlainsTM
Válasz Netparaszt #9123. hozzászólására"Talán ha kisebb gépekkel járnának benne, meg nem szántanák halálra, lehet, hogy nem volna annyira tömörödött."
A kísérleti parcellám mellett van egy szántott, és egy szántogatott parcella.
Meg kell nézni ásóval, gazdabottal a területet.
Az ásóval való mintázásnál mit kell nézni?
Ez kimaradt nekem az előadáson.
Válasz Netparaszt #9120. hozzászólásáraJa értem már.Az idén a szárasság miatt mást mutatnak.Normál évben művelhetetlenek.