Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az utolsó előtti sorban ülve bal oldalamon egy kutató, jobb oldalamon egy szlovák, aki a Balmazújvároson gyártott talajlazítóval dolgozik a területein.
Azért jött csak egyedül, mert a kollegái még kint vannak a határban.
A beszélgetésekből kiindulva és figyelve a fejlődést úgy néz ki, hogy érdemes lesz gondolkodni egy Tiszán erről és Dunán arról helyszínekben.
Hajdúböszörménybe közel 70 fő jött el okosodni.
Sajnálom, hogy egyedül néztem meg a gépparkot.
a korom
a hideg
és a forró fekete utáni vágyam miatt idő előtt vissza mentem a telephelyre, ahol megdicsértem a Kardos Farm tulajdonosát, hogy .....
Válasz Full Random #8357. hozzászólásáraVakolóhomokon tritinél semmi külömbség. Kukoricánál agyagon, homokon nem làttam javulást.
Viszont barátom homokon szőlő esetén az 1 éves állomány már termést hozott. Itt volt értékelhető külömbség.
Válasz ND #8354. hozzászólásáraGrúber+agromasz ps 200 zöldtrágya vetővel.
12 kg olajretek,mustár,TR.TR,az közel a harmada volt.
Nagy kotúra lezúztuk,mert a mustár kezdett virágozni.Csak a TR maradt meg benne,az még nőhet a fagyokig.
Hát már én is bánom, hogy Rt-vel jártuk meg a méteres-másfeles Zt-t. Rászórtam a map-ot+kálit, be kéne dolgozni, tegnap grúberral 40méterig jutottam el benne aztán összehúzta. Pedig van Dalbó is, csak napra után el lett takarítva, téliesítve, a Joker meg úgy is fel van akasztva...megin a lustaság aztán meg csak szív az ember.
Midegy, szerintem 2-3 hétig szottyasztom aztán csak megadja magát és elsorvad annyira hogy grúberozható legyen.
De egyébként nem fasza az RZ-vel sem, mert két oldalra csíkba kirakja vastagon a szárat. Ez a baj napránál is meg ha dudvát zúz le az ember. Tervezzük lecserélni valami ujabbra, csak nincs elképzelés még milyen legyen.
Válasz borda77 (Joe) #8341. hozzászólásáraJaj mar ertem,ezek szerint te meg nem zuztal,az a baj nagyon maga es elfekteti es az also reteget mar nem zuzza szett rendesen,2 fajta zuzom van ellenkező a forgasuk de mind a 2 ez a problema.
Válasz GREVEN #8334. hozzászólásáraEs joll viszi nem hagy szálakat mert nekem vizszintes van de valahogy nemszereti a zoldtragyat ,nincs rola valami keped.
Nov. 14én 9 órakor Hajdúböszörményben lesz .Feco. -nál farm bemutató.
Ha valaki előtte szeretné megnézni a nem sikerült takarónövény kelésem szívesen megmutatom. Ez az a terület, ami benevezett a talajmegújításba, és az idén 140 000 Ft hasznot hozott. (nem két hektáron).
A Pesti konferenciára ki jön a Fórumról?
Azt olvastam hogy telt ház lett.
15328 hozzászólás
Válasz Lajos76 #8372. hozzászólásáraVoltál a gazdaságokban is a konferencia előtt?
Válasz Mf-es? #8376. hozzászólására Mesélte a cukorrépa technológiát is. Az olajtökre viszont elég jól működhet a halloween tök technológia.
Válasz Muskátliszájú #8373. hozzászólásáraMert itt nincs szükség talajmunkára. De ahogy értelmeztem,nem minden növénynél alkalmazható.Mondjuk,cukorrépát,hogy termelne így?
Válasz Lajos76 #8372. hozzászólásáraJó lett volna tudni,kik voltak fórumosak.
Válasz Mf-es? #8371. hozzászólásáraMiért nem? Mi szólt ellene?
Válasz Mf-es? #8371. hozzászólásáraMiért nem? Mi szólt ellene?
Tartalmas és elgondolkodtató előadások voltak. Minden elismerésem a szervezőknek.
Válasz Radocz #8370. hozzászólásáraElőadás után,már a grúberre sincs szükség.
Makón 30-an voltunk.
Pesten ingyen ebéd nélkül már 300 -an.
Balmazújvároson 7-en mint a gonoszok.
Szerintem szép fejlődés.
Minden elismerésem a szervezőknek.
Az utolsó előtti sorban ülve bal oldalamon egy kutató, jobb oldalamon egy szlovák, aki a Balmazújvároson gyártott talajlazítóval dolgozik a területein.
Azért jött csak egyedül, mert a kollegái még kint vannak a határban.
A beszélgetésekből kiindulva és figyelve a fejlődést úgy néz ki, hogy érdemes lesz gondolkodni egy Tiszán erről és Dunán arról helyszínekben.
Hajdúböszörménybe közel 70 fő jött el okosodni.
Sajnálom, hogy egyedül néztem meg a gépparkot.
a korom
a hideg
és a forró fekete utáni vágyam miatt idő előtt vissza mentem a telephelyre, ahol megdicsértem a Kardos Farm tulajdonosát, hogy .....
Jó volt látni, hogy fiatal gépész érdeklődésű Fórumozónk Édesapjával és Nagyapjával ott fagyoskodott a farmlátogatáson.
Nagyon sokan voltunk.
Ha valaki feltenné azokat kérdéseket válaszokat, ami eddig még nem hangzott el írásban, azt megköszönném.
Akkor a 6 óra jó lesz csütörtökön a Püspökladányi vasútállomáson?
Válasz borda77 (Joe) #8367. hozzászólására Nem félek tőle én sem, csak vicces, hogy eddig túlélt egy szárzúzást, tárcsázást, grúberezést
Válasz Sz_Pisti #8366. hozzászólásáraNekem tavaly repcében is volt szépen kifagyott...
Ezt a múlt héten fotóztam, itt-ott életben maradt 1-1 retek, körülötte már kalászos van.
Válasz Mf-es? #8363. hozzászólására
Emiatt.
https://otevotnyelv.com/ismetles-a-tudas-anyja/
https://otevotnyelv.com/ismetles-a-tudas-anyja/
És még amiatt hogy ha tájékozottabb vagyok valamiről, akkor sokkal több új dolgot tudok megjegyezni az előadásokból.
A gyakorlatban többe kerül a tandíj megfizetése, mint meghallgatni a nagyokat.
Ma 9 órakor Hajdúböszörmény Külső-Szoboszlói út. (készülök is a kecskéimhez, mert ott szeretnék lenni a pálinka osztásnál).
Gödöllő érintésével esetleg érkezik valaki?
Válasz Radocz #8362. hozzászólásáraMiért,tán feleltetni fognak?Vagy dolgozat írás?
Ha valaki gondolja,nálam van hely.Hódmezővásárhely felől megyek.M5.
Talajmegújítás takarónövényekkel.
16-dika előtt érdemes újra megnézni a "tananyagot"?
https://www.youtube.com/playlist?list=PLie3KiZc30-AwbsRvwbzGD3ainaO2oqnC
https://www.youtube.com/playlist?list=PLie3KiZc30-AwbsRvwbzGD3ainaO2oqnC
Válasz Full Random #8360. hozzászólásáraIgen
Válasz Berente Antal #8359. hozzászólásáraS ott volt kontroll?
Válasz Full Random #8357. hozzászólásáraVakolóhomokon tritinél semmi külömbség. Kukoricánál agyagon, homokon nem làttam javulást.
Viszont barátom homokon szőlő esetén az 1 éves állomány már termést hozott. Itt volt értékelhető külömbség.
Válasz Full Random #8357. hozzászólásáraBodza csemetéken homokos területen próbáltam , még semmi plussz a kontrollhoz képest.
Válasz Full Random #8356. hozzászólásáraSziasztok!
Aegis Sym mikorrhiza gomba készítménnyel kísérletezett már valaki? Volt + tapasztalat?
Esetleg más mikorrhiza oltó készítménnyel van tapasztalata valakinek?
Köszönöm szépen a választ előre is!
Sziasztok!
Aegis Sym mikorrhiza gomba
Válasz ND #8354. hozzászólásáraGrúber+agromasz ps 200 zöldtrágya vetővel.
12 kg olajretek,mustár,TR.TR,az közel a harmada volt.
Nagy kotúra lezúztuk,mert a mustár kezdett virágozni.Csak a TR maradt meg benne,az még nőhet a fagyokig.
Válasz Mf-es? #8338. hozzászólásáraKöszi,
vetve hogy s mint lett?
Hát már én is bánom, hogy Rt-vel jártuk meg a méteres-másfeles Zt-t. Rászórtam a map-ot+kálit, be kéne dolgozni, tegnap grúberral 40méterig jutottam el benne aztán összehúzta. Pedig van Dalbó is, csak napra után el lett takarítva, téliesítve, a Joker meg úgy is fel van akasztva...megin a lustaság aztán meg csak szív az ember.
Midegy, szerintem 2-3 hétig szottyasztom aztán csak megadja magát és elsorvad annyira hogy grúberozható legyen.
Válasz GREVEN #8349. hozzászólásárasima komáromigép(KB3011) viszintes zúzó megoldja a gondod
Inkább ez. Jobb talajkövetése van.
https://www.youtube.com/watch?v=X2rDR1Xl2Wc
Ilyen kéne nektek:
Válasz dr.T #8348. hozzászólásáraFelénk nemhogy dalbo henger nincs, olyan se aki látott már képen.
Elmaradott vidék vagyunk.
De egyébként nem fasza az RZ-vel sem, mert két oldalra csíkba kirakja vastagon a szárat. Ez a baj napránál is meg ha dudvát zúz le az ember. Tervezzük lecserélni valami ujabbra, csak nincs elképzelés még milyen legyen.
Válasz GREVEN #8346. hozzászólásáraFeletek nem proballta valaki dalbo hengerrel?
Válasz borda77 (Joe) #8341. hozzászólásáraJaj mar ertem,ezek szerint te meg nem zuztal,az a baj nagyon maga es elfekteti es az also reteget mar nem zuzza szett rendesen,2 fajta zuzom van ellenkező a forgasuk de mind a 2 ez a problema.
Válasz dr.T #8345. hozzászólásáraJaaa. Arrol nincs konkrétan, nem én zúztam le.
Válasz GREVEN #8342. hozzászólásáraMarmint a munkajarol
Válasz dr.T #8340. hozzászólásáraHe
Válasz borda77 (Joe) #8341. hozzászólásáraSzórva vetett állományba mindegy hogy megy az ember.
Nekünk a traktor nyomba maradtak meg hosszura a szárak, mert letaposta, nem ütötte el,most meg felálltak ujra.
Válasz dr.T #8340. hozzászólásáraIlyen, csak nincsennek meg a szárnyai már.
Válasz dr.T #8340. hozzászólásáraEgy kultinal alap lenne 25 fokba menni...
Válasz GREVEN #8334. hozzászólásáraEs joll viszi nem hagy szálakat mert nekem vizszintes van de valahogy nemszereti a zoldtragyat ,nincs rola valami keped.
Válasz GREVEN #8334
Mert grúberolni jó....
Válasz ND #8337. hozzászólásáraIgen.
Válasz Mf-es? #8336. hozzászólásáraTR?
Válasz Radocz #8333. hozzászólására
Válasz dr.T #8331. hozzászólásáraRz függöleges tengelyü
Nov. 14én 9 órakor Hajdúböszörményben lesz .Feco. -nál farm bemutató.
Ha valaki előtte szeretné megnézni a nem sikerült takarónövény kelésem szívesen megmutatom. Ez az a terület, ami benevezett a talajmegújításba, és az idén 140 000 Ft hasznot hozott. (nem két hektáron).
A Pesti konferenciára ki jön a Fórumról?
Azt olvastam hogy telt ház lett.
Válasz cimbike. #8330. hozzászólásáracsak mert jó őszünk volt,
Válasz GREVEN #8309. hozzászólásáraMilyen zúzóval zuztad?
Válasz ermike #8328. hozzászólásáraIlyen jóindulatú föld is létezik Magyarországon????????
Válasz ermike #8328. hozzászólásáraHonnan vetted?
Fejek úgy látom ugyan azok mint nekünk is a kék Rabe ágyekén.