Gázolaj árak 637 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 414.59 Ft USD 403.23 Ft CHF 442.87 Ft GBP 499.75 Ft

Fórum

Talajmegújító Mezőgazdaság

Létrehozta: Netparaszt , 2014-11-01 07:07:19

Kedvencekhez Segítség

15323 hozzászólás
#7623 Vinkó75
2017-06-28 12:57:41

Válasz Claastra. #7618. hozzászólásáraNem perlik be mivel nincs miért. Az idevonatkozó jogszabályokat ha végig nézi valaki. Hasonlóság lehet, de teljes egyenértékű megegyezés nincs a két vető (kés) között. A gond akkor lenne ha levédett (kést) 100%-ban le koppintaná valaki. Így mindkettő egyedinek mondható. Az hogy hasonló......na és, a bolygó másik pontján is gondolkozhatnak ugyan azon a terven véletlenszerűen. Ezzel már nyertek pereket. A Kínaiak így keccsolnak folyamatosan. Életszerű példa. A nagy cégnek megtetszett egy Holland fejő rendszer. Lekértek egy flakkot, lemásolták. Alighanem 3 fokkal módosították a tehén beállását. A Hollandok mehettek tulipánt szedni. Olcsóbban legyártották itthon. némi eltéréssel,máris nem lenyúlás. Ma is működik a rendszer. Ez ma így működik. Ahogy a Simba sem perelte a Framest. Nincs gond ezzel a kis vetőgéppel. Fapados járat,de a kicsiknek nyújthat alternatívát.

Nincs profilkép
#7622 .Richard.
2017-06-28 12:52:40

Hàt,van itt hideg,meleg,de olyan mèg nem volt,akit netparaszt megkàrosìtott. Hàt,csak megirnà màr valaki! Mègis ezt lobogtatjàtok. Itt valami màr tènyleg sàntìt!

#7621 endypapa
2017-06-28 12:37:11

Válasz _NB_ #7620. hozzászólásáraMikor a japánok másoltak a 2. háború után, őket leleményeseknek tartották. :)

#7620 _NB_
2017-06-28 12:26:10

Nem a másolás a lényeg hanem a megértés, ha az ember elkezdi kapiskálni a mit-miért-et onnantól saját ötletek születnek.
Akiket nem érdekel a miért, azok csak másolnak "a la" Kína.

Nincs profilkép
#7619 Netparaszt
2017-06-28 10:19:34

Válasz Claastra. #7618. hozzászólására Ha ennyi időtök van a kreténségre, szerintem keressétek meg sorban az összes tárcsás, csúszócsoroszlyás és kultivátoros vetőgépgyártót is, hogy miért lopnak egymástól.smile lol
Egyébként próbáltátok már a két rendszerrel vetni?
Ja, azzal nem kell fáradni, elég a vélemény.smile thumbup

Nincs profilkép
#7618 Claastra.
2017-06-28 07:40:20

Válasz szanberg #7617. hozzászólásáracsak nehogy őket csukják be lopásért,ezek azthiszik csakúgy lemásolnak és gyártanak valamit a feltaláló tudta nélkül

#7617 szanberg
2017-06-28 00:04:19

Válasz Netparaszt #7616. hozzászólásáraLátom már gépész mérnök is vagy...
Szoktad írni a világon hány millió hektár notill megy és azok milyen májer fazonok...

Na gondold el hány millió hektáron Vader Seedhawk vagy Horsch Sprinter vetőgéppel vetnek de ezek tuti tök hülyék ahhoz amit csinálnak mert nem a TE vetőgépedet használják ami jobb mint amit kanadában gyártanak meg gyakorlatilag minden mástól is hahasmile lol

Még jó, hogy nem perled be a Technotill gyárat mert lemásolta a késedet smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#7616 Netparaszt
2017-06-27 23:00:21

Válasz monolit #7615. hozzászólására Az fel sem merül, hogy jobb lett, mint az eredeti? Nekem van TT méretezésű is, túlméretezett, nehéz húzású. A nő meg nem akarta eladni a cuccot, pedig 400 dollár felett árulja sorát.

#7615 monolit
2017-06-27 21:40:08

Válasz _NB_ #7590. hozzászólásáraÉn csak tippeltem a csúszótalp méreteit, 1" * 2"
értékre.

A képen látható hogy a rajz egyező a képpel, nemigen torzítottak rajta.

Nem hinném hogy az ottani parasztok pénzszűkében koppintanának vagy barkácsolgatnának mint mi, kényszerűségből :(

#7614 Vinkó75
2017-06-27 18:01:58

Válasz tri #7611. hozzászólásáraEzzel nem is lenne gond...de mindannyian toljuk valami szinten az "ingyen marketinget". Csak a fórumon repkednek a gépek-típusok..stb. Ennél jobb futtatás nem is kell. Még sem kapunk még egy zacsi szotyit sem. De ha hétvégén beugrasz a koccintóba a melegítődben. A rajta lévő márkajelzés tulaja sem fizet neked a reklámért....stb.smile huh

#7613 mtz1221
2017-06-27 17:12:59

Válasz Gege #7605. hozzászólásáraPont ezért mert hobbi paraszt vagy,tudod cipésznek új cipője,szabónak........ nem lesz soha.smile oops

Nincs profilkép
#7612 Dave
2017-06-27 10:07:03

Válasz tri #7611. hozzászólásáraOh jaj hát ezen az oldalon csak hirdetések vannak ha nem látnád...

Nincs profilkép
#7611 tri
2017-06-27 09:17:49

Válasz _NB_ #7602. hozzászólásáraAzért azt említsük meg, hogy az egy PR-cikk, avagy fizetett hirdetés... Korrektebb lenne az agroinform részéről is, ha egyértelműen jelezné az elején, hogy ez egy HIRDETÉS. A (x) szerintem az olvasók 95%-nak semmit nem jelent.
És akkor helyén kezelné mindenki az írást, figyelembe venné, hogy nem egy független, kizárólag szakmai szempontokat összefoglaló cikket olvas, hanem az adott hirdető véleményét.

#7610 Sötét Paraszt
2017-06-26 22:36:56

Válasz MrPoke #7607. hozzászólásáraAz embert nem a vagyona határozza meg , hanem a sötétsége amive létrehozta azt hehe.

Nincs profilkép
#7609 .Richard.
2017-06-26 22:29:21

smile whistlingkezdődik...

Nincs profilkép
#7608 Claastra.
2017-06-26 22:22:53

Válasz MrPoke #7607. hozzászólásárakár játszani az agyadat(vagy a helyét)

Nincs profilkép
#7607 MrPoke
2017-06-26 22:19:35

Válasz Sötét Paraszt #7606. hozzászólásáraPont ez a Sötét Paraszt felfogás miatt érett meg az emberiség a kihalásra.

Stephen Hawkin 200 évet adott az emberiségnek, hogy elhagyja a földet. A mértéktelen erőforrás pazarlás, környezet rombolás stb... (mind meghalunk)

Ha az embert a vagyona határozza meg, akkor ha azt elveszíti(mert egyszerű elveszíteni) egy senki lesz...

#7606 Sötét Paraszt
2017-06-26 21:55:38

Válasz Gege #7605. hozzászólásáraMajd akkó írjá neki ilyent, ha a két challanger kombájnoda aratod a saját szárítódra hehe.

Nincs profilkép
#7605 Gege
2017-06-26 21:40:17

Válasz szanberg #7593. hozzászólásáraÁtadod, s megduplázzuk, vagy 3x a csövek számát... (bocsi poén... én csak hobbi paraszt vagyok,termelni nem tudok, de valamiért az 5276dekalbom így néz ki ma..)

#7604 _NB_
2017-06-26 14:29:53

Válasz Pilátus #7603. hozzászólásáraNem jól értelmezed szerintem.(vagy én nem)
Nem a vetőgépneve a notill, hanem az eljárás neve.

Tehát az első évben-években még kevered a földet miközben a két főnövény között már ültetsz takarónövényeket és amint a mérsékelt vegyszer használat miatt visszatérő talaj élet, másrészt a takaró növények által termelt x tonna gyökér és szármaradvány miatt feljavul annyira a talaj, hogy nem tömörödik egy szint alá, na onnantól lehet a fullba nyomni a notillt :)

Azért nem lehet egyből elhagyni a talajforgatást és átállni rögtön a notillre, mert némelyik talajból olyan szinten hiányzik a szerves anyag és a talaj élet, hogy forgatás nélkül az elején, beton keménységűre visszatömörödik és akkor csak sírás van, nem aratás.

Nincs profilkép
#7603 Pilátus
2017-06-26 14:00:19

Válasz Berente Antal #7599. hozzászólásáraAkkor hogyan vetsz az első évben ha nem notill??
Pontosabban miért ne vethetne notillel az első évben?

Nincs profilkép
#7601 Berente Antal
2017-06-26 10:03:12

Válasz Pöttinger #7600. hozzászólásáraLehet, meggyanúsítanak, hogy fizetett ügynök vagyok. A magam részéről csak tanácsolni tudom, ahogyan magam is kezdtem: meg lehetne hallgatni egy előadást, hogy egy kicsit átláthatóbb legyen a dolog. Ott eldöntheted, ezen az úton haladsz-e tovább.

Nincs profilkép
#7600 Pöttinger
2017-06-26 08:26:31

Válasz Berente Antal #7599. hozzászólásáraHol is találom meg a technológiát?

smile cowboysmile cowboysmile cowboy

Nincs profilkép
#7599 Berente Antal
2017-06-26 07:17:27

Válasz Radocz #7595. hozzászólásáraTöbbször emlegetve van az "átállás" időtartama.
Ha nem rontod el a technológiát, nincs átállási idő. Persze nem no-till-el vetsz az első évben.

#7596 Mf-es?
2017-06-26 06:20:42

Válasz Radocz #7595. hozzászólásáraNem erőszak a disznó tor,szokták mondani.Senki nem köt vele szerződést.
Ha van esze,ellopja a fórumról a tudást,és alkalmazza,és elteszi a profitot.

#7595 Radocz
2017-06-26 05:54:21

Válasz szanberg #7593. hozzászólásáraNagyon lemaradt kedves Szanberg mester.

Én a szokott haszon felét ajánlottam, csak csináljuk együtt.

Amit már az elején tisztázni kellett nekünk újoncoknak, hogy kb kell öt év, mire beáll a TMMG a korábbi szintre.

Én ezt elhittem és próbáljuk ennek megfelelően alakítani az életünket.

A valóság meg az, hogy fizetni kell mindig mindenért.

mint az előbb írtam, az első két év benyújtotta a tandíj összegét. Kukorica lazítatlan tavaszi munkába lucerna után.
A következő a szója, mert 20 q/ha termés lett, szemben a KFT hagyományos szójával szemben, ami közel 30 q/ha volt.

A búza repce, már hasonló lesz a KFT szintjéhez. Majd a kukorica vagy napra fogja feltenni az I-re a pontot, hogy érdemes volt e kísérletezni.

"Írjunk egy szerződést, amennyiben tartod az utóbbi 5 év átlag árbevételét akkor 10%-ot megkapsz belőle."

Ez a javaslat korrekt.
Írd meg szerződést, és lesz rá jelentkező, aki megköti veled.

Kell hozzá a tábla törzskönyvben szereplő adat is az előző öt évre.

smile cowboy

#7594 Radocz
2017-06-26 05:33:21

Válasz MrPoke #7543. hozzászólására"Én sem értek egyet Netparaszttal pár dologban, de attól még alkalmazom amiket leírt. Igaz, hogy a szalmát bálázom, kukorica nagy részét szecskázom, és nem nagy területen vetek takarónövényt."

Igazából a Te technológiádat sem ismerjük.

Én csak annyit, hogy beszélgessek a talajjal.

Netparaszt ezt úgy mondja, hogy látni kell és ott kell dönteni.

Nálam két dolog hiányzik.
Egyik a tudás, másik az éppen szükséges eszköz.

Ha sikerül megszerezni időben a tudást, szintén időben, hogy kinek van ilyen eszköze, az éppen akkor nem ér rá.

Kérdésem: Gyönyörű repce után

mit és hogyan kellene tenni?

Úgy kezdődött

öt év lucerna

kukorica (tavaszi munkába rosszul sikerült).

szója (ha egy órával később ér oda a kombájn, akkor nem lett volna mit betakarítani.

búza (után 200 q EMBIO val kezelt istállótárgya).

repce

A terület fele sima forgatásnélküli, a másik fele Netparaszt technológia.

Mikor, mit csináljak vele, (milyen takarónövény keveréket vessek),

ha: Napra lesz?

ha: búza lesz?

Ja és természetesen a következő öt év vetésforgóra is elfogadok javaslatokat.

szokott még lenni tritikálé, olajtök, csem. kukorica, borsó (csemege és száraz), talán megoldható a cukorrépa,
A terület 40 AK Nagyhegyes, Debrecen határában. Szántva nem lesz, mert pályáztunk vele forgatás nélküli AKG-ba is, meg el lett döntve, hogy kontroll marad a sok szántott között. közben jött az ötlet, hogy benevezek vele a Netparaszt technológiába is. Jövőre már 0 kg műtrágyát kap a TMMG része.

smile cowboy

#7593 szanberg
2017-06-26 00:52:54

Válasz Netparaszt #7565. hozzászólásáraNa akkor hajrá!
Átadom a gazdaságom irányítását neked a jövő szezonra. Írjunk egy szerződést, amennyiben tartod az utóbbi 5 év átlag árbevételét akkor 10%-ot megkapsz belőle. Ha viszont nem akkor te fizetsz.

Nincs profilkép
#7592 D-032a
2017-06-26 00:32:26

Olvasom ezt a témát is , mert érdekelne ez az irány.
Azt is lehet mondani, hogy a szántósok miért jönnek ide véleményt mondani, mivel pl. a szőlős témába sem mennek azok akiket az nem érdekel. Viszont nem ilyen egyszerű a helyzet.A kialakult helyzetért Netparaszt legalább annyira felelős. Időnként nem mulasztja el , hogy froclizza , piszkálja a szántósokat. Ma is amikor már nem egyszer felhozta , hogy a szántott kultúrák mennyire senyvednek az aszálytól , akkor teljesen érthető , ha a szántósok képet hoznak arról hogy nekik is van szép kukoricájuk.

Teljesen elhibázott taktika nekimenni a szántósoknak. Ezzel a saját hitelességét rontotta és az ellenzők malmára hajtotta a vizet. Elsőként Netparasztnak kellene elfelejteni a szántás témakört és csakis és kizárólag a TMMG-t prezentálni.
Mivel az átállás nem mindig és nem mindenütt zökkenőmentes ezért számítani kellett volna rossz tapasztalatokra , ellenvéleményekre és egyéb ellenérdekeltekre. Ezekre felkészülni kell és nem megsértődni , pláne nem szerencsés provokálni.

Naiv módon én azt gondoltam ez fontosabb ügy annál , minthogy megrekedjen azon a szinten , hogy ki kezdte a csesztetést. Szerintem ez annak a felelőssége aki a vállára vette a talajmegújítás ügyét.

Hacsak nem cél a békétlenség, akkor szeretném javasolni egy olyan új téma nyitását ahol a szántósok beszélhetnék meg a dolgokat , így azt is miért nem működik a szántáselhagyás annak aki már próbálta , ill. miért szükséges szántani, stb.
Hagy mondja mindenki a maga igazságát a saját témakörében. Nem kell győzködni és cáfolni, és főleg nem kell piszkálni a másik tábort.
Tisztelettel el kell válni.
Nem akartam Netparaszt ellenes , vagy szántáspári lenni, bár úgy nézhet ki.

#7591 _NB_
2017-06-25 23:51:43

Válasz _NB_ #7590. hozzászólásáraDe az 1 1/16 is gyanus lehet simán csak 1 collos, és a 4 1/8 is ha csak simán 4 akkor kb 1kg/cm2-re jön ki.

#7590 _NB_
2017-06-25 23:29:22

Válasz monolit #7577. hozzászólásáraKörülbelüli méretek a kép alapján, persze ha nem torzították el direkt a rajzokat.
Az indulási pont a 3/8-os piros lemez volt, majd ez a méret szépen kiadta a 2 collos magasságot a képen, innentől csak huzigálni kellet.

De érdemes valami közeli colos egész és törtszám kombót keresni hozzá, mert valószínűleg az lehet közelebb a valósághoz.
pl a 27,3mm az lehet hogy 1'1/16 ami 26,9875mm

A lényeg, hogy kb 2,7cmx10,4cm ~ 28cm2 a csúszótalp kopóbetét területe.(~1 1/16" x ~4 1/8")

- kép
- kép2
- kép3

Megnéztem 1/16colos mértékhatárral mit mutat kb.
- kép4 ez colos

Nincs profilkép
#7589 Gwhaunting
2017-06-25 20:46:48

Tudom szólás szabadság van. És és legyen is mindörökké, de ez a fórumtéma nem azért jött létre, hogy folytonos vita tárgya legyen. A létrejöttének a célja, hogy segítse az embereket a TMMG-i mezőgazdasági termelés hozzákezdéséhez és gyakorlásához. A célja a jó és rossz tapasztalatok megosztása nem pedig a folytonos kételkedés. Nem erőszak. Aki nem csinálja és nem látja hasznát és kárát az ne sz.rja már szét a topicot. Találjon magánat mást. Nem azt mondom minden hófehér, de a hibákból tanulunk, nem pedig a folytonos kételkedésből

#7588 _NB_
2017-06-25 20:20:02

Válasz Géza15 #7566. hozzászólására

Itt vannak videók, de még egyiket sem láttam így ajánlani sem tudom őket, csak mint egy lehetőséget amíg választ nem kapsz.
- link

Nincs profilkép
#7585 .Richard.
2017-06-25 20:01:19

Azért,netparaszt előtt mèg mindig le a kalappal. Szàntàst megtanultuk,a többit pròbàljuk. Èn ezen a fórumon kívül, nem konzultàltam vele,de igaza van. Vègülis,nem baj,ha ellnpèlda is van,abban is van tanulnivalo.

#7584 Vinkó75
2017-06-25 20:00:58

Válasz T180. #7581. hozzászólásáraNagyon megkeseredett ember lehetsz ahogy a hozzászólásaidat nézem. Gyanítom a stílusból, csak báránybőrt cseréltél. De néz be a boltba, ingyen kulcstartóért kapsz egy jó árat valami vasra.smile wink Természetesen jól lehúzós áron. Na ezt emészt reggelig, és tarts önvizsgálatot. Hogy ki az éhen kórász...ne érts félre, elég jól ki ismertem a gazdatársadalmat.

Nincs profilkép
#7583 .Szabi.
2017-06-25 19:57:11

Válasz Vinkó75 #7580. hozzászólásáraMi jött le neked?
Én mit tolok szerinted?smile confused

#7582 Mf-es?
2017-06-25 19:48:48

Válasz Vinkó75 #7580. hozzászólásáraLett egy pár szürkebarát a fórumon.

Nincs profilkép
#7581 T180.
2017-06-25 19:48:13

Válasz Vinkó75 #7580. hozzászólásárasajnállak,de nagyon,smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupépp ideje lenne egy normális fórumot találni,mert épp az éhenkórászok ,meg a besúgók miatt már a háttérben osztjuk meg egymás között a mondanivalónkat

#7580 Vinkó75
2017-06-25 19:38:04

Válasz .Szabi. #7574. hozzászólásáraFüstszűrős...nem füstszűrős...nálatok ez megy.Szerencsétlen szürkét ennél kevesebbért is tiltották. Látom eléggé elfogult az oldal. Ami egyébként az arcotokba tolja szintén a marketinget..de ez nem zavar ahogy látom. Ha látnál nem csak néznél nem nyalom senkinek a semmijét. Egyszerűen a minősíthetetlen stílus zavar, mivel beleszóltok abba.Mi állítólag nem is érdekel benneteket. A megmondó mindenható,tuti stílust pont ti nyomjátok csak nem veszitek észre. Nyomjátok az általatok és nektek bevált szisztémát. Nagyban tesztek mások véleményére. Sőt nem is érdekel benneteket hogy van e másnak véleménye. Vagy mit tudna adaptálni és alkalmazni a saját környékén. Mert természetesen csak nálatok vannak olyan de olyan földek mint senkinél. És ha nálatok olyan akkor mindenkinél olyan és kész. ki mást állít az hazudik. Ha valóban szélhámosságnak veszitek a témát és az embert. Tereljétek jogi útra. Ja egy egy teljesen új lenne még a bíróságnak is. Repkednének a számok adatok nemzetközi és hazai adatok. Na akkor fizetnétek csak lazán mikor buknátok. Tudod az állt iskola kötelező volt de nem ingyenes. a középiskola már nem kötelező de szintén nem ingyenes..De ott volt választási lehetőséged.Mint ebben a témában. Tehát ha nem tetszik hát ne egyed -egyétek. És vonuljatok ki a a téma bomlasztó beszólásokkal. Nem érdekel hogy nálad mért nem működik. Tanulj kísérletezz. Ne legyél éhen döglött pár hektárt beáldozni a szisztéma tesztelésére. Ha ezt nem vállalod..Nem érdekel a nyomorod. Jöttök itt ellen érvekkel...tisztázzuk egyenlőre az én pénzemet kockáztatom nem a tiédet, vagy a gáncsoskodó kollégákét. Ezt jó lenne az eszetekbe vésnétek, mert ehhez semmi közötök. Állandóan elmondják mivel és miként kellene kezdeni. El lehetne menni találkozókra..vagy referencia helyre. De nem...csak a gáncsoskodás. Alpári stílus. Az oldal le züllik egy szappan opera szintjére. Engem ez zavar. És ugyan úgy ki állnék melletted, ha veled történne ez, mivel ez egy konzultációs vonal volt valamikor. Ma már totál kiszolgálja a kereskedelmi vonalat. Erőlteti a pár kereskedő által futtatott szisztémát. "láttalak" benneteket még kereskedelemben dolgoztam..Hogy dőltök be az (ingyen-ajándék) dolgoknak..Majd szépen írtátok alá a szerződéseket. Mikor nem volt pénzetek...mivel gyorsan toltunk az áron 30%-ot. (tudod támogatás...stb.) Mit a 25%-os állami géptám nem is fedezett. Az az az ingyen pörkölt már nektek 5%-al indult be a kasszába.Majd éltetek a finanszírozással. mit kaptatok 5%-ért...természetesen a finanszírozó cég 2%-ért kapta, hogy forgassa a bank pénzét. Na itt fizettetek a kulcstartóért. Jah és a belépőt is fizettétek a nyílt napra. Ehhez képeset a kolléga még tanuló a marketing témában.(ezzel nem bántani akarom). Na akkor üljetek le, és gondolkozzatok vajon mennyibe került a parasztvakítás a nagyoknál. Mikor egy hét alatt 30...igen 30 milliót toltunk a gép árán és így is vittétek, ettétek a műsort. Na ez a marketing. (Általánosítottam nem konkrétan neked szólt...ha bele sétáltál egy ilyen beruházásba hát sajnálom. Ilyen a piacgazdaság.)

#7579 Mf-es?
2017-06-25 19:15:29

Válasz Vinkó75 #7568. hozzászólásáraÉn jelentkeztem,már az előadására.Még nincs időpont.Vagy talán nincs aki elmenjen?smile sweatdrop

#7577 monolit
2017-06-25 18:57:59

Válasz .Szabi. #7528. hozzászólásáraA gépkönyve szerint 50-55 lbs, azaz 22,68- 24,95 kg közötti terhelést kér a rugókra a csoroszlya.

Műszaki atmoszférát (at) kell számolni, 1 at = 1 kp/cm2.

A gyakorlatban a kilopond behelyettesíthető a kilogrammal (kg/cm2).

A csoroszlya tömörítő talpánál levő felfekvő terület (cm2) ismeretében számolható a szükséges rugóerő.

Nincs profilkép
#7576 Praetor
2017-06-25 18:57:52

Válasz .Szabi. #7574. hozzászólásáraEzekre az indokolatlan gúnyolódásokra/személyeskedésekre egyáltalán semmi szükség. Csak magatokat minősítitek ezzel. Konstruktív megnyilvánulással még értékes tartalmat is tudnátok generálni, de így csak időpocsékolás a hsz-eitek olvasása. smile thumbdown

#7575 otis
2017-06-25 18:53:22

Válasz MrPoke #7571. hozzászólásáraEzek is Tisza menti talajok. Fura látni, hogy ahol csak a grúber illetve a Simba van húzgálva tavasszal, kevésbé heterogén az állomány, mint a szántottakban. A napraforgó gyakorlatilag olyan, mint a hullámvasút, ellenben a nem szántottakban, egyöntetű. A szántott területeken nyílik szét a magárok a hengerezés ellenére is, vagy talán pont amiatt, míg a nem szántottban ilyent nem tapasztaltam.

Nincs profilkép
#7574 .Szabi.
2017-06-25 18:51:36

Válasz Vinkó75 #7568. hozzászólásáraHa a seggnyalás fájna, ordítanál vazzasmile devil

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

No-till: Jól megtervezett átállással 40-50 ezer forintot is megtakaríthatsz hektáronként
No-till: Jól megtervezett átállással 40-50 ezer forintot is megtakaríthatsz hektáronként
Költségcsökkentés és a talajélet helyreállítása – ez mind elérhető min-till és...
6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
Hargitai Sándor, Békés vármegyei gazdálkodó a forgatás nélküli talajművelési...
ZL15 derékcsuklós rakodógép
ZL15 derékcsuklós rakodógép

3.600.000 Ft

John Deere 7530 Premium traktor
John Deere 7530 Premium traktor

14.000.000 Ft

Belarus MTZ 892.2 Export traktor
Belarus MTZ 892.2 Export traktor

7.900.000 Ft

Lemken Kristall 9 szántóföldi gruber
Lemken Kristall 9 szántóföldi gruber

3.500.000 Ft